Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz Vladi #42824 üzenetére

    "Szóval várom a véleményeket, ötleteket, hogy mire kell alkalmasnak lennei egy mai gépnek, átlagfelhasználás mellett."

    Én a most általam (kényszerből) használt desktop PC körül húznám meg a vonalat. Ez alá nem mennék már. Ez egy D945GSEJT, Intel Atom N270 processzorral (nyers erőben lassabb mint egy 1.2 GHz-es Pentium III), 2GB RAM, Mobile GMA950 VGA (400 MHz órajel helyett csak 166 MHz, így egy GeForce MX440 sebességét hozza) és SSD.

    Debian Wheezy van rajta LXDE + Openbox kombóval. WinXP-vel lassabb és kevésbé "up-to-date" a gép, plusz nekem a Linux "nem fáj". LXDE kellett, mivel már a desktop kezelése is láthatóan nem volt kellően folyékony se MATE, se XFCE esetében sem. Ennyit a VGA teljesítményéről ma --> desktop is problémás lehet már. Processzor nyers erőben nem túl izmos, finoman is szólva. Ami miatt mégis elmegy rajta elég sok videó, annak az oka ott leledzik, kézzel lett forgatva mplayer, biztosítva az összes CPU utasításkészlet aktív használatát. Emiatt HD gyorsítás nélkül megbírkózik egy marék 720p videóval is. Van egy Broadcom CrystalHD 70015 dekóder is a gépben, enélkül nincs igazándiból HD lejátszás.

    Viszont semmi, ami HTML5 alapú nem használható elfogadhatóan a gépen. Lényegtelen hogy Chromium vagy Firefox, vagy egy másik böngésző. Levelezőklienst is úgy kellett keresgélnem, hogy hibátlanul működjön ezen a gépen. Végül a Claws lett ami bevált.

    Átlagfelhasználásba pedig hozzátartozik a HTML5 honlapok flawless és smooth kezelése. Ez talán a legerősebb kritérium ma már. HD-t ma már szinte minden gyorsít. Memóriagondok ritkán vannak (10 évvel ezelőtti memória mennyiség elég ma is). Nincs olyan paraméter ami tárhely gondokat okozna.

    Így ha azt kéne meghatározni mi ma egy átlag felhasználás amihez valami mérhető mércét lehetne igazítani, akkor mindenképpen a HTML5 oldalak kezelését mondanám. Nem tudom erre van-e valami teszt. Régen Javascriptre és hasonlókra volt, voltak böngészőteszterek is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák