-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inkv1zítoR
tag
Látom nem csak én keltem korán
Asus ROG STRIX SCAR II 17.3" GL704GW + HP Omen 32" 1440p
-
Weareus
addikt
válasz ViiiiktorOC #8348 üzenetére
Bocs, a választ ÁdiBának szántam:
No igen, értem mire célzol azzal, h. nincs ellenfele.
Az új duplet Ati karit én is várom már...
De addig is a 690-nel egy cf-es 7970 simán pariban van v. jobb nála. (Alkalmazásfüggő).[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
Hogy elég-e, az attól függ, hogy mi van rajta.
Ha a procidra számolunk kb. 100 wattot, a karidra meg 300-at, akkor durván 400 wattos terhelés van a +12 V-s ágon. (Van még olyan fogyasztó, ami ezen az ágon van + nem számoltam proci húzást, ill. azt sem, hogy a táp összteljesítménye a 12 V-os ág és a többi ág együttes terhelésének a függvénye, de gondolom a többi ág terhelése elhanyagolható...)A szóban forgó táp +12 voltos ága:
40 A, ezt összeszorozva: 12 V x 40 A = 480 W. (Durva közelítésben).
Tehát akkor elég, amúgy ez a táp 80 +-os (bár nem néztem, hogy azon belül bronz v. ezüst, de ez jelen esetben már nem is számít...) és ráadásul "Seasonic-belsős".
Ha viszont CF-et, ill. húzást is tervezel, akkor már kevés lesz!Apropó, nekem is át kell számolnom a tápom 12 V-os ágát, a CF kapcsán.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Colos1
őstag
Meg szerettem volna nézni a BIOS -át, de az RBE nem tudja megnyitni. Mivel tudom megnézni? Nem akarom módosítani, csak kíváncsi vagyok rá.
Amúgy ha minden jól megy, péntekre lesz hozzá tápom is. Gondolkodtam, hogy kísérletezgetek underclock-al, de nem szeretem ha eltűnik az áram a gépem alól, így inkább addig hanyagolom a játékot.
Érdekes, hogy a 2D alapfesz ugrál. Az 5850 -nél stabilan 0,95 V -on állt, ez meg 0,797-0,84 között mozog. Olyan, mintha az 5850 -nél csak kiolvasta volna a BIOS -ból, ez meg valós időben mutatná
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Xmister
senior tag
Majdnem, 5850 esetén az stabilan annyi is volt.
A 7000-es sorozatban dinamikusan változik.
Részben ennek a következménye az, hogy jelenleg semmivel sem tudod megnyitni a BIOS-t, mert nagyban megváltozott a felépítése, és még senki nem írt hozzá programot.Megjegyzem a 6000-es sorozatnál bemutatkozott aláírás védelem itt nincs jelen, tehát nyugodtan lehet módosítani, és például az órajelek ugyanúgy vannak benne, mint a régi kártyákban, szóval könnyen átírható.
A feszültségek módosítása már más kérdés, arra még nem jött rá senki, hogy lehet. -
-
Colos1
őstag
válasz gombcomp #8360 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek
Eszem ágában sincs módosítani, csak bele akartam kukkantani a paraméterekbe. Igazából a 950/1250 -hez tartozó feszültségértéket akartam megnézni, mert a tegnap leírt problémám miatt nem merem megterhelni, hogy úgy nézzem meg.
Amúgy érdekes, itt az vagyon írva, hogy ez a verzó is 2X6 pines, és mégis az egyik 8-as
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
senior tag
válasz gombcomp #8360 üzenetére
Sapi verziókra mondta egy boltos ismerős 10/8 at vissza visznek ahol módosított a Biost...használtak HD7950 HD7970 en
► Ryzen 7 7800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Colos1
őstag
-
ÁdiBá
veterán
Így van.
Csak az egyik bios írható rajta. Ha esetleg balul sikerülne a flashelés gomb átnyom és lám a kártya újból megy, ha csak fizikális sérült nem okozott neki a bios amire nagyon kicsi az esély.
Meg ugye a változtatáshoz nem elég egy kártya.
Kell mellette valamilyen monitorvezérlőnek lennie hogy hozzáférj az adott pci-e csatiban lévő kártyához átkapcsolt gomb esetén.
Én még nem próbáltam de így tudom elképzelni. (Gép kikapcs, gomb átnyom, gép indít másik kártyával, flash dosból, újraindít, kártya nem üzemel, gép kikapcs gomb vissza kapcsol, kártya indul )[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Xmister
senior tag
Miért ne lenne elég 1 kártya?
Felülírhatod azt is amivel éppen fut, tehát jó esetben át sem kell kapcsolni.
Rosszabb esetben átkapcsolod a default BIOS-ra, windows beindul, kapcsoló vissza a custom BIOS-ra, majd flash, és újraindít.Csak akkor kell másik kártya/vak flash, ha olyan rossz BIOS-t tettél rá, ami hardveres hibát okozott, és nem akarod, hogy a garanciánál lássák, hogy másik BIOS van rajta...
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
Észrevettem valamit.
Nézegetek fotókat a Sapphire 7950 950MHz editionról, a 900 MHz -esről, meg a 7970 -esről.
A 900 MHz-es 7950 -en 6+1db R22 feliratú VRM van.
Ezen a 950MHz -es verzión 5 db 1007R3 R15 06CH12 I, és 1 db R17 10CH12 I felíratú VRM van, meg van rajtuk egy nagy C betű is.
A 7970 -en is ugyanennyi fázis van, és majdnem ugyanilyen VRM -ek vannak rajta azzal a különbséggel, hogy az 41CH11 I.
Érdekes, hogy kevesebb fázis van a 7970-en meg a 950MHz editionon, de gondolom ezek erősebbek.
[ Szerkesztve ]
-
hoolla
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani egy jó driver pucoló progit, mert felraktam a 12.6-os drivert a régebbire és azóta villódzik a firefox. Szerintem nem jól telepítettem. Eddig mindig windows újrával raktam az új drivert de most nem volt kedvem. A màsik hogy sikerült végre lecserélni az alaplap procit és próbáltam húzni a kártyán mondván hogy most már van értelme. Eddig csak 1050 mhz-ig sikerült húznom a ccc-vel. E fölött már nem fut le a dmark11. Kéne már feszt emelnem vagy ez csak ennyit bír? A ventit a húzással párhuzamosan szabályozza vagy állítanim kell már azt is?Köszönöm!
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
Colos1
őstag
Azért villódzik a Firefox, mert alighanem be van kapcsolva a hardveres gyorsítás. Ha kikapcsolod, jó lesz.
beállítások-haladó-általános és ott van középtájt.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Urak!
Van valakinek tapasztalata 7970CF + eyefinity téren?
Azért kérdem, mert 6970CF-el nekem gondjaim voltak, de csak 3 monitorral. Harmada volt az fps CF-ben mint 1 kártyával.
Vajon megtartotta eme jó szokását az AMD?60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
odorgg
addikt
-
gombcomp
senior tag
válasz Sontir Fel #8371 üzenetére
95K bruttója 120K...
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
Colos1
őstag
"On the OC edition, the second BIOS is pre-programmed to allow a higher maximum overclock and more aggressive fan profile."
Nem vagyok túl jó angolból, de ez nem azt jelenti, hogy a második BIOS magasabb órajeleket enged beállítani, és "agresszívebb" a ventivezérlése?
Mert kíváncsiságból átkapcsoltam, és úgy is 1100 MHz -ig engedi a GPU -t állítani a CCC -ből.
-
dergander
addikt
Sziasztok holnap érkezik a gigabyte 7950 kártyám igy csatlakozok a klubbhoz énis
Valamint mostmár nemkell félni ha jön egy új gamma elbirja-e full HDbe...ja igen amugy egy 6770röl váltok és megváltást remélek
-
Weareus
addikt
Hozzám is megérkezett a kicsi Zafír...
Na'on baba.
Üdítő dolog ekkora számokat látni a FRAPS-ban, mikor Metro 2033-azom...
Zsíííííííír.[ Szerkesztve ]
-
hoolla
aktív tag
Köszi, de a villódzás alatt azt értettem, hogy ha fullképernyőn volt a firefox akkor alul a tálca villogott össze-vissza. Plussz a Batman AC-ben is ugyan ez, ha megnyitottam a térképet akkor ott is villogott a tálca magasságáig a kép. De mindez megszünt a driver korrekt újrázásával.
Danikabaf! Köszi a programot sikerült orvosolni a problémát. A feszelésnek akkor majd visszább olvasok hogy mi a helyzet mert százszor volt téma a tuning.
Köszönöm még1x a válaszokat!
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
Tengri
senior tag
válasz Sontir Fel #8377 üzenetére
Te most viccelsz?!
Felhívtam õket, s a hölgy mondta, hogy nem is árulták annyiért.
A barátod ÁFA visszaigényléssel tudja csak 95k-ért megkaparintani."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
E 2 kártya közül melyik a jobb, miért?
ASUS ATi Radeon HD7950 3Gb (HD7950/DC2T/3GD5)
Sapphire ATi Radeon HD7950 3Gb OC (11196-02-40G)"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Cobb
tag
válasz Weareus #8383 üzenetére
Hali!
Nekem is két 7970-em van, de sajnos nem igazán akar működni játékok alatt. 3DM11-ben korrekt pontszámot kapok, és Alan Wake is oké de pl. BF3 rögtön fagy... itt mit kell állítani?
12.6 Cata van fent + 12.6 CAP1
ULPS kikapcsolva, CF enabled.
A 2. kártyát külön nem próbáltam..
[ Szerkesztve ]
performance, cool and quiet
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Nekem az új BF3 minicsomagban a Donya Fortress pályánál előfordul, hogy bizonyos pályarészeken a tereptárgyak elkezdenek villódzani, mint mikor gpu vagy memória hiba van.
Nincs húzva a kártya.
Más pályákon nincs ilyen hiba, és ezen is csak néha fordul elő, ez általában pályabetöltés után kiderül.
Furmark, heaven, 3dmark alatt nincs hiba, és más játéknál sem tapasztalom.
Driver a legfrissebb.
mi lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
Milyen progikkal tudom kiíratni a képernyőre játék alatt a kártya kihasználtsági és hőmérséklet adatait? 5850 -nél az Ati Tray Tools -al tettem ezt, de ehhez a kártyához az nem jó.
Amúgy megjött a táp, már tesztelem a kártyát. A 31 fokos szobában BF3 alatt 74 fokig melegedett, és 0,968 V a max fesz játék alatt.
-
Cobb
tag
válasz Cybertrone #8390 üzenetére
Pedig sajnos nem megy...!BF3 kifagy...Alain Wake és 3D Mark 11-en kivűl kitörölhetem velük....! GPU-Z hiába mutatja nekem,hogy mindkét GPU dolgozott a játék alatt, az FPS annyi marad, mintha egy kártyával játszanék...!
[ Szerkesztve ]
-
Cobb
tag
Ti melyik Drivert és CAP-ot használjátok CFX-hez?
-
Weareus
addikt
Szia.
Bocs, csak most olvastam.
Nekem CAP nincs fenn, 12.6-os Catalystról visszanyergeltem 12.3-ra, mert nekem az jön be. Én beraktam a karit CF-be, és pont. Nem állítottam semmit, de működik, az tagadhatatlan.
Mondjuk nálam Metro, Crysis, AVP pörögnek, BF3-mal nem játszom.
(Amúgy nekem nincs CFX-em, mert két karim van.)Az is igaz, hogy csak néhány órát volt bent a kártya a gépben, amíg kipróbáltam a CF-et.
Épp most bányásztam le róla a hűtést és megkínáltam egy EK-blokkal, de rájöttem, hogy még paszta is kellene.
No, az lemaradt, a Noctua pasztámat meg mintha a föld nyelte volna el...
Most hozathatok azt is...No mindegy, addig megy szólóban a másik kari, legfeljebb majd Quake 3-azom kicsit
Egyébként Cybertrone több tapasztalatot gyűjtött CF-ben, őt kérdezd...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest