- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Apsajt
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek információja, hogy az RX470 mikor kerül a boltokba?
Szeretnék egy gépet venni evvel a kártyával még július 29. előtt, mert van egy legális Win 7 -wm.
Meddig érdemes várni a vásárlással?
Kösz -
Apsajt
csendes tag
válasz Franklin #1304 üzenetére
Igen, csak tudod, egyrészt én teljesen laikus vagyok, magyarul totál béna az ilyesmihez, másrészt vidéki, szóval azt gondoltam egyszerűbb lenne egyben megvenni a cuccot, mint először megrendelni egy iCore 5-ös gépet videókártya nélkül, aztán külön megvenni a kártyát, akkor szétszedni, elvész a az iPON gari, ha belenyúlok, szóval kicsit macerásabb, de valszeg ez lesz.
-
Tom5
addikt
Nálam RX 480-al kb olyan 20-30 Fps-t hozott. FHD és minden fullon. így most olyan 90 - 140 Fps között mozog a játék.. (3. pályán)
-
törölt tag
Hoppá:
Ami hozza a sebességet az az aszinkron compute, de ez GCN1/GCN2/GCN3-on üzemel csak, míg GCN4-re egyelőre nincs engedélyezve
"Emellett a nagy sebességet a GPUOpen intrinsics hozza, ennek GPU-limit mellett 10-20%-ot lehet köszönni. Az RX 480 csak ettől gyorsul annyit amennyit."[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz távcsőves #1309 üzenetére
Már én is láttam de köszi
Közben Abu reagált a videóra:
" TSSAA-val van. Ez eléggé korlátozott helyzet még. Későbbi patch-ben több is lesz."
20 FPS innen 15 FPS onnan, nagyon szépen csordogálnak össze az FPSek.
Közben az OC-olt 970-ekkel kampányolnak ellene, de még az sem hozza be és ez még mindig csak a ref kártya...[ Szerkesztve ]
-
Dancs Ákos
csendes tag
Üdv!
Urak meg tudjátok mondani mi a helyzet ezzel az RX 480 alaplap leégetős dologgal??
Olvasni lehetett róla,hogy a kártya nem kapott PCI SIG hitelesítést.Fenáll még jelen pillanatban az a hiba,hogy a kártya a lapból több áramot vesz fel a kelletténél e miatt előbb utóbb hazavágja a lapot??
Érdeklődnék az RX 480 NITRO felől,de csak abban az esetben ha ez a hiba teljesen ki lesz zárva.
Azok a kártyák amelyek 8pines esetleg 2x6 pines tápcsatlakozót kapnak azoknál ezen jelenség előfordulása teljesen kizárt??
-
TTomax
félisten
válasz Dancs Ákos #1316 üzenetére
Minden bizonyossággal nem lehet kijelenteni hogy nem lesz gond vele a jövőben,de én úgy gondolom ha van egy PCI-E 3.0 16X-os csatid az alaplapon és a vgat abba teszed akkor nem hiszem hogy lesz vele gond.Ha ennél régebbi a csatlakozód akkor ÉN nem rizikóznám a ref 480at... hogy a customok majd milyen pcbvel kerülnek forgalomba még a jövő zenéje,eddig teszteket nem láttunk róla.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Zeratul
addikt
Az új driverben javították a VRMek áramfelvételét, már PCI-E nem vesz fel szabvány felett, a 6 pinest csapolja meg jobban, de az meg úgyse ég le.
-
törölt tag
Kedves Ákos.
Az éles szemű Tom Hardware mért túlfogyasztást a kártyán ezért indult egy minősítési kérdés a dologból, de a szabványt a kártya megkapta.
Egyetlenegy alaplap sem éget ki, viszont a PCI E 3-on keresztül valóban volt többlet fogyasztása ezt a driverből levették és átirányították a 6 PINes csatira.
Ezenkívül bekerült egy Kompatibilitási mód a driverbe ezt ha akarod bekapcsolod ( nem kötelező) ekkor visszavesz a fogyasztásából. Mivel a Driver 3%ot hozott plusszban ezért az eltérés elhanyagolható.
Ha kikapcsolod akkor OCnak minősül és a 6 pinből leszívja és megkapod azt a 3% plussz teljesítményt.
A 8 PIN és a 6+6 PIN a custom kártyákon a dolgot teljes mértékben megoldja.
Nem értjük miért tettek rá 6 ot ez inkább presztizsből volt. De a Driver óta Az alaplappal kapcsolatos gond nem lehet.
Ennek ellenére ha megengeded a custom kártyák felé terelnélek a jobb hűtés miatt, Az angliai OCUK fog kapni hamarosan 2000 db custom kártyát, csak sajnos tájfun volt Taivanon ezért lehet lesz 3-4 nap késés, de mindent megtesznek igérem[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Normál használat mellett néhány wattal eszik többet a PCIe-ből, mint a névleges érték, de a tűréshatárban még benne van. Tuning esetén fordulhat elő, hogy többet vesz fel az aljzatból.
De ahogy írták, az új driver javítja ezt a hibát, a custom verzók meg valszeg már úgy készülnek, de ezt csak a megjelenések után tudjuk majd meg pontosan.
#tarcsad
-
Laja333
őstag
válasz #Morcosmedve #1318 üzenetére
Elvileg az ezüst Nitro még csak egy korai prototípus volt.
Másrészt ha belepakolnak mindenféle jót a Nitro-ba, akkor mi marad majd a Toxicba?[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz gabi123 #1326 üzenetére
Én melózok hétközben... hétvégén strandolok, Velencei tó, Balaton, Kapolcs, Utcazene, kirándulás... mégis teljesen belerférne heti pár óra game... Jóideje IGP-vel vagyok és reméltem, hogy már július 1-re lesz VGA-m...
Tavaly ilyenkor már rég nyomatták a Fury-kat és a 390X-eket. Igaz jó drágán, de akkoris. Grr...
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A PCI-SIG hitelesítést megkapta az RX 480 és azt nem is kell újramérni.
A helyzet egyszerű. Ha a tápod támogatja az ATX12V 2.0 specifikációt, akkor nem kell tenni semmit. Ha a tápod 2003 előtt vetted, akkor elképzelhető, hogy nincs még 2.0-s speckóra megfeleltetése, így a kártya berakása után a driverben a kompatibilitásra vonatkozó kapcsolót aktiválni kell.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Yutani
nagyúr
Hát akkor nem lesz 4GB-os Nitrom, de biztos jön majd valamelyik custom ennyi memóriával. Nekem nem kell 8GB, fHD monitorom van és nem hiszem, hogy a következő 1-2 évben olyan óóóóriási kompromisszumokat kellene kötnöm, hogy beleférjen a game a 4GB-os Vmem-be.
gabi123: Alig vagyok a gép előtt, feleségem és a gyerkőc kitöltik a szabadidőmet.
#tarcsad
-
Laja333
őstag
Úgy látszik 1317 MHz lesz a Nitro. [link]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Laja333 #1331 üzenetére
Hát az kemény 4%
azért kíváncsi leszek mennyit lehet csapatni vele egy agresszívebb feszemelésre. Mert a gyári freki az mindig csalóka azért. Inkább menjenek biztosra, mint épphogy bírja. Aztán lehet tologatni a csúszkákat.Giga G1 970-nél
Gyári OC (base/boost is: 12%
Manuális tuning: 26%... ez 1600 MHz lenne az RX 480-nál, ha %-ot nézünk.
Összesítve 28 nm -> 14 nm-en:
380X-480: 30% emelkedés alapórajnél (970 MHz vs. 1266 MHz) + 10% OC - ha megy 1400 MHz-et legalább.
970-1070: 43% emelkedés alapórajelben (1050 MHz vs 1500 MHz) + 12% OCFogjuk rá az extra feature tranzisztorokra, hogy nem hozott akkora frekvenciát a 14 nm. (Vagy csak a rev szar még)
[ Szerkesztve ]
-
gothic20
aktív tag
Egyre több custom kártyáról hullik le a lepel. Nekem a Gigabyte G1 jött be eddig legjobban.
Bár kíváncsi lennék a HIS,Club3d,VTX3D kártyákra is azokról még semmi infót nem találtam.Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
Dancs Ákos
csendes tag
Magánvéleményed szerint mit hozhat a jövő az RX 480nak??Én FULL Hd-ra tervezem vásárolni a kártyát.A cél 1920x1080 as felbontáson jövő év végéig medium-high beállítáokon stabil 60 FPS.
A helymben te várnál a VEGA-ra vagy az RX 480 fentebb említett igényeimnek megfelelhet?Szakértelmedet előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Ren Hoek #1327 üzenetére
Én is eladtam az R9 380-at, 50-ért vettem féle éve újonnan, annyiért meg is vették most is (1 hónapja). Kértem kölcsön egy GTX 670-et, addig azzal elvagyok, amíg jön a 470 és beáll az ára.
Yutani: na látod, akkor nincs is időd a várakozással törődni, egyszerűen ne gondolj rá, mert annál lassabban megy az idő!
Forza Ferrari!
-
Venyera7
senior tag
-
Ren Hoek
veterán
válasz Venyera7 #1338 üzenetére
Nem rossz, de én még mindig nem látom mire ment el a Polarisban az a sok tranzisztor, amiért ennyit fogaszt. Teljesen azt hozza amit a 390, kicsit kevesebb SP-vel, magasabb frekvencián. Ha 1:1-ben leviszik 14 nm-re a 390X-et, akkor most odavertek volna egy csúnyát. Így várhatunk Vegára. Látszik, hogy a Fury a sok SP-vel szarráveri a mezőnyt.
NV-k meg no comment. Legjobb döntés volt kiszállni a 970-ből.
-
olymind1
senior tag
válasz Malibutomi #1342 üzenetére
Meg csak 256 bites memória busszal.
-
dergander
addikt
válasz Ren Hoek #1341 üzenetére
Azt tegyük hozzá ez a Polaris az AMD úgymond majdnem utolsó fegyvere,ha ez besült volna akkor az NV toronymagasan az élre áll,és onnan már nemfogja meg semmi. Eddig jól sikerült csak félek tőle hogy a wattok megint elszaladtak kicsikét. A fejlesztőket ha most az AMD bekebelezi akkor bőven van potencia,a Vulcan és a DX12 alatt gyorsak.
-
olymind1
senior tag
Frostbite engine-es játékok is DX12-vel jönnek ha jól tudom, akkor talán az új ME:A-ban is lesz támogatás hozzá. Unreal engine is támogat DX12-t, gondolom azzal is hoznak majd ki pár játékot.
A GCN-es konzol funkciókra leszek majd kiváncsi, mennyit gyorsítanak/javítanak majd PC-n.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Venyera7 #1346 üzenetére
Csak azt mondom, hogy a Polaris fícsöröket ráértek volna a Vegára kiadni. Egyértelműen látszik. hogy az előző GCN, akár a 390X-ben lévő Hawaii is teljesen brutálisan jól megy DX12/Vulkan alatt. Akkor lenne érdekes, hogyha a Polaris nagyon elhúzna DX11-hez és a 390-hez képest.
Arra próbálok rávilágítani, hogy nem a Polaris jó ezekben, hanem az összes GCN, és abból is a kettővel régebbi Hawaii szinte remekel a sok CU miatt. Gondoljuk végig, hogyha egy 390X ilyen jól szerepel itt, akkor 14 nm-en sokkal jobb fogyasztással / 20-30%-al magasabb frekvencián kb 1070 után menne... és a chipen semmi fejlesztési költég nem lett volna 490 néven. (Intel Tic-Toc... nem ugyan az lenne harmadszor)
Ha persze a Polaris jobban elhúz a 390-től a jövőben, akkor azt mondom tényleg sok újdonság van benne.
(#1348) Laja333: Na ilyenekre célzok, hogy ha ezzel bizonyít, akkor tényleg letettek valamit. Quantum Break-re i kíváncsi leszek majd a többi GCN-hez képest, rendes Async stb...
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
Nézem a DOOM eredményeket, beszarás továbbra is. Ekkora gyorsulást sosem láttam még. Mi történik ha 470 is megjelenik, és igazatok lesz abban, hogy közel olyan frekire lehet húzni, mint az RX480.. Kánaán. Kár, hogy a használt piac még mindig elvan tévedve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest