-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
A dupla átlag fpst maximum akkor tudom elképzelni, ha alapórajelen használtad az FX-edet, valami hitvány 4+1es lapban, ahol alulfesszel is droppoltak a magok ha megterhelted.
Nem a levegőbe beszélek, viszonylag mélyebben beleláttam a húzott 8320as mellett ebbe a témába.Bőven lehet addig húzni egy FX-et hogy egy régebbi nonK i5-el partiban legyen, sőt.. , csak hát ehhez normális alaplap is kell. Sajnos a mai napig nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy utánajárás nélkül beleteszik ezeket az FX-eket olyan lapba ami jóindulattal is elektronikai fémhulladék.
De nem lényeg, nem akarok ezzel Offolni, csak azt mondom hogy két év keményen húzott FX után, ahol végig azt hallgattam már i5-el sincs CPU limit x-y dVGA mellett, nonK mindenre elég stb gondoltam megnézem mit tud a 6600K.
Őszintén? Brutális, nagyon tetszik.Viszont, ez az i5-el soha nincs CPU limit, meg dupla fps ez akkora ferdítés/valótlanság mint ide Bütyköskökörcsin..
Való igaz, erős egy szálat igénylő vagy 1-3 szálra írt és/vagy rosszul optimalizált játékokban zongorázni lehet a különbségen de ehhez kell a 4.7, mert igen, naná hogy megnéztem 3.5 ill. 3.9-en.Szóval a magam részéről az igencsak húzott Vishera után, frissen, egy erős K-s i5-re váltás után két héttel nem igazán vagyok jó táptalaja ennek a dogmának.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ricsi8800gt
addikt
-
Adam8199
tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ricsi8800gt #40302 üzenetére
DCUII mióta ajánlott? Tudtommal vannak vele gondok
-
Balathruin
veterán
válasz ricsi8800gt #40305 üzenetére
Teljesen lehagyták róla a memóriahűtést.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Balathruin #40308 üzenetére
Az igaz,de orvosolható könnyen.Nálam terhelés alatt se artifaktolt.
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
weri
senior tag
Amugy mi a kulombseg az nvidia-ba levo memoriak es az AMD kozott ? :d Mindig nagyobb orajeleket latok a zoldeknel.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Petyyyyy #40312 üzenetére
TriX-VaporX a nyerő szvsz.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Speed® #40311 üzenetére
Amugy a vrm-eknek meg a memóriáknak elég annyi ha kap egy kis ventilátor által keltett huzatót és máris orvosolva van a gond
Azt nem mondom eg ki adta a tippet de ha nem mondja el nekem akkor én is vakarm a kókuszt.
Nálam látványos volt a hőmérséklet a vrm/memóriáknak igy,Nem ment fel 65fok föléOpel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ricsi8800gt #40315 üzenetére
HSMtől olvastam rendszeresen, persze megoldás, de jellemzi a gyártói hanyagságot, hogy szükséges. Persze tervezett elavulásnak sem rossz módszer..
-
kriszpontaz
veterán
Üdv újra mindenkinek.
Régebben kérdezősködtem és kerestem UEFI GOP BIOS-t egy ASUS HD7950-DC2T-3GD5-V2 kártyához, sajnos sikertelenül.
Nemrég vettem észre, hogy egy ügyes srác csinált az ASUS UEFI VGA BIOS TOOL-hoz egy patchelt exe fájlt, amivel ha felülírjuk az eredetit, a program az ASUS alaplap ellenőrzést átlépi (mivel csak abban lehetne frissíteni UEFI BIOS-ra) és végre letölti az kártyához való BIOS-t és sikeresen flasheli is.
Igaz hogy GTX600 szériához írja a topik, de működik rendesen a Radeonokkal is.
Jelentem végre egy Asrock alaplapban sikerült flashelnem a fent nevezett kártyát, a rom-ot feltöltöttem a Techpowerup adatbázisba és le is mentettem. Ez módosítatlan gyári ROM, csak UEFI GOP.
Amennyiben valakit érdekel szívesen feltöltöm valahová, írjatok PM-et nyugodtan, de simán meg lehet csinálni a gyári módszerrel is patchelt exe-vel a frissítést. -
Bossp
addikt
Üdv.
Mókolt 7970 Lightning BE LE verzióhoz melyik biost ajanljatok. Ezzel a mokoltal csak ritkan hasznalja ki a beallitott gondolom"boost" órajeleket... Es altalaban 1000/1500 nyaral. Hiaba engedelyezem dirverben allitom at msi afterburnerrel. Csak ritkan valt at az emelt orajelekre/ feszultsegekre. Gondolom egy bios frissites megodana!
Koszi elore is."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
válasz ricsi8800gt #40321 üzenetére
Koszi ki fogom probalni!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
válasz ricsi8800gt #40321 üzenetére
Ég és föld a különbség... eleve a 40 watt ami egyből szembetűnő.. Egész eddig be sem vetted a tdp limit állítgatást... Akinek Ligthning BE LE kártyája van mindenképp váltsa le...
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz ricsi8800gt #40328 üzenetére
Többfajta BE LE létezik?
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Bossp
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz ricsi8800gt #40330 üzenetére
Ha jól látom, LE (1000MHz) csak egy van a listában.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
mycso
veterán
Hello, adott egy MSI HD7970 Ghz Edition Lightning BE 3GB kártya, ami most produkált egy ILYET, szimplán böngészés közben.
Restart közben EZT látom (vagy néha mégtöbb ilyen piros hibát). A windows már fel sem áll.
Jól gondolom, hogy GPU hiba és kuka a kártya?
Mod.: bocsi de a képek nagy méretűek, most telefonról gyorsban így sikerült.
[ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Gery0505
aktív tag
Szia!
Hát ez a hiba nem valami szép, de nem biztos, hogy a GPU a rossz. Körbe kellene szimatolnod egy kicsit a gépet. Próbáld ki egy másik monitorral is, ha van Neked. Lehet a Win10 csinált ilyen csodát. Lehet a driver nem jó, vagy ha módosítottad a Biost a kártyán akkor az nem jó. Hűtése rendben van a kártyának? Nincsenek eltömődve a borda lamellái? Ventik mennek? Tuning van rajta? Esetleg fut valami program a háttérben amivel összeakadt a Windows vagy a videokártya driver? Lehet hogy kimaradt valami, hirtelen ennyi ötlet jutott eszembe, hogy mit próbálj ki, próbálj meg egyesével kiiktatni minden hibalehetőséget, hogy a végén csak a hardver maradjon, hibalehetőségként. Ha kidrül, hogy a GPU lesz a ludas, még az is lehet hogy menthető, mert csak tönkrement a BGA forrasztás a GPU alatt, amit egy BGA állomással felvértezett szaki orvosolni tud.[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
mycso
veterán
válasz Gery0505 #40335 üzenetére
Ezeken az alapdolgokon már túl vagyok.
Biosok gyáriak és mindkét állásban megvan a probléma.
Hűtés remek és már post/boot közben is ott a hiba, tehát windows/driver/alkalmazás gond kizárva (eleve így működik már több hónapja tökéletesen).Azt látom, hogy vannak itt akik foglalkoznak vga javítással, csak azt nem tudom ki az aki ajánlott.
Jah még1. A kártya garanciális lenne, csak a hűtő csere/pasztázás miatt nyilván a csavaron lévő perforált garos matricát szétcsesztem. Esetleg ha ebben tudna valaki segíteni, az is jó lenne.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
andro93
aktív tag
Üdv, szerintetek ez a 7970 Lightning Be megéri 50 ezerért? 1 hó garancia van rá Lec-nél.
-
looser
addikt
Sziasztok!
A 4:3-as képarányú játékokat (pld. SC1) széthúzza a vga (AMD 7870) egy ws monitoron. A CCC-ben 'Képarány megtartása' van beállítva, de ez mégsem működik :-(
Van megoldás?Üdv & köszi
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Sajnos nálam csak ez a három opció van (DELL U2312):
Wide 16:9
4:3
5:4Szoftverben próbáltam, hátha adminként kell indítani a ccc-t, vagy az AMD oldala szerinti leíráson is végigmentem, de eddig semmi. Mondjuk most a játék idejére átállítottam 4:3-ra, ez így okés, de ennek szoftverből is mennie kellene :-)
-
Bossp
addikt
A probléma a következő lenne:
Mióta feldobtam az új Ligthning BE Bios-t nagy részt faszán is működik (1280/1650-et értem el eddig, ezt hiba nélkül és még hűvösen bírja) Na de ha játszom és mellette fut pl. Chrome akkor nem a beállított órajelekkel pörög játék közben, hanem (1000/1500)-on és alacsonyabbra sem droppolja ha épp a menüben vagyok és nincs szükség a kraftra. 3D Markban ugyan ezt csinálja. (Heaven Benchmark és a Furmark faszán megy az emelt órajelekkel). ráadásul ezek az órajelek semelyik State-ben nem szerepelnek elvileg a Biosban. Van egy másik beleégetett Bios amit bizonyos alkalmazások Force-olnak? Valaki tapasztalt már hasonlót? esetleg megoldás? (A kártya úgy tudom bányászott és szerintem erre lőhették be ezt a folyamatos biztonságos órajel kombinációt.)"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
-
looser
addikt
Hát szégyellem, de nem találom ezt az opciót a monitoron, csak a fent említett hármat, ezek a Display Settings\Aspect Ratio-nál van. A ccc-ben ha a gpu felkonvertálást kikapcsolom, az Alkalmaz gombra kattintva visszateszi
Ezért próbáltam adminban indítani, de úgy is visszakerül :-/Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
ricsi8800gt
addikt
-
looser
addikt
Mindenkitől elnézést, kicsit benéztem, csak most látom, hogy rossz topicba írtam (7870-em van)
-
andro93
aktív tag
válasz sakal83 #40345 üzenetére
Ha tönkremenne, 10-ért tudna még rá gyári garanciát intézni. Ahogy nézem 50 alatt nem nagyon adnak 7970/280x-et, akkor meg már inkább a Lightningot venném, legalább van benne tuningpotenciál. Ennyit megkockáztatok. Újonnan meg 10 ezrekkel kellene többet költeni ilyen teljesítményű kártyára, annyit meg nem ér meg nekem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali fotós kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Red Dead Redemption PC teszt
- Warhammer 40k: Space Marine 2 (PC, PS, XO)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest