-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tufa_
aktív tag
válasz BÁ Nutrition #26903 üzenetére
-
tildy
nagyúr
válasz Snoop-y #26902 üzenetére
Kinek mi a halál f.sza, nekünk pl Heathrow az. Reggel 8as géphez kb esélytelen kijutni tömegközlekedéssel.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
engine88
aktív tag
Applications are only open to people with a level 3 qualification (two A levels grade A-C or equivalent).
Ez minek felel meg Magyarorszagon?
Kozepiskolaban erettsegiztem kozepszinten mindenbol 4-esre. -
Tufa_
aktív tag
válasz engine88 #26908 üzenetére
Nezd meg hogy a T&C-ben listazzak-e a magyar erettsegit esetleg?
Nekem az ACCA-hez pl elfogadtak, annyi kriteriummal hogy kellett egy hivatalos pecsetelt forditas az otthoni erettsegirol.The minimum entry requirements for the ACCA Qualification are: Two A-Levels and three GCSEs (or their equivalent). These need to be in five separate subjects including English and maths.
-
wanted5
őstag
TB ügyintézésben tudna valaki segíteni? A gond az, hogy nincs NI számom és azt mondják, hogy ha nincs, akkor nem tudnak mit csinálni. A P45-n és a fizetési csekkeken is NI code: A van, vonták is rá a pénzt, csak nincs hozzá tartozó szám.
Ezt nem akarják elfogadni az itteni TB ügyintézők. Én józan paraszti ésszel csak arra tudok gondolni, hogy még ha nincs is NI szám, de név alapján csak köthető hozzám az az összeg nem? Vagy ilyenkor mi a teendő? Volt már valaki hasonló helyzetben?
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
tildy
nagyúr
válasz wanted5 #26917 üzenetére
A tb nem NI, mar annyiszor let lett itt beszelve. AMugy hivd fel a hmrc-t, de amugy meg NI szamodnak kene lennie ha voltal ni interjun.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
wanted5
őstag
Nem voltam interjún, tehát nincs NI, de a fizetésből vonták és nyilván be is fizették, a kérdés az, hogy NI nélkül, hogyan lehet beazonosítani, hogy a befizetett pénz hozzám tartozik.
És ez azért kell, hogy itthon legyen TB megint, vagyis inkább, hogy a kieső időt ne kelljen kifizetni, mert Angliában ki lett már fizetve.Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
tildy
nagyúr
-
-
wanted5
őstag
Végre egy hasznos válasz (FB csoportban is próbáltam segítséget kérni, ott se nagyon lett megoldás), így már érthető minden. Akkor nem is dolgoztatom feleslegesen a TB ügyintézőket sem, hanem csak befizetem a kiesett időszakot és kész. Az NI-re levont összeget pedig megpróbálom visszakérni, hátha...
Nagyon szépen köszönöm a válaszod
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
zone
őstag
válasz wanted5 #26925 üzenetére
"visszakérni" Az "A" betű az NI rate kategóriát jelöli. Valószínűleg W1/M1/X emergency tax code-ot kaptál (esetleg 0T), és a munkáltató az útlevél számát adta meg befizetéskor.
A te felelősséged lett volna ezt elintézni...[ Szerkesztve ]
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
axioma
veterán
Tudtok mondani nekem egy olyan jovedelmet (interjura kene), ami Edinburgh-ben egykeresos modellel megfelelne itthoni csaladi 1.2M-nak (2 tinivel) eletminosegben? Vagy akar forditva, mit adnak 20 ev fejlesztoi tapasztalattal es jo elmeleti hatterrel IT-ben, ha egyetlen kikotes hogy HR ertelmu vezetest nem csinalnek (architekt feladatok, mentoralas stb. johet)? Mennyire lehet a ketto pariban?
Elore is koszonom! -
Snoop-y
veterán
válasz axioma #26928 üzenetére
Cegtol is fugg eppen hova sikerul bekerulni illetve ,hogy contractorkent dolgozol e?
Az 1.2m az netto?
Alkalmazottkent a 3-4k mar eleg jonak mondhato de ezeket a fizukat mar nem dobaljak csak ugy de ezt neked kell tudnod ,hogy a te szinteden mit keres egy ember.
Contractorkent akar £6-800-at is kereshetsz/nap.
Edinburgh eleg draga hely lakhatas szempontjabol. Ket gyerekkel akkor neked 3 szobas lakas kell (£1000-tol felfele normalis lakas jo helyen inkabb 1400 korul van.)[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
axioma
veterán
Koszonom! Rendes alkalmazotti allas, bocsanat, ezt nem tettem hozza. En nem vagyok alkalmas (nem vallalnam be) ferj+2 gyerek mellett azt, hogy nem fix a jovedelem, sot pont a penzigenyesebb idoszakban (nyaralas, betegseg, egykutya) kevesebb.
Igen, netto ertettem az 1.2M-t
Tehat ha nagyot akarok mondani, akkor 6e/ho, azzal mar nem neznek madarnak. (Amugy az interju erdekel, nem a kikoltozes. Bar soha ne mondd, hogy soha...) -
axioma
veterán
Koszonom, akkor inkabb 7-8e, es akkor gondolom a gbp is brutto nalad, erre nem is gondoltam. Nem baj, legfeljebb fennakad a szemuk. (Azert boven van elet itthon is alatta, lehet hogy maradok a 7-nel, ugyis tok mas egy ilyen szituban az ember koltesi szokasa, meg itt azert ebbol ment rendesen megtakaritani.)
-
Snoop-y
veterán
válasz axioma #26933 üzenetére
100k -bol olyan 5500 korul kapsz kezhez havonta.
Abbol el lehet lenni szepen. Latatlanban mondom ,hogy kb ufonak kell lenned ,hogy 7-8k -t keressel nettoban alkalmazottkent.Mod: mondjuk apa is dolgozhat vagy o a gyerekekre vigyaz?
Te esetedben ha csak szigoruan az anyagiakat nezzuk nem feltetlenul eri meg ez rovid tavon.
Hosszu tavon mas kerdes de elofordul ,hogy turelmesnek kell lenned.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
axioma
veterán
válasz Snoop-y #26934 üzenetére
Brutto 7-8-at ertettem rajta, mivel emvy elotte bruttozott. Az a 100 eves bruttoval stimm. Vagy felreertek valamit?
De nagyon koszonom, most mar van fogalmam rola, es ez a felar az 1.2-hoz hiheto is a kinti eletnel. Sot kicsit soknak is tunik, mert egy csomo mindent mi is kinti arakon (sot, 27% afa miatt tobbert) veszunk.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz axioma #26935 üzenetére
Bruttoban az eves fizut szoktak itt emlegetni.
Mod:
Kerdes otthon mire ment el a nagy resze.
Itt keszulj arra ,hogy kb 2 havi lakbered fog allni depositban es havi 1-1500 el fog menni lakberre
100-180 council tax +rezsi
4-en gyerekkel a kaja 5-700[ Szerkesztve ]
-
-
axioma
veterán
-
Snoop-y
veterán
válasz axioma #26939 üzenetére
A mi szintunkon szerintem tul nagy jelentosege nincs a brexitnek. Mondom ezt ugy ,hogy most epp a partvonalrol (svajc) figyelem az esemenyeket de ez csak munka es legszivesebben ott lennek a kis inbreed szigetlako honfitarsaimmal. Sosem gondoltam volna ,hogy ezt mondom de jobban hianyzik mint mikor otthagytam magyarorszagot...
-
axioma
veterán
válasz Snoop-y #26940 üzenetére
Jo, csak van egy nyugdijhoz kozelebbi ferjem, es amig EU, addig elismerik az itthoni eveit es a kinti akarmennyi keves ev utan kaphatna ottani (gondolom minimal) nyugdijat. Ami az itthoni tanarihoz kepest legalabb az ehenhalastol megmentene kint, ha velem tortenik valami, de ha az nincs, akkor kb. orulhet ha haza tud jonni. Mondjuk nekem is van mar itt 20+ evem, es nagyon nem tudom, hogy mi lesz kesobb ezzel. Aki huszonevesen megy ki, annak nyilvan mindeyg.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz axioma #26941 üzenetére
En sem vagyok mai csirke 40+
Tobbfele scenariot is el tudok kepzelni nektek:
Kicsit visszavesztek majd skociaban az eletszinvonalbol (neked kell tudnod mire mennyit koltotok es mennyit takaritasz meg mo-n illetve majd itt) es arra gyursz ,hogy mielobb sajatban lakhass.
Tudom ez az en heppem de en mar mo-n sem voltam nagy rajongoja annak ,hogy havi 50K-t kidobjak (igen akkor meg ennyi volt a berleti dij ) havonta.
UK-ben meg vegkepp rosszul esett £800-at minden honapban kukazni. (ez sem most volt )
Vannak itt a forumban "nagy befektetok" akik papiron igazoljak ,hogy mekkora buko egy sajat ingatlan es inkabb be kell fektetni. Lehet nekik van igazuk majd meglatjuk 20 ev mulva.
0-rol indulva altalaban egy 5-7 ev amig sikerul sajatba bekoltozni (a van megtakaritasom tag fogalom reven itt tudnak ropkodni a milliok es eszre sem veszed) Mondjuk ha van sajat lakasotok hazatok mo-n amit adott esetben be tudtok aldozni (ha mazlid van akkor pont eleg lesz a teljes vetelar a depositra) akkor ez hamarabb is bekovetkezhet 1-3 ev.
Nem sajatban gondolkodtok hanem a felretett penzt fekteted be kedved es tehetseged szerint vagy csak behanyod az egeszet valamilyen magannyugdij penztarba.
Ha ilyen aggalyaid vannak akkor biztositast erdemes kotni mindenkeppen.
Mi az ingatlan mellett tettuk le a voksunkat. Mire nyugdijba megyunk pont ki lesz fizetve jo esetben lesz melle egy masik kisebb.
Mivel nem most akarom eladni hanem majd 20 ev mulva ezert nagyon nem erdekel a Brexit tortenet.
mod:
Amugy ha barmi kerdesed van nyugodtan kereshetsz privatban is nagyon szivesen valaszolok ha tudok
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Snoop-y #26942 üzenetére
Itthon sajat van, kertes, aggloban. Sok a havi tartalek ebbol (meg valamennyi hiteltorleszto is, de mar nem tul jelentos, talan 60e korul). En ugyan hive vagyok a sajatnak, de tartok tole, hogy az angliai epitkezesi szokasok miatt amit szeretnek (passziv haz szint, ha nem is papiros), az ott is tul sok lenne... en nem birom az 1 reteg feltolos ablak komfortjat... meg a nyilt tuzet hazon belul.
Meglatom. Azt mondjak kis esely van eleve hogy felvegyenek (csutortokon megyek, utana egy het asszem). Ha igen es szep szamot mondanak, akkor elkezdhetunk szamolgatni... addig azert ennel jobban nem mennek bele. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz Snoop-y #26942 üzenetére
Szerintem nem azt szoktak felhozni mekkora buko a sajat lakas hanem h kenyelmesen megfeledkezel arrol a koltsegrol ami a hazadban allo toke alternativ hozama. Nem meglepo mondon ez nincs tul messze az alberleti arakhoz kepest, ezert nincs olyan h sajatban ingyen laksz a berlessel meg kidobod az ablakon. Valojaban mindket esetben megfizeted a lakhatas arat. Igy vagy ugy.
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Snoop-y
veterán
válasz BÁ Nutrition #26944 üzenetére
Nem mondtam ,hogy ingyen lakok viszont ha csak siman bent van a penzem a bankban akkor kb egy hotdog menu arat kamatozza havonta mar ha szerencsem van. Munkahely mellett nincs tul sok idom mindenfele portfolioba pakolgatni (aminek a kimenetelerol kb nem is tudunk semmit de ha van tuti otlet nagyon szivesen meghallgatom de eddig ezt nem irt senki es itt konkretumra gondolok nem tozsdei filozofalgatasra ,hogy hat jol be kell fektetni ez kb olyan mint zongorazni csak nyomkodni kell megfelelo utemben a feher es fekete billentyuket)
Ha nem sajatban laksz akkor ugye tobb a lakbered is mint sajatban. Vegyuk a peldamat a hazban jelenleg all 102K
Ha berelnem 1500-at kene erte fizetnem havonta.
Jelenleg 1100-ba kerul (havi torleszto)Van egy olyan sanda gyanum ,hogy meg a ketto kulonbozetet sem termeli meg onmagaban ha nem valami kockazati befektetesben gondolkodsz. A tozsdes tortenetekben kb nulla garancia van. Ebben legalabb szamolhato koltseg.
Hjam es ugye annak dacara ,hogy bezuhantak az arak epp most ertekeltek a hazat 437K-ra (402K -ert vettuk)
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Snoop-y #26945 üzenetére
A bankban sima lekotesre max inflaciot lehet kapni de inkabb alatta. Azon a kockazati szinten nem kapsz jobbat. Bovebb kifejtesekre meg azert nem kerult sor mert ez a topic nem arrol szol, van ra kulon es minek szemeteljuk tele ilyesmivel. Ha a masik topic nem erdekel akkor mondjuk privatban folytathatjuk. Egyebkent a tozsdet is siman lehet olyan kockazati szint mellett csinalni mint amennyi a te hazadban van. Szoval garanciakat hasonlo szinten varj.
A konkret peldadra pl az sp500 atlagban mondjuk tud 8%-ot hosszu tavon akkor evi 8000 lenne az alternativ hozamod ami nalad most osszesen 1760 koltseget ad ki havi bontasban. De erre se az lett mondva h kotelezo igy vagy ugy csak h nincs sok kulonbseg a berles kozott anyagilag mashogy annal tobb. Pl kocsog szomszed eseten konyebb lelepni egyik esetben mig masikban ha halastavat akarsz a nappaliba akkor az egyszerubb. Vagy masik munkahely 300 kmre akkor melyik opcio adja? Stb. Ket gyerek helyett 4 sikerul. Stb[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Yeffy
veterán
válasz BÁ Nutrition #26946 üzenetére
En meg mindig szivesen olvasnek a temarol, "multkor" (lol, mikor volt az mar, egy eve kb?) is jo volt latni a temat, meg ha nem is igazan ONtopic.
Annyira nem izgat a tema, h a masik topikot is kovessem, de egy kis "betekintes" jol johet!Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Elolvastam az osszefoglalot, de idohianyos csaladapakent most a hsz-eket nem volt idom bongeszni.
Annyit szeretnek megtudni, hogy az Egyesult Kiralysagban a jovo evtol (Brexit) milyen eselyei lehetnenek az alabbi prioritasokkal rendelkezo hazasparnak? Mindketten 33 evesek vagyunk, 1.5 eves kislany, en 12 eve dolgozok CNC programozokent. (Leginkabb az angol CNC programmer/setter/machinist a megfeleloje, tehat nem sima operator).
Nejem itthon adminisztracios munkat vegzett, eros az angolja.Marmint, ha ugy dontunk, hogy ebbol eleg es indulas valahova, pl. UK, akkor jovore rank vonatkozoan mi a helyes menetrend, miben lesz masabb a Brexittel?
Koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz zolikaDB #26948 üzenetére
maradast illetoen ez az iranyado jelenleg [link]
masabb annyi h recessziot josolnak amit meg nem lehet felmerni pontosan mit fog jelenteni. szerintem te kapsz melot akkor is, asszonyak erdemes lenne valami konkret celt beloni addig es esetleg rakepeznie magat, ugy jobb melot tud valszeg megpalyazni(szivesebben csinalja) mint a standard kezdo melok mint pl meki, takaritas, mosogatas, raktar stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest