Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • smkb

    őstag

    válasz Abu85 #3432 üzenetére

    Hát valaki nem... de ennél több már előbányászhatatlan olyannak, mint én aki csak publikus infókhoz fér hozzá. Kellene tudni kb hány Tesla kártyát adtak el...mert pár ezer darab azért még mindig csak pármilliós árbevételt és nem profitot generál. Pármillió árbevételből ha megmarad a 2/3 a Teslánál profitnak (gondolom a szoftver szupport itt elég költséges NV oldalról, mert itt nem lehet szart odagurgatni véletlen sem a vásárlóknak, mint amit megtehetnek és meg is tesznek néha az asztali szegmensben) akkor szerintem az nem rossz. De a 84 millióban ez még mindig töredék.

    Piaci áron számolva 5000 Tesla M2050 az kb 12,5 millió usd árbevétel. A Kínai szupergépbe 17xx ment vagy mennyi. Nem tudom adtak e el még pluszban 3300 dbot... És ez darabáron (becsült 2500 usd) számolva és még csak az árbevétel nem a profit, gondolom annak aki 1700 at vesz nem 2500 usd az hanem jó ha fele. Az asztali megfelelője a GTX470 kb 250 usd, azaz tizede.

    11 milliónyi VGA eladást ezzel ellensúlyozni egy negyedévben nem lesz egyszerű. Százezres nagyságrendben kellene tudni eladni ehhez a Teslákat.

Új hozzászólás Aktív témák