Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz nakos1212 #67359 üzenetére

    Én is ugyanezt írtam, hogy részben hullámtáblás. Amit én mondok: nem csak a Munt, de biztos vagyok benne, hogy a Sound Canvas VA is épp úgy részben hullámtáblás csak. Attól, hogy valami szoftver, az nem azzal egyenlő, hogy biztosan hullámtáblás. Még FM MIDI-t is épp úgy lehet szoftveresen is generálni. Elvileg teljesen meg kéne egyezzen a VA a hardveres megoldással, csak már prociból oldják meg szoftverrel, ami régen nem volt opció a gyenge hardver miatt kellett a spéci hardver, hogy levegyék a processzor válláról a terhet.

    Sőt, akinek ez újdonság lenne: a Yamaha, Korg, stb. modulok sem tisztán hangmintán alapulnak, azoknál is a hullámtábla csak egyik fele a szintetizálási módszernek.

    Az SC-55, és az SC-88 is csak részben hullámtáblás. Tehát alapvetően azonos módszerrel generálja az is a MIDI hangjegyeket, hangszereket. Vannak ugyan különbségek, ezt nem is állítom, de nem gyökeresek, és eléggé szubjektív a tényleges megítélésük. Ennyit mondok, nem többet. Az eltérés java egyébként nem a generálás módszerében van, meg nem is annyira a hangmintáknál, hanem a későbbi SC-eszközök a General MIDI szabványt követik, ami még az MT-32 idejében nem létezett.

    (#67360) quailstorm: olvassátok már el, amit írok, könyörgöm. Nem írtam sehol, hogy nincs különbség. Ugyanezt írtam, mint te, hogy egymás után lejátszva lesz, vagy egymás utáni lejátszás nélkül annak, aki megszokta az egyik verziót. De ha most szívére teszi mindenki a kezét, tényleg olyan rosszul szólna az SC-88? Mert ennél a játéknál ugyan az MT-32-es változat kivételesen nekem is jobban tetszik, de egyrészt az SC-88-at sem találom rossznak, és a játékok többségénél szerintem az SC-88 simán veri az MT-32-őt, Duke Nukem 3D, Descent, stb. sokkal tökösebben, tisztábban, teltebb basszussal szól rajta. Ráadásul a General MIDI módot sokkal több játék és alkalmazás támogatja, mint az MT-32 módot. Persze az MT-32-n is le lehet játszani General MIDI anyagot, csak akkor meg az nem fog stimmelni, ugyanaz a téma, pepitában.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák