- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
válasz ricshard444 #26900 üzenetére
Nem azt írták, h. haha az Nv legtöbb felső kategóriás kártyája csak 2gb-os. Ugyanúgy van nekik 7870XT-jük 2gigával, ami remek kártya jó áron, de 7680*1440-ben sajna kevéske tud lenni pár játék esetében.
Erre rányomott egy lapáttal a marketing osztály h. a 3gb létjogosultságának adjanak nyomatékot, de pl. elsőre nem azt szűrtem le, h. ez most "fikázás" lenne, inkább csak mosolyogtam.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
HSM
félisten
válasz X Factor #26901 üzenetére
Szerintem meg az NV-től k*csögség, hogy 100 000-ekért egy olyan karit ad a Tahiti-k ellen, ami felépítését és költségeit tekintve inkább egy kigyúrt Pitcairn szintje. Vicces, hogy NV-nél egy 3GB-os kariért duplaannyit kell fizetni, mint AMD-nél. És tényleg csak idő kérdése szvsz a 8GB-os konzolok mellett, mikor lesz igen nagy haszna annak a +1GB vram-nak kisebb felbontáson is.
-
odorgg
addikt
Megjegyzésnek szántam a stabil oc-s részt...
Persze, ln2-őt is lehet csepegtetni rá 24/7 ha megtudod fizetni, viszont így már elég tág lesz a stabil oc fogalma. Normál használatról beszéltem, léggel, gyári hütővel, mindenféle extra hütés nélkül. Véleményem szubjektív, én így szoktam belőni a 24/7-es oc-t stock hütővel, és 80 fokig eleresztem egy teszt erejéig minimum.
Az meg egy másik történet, hogy általában alulfeszelve gyári órajeleken járatok minden VGA-t 24/7
Pl Giga 7950-hez is csináltattam DroiDMesterrel biost, hogy az 1Ghz-hez ne keljen már a boostos 1,25V.
Ezúton is köszönöm neki[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
HSM
félisten
válasz odorgg #26904 üzenetére
Igen, nálam is így megy a 7950. Vagy alapon +20% power limittel megy, 925/1250Mhz-en 1,038V-on, vagy ha kell kis extra kraft, akkor felhúzom 1050/1400-ra, de még mindig csak 1,1V-on, a gyári 1,188V helyett.
Igaz, én Afterburner-el oldom meg, én nem akarok a kari "agyában" turkálni.[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
-
RicchiE
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Van egy Sapphire radeon hd 7950 flex oc boost kártyám, és sikerült elcsesznem a bios frissítést rajta. Probálgattam a biosokat és sikerült belefutni egybe amelyikkel nem kapcsol be a kártya. Ha átkapcsolom a bios kapcsolót akkor megy a kártya, tehát remélhetőleg hardware-esen nem ment el rajta semmi. Viszont szeretném visszaállítani a másik bios-t is. Kimentettem még előtte a gyárit, viszont nem tudom, hogyan tudnám rá visszavarázsolni. Van a gépemben egy integrált kártya is, próbáltam azzal indítani a gépet, és úgy visszarakni a régi bios-t de nem jött be. A windows-os atiflash nem indul el, mert minimum 800*600 a felbontás, amit nem tudok elérni ha nem tiltom le az ati drivert. Viszont ha letiltom akkor meg nem látja ugye a kártyát. Próbáltam a dos-os verziót is, viszont ott meg elég érdekes hibákkal elszáll. Gondolom én, hogy az integráltat szeretné piszkálni a pcie slot-ban lévő ati kártya helyett. Valakinek valamilyen ötlet?
Köszönöm! -
HSM
félisten
válasz taranis #26906 üzenetére
Az még régi, BOOST előtti kari, ha jól sejtem. Ott sokszor belőtték rendesen a gyári feszt. A te esetedben nincs szükség alulfeszelésre, megtették helyetted rendesen a gyárban a finomhangolást. Nálam a 925Mhz-hez belőtt 1,038V is bő 0,95V-ra droppol.
Gondold végig, mindkettőnk kártyájának kb. 0,95V kell a ~900Mhz-hez, csak nálad 0,987V a gyárilag beállított alapfesz ehhez, míg nálam 1,188V. Namost az a 0,2V semmi másra nem jó, minthogy jó alaposan megdobja a fogyasztást és melegedést. (Gondolom, a jobb alapfeszes tuningpotenciál miatt is emelték meg ennyire, mert sok marha ezt nézi, elnézést az érintettektől. )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Azzal nincs a kártya agyába turkálva hogy kicseréled a 2.db feszültség táblázatot benne, mert kb ennyi a dolog lényege ha mást nem akarsz módosítani csak a gyári alapfeszt át állítani! összesen 14.BIT -et kell átírni! De ha neked jobb hogy állandóan FIX feszen jár, és nem veszi le a kártya magát 300/150.es órajelhez 0,800,v ra, és 8-10.W al többet kajál meg jobban is melegedik akkor használd a Force módot, ahelyett hogy nem kéne semmi progi, csak akkor ha tuningolni akarod a kártyát!
-
HSM
félisten
válasz DroiDMester #26916 üzenetére
Nekem jó ez így, úgyis kell az AB a ventiprofil miatt.
Azt hozzá kell tegyem, ez a megoldás már 1000X szimpatikusabb, mint a random BIOS-próbálgatás, de hivatalos dokumentáció nélkül azért ezt se tartom 100% beton biztosnak, de már elfogadható, alacsony kockázatú módszernek gondolom.Üresjáratban a melegedés az nulla plusszban, és még a +8-10W-al is kevesebbet eszik, mint anno az 5850-em 3 éven keresztül. Ha nagyon zavar, csinálok neki egy 500Mhz 0,85V 2D profilt, és a fogyasztás is meg van oldva fix fesszel.
-
Macka
veterán
válasz ricshard444 #26900 üzenetére
Pedig nem tünik ùgy, hogy szarul menne nekik.
-
nagyúr
Ha nem lenne hivatalos dokumentáció akkor nem lehetne módosítani semmit a bios -ba, mert nem hasra ütésből lett kitalálva a dolog működése... Sz.ted miért nem tudta közel 2.évig senki kitalálni mit hogyan kell? Most meg hirtelen megy már (majdnem)minden módosítás
Azért mert hivatalosan nem jelentették be, és fű alatt kiszivárgott a dolog nem jelenti azt hogy kókler megoldás, de tudom neked a HD3-4-5-6xxx kártyák BIOS módosítása sem jött be se így se úgy... nálam azok is tökéletesen működtek, még az RBE progi is (igaz volt belőle néhány verzió ami bugos volt, de könnyen rá lehetett jönni ha valamit elcseszett)De ha ennyire szubjektív vagy, akkor gyorsan cseréld le a gyári PowerColor V2 biosát mert az sem gyári állapotú, mivel a PowerTune része nem gyártó által jóváhagyott 130-195.w között szabályoz hanem az agyába lett turkálva és 175-260.W között szabályoz és szénné fog égni tőle a kártyád..............
Bocs de ezt nem hagyhattam ki és nem sértésnek céloztam, de ha ennyire csak a gyári megoldásoknak a híve vagy akkor ezért is izgulnod kéne mert az sem gyári állapotú bios
-
HSM
félisten
válasz DroiDMester #26919 üzenetére
A PowerColoron teljesen gyári BIOS van. Mivel a PowerColor mérnökei módosították a referenciához képest, és nyilván megfelelő szakértelemmel. Halkan teszem hozzá, hogy a kártya VRM-je se referencia, hanem módosított, ráadásul tökéletesen passzol a megemelt limithez, ez sem véletlen. Hűtőből is 7970-re tervezett darab van rajta, ez is passzol a megemelt limithez. Elég rendesen felkészítették a kártyát a komolyabb terhelésre. Nem véletlen, hogy alulfeszelve halkak, hűvösek, míg tunnigolva meg mennek mint az állat.
Nem állítottam egy szóval se, hogy kókler megoldás a BIOS-módosításod, épp azt mondtam, hogy bár nem tartom 100%-ig megbízható módszernek, de mondjuk 95%-ban igen. Ezzel szemben mondjuk a szoftveres módszeremnek adnék 98%-ot, így nekem az jobban bejön.
Kókler megoldásnak én a BIOS-cserélgetést gondoltam, amikor más kártya BIOS-ával akartak páran a topicban egy jobban működő kártyát.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ugyan ezeket el lehet mondani a Sapphire Dual-X ről is, és ott mégse BABRÁLTAK bele a mérnökök a gyári PowerTune ba!
Pedig a Dual-X en is ugyan úgy 6(GPU) + 1(vRam) + 2(PLL) fázisú VRM van, a hűtése (talán)még jobb mint a powercolor -é, nem akarok kötekedni nem azért mondom csak hogy tudd más kártyák is hasonló tulajdonsággal rendelkeznek mégse babráltak bele a PowerTune -ba
-
haddent
addikt
Óóó .. azok a mérnökök Nem csak a Powercolornál természetesen... Szerencsére már nem is emlékszem a dolgokra, de amikor anno 7950/70 vásárlás előtt álltam, írtam egy szép kis listát az "elcseszett" dolgokról. Persze nem komolyra gondolok, de az általad említett mérnöki precízitáshoz köze nem volt. És ez csak reviewokból, fotókból egy műszaki beállítottságú, de nem mérnök ember észrevételei voltak....
Ettől függetlenül egyet értek, és a legjobb, ha a kártyához írodott bios van rajta, de ha az módosítva van, (főleg kézzel, nem ilyen progikkal amiket nem látni, hogy mit hova írnak be..) akkor az ugyanaz, mintha te egy 3rd party progival húzogatod Windows alól, csak annak egy sokkal biztosabb és stabilabb formája
Persze nem meggyőzni akarlak, csak ez a véleményem.DroiDMester eddig nem tűnt fel, de most látom, hogy a 2 sor fet közt ott a hely egy 3. -nak is. Azokat vajon miért nem rakták be? Van olyan verzió, ahol megvannak?
Egyébként ő rá sincs panasz, bírja a gyűrődést és nem fő meg
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz DroiDMester #26921 üzenetére
A Sapphire Dual-X 7950, amit linkeltél, az a sima, BOOST 7950 refi kártya, az olcsósított VRM-el. Ezzel nem akarom azt mondani, hogy rossz kártya, mert egyáltalán nem az, de alapvetően VRM hűtés nélkül az a kártya az annyit bír, amit az AMD ajánl. Persze, a Sapphire VRM hűtőt is rakott rá, így valamivel jobban bírja, bár nálad is elkélt rá pár süni a Peter alá, mert anélkül azért eléggé durván alulméretezett annak a lemeznek a hőleadó felülete.
Ezzel szemben a powercolor V2-t alapból ellátták izmos VRM hűtéssel, és agresszív kellően a ventiprofil is a nagyobb hőmenyiség meghűtésére, míg a Sapphire inkább halkra lőtte be tudomásom szerint gyárilag.
Láthatod, hogy bár alapjaiban megegyezik a V2 NYÁK-ja a Dual-X-el, de a VRM részt némileg átdolgozták, hogy lehessen rendesen hűteni bordával. Ezenkívül nem látjuk, mi került a süni alá, de ahogy írtam, elég durva terhelést is bír. Bár gondolom, a sünikkel a Dual-X-ed se kell félteni.
Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy a PowerColort más szempontok szerint is gyárilag felkészítették a nagyobb terhelésre, míg a Dual-X-ed másra lett "optimalizálva". Attól még nem rosszabb kártya, de érthető, hogy a halk ventiprofilhoz és picike VRM-hűtő lemez mellé gyárilag nem vállalták be a nagyobb limiteket. -
nagyúr
Hát ebben sajnos most NEM ÉRTÜNK 1.et!
a PowerColor V2 VRM bordáját ha kiteríted a lamellákat rajta kb fele akkora lenne a hőleadó felülete mint a Dual-X gyári lemeze, szóval ebben nincs igazad!
Amit linkeltem képet pont olyan mint a sajátom
de tessék saját kép a dual-x ről
Nem tudom mi van neked itt olcsósítva az hogy a VRM -nél nem pakolták be a 3.ik sor FET -et? Kétlem hogy a PowerColor V2 nél bent lenne a 3.ik sor mivel a nagytesó 7950 PCS+ on sincs bekötve!
Sőtt 1:1. bettó ugyan az a nyák mint a Dual-X -em csak fekete, ráadásul a PCS+ on tényleg semmi hűtés, se a VRM se a Ram okon akkor biztos a dual-x az olcsósított a powercolor v2 még ram hűtés sincs szóval akkor arra kéne azt mondanod hogy ócsósított mert azt is lespórolták! Az már más kérdés hogy ezek a memóriák még 1500.MHz en sem melegednek annyira hogy hűtés kelljen rájuk sőtt én azt vettem észre ha nincs rajtuk hűtés és csak simán a ventiről éri őket egy kis légáramlat jobban érzik magukat mintha egy meleg borda hűti őket Én inkább a Dual-X ről is leszedtem volna a ramokról a hűtést, csak azért hagytam fent mert akkor fabrikálni kellett volna a VRM -re valami hűtést mivel 1.be van vele! Szétvágni nem akartam több okból sem, nem akartam a garit elveszíteni ez végett, nomeg így nagyobb felületre tudtam sünöket pakolni
[ Szerkesztve ]
-
-
haddent
addikt
válasz DroiDMester #26924 üzenetére
Ne bántsd szegényt, a 3. sor fetet én kérdeztem De nem olcsosítás, hanem csak hogy van-e olyan, amin bennt van. Egyébként ezek nem referencia fetek. A ref.-en ha jól emlékszem "fémházas" fetek vannak (nem tudom a nevüket..).
-
HSM
félisten
válasz DroiDMester #26924 üzenetére
Ha kiterítem a lamellákat oké, csak azt ne felejtsd el, hogy a VRM-részt kis vacak vékony alulemez köti össze a nagyobb résszel, ami nem igazán alkalmas nagyobb hűtési teljesítmény átvitelére. Ezenkívül a tiéd nagyobbik részét fűti plusszban a memória, és annak a VRM-je, így összességében sokkal jobban jön ki a PC V2. Nem lenne amúgy pici az kiterítve, teljesen korrekt kis borda van rajta.
Nem, nem az az olcsósítás, hanem hogy a szuper kis direkt mosfetes (asszem így hívják azt a szürke mosfet-típust [link]) VRM-et lecserélték egy hagyományos verzióra. Bár úgy rémlik, a drágább verzióra nem sokan építettek bármilyen terméket is, bár azért akad pár igényesebb típus, amit ilyenekkel szereltek, csak több fázissal, ilyen volt pl. a Sapphire gyárilag 950Mhz-es szuperjó kis 7950-ese.
A powercolor pcs+ 7950 elég fura egy szerzet, sokkal spórolósabbra sikerült, mint a V2, ezt láthatod, hogy pl. nem árnyékolt a DVI-csati, nem került semmi hűtés se a ramra, se a VRM-re... Gondolom, a power-limit is a sima gyári 7950 érték, mert a topicban volt panasz ugrálásra. A hűtő meg ugyanaz, mint a V2-n, leszámítva, hogy a PCS-en nem hagyták nyersen a hőcsövet, bár ez aligha befolyásolja a hűtő hatékonyságát.
Szóval igen, lényegesen gyengébb kártyának tartom a PCS+-t, mint a V2-met.A V2-ről ténylegesen lespórolták a RAM hűtést, ez nekem se tetszett, de igazából nem nagyon hiányzik róla. Egyfelől a venti szépen szellőzteti őket, másfelől nem is nagyon melegszenek, érdekes, mert azonos terhelésen a 7970-eim memóriá jóval többet kérnek enni. A PC V2 7950 memóriája 10-15W-ot eszik a HWiNFO alapján, míg a 7970 30- 40W-ot is azonos órajelen és feszen, ha meg van hajtva, ami nagyon nem mindegy... Nem tudom, más 7950-eken milyen ramcsipek vannak, és mennyire melegszenek, de ez elég nagy különbség.
Az se véletlen, hogy 1,525V-on röhögve megy 1575-ön a memória, és tovább is lehetne, csak ahhoz fel kéne oldanom a CCC korlátozást órajelre, így nem nagyon erőltettem.A te NYÁK-odon amúgy nagyon rosszul jártál volna a szétvágott lemezzel, mert nincs rögzítése a VRM körül, azért van nálad egybe, a ramoknál lévő csavarok fogják oda a VRM-hez is. Pl. ez is módosítás a PC V2-n.
(#26926) haddent: Úgy tudom, ebből a NYÁK-ból lehet 7970-et is csinálni, arra van a 3. sor, illetve a be nem forrasztott +2 tápcsati tű, de nem tudok róla, hogy valaki is csinált volna ilyet, talán VTX vagy Powercolor-ból van belőle egy verzió, de nem 100%.
Egyébként pedig ez is hivatalos refi, ott láthatod a PCI-e csatinál az AMD logót. Így néz ki teljes pompájában: [link]
Alig gagyi az a gyári hűtő....[ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
Egyébként DroiDMester-től kérdezném,hogy van erre a karira valami jobb bios amivel meg lehet még oczni jobban kisebb fesszel,vagy ez van neki és ezt finomhangoljam?
Walking Dead
-
odorgg
addikt
válasz haddent #26926 üzenetére
Nekem Giga WF3-on be van forrasztva mind, de ettöl függetlenül 1200Mhz felejtös, valahol 1150 körül van vége, az 1100-et még viszi. Szóval sok haszna nincs a jelek szerint, az OC inkább a GPU-n mulik, mint a VRM-en, de ezzel semmi újat nem mondtam
-
nagyúr
válasz N.Ferry #26929 üzenetére
Hát nem tudom lehet nálad is az történne mint haddent kollégánál(amit módosítottam biost -azzal megy neki 1200 -at a régivel meg nem ment csak 1150.et) akkor elég lenne egy kicsit a gyári BIOS -od meg tupírozni!
Kellene tudni milyen Ram -van a kártyádon mert van 4.féle belőle (bár Vapor-X en még Samsung ot nem láttam!)
itt a jelenlegi BIOS -om ez referencia órajelekre van belőve 925/1250 és 1,038.v oc limit és power limit kitolva meg pár finomítás!
elvileg 3.féle RAM hoz is jó! Hynix H5GQ2H24MFR , Samsung K4G20325FD , és Elpida EDW2032BBBG HyniX ből létezik H5GQ2H24AFR is bár ezek Asus és MSi kártyákon szokásosak csak!
Próbáld ki hátha megy a BIOS -ommal a te kártyád és meglátod, vagy pedig elküldöd a sajátod és bele kukkantok!
HSM : Sz.tem hadjuk a témát, mert kb egyformák a VGA -k amiről beszélünk minden tekintetben, felesleges ezen vitatkozni! -
haddent
addikt
-
Pug
veterán
-
odorgg
addikt
válasz DroiDMester #26931 üzenetére
Most néztem, a modolt biosoddal itt is megvan az 1200. Gondolom szereti a kitolt powerlimitet
-
HSM
félisten
Én inkább úgy mondanám, kis bütykölés után ugyanolyan jók lehetnek. De mindkettő kitűnő, és ez a fontos.
(#26932) haddent: Volt olyan is. [link] Csak nagyon kevés ilyennel szerelt kártya futott, mert ez drágább konstrukció, mint a másik.
Szerk:
(#26933) Pug: Hoppá, ácsi, akkor a 7970 power limitjéhez a 7970 VRM-jét is rakták a V2-re! Köszi az infót! Így viszont akkor mégis erősebb a V2-es VRM-je, mint a linkelt Dual-X!
Akkor ezért is bírja ilyen arcpirító módon jól a húzást....[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz odorgg #26934 üzenetére
No akkor úgy néz ki hogy nálad is sikeres volt a módosítás, jó mert eddig mindenki csak pozitív eredményekről számolt be akinek hegesztettem BIOS -t
HSM : Sz.tem semmi köze ahoz hogy bent van -e vagy sincs a 3.sor FET, annak max ahoz lenne hogy többet vagy kevesebbet drop -ol az adott kártya, tehát attól még nemfog többet menni a GPU -d! Lásd giga FW3 ott is bent van a 3ik sor mégse mennek jobban![ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
Nekem megy 1200at,én inkább arra lennék kíváncsi,hogy menne e ennél többet fesz emelés nélkül más biossal,vagy ez nem feltétele?
A te biosod 7950-re van nem? Az nem gáz,ha 7970-re rakom ill. annak is van értelme?
Hol tudom megnézni,hogy vajon milyen fajta RAM van rajta?
[ Szerkesztve ]
Walking Dead
-
N.Ferry
senior tag
-
HSM
félisten
válasz DroiDMester #26936 üzenetére
A Gigánál nincs rajtuk semmi hűtés, persze, hogy nem mennek túl jól.
Ellenben a PC-on van, nem is pici. A 3. sor FET helye pedig nem véletlen van otthagyva. Tudtommal így 7970 is lehetne ezen a NYÁK-on a +1 sorral.
Olyan ez, mint a 7970 refin is nemcsak a +1 fázist hagyták le, hanem egy rakat kondit is, amit az OC verziókban feltettek. Az is "csak" a táp tisztaságát javítja, mégis csak a "prémium" OC kártyákon találod meg, és igencsak jó hatással van a tuningpotenciálra.... Persze, ha rákerül egy vacak csip, akkor nem lesz tuningos, de fordítva is igaz, hiába van rajta a legjobb csip, ha nem kap kellően tiszta, stabil tápfeszt, a fene megette a tuningot akkor is, nem lesz stabil. -
szasanyi
félisten
válasz ricshard444 #26939 üzenetére
Az bukta utca. Szereléshez felkészülni, vigyáááázzz,...
-
N.Ferry
senior tag
Ezért szét nem szedem az biztos ,de Ph. szerint Hynix H5GQ2H24AFR-R0C van rajta(bár Ph-n is a 1x6,1x8 pines van,nem a 2x8-as ha ez számít).
Mindegy majd ha lesz kis időm finomhangolni akkor megnézem mennyit is bír,meg lehet belövöm droppolt 1.256-ra.
Mert igazság szerint amióta megvan csak feltoltam 1200-re hogy ha azt bírja akkor már jól jártam,és eddig nem piszkáltam továbbWalking Dead
-
HSM
félisten
Adott csippel kicsit kisebb feszen lesz stabil ugyanaz az órajel, illetve kicsivel tovább fogja bírni a tuningot a 7970 az extra kondijaival, mivel tisztább lesz a tápfeszültség. A +1 fázis pedig arra jó, hogy nem 5-felé, hanem 6-felé oszlik a GPU áramfelvétele, tehát az egyes VRM-ek terhelése csökken, ezért hűvösebbek lesznek, és a hűvösebb VRM magasabb hatékonyságú és kevésbé zajos tápfeszt ad le. Ennek szintén komolyabb tuningoknál lehet jelentősége vagy alulfeszelénél.
Ezek amúgy nem túl drága cuccok ebben a mennyiségben, amikben le vannak spórolva, én simán kiadnék 4-5000 forinttal többet egy ilyenért (max ennyi lehet a plussz anyagköltség), amin ezek rajta vannak, kár, hogy általában a "prémium" besorolás miatt sokkal több szokott lenni a felár.
Azt persze mindenkinek el kell döntenie magának, ezekre szüksége van-e, és milyen felár mellett.
(#26945) szasanyi:
(#26946) N.Ferry: Én nem lennék boldogtalan egy 1200-at tudó 7970-el a gépemben. Lehet, hogy az enyém is tud ennyit, de jelenleg a 7950 mellett nem olyan jó a szellőzés, hogy max OC-t teszteljek, örülök, hogy alulfeszelve nem sülnek meg...
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Adott csippel kicsit kisebb feszen lesz stabil ugyanaz az órajel, illetve kicsivel tovább fogja bírni a tuningot a 7970 az extra kondijaival, mivel tisztább lesz a tápfeszültség.
Ezt mérted vagy mondod? Elég ritka szokott lenni, hogy mérhetően valóban teljesüljön ez. Szintén jól hangzik szinten érdemes kezelni. Egy lightingnál már azt mondom érdemes ilyenről beszélni. De ennyinél. Ne viccelj...
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
A kolléga a gyakorlatról beszélt és én tapasztalatból írom, hogy sokkal többet számít 24/7-s tuningnál a GPU tuningpotenciálja mintsem a köret mellé.A legratyibb 7950 is annyit ment itt, mint a legdurvább körítésű.
Az meg, hogy 1.3V mellett többet menne esetlegesen a drágább cuccon az igen keveseket érint csak szerintem.Vannak dolgok...
-
HSM
félisten
Sajnos nincs többmilliós műszerparkom, hogy egy rendes oszcilloszkóppal kimérjem, meg hogy legyen 7970-em mindkétféle VRM-el, de tudom, mire jó egy tápáramkörben a kondenzátor, illetve a zajos tápfesz hogyan hat egy csipre. Ja, és a VRM-ek adatlapján is megtalálod, amiről írtam hatékonyságot, szép hőfokfüggő grafikon szokott lenni a vége felé.
(#26949) ricshard444: A jobb zajszűrésnek minden fesz mellett jótékony a hatása a stabilitásra, nemcsak 1,3V-nál. Persze, itt nem nagy különbségekről van szó, hogy mondjuk 0,1V, sokkal sokkal kisebbekről, de mérések nélkül nem tudom neked megmondani, mennyit számít.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- Ingatlanos topic!
- Öregszem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest