-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ricsi8800gt #40452 üzenetére
Nem K, 3770. Persze azt is fel lehet/kell pöckölni.
CFet viszont kihagynám..inkább új VGA árában. -
Petyyyyy
addikt
válasz Arzeen #40450 üzenetére
4,3-4,4 körül már rendesen vezényelhetne a két kártyának szerintem.
Én is gondolkodtam CF-fen, de inkább megkímélem magam a CF hátrányaitól és kivárok. Hamarosan oda érünk - ha még nem értünk - hogy egyetlen kártya tudni fogja amit két darab 7970.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Bossp
addikt
Szerintem még egy 390 es sem igazán nagy előre lépés egy jól beálított 7970-hez képest Nem véletlenül nem megy le az áruk, jól el találták őket. amire érdemes lenne váltani az meg arany áron van.! Viszont a cf meggondolandó ha már van egy darab
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Low Noise
senior tag
Sziasztok!
Olyan valakit keresnék aki tud módosítani 7970-es biosokat.
Egy péowercolor 7970 Vertex II-őm van. Ami a gondom, hogy a ventillátora szó szerint ÜVÖLT terhelés alatt, elviselhetetlen. Kéne egy olyan bios ami megtalálja az arany középutat a teljesítmény és a zaj között.Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
zoleeboy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy asus Hd7970 Matrix Platinum kártyám.
Néha csinál olyat hogy felpörgeti a ventilátort 3000 rpm köruli értékre de ha megpöckölöm fizikálisan a kártyát akkor visszaáll megint. elég zavaró egy dolog.
Ilyenkor a gyári programban is hiába állítom a fordulatszámot, mert nem változik semmi.Szerintetek egy bios frissítés segít a dolgon?
köszönöm előre is
-
Kean_Sorbo
őstag
Sziasztok!
A Sapphire 7950 Flex kártyámmal lenne probléma.
Konkrétan az, hogy terhelés nélkül is 80 fokot mutat a GPU-Z.
A kártya egyébként hűvös, eddig 40 fok környékén volt az IDLE állapot. Külső hőszenzor is van a kártyára téve, az is visszaigazolja ezt.
A probléma ugye abban tetőzik, hogy a kártya vagy driver a szenzor alapján vezérli a dolgokat, így ventilátor fordulat stb. ehhez igazodik.
A ha a CPU-Z +10 fokot emelkedik, akkor a külső szenzor is kb. ennyit mutat, tehát valószínűleg a kártyán lévő romlott el. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy marad a manuális ventivezérlés?Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
CirrMee
addikt
válasz Kean_Sorbo #40473 üzenetére
A GPU -s szenzor az chipen belül van, tehát azt nem fogod tudni pótolni semmiféle tákolt külső szenzorral.
Mennyit mutat terhelve, ha terhelés nélkül megvan a 80°C?“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz Kean_Sorbo #40475 üzenetére
Nem a szenzor rossz, hanem a hűtésed ugrott.
Ha a ventilátor/ok rendesen működnek, akkor jobb esetben paszta csere, rosszabb esetben (pl egy esetleges hőcső repedés) hűtő csere fogja megoldani a problémádat.Egy dolgot viszont nem csinálnék azzal a kártyával, ha a helyedben lennék: így használni...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz Kean_Sorbo #40477 üzenetére
Erre akkor vegyél mérget, max ha kipróbáltad másik hűtővel is.
Kb így jártam az asszony most eladott kártyájával is, én sem hittem a hűtő meghibásodásában, aztán egy univerzális hűtőt felszerelve elkezdett ismét normális hőfokokkal dolgozni. Pedig ott sem tűnt rossznak a gyári...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Kean_Sorbo #40477 üzenetére
Szépen vezeti..ezt mire alapozod? 1-2 elszállt cső és máris hasonló a tünet.
Ha van rá lehetőséged, teszteld másik hűtővel, tippre az megoldja a gondod. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Kean_Sorbo #40480 üzenetére
Hirtelen meg nem mondom, milyen nyákos (ref-e) a karid, de a legtöbb esetben felmennek a szériára készült megoldások, a VRM/RAM részre kell figyelni.
Találtam egy képet hirtelen, tippre erre ~bármi felmegy, kérdés, mit szánsz rá. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Kean_Sorbo #40482 üzenetére
Elég overkill..de azért figyelj majd a vezérlésre, mert a GPUt fagyasztani fogja kis fordulaton is, viszont a VRM elmelegedhet.
-
szacsa33
tag
Sziasztok.
Tegnap azt vettem észre,hogy böngészés közben a 7970 Lightning kártyám 70 fokos.Azt gondoltam az új driver szívat megint feltettem egy régebbit ami jól működött amíg fenn volt de a jelenség megmaradt.Újraindítás után pár perccel a GPU és Memória órajelet felvisz 300-150 MHz-ről maxra(böngésző alatt), nem tudom visszaállítani csak ha újra indítom.Játék alatt szintén érdekes dolgokat mutat.Egy pár percig minden oké,aztán beesik az fps 100-ról 15-re.
Tapasztalt már valaki hasonlót?szacsa
-
-
Bossp
addikt
válasz szacsa33 #40494 üzenetére
Valaminek ott utasítást kell adnia hogy számoljon a kártya minthamatek versenyen lenne... Márpedig hiába alltja be az úrajeleket aböngésző nem pörgetheti úgy hogy akár az 50 C-t is elérje se videok se semmi. Talán becumiztál valami vírust!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
szacsa33
tag
válasz Kean_Sorbo #40497 üzenetére
Lehet,már keresem a bűnöst.
Közbe rémlik nekem hasonló eset amit rövidre zártam egy rendszertelepítéssel annó.szacsa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest