Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Yany #58752 üzenetére

    A FreeSync az egy hitelesítő rendszer. A monitorgyártók fizetnek azért, hogy az AMD hitelesíti a termékeiket még a kiadás előtt a VESA-féle Adaptive-Sync FreeSync implementációjára. Ezért a pénzért cserébe kapnak valamilyen plecsnit, aminek megfelel a kijelző, és azt a plecsnit használhatják.

    Ugyanúgy működik a G-Sync Compatible is, csak kevesebb kijelzőt hitelesítenek, de ennek is van pénzügyi vonzata, és ezért cserébe a gyártó kirakhatja az NV-nek a logót.

    Még annyi, hogy az NV-nél hivatalosan engedélyezett a matricázás is, tehát egy megjelenő kijelző később is megkaphatja a plecsnit, amit a már legyártott dobozokra nyilván rádobnak egy matricával. Az AMD-nél ez nem lehetséges, ők utólag nem hitelesítenek, ha a gyártó a termék megjelenése előtt nem adta le az igényt erre, akkor így jártak.

    A plecsnik alapvetően az NV-nél és az AMD-nél is azt szolgálják, hogy ha egy kijelzőn ez megtalálható, akkor garantáltan jól fog működni az adott implementációval. Ha nincs meg valamelyik plecsni, akkor a VESA-féle Adaptive-Sync ugyan engedélyezhető, de az NV vagy az AMD nem tudja garantálni, hogy hiba nélkül működni fog. Ennek azért van értelme, mert ha esetleg az évente érkező sok száz kijelző közül esetleg beesik egy olyan, aminek gondja van valamelyik implementációval, akkor az NV vagy az AMD tudja mostani a kezét, hogy miért nem vettél olyat, amire ők garanciát is vállalnak a hitelesítési rendszerükkel. Persze ilyen távlatban ennek kicsi az esélye, általában már plecsni nélkül is jól működik a VESA-féle Adaptive-Sync, de nyilván az NV és az AMD egy cég, nekik biztos jogalap kell arra, hogy más hibáját ne kelljen lenyelniük.

    Az RTX IO a fentiekkel szemben nem hitelesítés. Azt eredetileg arra tervezték, hogy ne kelljen a rendszermemóriát használni, ugyanis az volt a cél, hogy olvassa be az adatot a GPU közvetlenül az NVMe adattárolóról. Ez látszik is az eredeti, két éve megjelent képen. A mostani működés ezt teljesen visszavonta, mert nem lehet ezt a problémát megoldani az AMD és az Intel segítsége nélkül. Az AMD és az Intel pedig rohadtul szarik az NV VGA-piaci igényeire, ők nem módosítják a CPU mikrokódot, hogy valamilyen NV technológia működjön. Ebből pedig az lett, hogy az RTX IO már csak egy brand, mert a működése pontosan megegyezik a DirectStorage API működésével, nem másol semmit sem direkten a GPU-ba az NVMe meghajtóról.

    #58749 Petykemano : Nem vásárolnak már annyi wafert a GlobalFoundriestől, hogy gyártani tudják a Polaris 23-at. Valószínűleg amúgy lenne erre anyagi keret, hiszen erős negyedéveket produkáltak az utóbbi időben, de úgy látják, hogy nem éri meg ebbe erőforrást fektetni.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák