- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi hangfal építés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- E-book olvasók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz csucsbicep #2609 üzenetére
Pontosan így volt.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
pilu85
őstag
annyian ìrják hogy villog a kèpük. nekem 12.4 mellett a sapphire 7850esnek semmi baja. viszont a 22es hanns g monitoron nem is tudom full hdra feltenni,de ìgyis nagyon szèp a bf3 ultrán.. egyáltalán èszre lehetne venni a hd ès fullhd közti különbsèget???
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Mappa
addikt
-
Mappa
addikt
válasz csucsbicep #2613 üzenetére
várok egy szijartg felhasználó tapasztalatot... meg még egy jövőhét végét hátha erősödik a forint tovább. 7850 ára 2 hét alatt durván 10k esett ehhez képest a 7870 meg sem moccant
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
odorgg
addikt
Fix 60-at, még 7970-GTX680-al sem lehet.
Viszont nem rossz ez a 7850, vettem 1-et én is, a 7970 utánn
Kicsi, nem melegszik, és van benne potenciál, nem rossz kártya. BF3-hoz 1680-ban élsimi nélkül, bőven megfelel:
64-es Caspianon csináltam pár tesztet is Fraps-al, érdekesség képpen 1680-ban. Annyit hozzátennék, hogy itt max FPS nem releváns, mert ha ha véletlenül kicsit többet nézünk az ég felé, (ami halál esetén nem egyszer megesik) akkor irreálisan magas értékeket kapunk, minden VGA-val. Többnyire járművekkel mentem, amik mindíg fel is robbantak, a nem túl jó min FPS-ek, ennek köszönhetők.
7970 1125/1575 MSAA off AF x16
2012-04-12 17:17:35 - bf3
Frames: 16760 - Time: 197809ms - Avg: 84.728 - Min: 47 - Max: 182GTX480 alap órajel: MSAA off AF x16
2012-06-21 09:58:03 - bf3
Frames: 35853 - Time: 568352ms - Avg: 63.082 - Min: 34 - Max: 1137850 alap órajel MSAA off AF x16
2012-06-22 11:19:44 - bf3
Frames: 25205 - Time: 420672ms - Avg: 59.916 - Min: 31 - Max: 1357850 1200/1300 MSAAA OF AF x16
2012-06-23 11:50:44 - bf3
Frames: 40271 - Time: 549920ms - Avg: 73.231 - Min: 37 - Max: 1467850 1200/1300 Minden ultra
2012-06-23 12:19:14 - bf3
Frames: 17467 - Time: 365365ms - Avg: 47.807 - Min: 22 - Max: 112Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Winne
nagyúr
Ez fura.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
odorgg
addikt
-
seederking
őstag
Üdv
Tesselation opció bekapcsolva milyen hatással van a játékra,ajánlatos bekapcsolni?
Max Payne 3,Batman AC-ben találkoztam ilyennel.Max Payne-t milyen beállításokkal játszátok (7850-en)...(feltéve ha játszik vele valaki) én az élsimításon kívül nem tudok mást föntebb húzni.Pedig ráférne mert 4x-esen nem teljesen hibátlan.Viszont 8x-osra véve a 2048Vramból megzabálna 2010-et
Fps-t Frapsal nem lehet valahogy kilistázni a játékból való kilépés után,vagy csak a játék menet közbeni eredményt láthatjuk?
Valaki írna pár fps adatot játékhoz társítva,hogy legyen mihez viszonyítanom.
/Kb 1 hete raktam össze teljesen a konfigom és kiványcsi vagyok mindent jól csináltam-e/ -
Baga1983
senior tag
válasz seederking #2633 üzenetére
MSAA-t nem érdemes erőltetni, több helyütt is tesztelték hogy csak rondább lesz tőle a képminőség.
-
seederking
őstag
Nos volt egy pár nappal ezelőtti negatív véleményem a 7850-el kapcsolatban.
Ezt most visszavonnám.
5870 után váltottam.
Cpu-t kicsit meghúztam mert a phenom II 955 lehet nem "facsarja" ki alapon ebből /Sapphire 7850 OC/ a vga-ból a maxot.Viszont most már látom mi is az a directx 11 Valjuk be az 5870 is directx11 de szerintem a régebbi technológia miatt nem lehet teljesen egy kalap alá venni a 2 vga-t.
Itt már látom azokat a plusz grafikai dolgokat amik megkülönböztetik a 2 vga technológiai újitásait.Ez a kártya az a kategória amiből látható már hogy hogyan néz ki egy full grafikán futtatott játék.Viszont az a +shader és textúrázó stb egység ami a 7870-ben meg van jól jönne.Hogy ne kelljen "harcolni az fps-ekkel.
Nem lehúzni akarom a kártyát,sőt!Csak egy véleményt alkottam.Mindenki döntse el,hogy pozitív vagy negatív irányban könyveli el magának.
BF3 Max Payne 3 -
TheClown
csendes tag
Sziasztok
Van egy Sapphire HD 7870 kártyám és az a gondom vele, hogy néhány játék alatt (BF 3, GTA 4) nagyon halványan csíkozik/ vibrál a kép. Főleg csak akkor látszik, ha felnézek az égre, vagy a betöltő képernyőnél. Win alatt is néha randomszerűen csak úgy ugrik egyet a kép. A monitoromon csak analog bemenet van, ezért DVI-DSUB átalakítóval használom. Ez lehet a baj? Vagy a VGA hibás?
-
nagyúr
válasz TheClown #2636 üzenetére
ilyen kártyát már szégyen használni analog kimeneten, főleg nem FullHD felbontásnál (pont ezért már nincs is rajta gyárilag analog kimenet a mellékelt átalakító csak szükség megoldásnak szánt)
1 próbát tehetsz hogy az analog kábelt úgy vezeted el a géptől a minitorig hogy legyen mellette és ne keresztezzen semilyen másik(lan, usb, 220.as kábel) vezetéket akkor nem fogja bezavarni annyira!
-
seederking
őstag
válasz TheClown #2636 üzenetére
"ilyen kártyát már szégyen használni analog kimeneten, főleg nem FullHD felbontásnál"
Vissza olvasva találkozhatsz ilyen problémával/megoldással.
Nem akarok negatív lenni de sok gariztatásról olvastam föntebb ilyen hibával,amit te tapasztalasz.
Milyen tipus/első tulaj vagy? -
TheClown
csendes tag
Full HD-n használom Olyan LCD monitorom van, hogy tudja a Full HD-t, de csak DSUB csati van rajta. Amúgy az előző VGA-mnál nem emlékszem ilyesmire, pedig azt is így használtam. Másnak is volt már ilyen problémája? Akkor a VGA lehet a hibás?
Amúgy a típusa: Sapphire HD 7870 2GB GHZ Edition -
TheClown
csendes tag
Ha tálcára teszem a BF3-at, akkor win alatt is csinálja. Pl ez a rész, ahol írom most a hsz-t csíkozik halvány fehér csíkokkal, mint az állat. Ha a kilépek, akkor abbahagyja. Tehát ha terhelést kap, akkor kezdi.
Amúgy első tulaj vagyok, 2 hete vettem újonnan. A gari is problémás, mert külföldről van[ Szerkesztve ]
-
TheClown
csendes tag
válasz seederking #2642 üzenetére
Kb melyik részén írták a topiknak? Mert kicsit sok hsz van
-
TheClown
csendes tag
Mindegy, majd kipróbálom úgy, hogy HDMI kábellel rákötöm TV-re és ha úgy is csinálja, akkor kihajítom a kártyát. Kb ez volt az utolsó Sapphire-om szerintem. Direkt ezt a márkát vettem, mert megbízható, aztán egy nagy sz@rt Jó kis tanulópénz ez, hogy legközelebb magyar boltban vásároljak, még ha drágább is.
seederking: Köszi, utánanézek.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TheClown #2646 üzenetére
No-No.....!
azért nem kéne általánosítani Sapphire nem tehet róla mert ugyan ezeket produkálja PL: egy Asus is vagy éppen a trágya Gigabyte is!
Nálam mind 3 gépembe Sapphire kártya van, és nem csinálja a 7850.esem sem pedig sok emberkének meg igen valami más magyarázat lesz itt ezekre a villogásokra és csíkozódásokra!
még mindég tarom azt az állításom amit már kezdetek elején írtam, nagy valószínűséggel nem mindegy milyen alaplap (és-vagy Chipset) ill proci van alatta!
[ Szerkesztve ]
-
TheClown
csendes tag
válasz DroiDMester #2647 üzenetére
Visszaolvastam, de csak 1 konkrét olyan hibát írt vki, ami nekem van, neki is VGA csatis a monitorja. Viszont cserélték neki gariban, ahogy olvasom.
Amúgy feltettem a 12.6 beta drivert és percenként fekete képernyő volt és kiírta, hogy a képernyőillesztő nem válaszolt, de helyreállt. Az összes többi driverrel kb ugyanolyan, játék alatt csíkozás (mikor furmarkkal terhelem, akkor nem érdekes módon , meg 3d mark 11-ben sem veszem észre). Win alatt néha pár tized másodpercre beremegnek a betük pl, mikor böngészek, meg olyan 50hz-es crt monitor feeling van vibrálás miatt (de ezt lehet, hogy csak beképzelem)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TheClown #2648 üzenetére
Első körben kellene egy alapos rendszer tisztítás (NEM Driver Sweeper el mert az több kárt csinál mint hasznot) ha már ennyire szét telepítetted 8.féle driver -el! Vagy még jobb lenne egy friss win7-x64
ezután Catalyst 12.7 BETA (8.981.2 June 12) el próbálkozni és DVi vagy DP kimeneten próbálkozni (HDMi nem igazán 100.% os de ez nem csak itt hanem a létező összes VGA -n igaz!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Gyúrósok ide!
- Mikrotik routerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs