Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz #82819712 #45727 üzenetére

    Had kérdezzem már meg, hogy ez az igazgatótanácsi tagság ez amolyan látszatfeladat? Nincs semmilyen napi (most ne nevezzük operatívnak) feladat, hogy nyomon kövesse a cég tevékenységét, a ceo döntéseit felülvizsgálni? csak max évente egyszer össze kell ülni, elfogadni a jelentéseket és dönteni, hogy amíg nincs botrány vagy nyilvánvaló hiba a cégvezetés irányában, addig marad a ceo?

    Milyen illetmény jár ezért a nehéz feladatért? Mert ilyen tök bónusznak tűnik. Én is Szeretnék egy olyan mellékállást, ahol napi feladataim nincsenek, csak időnként pár papírt át kell olvasni és hozni egy döntést a cég operatív vezetőjének személyéről, amiért aztán semmilyen felelősséggel nem tartozom. Persze igyekszem jól dönteni, hogy sokáig legyen ilyen mellékállásom. Nyilván ahhoz a szinthez el kell érni valamilyen szakmai hírnevet, de hát itt alacsony szinten is potyognak le hasonló pozíciók kapcsolati tőke alapon családtagoknak, bukott politikusoknak, stb.

    Na most például a BKV igazgatótanácsához képest a Cisco igazgatótanácsa mennyire csak kifizetőhely szakmai berkeken belül egymás vállának megveregetésére?

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák