- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
újra hi!
kérdésem totálisan elvi jellegű.
itt van pl. ez. (azaz talán lesz...)a kérdés pedig ez hozzá:
mo-ra tuti nem fog hivatalosan bejönni.
mi van ilyenkor?
lehet majd ezekre valahogy valami magyar nyelvű androidot rátuszakolni?
van rá esély, hogy sikerüljön, vagy kizárt?tehát: csak úgy lehet magyar nyelvű androidot feltenni egy készülékre, ha a telefon gyártója, forgalamzója a gépre is ráfaragja? vagy létezik más, használható, legális eljárás is?
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
eeXaa
addikt
üdv! létezik valamiféle sync progi ami a zune-al kompatibilis? borítók, kedvenc dalok, playlist-ek, stb... ?
-
szab.tam
nagyúr
akkor nem fogalmaztam világosan a kérdést, vagy nem értetted...
ez egy 4 magos, új fejlesztésű, csúcs telefon.
rá tudok telepíteni egy magyar androidot?
ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor pl. a samu g. s. adv-re nem várták volna ennyire a jb-t.
(amiből lett orosz, és már ettől lerecskázzák százával a plafont az örömükben...)asszem így már világos a kérdésem.
a v2xxx egyáltalán lekezeli mind a 4 magot, új gpu-t?még 1xrűbben fogalmazok:
éremes egyáltalán ezeket az új, nálunk majd sosem forgalmazandó csúcs telefonokat nézegetnem, vagy nem. (mert nem tuom majd őket magyar menüvel teljesen kihasználni...)vagy van rá mód?
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Psychlo
tag
válasz szab.tam #2606 üzenetére
Ha a gyártó nem nyúl bele az alap androidba akkor teljes értékű magyar nyelvvel jön ki. Pl.: ott vannak a nexusok akármelyik abban tuti van magyar nyelv és mind1 hol veszed melyik országban. A samus dolgot nem értem, a JB-t azért várták mert JB és sok többletet hoz üzemidő, sebesség stb. nem a nyelv miatt mert GB alatt is magyar volt a teló, hacsak szolgáltató nem piszkál bele és kivesz nyelvet. Az oroszra nem azt érted, hogy arra a régióra adta ki először? A 4 mag kérdésre pedig a válasz hogy ha jól tudom egyenlőre nem támogatja az android legalábbis a 4.x.x nem max az új 5.x.x esetleg de erről nem tudok nyilatkozni. Egyébként meg a Huawei-t linkelted, miért ne lenne kapható itthon? Ha jó áron van és valamelyik szolgáltató lecsap rá akkor kapható lesz, a szervíz a bajosabb, hogy van-e hivatalos Mo.-n. Korábban a Motorola csinált olyat, hogy belenyúlt és nem volt benne minden nyelv. De a samu is belenyúl valamilyen szinten de nyelvet nem szednek ki tudtommal csak ha kimondottan abba a régióba szánt telefonra adják ki de az meg nem működik itthon, mert más hálózaton üzemel. pl koreai verzió.
[ Szerkesztve ]
Na oszt! Vótál fenn szombaton?
-
szab.tam
nagyúr
válasz Psychlo #2607 üzenetére
köszi a hosszú leírást, de úgy érzem, többszörösen sem kaptam konkrét választ az eredeti kérdésemre...
látom, bonyolult, így leredukálom a kérdést:
ha megvenném külföldről konkrétan a linkelt telefont, tudnék-e rá magyar nyelvű androidot telepíteni, ami a hardvert maximálisan kihasználja?(elsőre egy 1xrű válasz is elég, hogy én is megértsem: igen, nem...)
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Psychlo #2609 üzenetére
hm. ez tényleg magyarnak tűnik. nem rossz.
akkor inkább egy ilynere gyúrok, mint egy note2-re...
nem tudom, ezeket hogyan nem láttam idáig...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
fPApi
őstag
A nexus 7 topicban már kérdeztem, de aztán rájöttem, hogy talán inkább ide való:
Van arra valamilyen program, hogy a navigációs sáv gombjait szerkesszük (gyári 4.2.1-en)? Pl. szeretném, ha lenne menü gomb is (alapból a kezdőképernyő, a vissza és a legutóbbi alkalmazások gombja van). Tudom, hogy egyes custom ROM-ok tudják, de csak ezért nem szeretnék azt felrakni. -
air
nagyúr
Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon triviális dolgot fogok kérdezni,de eddig nem volt szükségem ilyenre, most pedig nem jutok vele előrébb.
Szóval hogyan lehet a /sdcard/Movies mappában lévő fájlokat read-only-vá tenni? A készülék root-olt, ES File Explorer-t használok, Root Explorer opció kipipálva, de jogosultság beállítási opciót nem találok benne. Erre csak a Root Explorer progi alkalmas?
Előre is köszi.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
wapee
tag
Segítségeteket kérném. Letöltöttem az andorid sdk-t végre, de nekem nincs benne az ADB driver. Valaki be tudná linkelni a szükséges file-okat a driverhez?
Előre is köszi. -
csabiks
senior tag
sziasztok, ANDROID ICS, alatt egy bizonyos fehér árnyalat színnél kirajzolódik egy kisebb téglalap-négyszög szerűség, és csak is ha fehér szín van a képernyőn (tehát például facebook alkalmazás), maga az a fehér téglalap nem olyan nagy, és elég halvány, de ott van és látni. Ez kijelző hiba lenne? vagy mi lehet? a többi színt miért jeleníti meg akkor hibátlanul? 2 napos készülék (sony tipo). köszi
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
turbobusa
senior tag
Sziasztok!
Kivancsi lennek a tanacsotokra, milyen applikacioval oldhatnam meg ezt a hianyt ics alatt?
Sajnos tudtommal egyik android rendszer se tudja, hogy kimondottan a zenet jatsza youtube alo.
Ergo megnyitok egy videot kinyomom a mobilt vagy kilepek a programbol szimplan, nem zarom be, de megall a zene minden esetben. Ios alatt tetszett nagyon ez a feature.
Mit toltsek le?Elore is koszonom a segitseget!
-
Necc
addikt
válasz szab.tam #2608 üzenetére
Pedig megkaptad a valaszt a kerdesedre.
Android 2.3 OTA (bocs nincs ekezetem, leirom igy: o'ta) tartalmaz alapertelmezetten magyar nyelvet, azaz 2.3 es felette (igen, ideertve az ICS meg JB kulonbozo verzioit is, es a jovoben megjeleno verziokat is) alapbol tartalmaz magyar nyelvet.
Ha pedig valami oknal fogva megse lenne benne magyar nyelv barmi oknal fogva (mint ahogy irtak a tobbiek, mert pl. belenyult a gyarto) akkor a morelocale tud javitani a helyzeten, es lemagyarosithato az alap android rendszer.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Balinov
titán
Sziasztok
foglalkozik valaki kozullettek custom rom keszitesevel, buheraval?
Apro technikai segitseget szeretnek kerni
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Petreszku
senior tag
Sziasztok. Gondom a háttérkép beállításával van. Galériából szeretnék képet megjeleníteni mint háttérkép, ott van a "körülvágás" lehetősége. Ezt is beállítom és utána azt veszem észre, hogy nem csak egy kezdőlapra teszi fel hanem mind háromra elnyújtja(nekem 3 van beállítva kezdőlapnak). Mit tudok csinálni, melyik beállítással kell variálnom? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Balinov
titán
Nexus 7-hez kellene egy kis help ehez a projekthez.
Stock 4.2.1 van rajta, rootolva, ill van egy RTL2832U+R820T tunerem, pont mint amit itt linkelek
XDA-s topikban meg nincs olyan driver, ami az R820T-t tamogatja, mig az RTL2832U-t latom terminal emulator alatt dmesg-gel.
Azbest linkelt a topikban egy google oldalt, ahol van r820t driver, csak .c ill. .h forumatumban, nekem meg a droidos dvb-t alkalmazashoz .ko kellene megfelelo kernelre forditva.
Na, ebben kernek segitseget.
Koszi mindenkinek
udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
4D4M
aktív tag
Üdv,
Lehet, hogy egy app-os topicba jobban beférne, de szerintem inkább az andoid lelkivilágát érintő kérdés:
Tud-e valaki olyan megoldást, amivel permanensen legmagasabb prioritást lehet adni bizonyos folyamatoknak? Hovatovább szerintem nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy vettem egy telefont és mégis másodpercek kellenek ahhoz, hogy fogadni tudjak egy hívást.. (: Nekem ez nagyon fájó pont.
Tehát a legfontosabb, hogy a com.android.phone folyamatnak -18-as(keep alive), azaz a legmagasabb prioritást adjak, aminek köszönhetően nem lövi ki soha az oprendszer és bármikor ugrásra kész.
Eddigi kutakodásaim "eredménye" ez:
Phone Prioritizer
ami beállítható időközönként, user által felsorolt scripteket képes lefuttatni.
Pl alapértelmezésben ezt: (de amúgy bármi mást is)
busybox renice 5 `pidof com.google.process.gapps`
busybox renice -18 `pidof com.android.phone`
busybox renice -18 `pidof mediaserver`
busybox renice -18 `pidof mediaserver`
busybox renice -16 `pidof com.android.launcher`
busybox renice -15 `pidof com.htc.music`
busybox renice -15 `pidof com.android.music`Nekem ez igazából kielégítő volna, de valamiért nem sikerül működésre bírni. Már ennek megoldása is elegendő lenne. Illetve egy valami olyan app, ami kiírja az összes futó app prioritását.
Auto memory managerben van ilyen, de nem teljes a lista - úgy vettem észre.teló: Xperia U - Vodás ICS rommal, rootolva.
Előre is köszönöm, ha bárkinek van ötlete, tippje miegymás (:
[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
4D4M
aktív tag
-
birel
csendes tag
Myaudio tablet 1008b 4.03 ics, usb elosztóval látni fogja a billentyűzetet és az egeret egyszerre?
Köszönöm -
csabiks
senior tag
android ICS alatt be lehet állítani, hogy hova érkezzenek a Bluetooth-on fogadott fájlok? ha meg veszek sem találok rá semmi opciót..
-
birel
csendes tag
válasz hodostamas #2634 üzenetére
Köszönöm. Majd megírom tapasztalataim.
-
-
válasz vilmaboy #2401 üzenetére
Otthon aktuálissá vált az eddigi Media Player kütyü frissítése...
Elgondolkoztam azon, hogy nem lenne-e érdemes egy ma már olcsón is megvehető Androidos Media Playert beszerezni?
Valamint, felmerült bennem hogy ezeken milyen applikációt lenne érdemes futtatni lejátszás céljára?
-
csabiks
senior tag
válasz hodostamas #2640 üzenetére
köszönöm
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hátha itt valaki tudja a választ.
Adott a 2.3-as MiniCM7 alapú rom, abban szeretnék néhány beállítást megváltoztatni, hogy alapból be legyenek kapcsolva.
Egy külön alkalmazásban, a CMParts.apk-ban vannak az opciók, mint pl. hogy ne legyen boot animáció. Dekódolva az apk-t a fájlok között ott vannak az opciók, pl. így:
Ez egy "chekbox"-ot ír le, alapértelmezett érték nélkül.
<CheckBoxPreference android:title="@string/pref_disable_bootanimation_title" android:key="pref_disable_bootanimation" android:summary="@string/pref_disable_bootanimation_summary" />
Egy másik fájlból kilestem, hogy mi az alapértelmezett értékadás:
<CheckBoxPreference android:title="@string/pref_disable_bootanimation_title" android:key="pref_disable_bootanimation" android:summary="@string/pref_disable_bootanimation_summary" android:defaultValue="true" />
Majd pedig elmentettem, újra apk-t csináltam a fájlból majd pedig signáltam. Eredménye az lett, hogy összeomlik a Cyanogenmod settings folyamat.
Ami feltűnt, hogyha megnyitom a nem módosított .xml fájlokat notepad++ -al, az tele van ASCII vezérlő karakterekkel többnyire sorok tördelése nélkül, de amit módosítottam, az csak a tiszta szöveg és pont úgy, ahogy azt elmetette.
Valakinek van erre ötlete? Így olyan, mintha csak kicseréltem volna egy fájlt az apk-ban winrarral...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
colin81
tag
Sziasztok! Létezik olyan progi amivel kinyitható egy garázsajtó-kapu
-
air
nagyúr
válasz colin81 #2644 üzenetére
Ez a kérdés mit keres az Android szakmai topikban? Van Android alkalmazások topik. De szerintem ne írd be oda, mert ott ma már megvolt a nap vicce.
[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Necc
addikt
válasz CPT.Pirk #2643 üzenetére
"Ami feltűnt, hogyha megnyitom a nem módosított .xml fájlokat notepad++ -al, az tele van ASCII vezérlő karakterekkel többnyire sorok tördelése nélkül, de amit módosítottam, az csak a tiszta szöveg és pont úgy, ahogy azt elmetette."
Ebbol nekem igy vakon, elsore az jon le, hogy rossz karakterkodolassal mentetted le az xml fajlt.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm, a leírások szerint az újrafordított apk-ban az xml fájlnak tele kellene lennie a krixkrakszokkal ahogy volt, de ezek szerint nem sikerült az újrafordítás úgy, ahogy kellene, hiába csinálta meg a program az apk fájlt...
A szerkesztésre ők is np++-t használtak, de ez kb mindegy.
Na majd még próbálkozom.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Echoo
senior tag
Üdvözletem!
Megmondaná valaki, hogy ha adott egy gapps.zip, amivel nem működik a Market (szerver hiba RH-01), és adott egy update.zip, amivel kifogástalan, akkor mit kellene az update.zip-ből átraknom a gapps.zip-be, hogy működő Marketem legyen? Előre is köszönöm!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz rum-cajsz #2648 üzenetére
Ez független a frameworkstől, és most kétszer simán megcsinálta jól. Mondjuk még mindig nem sikerült kezdő értéket adnom ezeknek a beállításoknak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest