-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gratzner
tag
válasz ricsi8800gt #40201 üzenetére
Még annyit vettem észre az előbb egy ismételt Kombustor próba után, hogy a gpu hőmérséklete 82 fokig megy felfele, ott fagy le a program, és a processzor magok csak ritkán adnak százalékos értéket, olyan, néha egyik-másik felugrik 13-36 %-ra, de zömmel 0%-ot jeleznek.
-
gratzner
tag
válasz Dark KillerX #40205 üzenetére
Oké oké... de akkor ez teljesen normális, hogy a stresszteszt közben elvágja magát a vga a túlhevüléstől? Vagy nem szabadna ennyire felmelegednie? Tönkre ment gyakorlatilag?
Vrm-ekre keresek valamit ami kimutatja, de nem nagyon akarom nyaftatni. Mitől melegedhet fel ennyire? A ventillátorokat 100%-ra állítottam pedig a teszt előtt.[ Szerkesztve ]
-
gratzner
tag
válasz Dark KillerX #40207 üzenetére
Oké nyilván nem ezek a tesztek a legfontosabbak, csak betojtam, hogy mi lehet a baj...
És sokat olvasgattam a napokban amd-intel topikokat, és többek közt kíváncsi lettem arra is, hogy a processzorom mennyire tudja kiszolgálni ezt a vga-t. Szerintem ismeri mindenki azt az érzést, amikor minden rendben van, de az ember akkor is ki akarja tolni a határokat... és tényleg, a sok fórum olvasgatás után már-már szégyenlem hogy a 8320-at nem tekergettem még soha
...na így kezdtem megnézni egy vga stressz tesztet. De most már legalább tudom, hogy mi a helyzet. Megyek cpu oc-t tanulgatni... -
gratzner
tag
válasz Dark KillerX #40209 üzenetére
Jövök...
Itt pedig köszönök minden segítő hozzászólást... -
Bigeee
tag
Most hogy elolvastam a vapor-x venti problémákat az enyém is elkezdett haldokolni.
80%nál kapcsolnak csak, akkor a belső tovább forog, a külső viszont csak 80%on megy. Gari persze már nincs, valakinek van tippe honnan szerezzek ventiket? -
AeSDé Team
őstag
Vajon mi történne mostanság, ha memóriatúlmelegedés miatt néha keményen artifactoló Asus Matrix Platinum HD7970 kártyámat visszaküldeném az iPON-nak?
Mennyi lehet a várható javítás/csere időtartama?
Azt hiszem ezt a kérdést már feltettem itt majdnem egy éve, de még mindig van több mint egy év garanciám, és lusta vagyok visszaküldeni, mit csinálok én addig kártya nélkül?
Na meg attól is tartok, hogy cserélik valamire ami hasonló gondokkal küzd, vagy rosszabb a hűtése.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz AeSDé Team #40213 üzenetére
Ha könnyen reprodukálható a hiba, cserélik..kérdés mire. Ilyen nem hinném, hogy akad már, 280X szintén nincs a kínálatban..290X van, de az se jobb. Ha nem tudnak megfelelő cserét biztosítani, kpvissza. Egyébként miért nem tőlük kérdezed? És természetesen az ügyintézés erejéig IGPzel, retró játékokkal elütve az időt
-
AeSDé Team
őstag
válasz Speed® #40214 üzenetére
A gond az hogy a reprodukálás nem könnyű, néha órák kellenek neki, néha percek után jelentkezik, és csak akkor ha közel 100%-ra van járatva a kártya, egy fps-korlát már általában megelőzi a problémát (sajnos ez nem adott minden játékban). Viszont több percnyi felvételem van az eddigi előfordulásokról, sok különböző játékról rögzítettem már, nem tudom ezzel tudnak-e kezdeni valamit.
Én is retrora gondoltam, és pont a napokban találtam meg pár jobb címet[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz AeSDé Team #40215 üzenetére
Ha teszemazt a GTA5öt ráengeded max. RAM használattal, hamar előjön..?
És biztos, hogy melegedés az ok? Elég masszívan vannak hűtve a RAMok.
Én inkább az OCra tippelek, mert 6GHzes ICk és 6.6on vannak járatva -
AeSDé Team
őstag
válasz Speed® #40216 üzenetére
A GTA V pont azok közé tartozik amik hamar kihozzák ha nem fogja vissza pl. vsync.
Van pár hűtés nélküli memóriachip és tényleg az oc vág oda nekik, ha visszaveszem a feszt 1.5-re és az órajelet is a minimális 5800-ra akkor nem szokott artifactolni, viszont ennek hatására nagyon instabillá válik a kártya. Ilyen állapotban ha egy játékot lerakok tálcára és megnyitok egy youtube videót, nagy esélyel csíkos képet kapok és resetelhetem a gépet, de néha videó nélkül simán játékban is csinálja.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz AeSDé Team #40217 üzenetére
Jaja, ez elég gány kivitelezés..felettük meg a hőcsövek fűtenek szépen.
Ha feszpiszka nélkül belövöd 6Gre a RAMokat, ott hibátlan kéne legyen.
Az anomáliákat okozhatja az, hogy a tuningprogi belenyúl a pp részbe..
Persze szigorúan véve, ha out of box hibázik, már garanciális probléma. -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Szerintetek +10.000 ráfizetéssel megéri 7850-ről 7950-re váltani?
Üdv
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz dangerzone #40219 üzenetére
Egyértelműen igen.
-
Repsol600
addikt
Megéri.
-
Dark KillerX
addikt
Ég és föld a 2 kártya
-
valenc
tag
Sziasztok! Gépem az adatlapomon vga: 7950
Problémám: konkrétan bf4-el szeretnék játszani de iszonyatosan ugrál az fps amit nem értek. Rendszerem win 8.1 64 bit próbáltam 15.7-es,15.10-es, és 14.10-es driverrel is semmi javulás. Random 60-70 környékéről lemegy 40-re aztán vissza 100-ra...
Létezik hogy kevés neki az i5-2400-as proci??? Valaki találkozott már hasonlóval? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz valenc #40223 üzenetére
Amit előttem is írtak, told ki a TDPt, hogy ne throttlingoljon, esetleg lődd be egyénileg (gyárilag jellemzően túlfeszelt a boost érték). Nálam is throttlingolt a kari, amíg nem nyúltam hozzá, 975MHzre ugráskor rátolta az 1.25Vot az állatja..miközben 1100MHz/1.138Von hibátlan.
Egyébként az alap i5-2400 kevés lehet multihoz. Ha van lehetőség a lapodban, lődd be a +4+1+BCLK opciót, 3.7Gn kiegyensúlyozottabb lesz a rendszer. -
valenc
tag
válasz Speed® #40225 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Most gyorsan driverbe kipróbáltam a +20%-ot de semmit se segített De akkor megpróbálom egyénileg beállítani hátha az segít. Msi program? Vagy mi az ajánlott ehhez? Maradjak a cc-ben? Amúgy könnyen lehet hogy throttlingol csak azt nem értem értem hogy miért... Ez is valami boost verzió lehet boost órajelen ez is túlfeszeli...
Igen lehet kicsit kevéske de ha limitálna akkor nem az lenne hogy egy bizonyos fps-nél nem lenne több? Vagy ilyenkor rángatózik így?? Mindenesetre megpróbálom a procit is húzni hátha lehet. -
valenc
tag
Msi afterburnerbe miért nem engedi a fesz.-t engedni? Vga-t sose szoktam húzni így nem is vagyok otthon benne sajnos Lehetséges hogy ez a kártya le van lockolva?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz valenc #40226 üzenetére
MSI AB az ajánlott, nálam legalábbis teszi a dolgát szépen (4.0). Settings részlegnél unlock voltage control/monitoring részhez pipa. Végleges megoldás persze egy boostmentes/kitolt TDP BIOS, ha a VBE7 kezeli a VRMed.
A proci multiban nagyobb ramazurik esetén biztosan kevés alapon, a bezuhanó fps is a számlájára írható, ha a kari egyébként stabilan dolgozik. Monitorozd a kihasználtságot és kiderül, ki lógatja a lábát.
-
ricsi8800gt
addikt
Pedig ha MSi Afterburnerben ki tolod a PW Limited akkor nagyobbat is Boostol a kártya.GPU-z mit mutat ha kitolod neki ?Meddig megy a gpu ?
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ricsi8800gt #40229 üzenetére
Nem boostol nagyobbat, ez nem dinamikus, mint nVnél 1 érték van.
-
valenc
tag
válasz Speed® #40230 üzenetére
Tdp limit semmit se ért. Ab-ben hiába pipálom be a voltage setet ugyanúgy nem engedi... Leszedtem a sapphire progiját de abba se engedi Annyit tudtam egyenlőre csinálni hogy a gpu órajelét felhúztam 1050-re így csak kb 55 fps-ig esik le de ez se normális.
Feszt miért nem engedi?? Cpu kihasználtságot még monitorozok közben. -
valenc
tag
válasz Speed® #40232 üzenetére
Pont amennyit te is írtál 1,25V. Tuti ez a baja akkor Érdekesség hogy most 1050-es gpu órajelen tesztelem és így határozottan jobb alig-alig esik be 60 fps alá csak így meg rohadt hangos a kártya... Magasabb órajelen azért bírja jobban mert ha throttlingol is akkor kevésbé veszi vissza?
Néztem kihasználtságot is,de a cpu elvileg nem éri el a 100%-ot a max ilyen 90-95% úgy hogy a gpu 100%-os kihasználtságon van elvileg.
Én szívesen hozzányúlok a bios-hoz ha úgy megjavul. Mennyire bonyolult? Illetve milyen bios kéne rá? És azt mivel teszem fel? Köszönöm a sok segítséget! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz valenc #40233 üzenetére
Persze, mert legtöbbször a boost fesszel kilóg a TDPből..kérdés, mennyi van belőve BIOSban. 2x6PIN betápos típus? Annak 225W az elvi maximuma. Magasabb órajellel/TDPvel, jó esetben nem vesz vissza 925re, azért gyorsul. Viszont mocskos sok az 1.25V 1050MHzhez. Szóval ha semmi progival nem tudod macerálni, mentsd le a BIOSt és nézz bele VBE7el, ha ismeri a VRMjét, tudod macerálni mindenre kiterjedően. Olvass utána előbb.
-
valenc
tag
válasz Speed® #40236 üzenetére
Köszi szépen Megcsináltam rengeteget segített. Jele npillanatban 1131mV vittem le így már normális nincsenek irtó nagy beesések. Viszont a bios-ban a core clock-ot is 1000-re tettem de azt valamiért nem állítja át. valamiért fix 925-ön van. Ezek után gondoltam nem baj majd a core clock-ot felhúzom AB-ből,ami jó is volt(a játékra is jótékony a hatása) csak amint kilépek a játékből eldobálja a driver hogy "nem válaszolt majd helyreállt" és ezt csinálja. Lehet hogy az 1131mV-nak sok az 1000 és ezért nem állítja át az atiflasher se??
[ Szerkesztve ]
-
Pixx96
aktív tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz valenc #40237 üzenetére
BIOSban a 3D értékeket egyformára írd, TDPt addig emeld, amíg a tartomány alsó értéke 225W, a ventivezérlést ahogy szimpi, de 80 fölé ne menjen, mert a GPU mellett ott a VRM, amit hűteni kell rendesen. Ha beírtad, restart helyett leállítás-indítás és néha a drivert is újra kell rakni, mert be tud kavarni. Nálam fixen áll a beállított érték, persze GPUja válogatja. 1GHzen viszont szinte biztos, hogy nem kevés az 1.1+V..de teszteld ki, majd kiderül.
-
valenc
tag
válasz Speed® #40241 üzenetére
Köszi szépen vagy a driver kavart be vagy a tdp de csináltam újat ez szuper. Valószínűleg a driver volt mert újratettem és egyből 1ghz-n megy. Így egy álom lett a kártya.Valóban nem kevés neki a fesz még az is lehet hogy többet is bírna de egyenlőre hagyom így.Kérdés: Alpenföhn peter 2-t megéri rá venni? amúgy is kicsit hangos illetve ha azzal halkan meglenne az 1100 körüli órajel az nem lenne rossz. Azt nem értem már csak hogy ehhez miért nekem kell szenvedni napokat miért nem képes ezt az amd normálisan megcsinálni?? Mert ha ezt így átlaguser megkapja annyit lát csak hogy akad a játék és szar a kártya...
-
ricsi8800gt
addikt
Szasztok
Ma jött meg egy Sapphire 7970 GHz edition Vapor X vga és a gondom bajom hogy gépbekapcsoláskor HDMI-röl nem akar képet adni.
Biosban PCX Express van beállítva nekiÖtlet ?
Másportokrol nem néztem mert csak HDMI kábelem vanOpel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
F e Z o
veterán
-
-
ricsi8800gt
addikt
már okn
-
ricsi8800gt
addikt
MSi 7970 Lightning bios van rajta
[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
Sapphire Trixx-ben nincs power limit lehetőség ?
MSi Afterburnerben meg a gpu feszt nem tudom emelni,Trixx-ben meg azt tudom,AF-ben mega Power Limitet tudom állítani.Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
Dark KillerX
addikt
válasz ricsi8800gt #40249 üzenetére
Próbáld a 4.6-os vagy 4.3-as Trixxel.
Sajnos a legújabbal tényleg nem lehet változtatni a gpu feszt vmiért ( legalábbis Tahitis gpu-nál nem ), vagy legalábbis nem, anno én sem tudtam változtatni a 7950-es karimmál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest