Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz HSM #40676 üzenetére

    Nem véletlen a fejlesztési irány, de le vannak.maradva. a DCC az egyik ilyen, ahol azt mondják, hogy lényeges, mert ez kényszeríti a kártyákat másfélszer nagyobb sávszél kiépítésére, ami nagyobb fogyasztással,.felsőbb szegmensben meg a drága hbmmel.jár.

    A másik meg ez a geometria, meg a culling. A primitive discard accelerator a polarisban hozott.valamit. a vegában az nggnek (meg a primitive shadernek) kellett volna hoznia - elvileg azt, amit a doomban láttunk.

    Olvastam olyan véleményt, mely szerint a dsbr (ami most driverből ilyen per game van aktiválva (+finomhangolva?)) Működéséhez jelentős geometriai kapacitás szükséges - hogy megállapítsa a hardver,.hogy mekkora mozaik részekre kell felbontani. De mivel pont ebben nem jeleskedik a gcn (a nagyobb lapkák), ezért a dsbr haszna csekély, kevéssé tud hasznosulni.

    Az órajel fontos, mert az egész lapka működését gyorsítja. Tehát érthető ez az irány is. Ugyanakkor azt még mindig nehezemre esik elhinni, hogy egy Vega64 ne teljesítene jobban 4x16 helyett 6×10 felállásban 50-100MHz-cel kisebb órajelen.
    Mármint persze gamingben, és ezzel nyilván meg is válaszoltam a kérdést.

    A cikk azzal zárja, hogy a tahiti-Tonga-polaris átmenetben hiába vált látványosan erősebbé a geometria kapacitás, alig valamekkora előrelépest jelent csupán a végleges gaming teljesítményben. Remekül megállapítottuk, hogy a 2×8CU-t nem annyira a geometriai kapacitás fogja vissza. De hát ezt kár láttuk a hawaiiban is, ami viszont előrelépes volt a tahitihez képest és a 10-11cu vs 8-9CU különbségét hozta a polaris órajelből. És azt is láttuk, hogy a fiji.mennyire nem volt előrelépés a 4×16 felépítéssel.a hawaiihoz képest.

    Kíváncsi vagyok, hogy vajon a Navi, ami gémingre készül, visszatér-e az ideálisnak tűnő 10-12CU/SE arányhoz és születik-e majd 6SE-s változat, vagy bízunk az okos megoldásokban? (Ngg)

    Elő kéne venni újra azt a leaket a 20CU-s gfx1010-ről, ami radeon Vii-nek mutatta magát...

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák