- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz WonderCSabo #2351 üzenetére
Azért egy kicsit meglep, hogy hogy lehet a this egy Class<Activity> példány Nekem ott valami nagyon sántít.
_kovi_: Kérlek másold be az osztályod elejét (public class...), és ennek a konkrét gombkezelőnek is az elején, hogy lássuk a típusokat és a paramétereket.
Vagy másold be az egész osztályt Pastebinre, és akkor lehet, hogy a TextView-s problémádra is látunk valami megoldást. A vakvilágba nem szeretnék sorokat írogatni.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Calys
újonc
Sziasztok!
Lehethogy ez nem egy megfelelő fórum erre, de megszeretném kérdezni, hogy lehet-e itt android programot kérni?
Egy rövidke kis programról lenne szó, fél-egy óra alatt szerintem simán összedobható!
Nem fogom itt részletezni, ha valaki unatkozik, vagy épp nincs más dolga, és tud androidra programot készíteni, akkor várom jelentkezését, és leírom az elérhetőségeimet.Természetesen nem ingyen, ezt is majd megbeszéljük, de ha valaki ingyen is megcsinálná akkor annak én csak örülnék.
-
WonderCSabo
félisten
Elolvastad a hibaüzenetet meg a kódot?
startActivity(new Intent(this,vmi.class)) ;
Ezzel ugyanazt a hibát fogja adni, mint most. Attól, hogy inlineolod az Intent létrehozását, nem változik semmi. Továbbá ahogy Karma már leírta, elve nagyon furcsa, hogy a this egy Class<Activity> példány.
-
vz12
tag
Sziasztok!
Magyar ékezetes szavak ékezetekre "nem érzékeny" keresésére szeretnék írni egy gyors, hatékony, ezért nem túl bonyolult algoritmust magamnak. A "rendes" ékezetekkel (pl."á", "Á", "é", "É", stb.) nincs is bajom, ezektől már függetleníteni tudtam magam, azonban az "egzotikus", tehát pl. a fordított, karikás, hullámos, vagy hosszú kettős ékezetek gondot okoznak még.
Például ha a telefonos névjegyzékben keresem a "Jenő"-t, nos azt jó eséllyel NEM találom meg, mert az "ő" betű a kereső sztringben ugye egyféle módon van leírva, a felhasználók pedig a kettős ékezeteket telefontól és szokástól függően hol így írják, hol úgy. Egyébként akkor is gond van, ha "ő"-vel van írva a "Jenő" a névjegyzékben, mert valószínűleg ott más a kódja mint a kereső sztringben (ezt csak a hosszú kettős ékezetes betűknél, tehát az "ő" és "ű" betűknél tapasztaltam). El tudom képzelni, hogy az "egy vesszős" ékezetek esetén is "kreatívkodik" valaki, pl. fordított irányú ékezettel, vagy karikás ékezettel írja az "á" betűt, mert nincs "rendes "á" betűje. Ha a tel.könyvben valaki nem ír ékezeteket (pl. "Jeno"), és én mégis "Jenő"-t, vagy "jeno"-t, vagy "JENO"-t keresek, akkor már megtalálom.Előre is köszi, ha valakinek van ötlete ennek az érdekes problémának a megoldására.
Valószínűleg "tökéletes" megoldás nincs, de egy "minél jobb" módszert azért megpróbálnék megalkotni, ami jobb mint az "így jártál" ...
[ Szerkesztve ]
-
Ha API level 9 és afölötti Androiddal dolgozol (mással nem is nagyon van ma már értelme), akkor használhatod a Normalizer osztályt a Unicode szabványnak megfelelő ékezetlebontáshoz és -nyíráshoz. Itt a mikéntje.
-
Just_Reboot
addikt
Sziasztok a Paranoid Android Hover Hands On faturet bele lehet tenni CM 11 be? Fontos lenne. Előre is köszönöm.
-
válasz Just_Reboot #2360 üzenetére
Szerintem ezt az érintettektől kéne megkérdezni - különösen a CM fejlesztőktől.
-
vz12
tag
A "Map"-os módszerből kiindulva csináltam egy hasonló megoldást, az ékezetes karakterek listáját teljesebbé tettem egy unicode-os karakter táblázat alapján, és a függvénybe is belenyúltam egy kicsit.
Remekül működik, a sebességre sincs panaszom, és Android verzió független.De igazából el szerettem volna kerülni az egyenkénti karakter megadásokat, meg persze nem is biztos hogy csupán az ékezetes karakterekkel trükközik valaki, ezért a "Normalizer"-es megoldás nagyon tetszett volna, de nálam azt nem ismeri fel az Eclipse. Én még 3.7-es Eclipse-t és Java6-ot használok, lehet hogy ez a probléma, de végülis beérem a fenti "Map"-os módszerrel is, az Android 2.2 miatt úgyis benne kellett volna hagyni azt is, így most csak az van benne. Aki meg a nem ékezetes betűkkel is szórakozik, az vessen magára.
Köszi az útmutatást, a kulcsszó a megoldáshoz a "unicode" volt.
A régi megoldásom hasonló volt a "Map"-oshoz, csak nem unicode alapon.[ Szerkesztve ]
-
válasz WonderCSabo #2363 üzenetére
Kiegészíteném annyiban, hogy a targetSdkVersion számít ebben az esetben. Ha az app minSdkVersionje 8 is, akkor is célszerű a legújabb targetet használni (de legalábbis a 18-ast), így már látja az Eclipse az osztályt, de warninggal aláhúzza, hogy csak 8 fölött érhető el.
-
válasz WonderCSabo #2365 üzenetére
Hmm. Jogos, nem jutott eszembe - én mindig szinkronban tartom a kettőt
-
vz12
tag
Értem, köszi a válaszokat.
Valóban 8-as a minSdkVersion és a targetSdkVersion is, így 2.2-es AVD-vel szoktam tesztelni. Akkor majd (ma este) nagyobbra állítom a "target"-et, és meglátjuk hogy mi lesz.
Azt találtam ki, hogy nem is az "API level"-től fogom függővé tenni a 2 változat közötti választást, hanem try-ban megpróbálom a Normalizer-es változatot, a catch-be pedig beleteszem a Map-osat, így talán rugalmasabb, kevésbé kötött a szelekció.
Ha a Normalizer-es változat (ami többet tud mint ami nekem kell) sebessége megfelelő lesz, akkor benne is hagyom, ha lassú akkor marad csak a Map-os.Update: OK, majd ránézek a "project.properties"-re is.
[ Szerkesztve ]
-
Az alacsony targetSdkVersionnek egyébként van egy olyan mellékhatása, ami azért fenéken tud harapni a jövőben: 11-es API szint felett tilos UI szálon hálózati kommunikációt végezni (NetworkOnMainThreadException dobódik), de ha a targetSdkVersion kisebb ennél, az új androidos eszközök se akadnak fenn miatta - hogy ezáltal a régi, nem frissített alkalmazások ne dőljenek össze.
-
vz12
tag
Siker!
Először a manifest fájlt babráltam (minSdkVersion="9", targetSdkVersion="9", külön és együtt is), ekkor az Eclipse a .java fájlomat (az összes import-ot) kidekorálta piros X-ekkel, azaz még a Normalizer nélkül is hiba.
Visszatettem "8"-ra mindent, majd a Project/Properties-ben a "Build Target"-et az addigi Android 2.2-ről átállítottam 2.3-ra, ekkor nem volt hiba, beírtam a Normalizer-es kódot, és az Eclipse fel is ajánlotta a Normalizer importját, azaz minden rendben. Ráadásul még működött is, a korábbi 2.2-es AVD-vel is ment a Normalizer-es kód (!!!) Persze - gondolom - át lett verve szegény szimulátor a "Build Target" átállításával, hiába 2.2-es a szimulátor, ha 2.3-as "motor" lett alátöltve.Viszont így nem tudom hogy "igazi" 2.2-es fizikai eszközön mi történik, erre kíváncsi lennék.
Beletettem try-ba a Normalizer-es kódot, catch-be a Map-es kódot, a debugolás szerint az így beállított környezetben a 2.2-es szimulátorban hibátlanul lefutott a Normalizer-es kód, és nem is ment át a catch-be. (Egyébként amikor beletettem a try-ba egy nullával osztást, akkor átment, és szépen lefutott a catch-es rész, az eredmény ugyanaz lett!)
A két módszer sebességre és végeredményre is megegyezik a szimulátorban is, meg a 2.3-as telefonomon is. Sajnos nekem nincs Android 2.2-vel fizikai eszközöm, így nem vagyok benne biztos, hogy ott a catch-ben landolna a folyamat, elképzelhetőnek tartom, hogy ott kiakad a program.
Mivel sebességben egyforma a két módszer, a nem ékezetes betűk meg nem igazán érdekelnek, így talán biztonságosabb ha csak a Map-es módszert hagyom benne, a Normalizer-est meg megjegyzem magamnak a későbbiekre nézve, de itt kiszedem. Persze hagyhatnám is a 2.2-t a csudába, de egyelőre még inkább megtartanám.
Erről mi a véleményetek?[ Szerkesztve ]
-
thon73
tag
Bocs, csak most csatlakoztam bele a történetbe.
Én ugyanezzel a problémával szembesültem, azzal kiegészítve, hogy nem csak az ékezetek, hanem néhány írásjel átalakítására is szükségem volt. Végül úgy oldottam meg, hogy készítettem egy kb 300 elemű tömböt. Az indexet az unicode kód adta, az elem értéke pedig visszaadta, hogy milyen ékezettelen karakternek kell ezt tekinteni. A tömb mérete felett csak nagyon elvarázsolt karakterek vannak (vagyis az európai nyelvekben nem használatosak), így ott mindig az "ugord át" jelet adta vissza.
((Nagyon zárójelben jegyzem meg, hogy ezt továbbgondolva ezzel az egy táblázattal sikerült a lényeges nyelveken rendezni a kifejezéseket, ill. keresni is ékezetlenített módon.))
Persze ez is csak egy módszer a sok közül, de gyors, tömör és hasznos volt. Nem a végleges változat, de ITT megtaláltam, amit írtam róla korábban.A targettel kapcsolatban annyit fűznék hozzá (bár fentebb elhangzott), hogy ebbe a hibába én is beleestem, mert 2.36 alá írtam a programokat, és a régi sdk-val fordítottam.
Valóban az a követendő, hogy a leges-legújabb sdk legyen fent, és ez szerepeljen a project.properties-ben is. (És amivel szintén voltak hm. gondjaim: a support library-t is illik ezzel együtt frissíteni a projektben). A minimalis és a target (a manifestben) ettől függetlenül bármire beállítható. (Én is többnyire API8/API10 kombóra fordítok, de (((elvileg))) a legutoljára letöltött sdk-val.) -
thon73
tag
Kérdésem:
A ListView-nál azt írja a tudomány, hogy Loader töltse be a háttérszálon, és Filter szűrje, szintén háttérszálon.
Ha szeretnék beletenni egy sort-ot (mégpedig úgy, hogy menet közben a sort feltételt a felhasználó megváltoztathassa), akkor azt hova érdemes/kell tenni?Ha a Loader-be teszem, akkor az egész lassú betöltést megismétli, amikor csak a sorrendet akarom módosítani.
Ha a Filterbe teszem, akkor minden szűrés elején egy csomó ideig sorrendbe rak.
Ha csak az adapterbe teszem, akkor meg nem a háttérszálon történik. ((Ez önmagában nem baj, de lehet, hogy lassúbb, mint a filter))
Van erre nézve valakinek tapasztalata?
Készítsek egy külön asynctaskot? (Egyetlen sorért!?) Egy második Filter osztályt, ami rendez és nem szűr? Broadcastal kérjem meg a LOader-t, hogy ne töltsön csak rendezzen? Nekem egyik sem szimpatikus.
Előre is köszI! -
vz12
tag
Az előbb megszámoltam, 48 nagybetű + 47 kisbetű = 95 db ékezetes betű van a Map-omban, és nekem az indexem a unicode-os karakter, '\uxxxx' formában, mert amúgy az Eclipse beszólt, hogy a .java fájlomban "illegális" karakter található.
Nekem kb. 2 éves installációm van, és bevált dolgokon nem változtatok ...
Persze ha valami gond lenne, akkor nyilván rákényszerülnék, de egyrészt tesztelem a szimulátor(ok)on túl 2-3 kütyün, 2-es és 4-es androidon is, másrészt szerintem nagyon extra dolgokat nem használok, harmadrészt van már pár száz letöltésem a Play-en szerte a nagyvilágból mindenféle eszközre, de senki és semmi nem jelzett semmiféle problémát még.[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
a korábbi 2.2-es AVD-vel is ment a Normalizer-es kód (!!!)
Ez eléggé lehetetlennek hangzik. Ha nem érhető el az adott osztály az API levelen, akkor bizony ClassNotFoundException dobódik. Most vagy mégis már API 9 alatt elérhető volt ez az osztály, vagy nem 2.2-es emulátoron futtatad.
-
vz12
tag
válasz WonderCSabo #2376 üzenetére
Újra megcsináltam "nulláról".
1- Bezártam az Eclipse-t, meg a szimulátort is.
2. Eclipse elindítva, AVD 2.2 kézzel (csak hogy tuti legyen) elindítva.
3. Manifest fáljba belenéztem, mindkét sdkVersion "8" -ra volt állítva, nem bántottam.
4. Project/Properties/Android/"Project Build Target" ellenőrizve, Android 2.3.3-ra volt állítva, nem bántottam.
5. A .java fájlba belenéztem, az "import java.text.Normalizer;" benne van, a "tuti" miatt a Map-os részt kiszedtem, a Normalizer-es kód futását fixre beállítottam.
6. Program elindít, 2.2-es AVD-re áttöltés, hibátlanul lefutás, ékezetes név megtalálva, semmiféle exception nem történt.Nekem is furcsa (volt, és kicsit most is az), de a saját szememmel látom.
Ezért is kérdeztem, hogy vajon ha nem szimulátorban menne, akkor mi lenne a helyzet?
Nem tudom hogy örüljek-e, most hajlok arra, hogy maradok fixen a Map-es módszernél, úgy nem várható semmilyen negatív meglepetés. -
vz12
tag
válasz WonderCSabo #2378 üzenetére
Emulátor, igazad van, köszi.
Most már sokáig nem halogatom a döntést, szerintem maradok a verziófüggetlen (és számomra elegendő) Map-es megoldásnál, egyrészt dolgoztam vele eleget hogy ne hagyjam ki, másrészt egyelőre a 2.2-es Androidos táborról sem akarok még lemondani, és felesleges bizonytalanságot vagy kockázatot sem szeretnék generálni. Azt a 2 sor Normalizer-es kódot emlékül benne hagyom, de persze csak kommentben.[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Mielőtt döntenél, nem érdemes megnézni mennyien is használnak Android 2.2-t.
-
vz12
tag
válasz WonderCSabo #2380 üzenetére
Mármint érdemes.
Sejtettem, a Play-en a statisztikánál akár verzióra lebontva is láthatom a letöltési darabszámokat, ebből tudom hogy ha nem is sok, de néhány 2.2-es letöltésem azért van (az arány hasonló mint a Te grafikonodon), én pedig nem akarom elvenni az örömet tőlük, hogy használják a remek kis programocskám továbbfejlesztett változatát. Mint már említettem, a gyakorlatban nem életszerű hogy valaki pl. farkincás C, vagy hasonló elvetemült karaktereket írna be a névjegyzékbe (az ilyen meg is érdemli hogy ne találja meg), a "rendes" és "rendetlen" magyar ékezetes betűk tekintetében pedig a 2 megoldás teljesen egyforma, így semmi hátrányát nem érzem a Map-es módszernek, sőt még talán túlzásba is vittem a "megoldott" karakterek számát. Persze nem erről a módszerről álmodtam, de ez van.
Egyébként csak azért nem megyek "lejjebb" a verzióban, mert úgy tudom hogy widget-ek csak a 2.2+ verziókban vannak, tehát a 2.2 az alsó határ.[ Szerkesztve ]
-
vz12
tag
válasz WonderCSabo #2382 üzenetére
Megírtam privátban.
-
sztanozs
veterán
Magyar nyelvű júzereknek is lehetnek ám külföldi ismerősei...
Külföldi karaktereket meg nem csak beírni, de beimportálni is lehetséges (kell legyen).[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
vz12
tag
válasz sztanozs #2385 üzenetére
Értem, de jelen esetben nem csak a nyelv, hanem a "téma" is magyar, a külföldi ismerősök érdektelenek, sőt talán még hiba is ha a program esetleg megtalálja őket ... Amúgy az én progimba a felhasználónak nem kell beírni semmit, a telefonkönyvbe lehet, viszont az nem az én programom.
De köszi a felvetést, ha esetleg majd egy másik alkalmazásomban ez a dolog felmerül, akkor majd ezt a kérdést ismét megvizsgálom, és ha úgy adódik, akkor az minimum Android 2.3-as lesz, és a Normalizer-t fogom használni.[ Szerkesztve ]
-
Sianis
addikt
Skacok, várom a véleményeket a Google I/O dolgairól. Az új dizájn tetszik, bár ha nem adnak mellé automatizált vagy erős API szintű animáció támogatást akkor kevesen fognak ilyen szép dolgokat szülni.
-
WonderCSabo
félisten
Teljesen egyezik a véleményünk a dizájnról. Nekem picit iOS7-es, de alapvetően tetszik. Ami picit visszatetsző, hogy azért elég helypazarló a dizájn. Pl. az új Gmail appban eggyel kevesebb sor fér el, mint a Holosban. Az animációk nagyon jók, de ehhez nagyon frankó API támogatás kell, mert pl. ha a mostani API-val szeretnénk olyan minőségű appokat gyártani mint pl a Play Music, ahhoz rengeteget kell melózni.
Ez a JobSchedule jó dolog lesz, ez már régóta hiányzott. Az ART elvileg sokkal gyorsabb lesz, mint a Dalvik, de erről se kaptunk egyelőre sok információt. A grafikus cuccok biztos érdekesek, de ehhez a részhez annyira nem értek, és nem is érint.
Heads up értesítés szerintem ok, ez már a Facebook Messenger app eddig is csinálta. A floating action button érdekes, de szerintem picit felesleges. A Play Services-ről is beszéltek valamit, de nem sokat.
Alapvetően nekem a legnagyobb bajom, hogy iszonyat köd maradt az első nap után. Ez az Android "L"-ezés meg sztem röhejes.
-
válasz WonderCSabo #2388 üzenetére
Arról lehet tudni valamit, hogy az új, Materialhoz kapcsolódó API-k platformban jönnek, vagy compat lib/play services formájában? Mert ha csak L-en érhető el, akkor már nem is érdekel...
-
Sianis
addikt
válasz WonderCSabo #2390 üzenetére
Az szép kis lib lesz!
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz WonderCSabo #2392 üzenetére
Igen, ismerem. Most nagy hirtelen abba is hagytam egy app kezdeményt, hogy megvárjam mi sül ki belőle. Mert ha ilyen jó kis animációkat tudok majd beletenni egyszerűen akkor az kell nekem bele. Kell.
-
WonderCSabo
félisten
válasz WonderCSabo #2394 üzenetére
-
Sianis
addikt
válasz WonderCSabo #2395 üzenetére
Mondjuk az a Settings kép ez sok minden, csak nem szép.
-
fatal`
titán
Hányás az egész sajnos.
-
fatal`
titán
válasz WonderCSabo #2399 üzenetére
Nekem már a videókban sem tetszett, ez a flat design egyszerűen borzalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest