Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
válasz azigazimoris #597 üzenetére
Amin még érdemes lehet gondolkodni, most én is ilyen gépet veszek az egy LGA1155 celeron, 12000Ft, mellé egy baráti Gigabyte alaplap 14000Ft és ebbe később tehetsz ivy bridge procit is. Az igaz hogy most kell venned bele egy különálló VGA karit. Azt nem tudom mennyi lehet egy olyan VGA ami hozza az A 3650 teljesítményét, de lehet árban ugyan oda lyukadsz ki, viszont ezt a konfigot tudod fejleszteni.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz easy...rider #601 üzenetére
Gondolom azért akart Llanot mert nem szeretne diszkrét VGA-t.
"Azt nem tudom mennyi lehet egy olyan VGA ami hozza az A 3650 teljesítményét, de lehet árban ugyan oda lyukadsz ki, viszont ezt a konfigot tudod fejleszteni."
Elég ha megnézed a mostani cuccát, és rájössz, hogy mennyire szokott fejleszteni.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
easy...rider
őstag
válasz Oliverda #602 üzenetére
Igen látom én is
De mondjuk 5 év múlva ha fejleszteni akar, és mondjuk 4 szeres grafikai teljesítményt elérni, akkor elég csak egy i5-re cserélnie a cerkát, meg egy aktuális PCI-e 3.0 VGA-t vennie bele. Nem kell lap, meg esetleg memória csere is. Persze ez hozzáállás kérdése, hogy kinek mi a célja, meg hogy tervez előre.De a Llano-t nem lehet tovább fejleszteni sajnos. Jó lenne ha az új APU-k is FM1-es tokozásba kerülnének.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz easy...rider #603 üzenetére
5 év múlva az i5 olyan lesz mint most egy X2 4400+. Addig meg nehezen lehet kihúzni egy "cerkával".
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Pocok256
veterán
válasz easy...rider #603 üzenetére
Valamit elfelejtesz azert a legnagyibb llano 4 rendes fizikai magjaval eleg brutalis teljesitmenyre lenne kepes, es lesz kepes a jovoben ahol normalisan optimalizaljak a magokra a jatekokat, programokat. Ha elfogy a craft akkor valoszinuleg eleg lesz a jovoben venni egy eros vgat es ennyi. Mindig ebbe a hibaba estem en is, hogy azon tunodtem mi lesz ha fejleszteni kell... de valljuk be ez a 4 magos szorny egy aatlag user igenyeit sok sok evig 100 ig ki tudja elegiteni es ha epp nem megy full hd n a jateka a usernek az valoszinuleg nem proci hanem vga limit lesz amit meg a jovoben lehet fejleszteni.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
echterion
nagyúr
válasz Pocok256 #605 üzenetére
Egyetértek. Én már nem is nagyon foglalkozom azzal, milyen gépem lesz mondjuk egy év múlva, mert nem érdekel. Most jó legyen, meg elég legyen, aztán meg majd fejlesztek, ha kell. De ez nálam legtöbbször nem szükség kérdése, hanem szimplán megunom az éppen aktuális rendszert, lévén, eléggé kocajátékos vagyok.
-
echterion
nagyúr
Azt Interstor-ban egész jó áron van A8 3850-es proci. Van valakinek valami tapasztalata velük kapcsolatban? Gondolok itt elsősorban a garanciás ügyintézésre. Alaplappal együtt rendelve ingyen el is hoznák a cuccost.
-
easy...rider
őstag
válasz Pocok256 #605 üzenetére
Azért az Athlon X4 nem olyan kemény. Ha nincs optimalizálva 4 magra a progi vagy a játék, akkor KB 1 szinten van a Celeron G530-al. Sőt el is maradhat tőle. Ahol viszont működik a plusz 2 mag, ott a cerka esélytelen.
Amit nem tudok eldönteni, hogy ezek közül melyik érné meg jobban ha játékra koncentráluk, mert 1 árban mozognak, és mindkét oldalon vannak pozitívumok:
Phenom A6 3650 vagy Celeron G530 + HD6570 -
easy...rider
őstag
válasz easy...rider #608 üzenetére
Athlon X4 alatt a Llano Phenomnak nevezett Athlon X4 magjait értem
Tudom sarkosított megfogalmazás, meg azért nem pont így van, de teljesítményben kb helytálló -
Oliverda
félisten
válasz easy...rider #610 üzenetére
Nem annyira helytálló.[link]
X4 640 - 3GHz
A8-3850 - 2,9GHz"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
echterion
nagyúr
válasz easy...rider #609 üzenetére
Igazából nekem elég lenne a 320 shaderes Llano vga is, csak a 443 MHz-es órajelet tartom alacsonynak. Ha fel lehetne tornázni 6-700 MHz környékére, akkor nem is hezitálnék. Ha tudnék használtan venni egy 3650-eset, akkor nem hezitálnék, mert legfeljebb eladom, de ha újként veszek egyet, akkor csak nagyobb bukóval tudnám eladni, és a nagyobbra váltani.
-
Pocok256
veterán
-
Pocok256
veterán
-
easy...rider
őstag
válasz echterion #613 üzenetére
Jó esélyed van rá hogy tudod húzni a GPU részét. 600MHZ szinte biztos elérhető. De jó lenne olyan fórumtárs akinek A6 van, és azzal beszélned.
Ha rákeresel a témában hogy A6 vagy 3650 akkor remélhetőleg találsz tulajokat, és kérhetsz tőlük tapasztalatokat
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
-
zetecR
addikt
Az alaplap leírása miért a procitól távolabb eső két foglalatba ajánlja a két modulos felállást, nem a közelebbi lenne az ideálisabb?
Látom a tesztel Asus lapba is a távolabb esőkben vannak a memóriák.Ha 4db 2000MHz-es, 1.65V-os CL9-es RAM-mal terhelném meg a lapot, nem lenne stabilitási problémám?
Szintén a leírás inkább a két modulos variációt favorizálja, de a gyárilag 2000MHz-et tudó moduloknak tökéletesen kellene futniuk, nem? -
echterion
nagyúr
válasz easy...rider #621 üzenetére
Köszi. Azért is kérdeztem itt rá, hátha van pár olyan tulaj itt, akinek van ilyen irányú tapasztalata.
-
easy...rider
őstag
Nem számít melyik kettőbe teszed, az a lényeg hogy azok összeillőek legyenek. Ha az 1-3 slotok meg a 2-4 slotok tudják a dual channel memóriát kezelni, akkor ezek közül valamelyik összetartozóba tedd őket. Ha úgy van hogy 1-2 és 3-4, akkor meg azok közül valamelyikbe. De alaplap leírásában megtalálod.
Szerk:
Most látom hogy 4 darab egyforma ramod van, akkor egyszerűen belepakolod, és kész vagy
A két darab abból a szempontból jobb, hogy jobban tuningolható. Ha 4 darab van, azok általában nem mennek annyit együtt mintha csak 2 lenne benne. Ha most veszel ramokat, akkor 2x4-et vegyél inkább mint 4x2-t. 4x4GB-ot meg nem hiszem hogy bármi is indokolnaHa 2000-es a memóriád, abból nem lesz gond, nem szabad hogy stabilitási problémáid legyenek amíg nem léped át a 2000MHZ-es memóriaórajelet. Ha lassabbra állítod, akkor lehet a memóriák időzítésén csökkenthetsz, de nem feltétlen lesz stabil.
[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
válasz easy...rider #625 üzenetére
Na, akkor mégegyszer nekirugaszkodok:
a CPU-tól távolodva, az alaplap széléhez közeledve a következő a memória slotok jelölése:
DDR3_4, DDR3_3, DDR3_2 és DDR3_1.
Dual channel esetén az ajánlott felállás: a DDR3_4 és DDR3_2 vagy a DDR3_3 és DDR3_1, de ha lehetőség van, akkor az utóbbit kell válaszatni, csak azt nem értem, hogy miért nem a CPU-hoz közelebbi (DDR3_4 és DDR3_2) foglalatok az ajánlottak.Most 2x4GB 1600-som van, de azon gondolkozok, hogy lecserélem 4x2GB CL9 2000MHz-esre, kérdés, hogy a 4db modul használatából származna-e hátrány.
Külön a memóriákat tuningolni nem szeretném, tehát a gyári CL9@2000MHz szvsz tökéletesen megfelelne.Egyébként kíváncsiságból felhúztam az A6 GPU-ját a 444-ről 550-re és szépen megy, majd holnap megpróbálom feljebb is tornázni.
-
zetecR
addikt
OK, rendben.
-
echterion
nagyúr
Ez mekkora már: amazonról akartam rendelni egy A8 3850-est, és azt írja ki, hogy ide nem szállíthat.
-
echterion
nagyúr
-
easy...rider
őstag
különbség nem lesz, mindegy melyikbe teszed. A fizikai távolság nem számít. Az elektronok közel fénysebességgel közlekednek, ezért nem számít. Meg kis tudja az alaplap PCB-jében hogy mennek a vezetékek
Felesleges cserélned a 2x4GB 1600-ast, főleg nem 4x2GB-ra. Korábban írták itt fórumon hogy Llano-nál nagy a különdség 1333MHZ és 1600MHZ ramok között, viszont 1600 és 1800 között elenyésző. Nem használja ki az APU az extra sávszélességet. Linkeltek valami tesztet, ha keresel, akkor megtalálhatod.
A ramod CL9-es?
Várjuk a további IGP tuningeredményeket :P[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz easy...rider #633 üzenetére
Tapasztalati alapon csatlakozom: 1333 MHz és 1600 MHz között jelentős a sebességnövekedés a Llano platformon, de 1600 és 1800 MHz között szinte a nullával egyenlő. Azért állítottam be 24x125 MHz-es fsb-t (3 GHz), mert így a memória is 1600-on mehet, amit érezhetően "szeret" az egész rendszer.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
McClane
aktív tag
válasz easy...rider #633 üzenetére
[link] Azért profitál belőle. -
echterion
nagyúr
válasz hyperman25 #638 üzenetére
Igen, igazából akkor nem éri meg a csere, ha van már 1333-as ramod.
-
McClane
aktív tag
válasz easy...rider #636 üzenetére
Gondolom az A6-al is hasonló mértékű a növekedés.
(#637) echterion
Egyetértek. A fórumban azt állították, hogy nagy előrelépés van 1333Mhz és 1600Mhz között és majdnem semmilyen 1600 és 18xx között. Ebben a tesztben látszik, hogy nagy előrelépés nincs, de tud profitálni a nagyobb frekvenciából. Lehetséges, hogy más programokkal ez másképpen alakul. -
Tomix24
addikt
Bakker holnap megnézem nektek... Biztos hogy profitál, játékoknál 100%. Dirt3 Benchmark lesz.
-
Tomix24
addikt
Dirt3 Hight beállítás - A6-3500 65w Llano / Asrock A75M-ITX
DDR3-1333Mhz
DDR3-1600MhzTöbbre emlékeztem én is, bár még annó 2-3 FPs-t adott a régi Catalyst-hez képest a mostani Stabil 11.9 is.
A 2011-es játékok, Rage, Battlefield mind határon futnak, a játszhatóság határán. 30FPS körül. Tényleg jól jön a plussz 3 FPS is akár.
[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
válasz VaniliásRönk #646 üzenetére
2000-ig 1MHz-es lépésekben.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 43.000.-
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 3600X 6-Core 3800MHz AM4 CPU processzor + új gyári hűtő
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- AMD Ryzen 5 3600X +Gyári hűtő
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest