- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panzika
tag
válasz Razenhell #1137 üzenetére
Én is néztem azt a vizes videót, de mentségére szolgáljon (a kártyának) hogy az referencia kártya volt, és a 6 pines tápcsati miatt eléggé korlátozott a tuningpotenciálja + hogy ref kártya, ezt nem arra tervezték hogy tuningold ész nélkül.
Custom kártyákat tuningolhatod, azoknak a nyák, a fázisok és minden mást úgy fognak tervezni hogy többet tudj kipaszírozni belőle, ráadásban a tápcsatik is 8, 8+6, 6+6 pines verziókban lesznek, amivel már lehet mit kezdeniUi.: benchmarkokra alapozni nem épp a legjobb 5let...
[ Szerkesztve ]
Magyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
gothic20
aktív tag
válasz Petykemano #1150 üzenetére
Hát ha ez valós akkor hozza ebben a játékban a 380 szintjét + 6-8%.
Bar ez a játék kimondottan jól megy AMD vga-kon. Lassan remélem jönnek a rendes játék tesztek is.Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
füles_
őstag
válasz Petykemano #1150 üzenetére
Ha az AnandTech teszjére hivatkozok akkor alapjáraton a 380X (33,1 FPS) és a GTX 970 (39,5 FPS) közé esik.OC-val meg egy picivel az RX 480 4GB alá (44,4 FPS)
[link] -
and1ao
őstag
Hát ezt akkor érdemes megnézned.
(#1148) stimre: Clock to Clock hasonlítasz 2 homokegyenest más architektúrát egymáshoz. erre írtam az almát a körtéhez dolgot, de ahogy látom nem ment át.
(#1151) Panzika: Pont hogy amit eddig én láttam AIB PCB-t annál a ref messze jobb volt.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
M@rdel
őstag
Ja, hogy ultra alatt nincs élet! Ne má!
A tesztben szereplők közül a The Division bétájával és a Rise of the Tomb Raider játszotam, ez utóbbival még akkor amikor a rossz portolás miatt a 980Ti is 100 FPS eket droppolt.
De főleg multizom BF4, Hardline , és mint mindenki minimumon, 120 - 200FPS között. Nem elég?(#1156) myckey Az a terv, de majd meglátjuk! /teljesítmény /ár
Három generációból volt AMD-m, ideje váltani! Hátha észreveszem majd az amd-s mikrolagokat, amit eddig még nem sikerült!
És majd jövök fikázni![ Szerkesztve ]
-
hugo chávez
aktív tag
válasz Komplikato #1146 üzenetére
Yep. Pont erre akartam utalni.
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
korcsi
veterán
válasz Panzika #1151 üzenetére
"6 pines tápcsati miatt eléggé korlátozott a tuningpotenciálja" szerintem ez igy közvetlenül nem magyarázat az eredményre, amúgy a refnek a a fogyasztás mértékéhez képest korrekt 6 fázisú GPU tápja van, véleményem szerint egyedül a hűtés gyengesége róható fel.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
-
M@rdel
őstag
ne legyünk már buták.
Te nem tudod, hogy miről beszélsz, mivel nincs ilyen kártyád!És ha kompromisszum mentes FHD-ről beszélünk, akkor miért nem vonulsz át a gtx 1070/1080 topikba.
Te azt látod a linket tesztből, hogy a 480 mindenre elég lesz? A Ashes of the Singularity 40FPS-el? -
and1ao
őstag
De nem is 30 meg 20 xD
A kompromissum mentes full nem a 1070/1080 hatásköre egyébként mert nekik WQHD-ba kell hozni 60-at 4k azok is lehullanak.
Én nem tudom miről beszélek arról beszélek hogy bármivel tudsz 60 FPS-t csinálni ha eléggé lebutítasz hozzá valamit.
De ezt eddig itt senki megnem említette hogy hát nekem elég a med settings 1080p. mert akkor meg tessék elfárad ha már így felhoztam a 7950/70 vagy GTX670/80 topic-ba....[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
R3laX
addikt
Én a Doomnál akadtam ki az R9 280X-el, multi 40FPS-re beesegetett tocsogásnál. Doom, illetve a közelgő Quake miatt is újítok, lásd Doom FullHD Nightmare textúra/árnyék: [link]
-
Ren Hoek
veterán
Nem mondom, hogy tökéletes a 480 FHD-re... az a szint kb a 390X és az 1070 között van valahol. Utóbbi már overkill...
480 custom már egy nagyon jó szint azért. A kompromisszum mértéke egy custom tuningos 480 már nem olyan sok. Ultra/High oké már egy jó 50-60 FPS.
A med azért már eléggé lead a minőségből... az már nem az, amit a készítők megálmodtak. Nekem nincs ennyi időm játszani munka mellett. Akkor már úgy akarom élvezni ahogy kell (de 160-170K-t nem vagyok hajlandó kifizetni egy sz'ros műanyagdarabért, ami overkill amúgy is.)[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz Ren Hoek #1169 üzenetére
Van 1070, "már" 150.000 -ért is
Nem hiszem, hogy ez ne mérséklődne tovább.Egyébként FullHD-ra is bőven jó.
Akinek a 100+FPS kell, akad ilyen jócskán. (persze le is lehet mindent butítani low-med. re )
Attól függ, kinek milyen célra kell, hogy áll hozzá."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Televan74
nagyúr
válasz Ren Hoek #1172 üzenetére
Belépő vr szintről beszéltek,az meg low/med.De nem hinném hogy aki drága vr szettet vesz annak ne lenne pénze RX490 vagy GTX1070/1080 -ra.Vr csak egy lehetőség,De tegye fel a kezét aki ilyet vesz/vett vr sisakja/szettje mellé.
(#1173) myckey Az RX490(ha ez lesz a kis vega) anyagilag biztosan haza vágná a pénztárcámat. Hozza teljesítményt akkor hozni fogja a 150.000-170.000Ft(becslés) árat.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
-
Remus389
veterán
Ha az AnandTech teszjére hivatkozok akkor alapjáraton a 380X (33,1 FPS) és a GTX 970 (39,5 FPS) közé esik.OC-val meg egy picivel az RX 480 4GB alá (44,4 FPS)
Nem hangzik rosszul az RX 470, ha tunningolva eléri az RX 480-ast majdnem, tekintve hogy az RX 480-as alig tunningolható.
Ebből még egy referencia is jó, ha olcsón adják, nem lesz hangos hisz kisebb a hőtermelés, meg én úgyis fülessel tolom, úgyse hallom meg.
Olyan 50-55 ezer körül jó lenne(Full HD-hoz). Kicsit mélyebbre nyúlnék egy 8 gigás verzióért is akár, biztos ami biztos, a 60 fps-hez én nem ragaszkodom, nekem már 35-40-től folyékony.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
anderledani
őstag
Egy barátommal "eladattam" az R9 380-át, mondván hogy még most adja el jó áron, és majd szinte semmi ráfizetéssel vehet RX 470-et ami erősebb annál. Mikorra várhatók belőle a customok? Tudom hogy még ref. sincs.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Laja333
őstag
Nem lesz itt baj az új játékokkal sem.
-
R3laX
addikt
válasz Laja333 #1181 üzenetére
Én nem is értem mit gondolnak amúgy... . Eddig a Doom motorja a legnagyobb étvágyú és legdurvább beállításokon repül rajta... Frostbite meg egy nagyon király motor, az még a 470-en is megy majd szépen, 480-on szárnyal, ahogy a videó is mutatja. Itt a Maffia 3, Watch Dogs 2-vel sem lesz semmi baj, ha a 8GB-ost válasszátok, max antialising-et nem nyomjátok be... Én mindig próbáltam az elmult időben úgy fejlesztgetni a gépen, hogy full beállítások, antival meg okosan bánni... FullHD-ra tökéletes, nem lesz itt high-ra állított textura... az vegyen 460-at, 470-el meg anti nélkül(de lehet inkább 2xantialiasing) megy majd szépen a BF 1 is... Na meg jönnek az új driverek, új gémek meg még jobban az új kártyákra lesznek optimalizálva.
-
törölt tag
Úgy tűnik hogy a Sapphire az egy ilyen picike PCB méretű kártya lesz, meg ASUSról is beszél a srác
Aki még nem ismeri annak érdekes lehet RX 480 Overclocking Guide (Wattman)[ Szerkesztve ]
-
-
daveoff
veterán
És akkor ez csak egy retkes firestrike, egy komolyabb játékban gyanítom 5 percet nem bírna ez a tuning...
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Televan74
nagyúr
válasz daveoff #1186 üzenetére
És ez is szép eredmény.Nem kell itt 1500-1600Mhz -ről álmodni. Felesleges,mert ahova szánták a 1300-1400 is bőven elég lesz.És még azt is hozzátenném hogy sok custom a gyári oc -n ép hogy el lesz. A oc továbbra is szerencse kérdése.A Maxwellt és a Pascalt magas órajelekre gyúrták ki.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Ren Hoek
veterán
válasz daveoff #1186 üzenetére
Ezzel a revvel teljesen kizártnak tartom egyszerűen a stabil 24/7 játék alatti 1500-1600 MHz közötti működést léggel... Vagy iszonyú feszültségen, amivel mennyit fog enni? 300 Wattot? Max nagyon chiplutriban...
...és azért ne felejtsük, hogy a 970-ek nagyon gyakran mentek 1550 MHz boost-ot, ami egy ref 980 összességében... Tehát "illene" ettől a kártyától is a tuning = Ref 980 szint.Artis-nak vannak videói a 970 OC vs 480
[link]Azért még ezzel az 1350 MHz OC-vel is be-beéri nagyjából a
(2 éves)970 OC-t.... reménykedtem benne, hogy még ráfér 100 MHz, ami már nem rossz. Egyelőre ezek a vízhűtéses videók nem győztek meg annyira erről - hiszen itt VRM frankó refen, voltage mod, és vízhűtés... ehhez képest egy átlag custom? Főleg ha elterjedne a fos MSI féle 4+2-es VRM...csodát nem művel.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Televan74 #1187 üzenetére
Ez mind oké... csak ha már "középkategóriás" kártyák térfelén játszunk: Eleve ez most nem dönthető el, hogy a 380 vagy a 380X utódja. Mert a 380-é biztosan nem, CU szinten sem. így persze kijön az 50% + vagy mennyi. 480X nem lesz.
Plusz itt van az is, hogy az 1060 bár a 960 utódja, mégis egyből kettőt ugrik és a 980 kiváltója teljesítményben. Ahogy az 1070 is hiába a 970 utódja, lerúgja a 980-at bőven és elveri a 980 Ti-t is, DX12-ben meg főleg (Pl AOTS)...
Szóval ezért natív hülyeség típusjelzéses utódlás alapján nézni a kártyákat. Konkurencia és saját termékpaletta alapján kell nézni, és ott bizony az NV 2 lépést ugrik így. AMD pedig 1-et. Persze árban a helyén lesz mindegyik, és ez a fontos. Viszont az is fontos, hogy a customokat ne árazzák túl, mert annyival nem érnek többet, mint a refek. Stabil 1450-1500 MHz már ráfizetnék lazán 10-15K-t is.. de hogy 1350 legyen egy customban, épphogy határon? Az elszomorító lenne azért.
(#1189) Remusz911: Sajnos ez az a mérés ami hibás (de minimum volt egy verzióváltás közben).VS topicban kivesézték, és ment csak a hebegés-habogás, magyarázkodás. Nézz meg másik 10 tesztoldalt. Nyomába sem ér a Fury X-nek a 480 AOTS alatt. Kár mert én is beszoptam első körben. Túl szép lett volna, hogy igaz legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Apucy01
őstag
Most őszintén, mit vártok szerencsétlen kártyától? 1500 mhz meg tudja a fene mi azok akik megfogják venni, azoknak a 20% a nem fogja tuningolni. Lehet azt kellene majd nézni meddig teljesit majd alapon megbizhatóan nem pedig orba szájba tuningolni. Én sem azért várok a customra mert agyonra fogom tuningolni hanem azért mert nekem nem tetszik a ref és ennyi
Lehet hogy sok embernek meg kellene tanulnia azt a kártyát használni ami van neki és ami lesz neki, nem pedig először az egekig magasztalni majd utánna pár nappal le fikázni egy olyan vga t mairől még most is nagyon keveset tudni a nitroról és a társairól kb annyit tudni hogy néz ki és kb mennyi lesz az ára, de hogy mennyit megy oc ban stabilan azt nem.
ui: mellesleg driver szinten is oda pakolt az amd már megint van uj.
[ Szerkesztve ]
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Remus389
veterán
válasz Ren Hoek #1190 üzenetére
Mindegy a 970-est azért elveri szépen a többi tesztben is és a különbség inkább az RX 480-as javára fog nőni, főleg a 8 gb-os verzió, ha egyre vram éhesebbek lesznek a játékok. Meg ugye még van benne tartalék is amit az újabb driverek előhoznak majd. Órajeltartalék is nagyobb lehet a custom variánsokkal.
DX12-ben talán még az rx 470-es is elpicsázza(na jó megelőzheti) a 970-est , főleg ha adunk neki egy kis időt.
Persze a 970-es javára szól a jobb tunningolhatósága, így visszavághat , bár szerintem az RX 470-esben több tartalék lesz mint a referencia RX 480-asban tunning szempontjából, vagy a custom rx480-asokban is
Szerintem egyébként ügyetlen volt az AMD ezzel a ref rx 480-assal, hogy alig volt benne órajeltartalék, 8 pinest kellett volna rátenni.
[ Szerkesztve ]
-
Razenhell
tag
válasz Apucy01 #1191 üzenetére
Én úgy vagyok vele ha már van jó kártyám húzom és a határokat feszegetem vele . Főleg ha tuningos darab, és lehet hajtani rendesen. Milyen király az mikor megveszel egy kártyát és kiderül hogy milyen jó órajeleket tud
Vagy pedig ellenkező esetben gyári órajeleket éppenhogy tudja ... az a gáz -
Ren Hoek
veterán
válasz Apucy01 #1191 üzenetére
Azért minimum elvárható már egy Customtól, full kihúzott TDP kerettel + 8 pin csatlakozóval, rendes VRM-el, hogy jobban menjen tuningban mint a ref (1350<). Eddig arról ment a duma, hogy végre ott lesz rendes tápellátás, ki lehet engedni a feszt, hogy stabil legyen a magasabb órajel. (Az 1450-1600 MHz csak pletyka szinten ment, de hihető volt látva, hogy mennyire blokkolja az a power limit a ref-et.
Plusz azért az 1060 is itt van a nyakunkon. Vásárlói szinten le kell győzni, hogy ne csábítsa át az embereket a zöld oldal ezzel... ez az AMD érdeke főleg.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
-
Ren Hoek
veterán
válasz Remus389 #1196 üzenetére
Az a baj, hogy nem lehet egy erősebb általános gyári órajeleket beállítani...Akkora a chiplutri, hogy egyedileg kell finomhangolni, ami a Wattman-os videóból látszik, hogy nagyon melós. Nem elég a MHz-el játszogatni, hozzá kell lőni a feszültséget és a memória órajeleket is... és akkor még fusson le egy gyors és egy torture teszt is. Végül pedig menjen 24/7 játékok alatt is.
970-nél is volt amelyik ment 1400 MHz körül, az enyém ment 1560-at is... na most akkor hová húzod be a gyári órajelet ?
A csúszkamasszázst a usernek kell otthon elvégezni kitesztelve.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Ren Hoek #1197 üzenetére
Na hát akkor ezért jobb ha ki van maxolva, cserébe olcsó, nem lutri
nem kell csúszkákkal bíbelődni, persze van aki ezt szereti, nem kell a hűtése miatt sem aggódni, hisz azt a mérnökök beállították
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
1340 Mhz-en 980 szintet hoz.
A Ref.A Custom, talán ilyen 1350-1400 Mhz körül jön ki, talán.
Hozni fogja a 980 szintet,lehet minimálisan-valamivel fölötte,DX11-ben ( Aztán odahaza még lehet próbálkozni a további tököléssel,OC nak az OC jával , szép magyarosan. )DX12 -ben más lesz a helyzet, jobb.
Amennyiben ezt sikerülne 85-90 ezer ft környékére belőni, hazánkban, akkor sztm perfect.
Én nem látok problémát.
Asszem aránylag reálisan fogom fel .
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Remus389
veterán
Teljesen reálisan fogod fel
A jelenlegi DX11-es játékokhoz, azért elég erős
A jövőbeli Dx12-es játékoknál pedig felnő a maxwellhez is, a korszerűbb felépítése miatt, főleg a 8GB-os, lesz olyan amikor majd jól jön az, de nagyon. Pluszba az AMD driverek is javítanak rajta valamennyit.
Mindezt olcsón, nincs itt probléma, bár azért 1080-hoz venném, ha valaki hosszabb távon gondolkodik. Az 1080@60fps-hez sem kell görcsösen ragaszkodni, idővel lesz olyan játék amivel beesik 35-40 fps-re is(engem ez nem zavar különösképp, nekem folyamatos marad), de hát ennyi pénzért ... akinek nem tetszik nyissa ki a bukszáját a gtx 1080-ashoz ennyi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest