Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz Frawly #67356 üzenetére

    teljesen mas a ket technologia. sose fog ugy szolni... mt32kent meg minden megszolal, amit nemi tulzassal rakuldesz a midi portra, es beallitod a jatekban. persze, aki eleteben nem hallott mt32ot, es szol vmi, meg el is hiheti... de ahhoz mar eleg botfulunek kell lenni, hogy ne tunjon fel, hogy ez igy nincs rendben, osszevissza szol az egesz.

    egy hangmintas gmidinel lehet vitatkozni, hogy melyik az "eredeti", illetve meg szubjektiv szempontok is donthetnek, de az adlib/mt32 generalt resze nem ilyen, ha azt vmi hangmintaval probaljak helyettesiteni. ez nem olyan kulonbseg, mint a swes fm meg a hardveres fm kozott kulonbseg, mert ott az alapelv ua (frekvenciamodulacio). ilyen kis zongorazgatas fog szolni majd mt32 gyanant, a jellegzetes mt32 szinti hang helyett, mert az mt32nel azt epp nem hangmintaval oldottak meg, mint pl a dobokat.

    amugy a midinel valoban az szol mindig a legjobban, amelyikhez legkozelebb all az eszkoz, amin komponaltak. igazabol nem azert van ala-folerendeltsegi viszony, mert az egyik jobb lenne, mint a masik, hanem tobbnyire abbol fakad, hogy sose hallgattak meg azon, vagy tettetek ra, hogy szolt tenylegesen. ezert van, hogy egyiken jobb, a masikon meg nem - meg az adlib korlatozott kepessegivel is lehet nagyon utos zeneket irni.

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák