- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem tudok vele zöldágra verődni.. Szerintem feladom.
Véleményem szubjektív...
-
Televan74
nagyúr
válasz hackeeeee #34161 üzenetére
Annyira kevés már a +15-20 Mhz OC,szinte semmit nem jelent.A következő lépcsőfok a 1200Mhz lenne,azt meg kevés chip tudja.Használd 1100 -on,ahogy én is teszem.
Ne akard +75mV 1200 -on,ahol 143C° mutatott az GPU-z.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Habugi
addikt
No.., mivel a 15.10b benchelésre nem jött be és terveztem hogy visszarakom a 15.7.1-et gondoltam ránézek Crimson bátyánkra..
Többen is írtátok hogy nem lehet vele OC-zni, szétfagy, BSOD-ot dobál, ássuk el stb, nos nálam ebből semmi nem jelentkezett Win7 64-en.
Cserébe megy mint a mérgezett egér!Shader Cache AMD Optimizedről On-ra állítva.
Elvileg kevesebbet / gyorsabban tölt vagy mifene.Valley
Firestrike [link]
Megnézem Crysis3 / GTA V -ben mit mutat de eddig bejövős.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz Televan74 #34164 üzenetére
Annyira mégsem..
A Firestrike eredmény sztornó, ugye ebben a Crimsonban már alkalmazásokhoz/játékhoz külön lehet profilt lőni. Van Global beállítás és a játék/alkalmazásra bontott speckók, na most húztam előtte egy Tess Off-os (Global) Heavent.
Na.., ha Firestrike/SystemInfo indítása után állítasz bármit Globalban, ez-esetben Tess vissza AMD Optra, majd rányomsz az indításra, akkor hiába van a Firestrikenak akár külön profilja emellett Tess AMD Opt.-al, nem veszi figyelembe, Off-al futtatja le és elfogadja validnak..!
Most szórakoztam vele vagy 20percet mire ez kiderült, túl szép volt az a score ahhoz hogy igaz legyen..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Televan74 #34162 üzenetére
Megküldtem 100mV-vel, de 1135MHz-n hibázott, viszont ugyan úgy tudtam 70 fok körül tartani a gpu-t.
Amúgy. hogy lehet a Shader cache-t ON-ra tenni? Globális beállításokban Nekem csal annyi van, hogy AMD optimalizált, vagy OFF.
Update: rájöttem, hogy nem lehet.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Fandango
veterán
válasz Milka 78 #34166 üzenetére
Majd megcsinálom úgy is. Azért használtam ezt a beállítást mert ebben a tesztben is az volt, igaz ott nagyobb a felbontás.
-
Televan74
nagyúr
válasz hackeeeee #34170 üzenetére
+130mV lefutott a teszt.Pici hibákkal.
Egy pillanatra felszaladt a hőmérséklet.De érdekes a 3Dmark nem mutatja.
Megy vissza 1100/1700 -ra,bőven elég.Egy tesztig jó volt a 1200,de hosszú távon nem kell.
A francba nem lépte át a 12000 pontot.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Habugi
addikt
válasz deadwing #34174 üzenetére
Ezt tán 3 napja csináltam, direkt azért mert írtátok többen hogy lassul: [link]
GPU 1200
vRam 1500/1600/1700Ugyan nem skálázódik olyan jól memória OC hatására mint pl a Tahiti tette, azért elég egyértelműen nem lassul, gyorsul mindenben a magasabb időzítések ellenére is.
(#34167) hackeeeee:
Globalban nem tudod On-ra állítani csak az egyes játékokhoz/alkalmazásokhoz tudod On-al társítani, AMD Opt-al szemben.
(#34171) Televan:
[ Szerkesztve ]
-
venomka1
aktív tag
Most olvasom a Game Star oldalon hogy az AMD legújabb Crimson driverevel gondok vannak, kinyirja a kartyakat, lecsokkenti a venti fordulatot es kifay az egesz gep stb. Ne tegyetek fel amig nincs frissites.
-
Habugi
addikt
válasz deadwing #34176 üzenetére
10529 - 10571, 42score, random szórás amikor több alkalmazás/windows szolgáltatás is fut a háttérben, most épp csökkenést mutat a mintázat, lehetett volna növekvő is, ugyan ennyi jelentősége lenne.
Kilősz mindent ami a benchez felesleges, adsz neki magasabb prioritást és olyan lesz mint Katiban az a bizonyos gyermek. Csak ugye ilyen jellegű teszteknél mint ahogyan/amiért ez is készült hót felesleges még.
[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
Urak!
Feltettem a crimsont,ajd az eltávolítása mellett döntöttem, mert nem tudtam kikapcsolni a klónozást (tvt is használok a monitor mellett). Az új and eltávolítóvalbleazedtemna crimsont és visszatértem a 15.7est. Este vettem észre, hogy a crimson és a catalyst ikon is fut jobb alul... Ennyi, marad a crimson?
Másik: 4Ks tvt mivel érdemes 290hez csatlakoztatni? Dvicel 2560 a Max, hdmi-hdmi 30hz a 4K, displayportra 50hz a 4K, de a tvn csak hdmi van. Egy displayport-hdmi kábel jó lehet az 50hzhez? A tvn 2.0 a hdmi.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
mcwolf79
veterán
válasz Sontir Fel #34181 üzenetére
Szedd le a legújabb DDU segítségével, az rendesen lepucolja a gépről.
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
deadwing
addikt
Sajnos AMD-nél még mindig kötelező jelleggel kell használni a DDU-t ha drivert downgradelsz. Mindig fent hagyja az előző driver maradványait, amiket nem telepít újra.
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Habugi
addikt
2-3. éve bevett, mindenfajta szoftveres/windowsos ribbonkodást felülíró módszer:
1. Uninstall Catalyst/Crimsonra (CP), amikor végzett restart.
2. AMDCleanUpUtility, mikor végzett vársz, CCleaner, registry karbantartás/pucolás, ez szoftver/driver hiányában dózerolja az összes AMD driverre vonatkozó bentmaradt értéket/beállítást, restart.
3. Install új driver, örül..DDU biztos jó, sokan használják, ettől függetlenül még egyszer nem tettem fel, drivereket néha ész nélkül cserélgetem és nem volt még ebből fakadó problémám, kvázi a taglalt út elég jó/biztos megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
Érdekes : [link]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
proci985
MODERÁTOR
már legalább háromszor linkeltük.
btw, ott ahol megsültek a kártyák lehet más is volt, a védelem ugyanis declockolja a kártyákat. a Hawaiinál biztosan, nálam furmark alatt volt 600as órajel is a 290xel az asus alulméretezett hűtője miatt légen.
vízen nem declockol a kártya.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
blu79
addikt
válasz proci985 #34186 üzenetére
Akkor sorry hogy újra linkeltem, de jó lenne ha az Amd előrukkolna valami jó dologgal, hogy legyen konkurencia az nV ellen
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Habugi
addikt
válasz proci985 #34188 üzenetére
Pontosan ezt a topicot kereste, mint ahogyan azt is látta hogy már linkelve volt..
(#34171) Televan:
Visszakerült a 15.7.1 és brummogtam egyet magam is +130mV-al:
Érdekes módon a Valley / 3DMark 2011 duónak kevés volt a 130mV 1250-hez és itt-ott szemetelt, szóval ezekkel csak az 1240 lett meg.
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz Habugi #34189 üzenetére
Ment pü. nem flémet , trollt vagy bármi mást szeretnék indítani, hsz.-t lehet törölni, sorry mindenkitől
A Valley eredményed pedig nagyon ott van, = tuningolt 980 , gratt
Viszont FS -ban picit lemarad GS-t elnézve
[ Szerkesztve ]
-
.zSoLTi.
senior tag
Kicsit èn is kedvet kaptam oc-zni. Èrdekes, hogy az 1200mhz mèg +100mv-al is hibázik. Viszont 1100 megvan mèg -20mv-al is. Sztem maradok ezen az alulfeszelt beállításon. Firestrike igy 9027 pont. Valley 2527. Mindez crimsonnal.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nincs messze a top3, annyira. [link] (crimson driver - shader cache ON van a 3dmark-hoz)
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Lemaitre
tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg nekem a Gigabyte R9 390 és szerintem annyira nem rossz mint mondtátok
65-75%-on még lazán törhető a ventilátor hangja, igaz 100%-on már tényleg van.
Egyébként 85-90 C° fok még törhető a kártyának nem (csak odafigyelésképp kérdezem)? Még eddig 1x sem ment fel 80 C° fölé a 65%-os venti használattal szóval akkor ez így jó nem?
Egy kis 3dmark-ot lefutattam egyenlőre még csak a procit húztam meg de szerintem elég is lesz az majd max később a kártyát is
[link]Brolex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest