Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • huskydog17

    addikt

    válasz Laja333 #4764 üzenetére

    Pontosan. Épp ezért nem ad releváns értékeket a KitGuru mérése. Az ő tesztjük alapján szinte minden custom design és a referencia is ugyanolyan zajkibocsátással rendelkeznek, ami persze fényévekre van a valóságtól. Az ő zajtesztjük azért nem ér semmit, mert pont a lényeget nem válaszolja meg, vagyis, hogy mekkora a különbség a különböző termékek zajkibocsátása között. A lifelike meg megint csak vicces. Az, hogy besteszik egy olyan zárt házba a VGA- ahol egyetlen egy venti sem üzemel ég a procin sem, rendkívül ritka, erre meg rájön az, hogy rengetegen vannak, akik 1 méteren belül helyezik el a gépet.

    Egy adott VGA zajkibocsátásnak a mérésére szerintem a KitGuru módszere alkalmatlan, mert ott nem tudják kimutatni a különbséget a különböző termékek zajszintje között. Nézd csak meg a grafikont! E szerint a különböző customok zajszintje egy szinten van a 480-as referenciával. Nevetséges!

    "Ezért mondtam, hogy csak akkor hangos, ha egy olyan oldalon nézed, ahol ezt mondják."
    Épp ez az, hogy sok helyen mondják ezt! Nézd csak meg, korábban hányan küldték vissza OCUK-nál, a fórumban nagyon sokan panaszkodtak!

    "Ezért kell nézni a többi kártyához viszonyított helyezését, és nem a két oldal számértékét kell összevetni."
    Pontosan, és itt vérzik el a Nitro+, ugyanis számos helyzetben még a referencia változattól sem halkabb!
    Hogy lehet, hogy egy TW VI hűtő hűvösebben és kb. 10 dB-el halkabban vezeti el ugyanazt a hőmennyiséget? Mert a Nitro+ kicsit kevés a 480-hoz, ez a 470-es tesztekből is szépen látszik! Szerintem a Sapphire eredetileg a 470 által termelt hőmennyiséghez tervezte a Nitro+, nem pedig a 480-hoz.

    "Ha egy másik oldalon nézed, neadj' te magad használod, akkor már nem. "
    Más tesztoldalak is hangos működésről számolnak be. Nálam is túl hangos lenne, mert a gépem jóval 1 méteren beül van. Sokak ráadásul közvetlenül a monitor mellé helyezik a PC-t!

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Új hozzászólás Aktív témák