Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz envagyok #67596 üzenetére

    Izopropil alkohol (jó etilalkohol is, ha nincs más, akár egy nem pancsolt erős szeszes ital is, ha nincs otthon izopropil alkohol), lehetőleg valami töményebb. Ha hőkupakos proci, akkor aceton. De először alkoholban áztasd, mármint ne a komplett procit, hanem alkoholban nedvesített ruhával vagy porlasztóval vigyél fel egy csomó alkoholt a felületre, olyan vastagon, hogy szinte álljon rajta pocsolyaként, és hagyd rajta. Túl sokat azért ne várj vele, mert elpárolog az alkohol elég gyorsan. Csak hagyni kell behatni, felpuhítani, aztán azonnal el kell kezdeni ronggyal, kendővel, vagy valami strapabíróbb papírtörlővel. Lehet ciklikusan ismételgetni kell a műveletet, többször elárasztás, majd törölgetés-pucolgatás, mire lejön.

    Néha WD-40 is le tud vinni ragasztót. De az aceton biztosan leviszi, azzal csak annyira kell vigyázni, hogy az a felületbe is belemarhat, nem csak a ragasztóba. Így azt én utolsó lehetőségként hagynám, ha már semmi más nem segít.

    A neten láttam olyat, aki nedves szódabikarbónál vagy nagy finomságú vízpapírral súrolta le, bár ezek megint roncsolják a felületet is kvázi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák