-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tubica
senior tag
válasz Habugi #69948 üzenetére
Nem, sajnos tényleg komolyan gondoltam.
8 magnál 4,2ghz-en már eldobálja magát. Lejjebb nem néztem (alap feszről beszélünk).
6 magnál viszont szépen tudja hozni a 4,6 - 4,7 és (egyenlőre még nem throtting mentesen) a 4,8-at is. Ezért kérdeztem, hogy szerinted melyik a jobb.Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
Habugi
addikt
válasz Cseneles #69950 üzenetére
Ezesetben welcome back.., emlékszem anno jókat játszottunk a 3DMark topicokban!
A feeling ismerős, nekem is csak ezért volt rajta venti..
(#69951) Tubica:
Egyik shem!
A helyedben én addig nyúznám amíg kiderülne mitől/miért droppol 8szál & normálisabb OC mellett.
Tudom nemrég cseréltél kompletten VRM/NB hűtést/bordákat a lapon.., normálisan felfekszik az új VRM borda, rá tudtad szorítani rendesen?
Az XA-UD3-asnak egyébként van olyan újabb reviziója (1.3 s tán 1.4 ?!) amiben nincs APM a BIOS-okban (always ON), az pont egy kézenfekvő magyarázat lehetne a jelenségre sajnos.[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Tubica
senior tag
válasz Habugi #69952 üzenetére
Köszönöm.
Akkor megnézem, mi a helyzet. Rev 3.0-ás az alaplapom, a legújabb (FeH) Bios-sal.
Azt tudom, ha nagy már a fesz, akkor sípolós hangot hallok, és throttingnál pedig ez a sípolás eltűnik, majd mikor visszaad minden kakaó, megint lehet hallani.
Igazából a vrm-eknek az új hűtő sokat segített, viszont a mellette lévő kondik, már hozzáérés nélkül is érinthetetlenek ( mit beszélek ? -.- ) Ugye azokat meg elég nehezen tudnám hűteni.
Majd akkor mindjárt nekiállok, és megnézem, hogy 4 ghz-nél eldobja-e magát. Ha igen, akkor mit tegyek ?
Tudom nemrég cseréltél kompletten VRM/NB hűtést/bordákat a lapon.., normálisan felfekszik az új VRM borda, rá tudtad szorítani rendesen? Igen, tökéletesen ráfekszik.
Üdv. Tubica
Szerk: 1.0 / 3.0 / 3.1-es Revek vannak a lapból, más nincs !
Esetleg annyit el tudnál mondani, hogyan kell lementeni a BIOS képeket, mert akkor feldobnék mindent, hogy lehessen látni, mi a helyzet nálam.[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Tubica #69953 üzenetére
Áhhhááá.., 1.3.0 rev.., nos nem akarlak elkeseríteni de szerintem ha nekiállsz a BIOS-ban APM után kutatni nem fogsz ilyet találni, tévedés jogát nyilván fenntartom és ne legyen igazam de így emlékszem.
Ráadásul a laphoz elérhető egyetlen BIOS-ban sem , kvázi a kilőhetetlen TDP limit miatt produkálhatja azt amit de ne legyen igazam és keverjem a rev-eket inkább az idő távlatában sem mint új lap után kelljen nézned.
Egy barátom behúzta nevezett lapot pár éve, ráadásul ajánlásomra, rev-(ek)ről nem esett szó korábban, hozzám lett kihozva a config és nem hittem el h ilyen van, pedig mégis. Lap csere lett belőle.., 8+2es lap APM nélkül elég hülye vicc nem?Bőven több rev van egyébként belőle, ne hagyd hogy a honlap megtévesszen, csak az 1.x nincs tételesen kilistázva..
Btw..,
UEFI vagy még AWARD? Elvileg az már UEFI.Ha minden igaz ezt látod és egyéb rev esetében a HPC mode alatt kéne látnod az APM-et is..
Konkrétan ez a lap volt a kezem alatt, 4.4-et ment benne max a 8320as, valszeg kevésbé volt éhes kocka mint a tiéd és még belefért a kikapcsolhatatlan TDP limitbe..[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
-
Habugi
addikt
válasz Tubica #69953 üzenetére
Kieg az előzőhöz (#69954) mert már lejárt a szerkesztési időm arra a postra, nézd csak mit találtam: [link]
Ez így ennyi sajnos, történet vége.., balszerencsédre behúztad a tán egyetlen XA-UD3 koca revisiont.
Ugye hamár OrrmányUrunkat megviccelted, nem tudom kihagyni hogy megjegyezzem látod-e micsoda csodákra képes a fórum/topic kereső..
A linkelt anyag ugye hasonló problémákról számol be mint a tiéd, kvázi elég sok szívástól megkímélhetett volna ha korábban kerül szóba és/vagy megtalálod, lehet a hűtéseket/bordákat sem cseréled le mert nem kell VRM túlmelegedésre gyanakodnod.Öröm az ürömben hogy jól emlékeztem, nyilván ez téged vajmi kevéssé vígasztal momentán.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tubica
senior tag
válasz Habugi #69956 üzenetére
Szia !
Akkor mi legyen ?
Keressek másik alaplapot ? Esetleg tudnál ajánlani egy jó lapot, vagy várjam meg a ZEN-t ?
(csak akkor olyan kellene, hogy ne menjen kárba a két plusz hűtőm )
Esetleg valamelyik másik XA vagy FXA ? Vagy Asus ?Üdv. Tubica
EZT nézd meg ! Ez az egész....
Szerk: Ha régebbi BIOS-t rakok fel, abba nem lehet, hogy benne van ?
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz Habugi #69952 üzenetére
Hat igen, emlekszem en is😊 Mar jo regen volt. Gondolkoztam h beszerzek egy 8300-as procit, elvileg azok is valogatottak igy alacsony feszenmennek, azokkal nagyobb az esely a tuningra. Voszont lehet varok a zenre es abbol egy 16magosat 5ghz fole😉✌️
A heten erkezik egy csomagom meg az Aquatuningtol, bevorosodik majd a csovezes es par finomitast kap meg a hutes
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Habugi
addikt
válasz Tubica #69958 üzenetére
Lapcserét elkerülendő.., próbálkozhatsz olyannal, miszerint írsz a Gigabyte supportnak és kérsz tőlük olyan belsős/béta BIOS-t a rev 3.0-hoz amiben van APM..
Anno lee56-al mentünk neki ennek a projectnek közös erővel, mivel a mi rev 1.0-ás FXA-UD3-unkhoz sem akkor, sem azóta nem létezik olyan BIOS, amiben állítható lenne az LLC, nem látszik/állítható, mint utóbb kiderült ForcedHigh..
Megjegyzem ez lényegesen kisebb probléma mint a Te APM nélkülishéged/hiányod.Ámbár megjegyzem, az elsejei shotokon/képeken van APM.
Azok a sajátjaid?! Vagy netes/egyéb rev-es képek?!
Megnézted most hogy tényleg hiányzik-e nálad?!Csakmert ha ottvan akkor nincs miről beszélni, mert nem ez a problémád és a droppok oka, mert már elérhető olyan BIOS a 3.0-hoz amiben szerepel az APM.
[ Szerkesztve ]
-
Tubica
senior tag
válasz Habugi #69960 üzenetére
Szia !
Ezek a saját képeim.
Ez az utolsó Bios. Mikor elkezdtem tuningolni azt kaptam (lehet pont Tőled) hogy azonnal menjek, és frissítsek Biost.
Most ne azt nézd, hogy 6 magon megy
Üdv. Tubica
Szerk: Akkor mi lehet a probléma ?
Szerk2: Itt azt mondták páran, hogy lehet, hogy azért bírja 4,7-4,8-at 6 magon, mert a letiltott modul jobb étvággyal rendelkezik.
Szerk3: Ha tudná az alaplap mérni a VRM hőfokot, előbbre lennénk.....[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Tubica #69961 üzenetére
1) "Akkor mi lehet a probléma ?"
Millió más..
2) "Itt azt mondták páran, hogy lehet, hogy azért bírja 4,7-4,8-at 6 magon, mert a letiltott modul jobb étvággyal rendelkezik."
Akár.., ezt könnyen ellenőrizheted csiki-csukival, adott, meggyanúsított modult bekapcsolod és egy másikat kapcsolsz ki helyette, ha a korábbi 6szál & adott órajel mellé nem ugrik meg a fesz igénye akkor ez az elmélet megbukik.
Igazából csak tesztelgetéssel tudod kideríteni miért droppol, semmi mással, ezt látatlanba megmondani nem igazán lehet.
Azt mondtad sípol a speaker a droppok előtt, feltételezvén hogy az elsején linkelt képeken lévő beállításokat használod most is, a CPU hőmérsékletet/idevonatkozó BIOS beállítást kizárnám, mert a WarnTemp nálad ki van lőve.
Az sem mellékes milyen sűrűn sípol drop előtt, amennyiben notóriusan akkor nyilván a kettőnek köze van egymáshoz, ebben az esetben pedig meg kéne figyelned hogyan is sípol a speaker mert ennek jelentősége van/lehet..No Beeps
Short, No power, Bad CPU/MB, Loose PeripheralsOne Beep
Everything is normal and Computer POSTed fineTwo Beeps
POST/CMOS ErrorOne Long Beep, One Short Beep
Motherboard ProblemOne Long Beep, Two Short Beeps
Video ProblemOne Long Beep, Three Short Beeps
Video ProblemThree Long Beeps
Keyboard ErrorRepeated Long Beeps
Memory ErrorContinuous Hi-Lo Beeps
CPU Overheating.
.
.Aztán, még mindig a képeknél maradva LLC-t állíthatod feljebb, normálon elég tágan kezeli még a feszt, nem tudom pontosan milyen fokozatok vannak de mehet feljebb.
Az 1866Mhz RAM kited tutifix 1.5V-os?
Megnézted a gyári speckóit?![ Szerkesztve ]
-
Tubica
senior tag
válasz Habugi #69962 üzenetére
Nem ! rosszul értelmezted
Speaker nincs is
A vrm ad ki egy kis nyüszítő hangot, ha magas a fesz. Amikor eldobja magát, akkor megszűnik ( 0,900V / 1400mhz ) ahogy visszadobja ( 1,450V / 4600mhz 8 mag Ugye ez a régi beállítás ) akkor pedig megint hallom, és a vrm melletti kondik érinthetetlenek.De akkor megnézem. Ha most visszakapcsolom a modult (de hagyok minden jelenlegi beállítást) és nem dobja el magát a gép, csak a feszt/órajelet, akkor mi a következő lépés ?
A memóriát még Te ajánlottad, hogy mivel CL9-es, ezért jobb vele tuningolni: [link]
Üdv. Tubica
-
Habugi
addikt
válasz Tubica #69963 üzenetére
Áhhhháááá, a VRM "ciripel" terhelésre?!
Na ilyet AM3+ alaplap esetében még nem is hallottam, elérkeztünk arra a pontra ami már engem bőven meghalad.
Hova-tovább szerintem a topicot is.., ugye ez az FX CPU-król szól.
Ide/ezek valamelyikébe dobnám be a pontos helyzetleírást a helyedben:
Gigabyte AMD 9xx chipsetes lapok topicja (AM3+)
Azonnali alaplapos kérdések órája
Utóbbiba ugyan már írtál korábban csak sajnos a lényeget nem.
Tehát pontos leírás.., 8szál + terhelés = ciripelés majd egy idő után drop, 6szál nincs drop stb..Sztem ez lap hiba de az idevonatkozó tudásom nem elégséges/véges, simán elképzelhető hogy 1-2 phase elfáradt az évek során a lapon, produkálta-e ezt a hangot/droppot együtt vagy külön-külön a bordacserék előtt is vagy sem stb..
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz Habugi #69964 üzenetére
Az en 990fx fatalyti prom is ciripert terhelesnel, ezt a tekerszek szigetese miadt csinalja, nem hibalya. Vga kartyan is elofordult mar. Mindenkeppen vrm hutessel kezdenek, foleg azon a lapon
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Habugi
addikt
válasz Cseneles #69965 üzenetére
Normális..
Jah.., lowcost komponensekből összerakott feszszabályzó esetén, lásd kotványabb GTX 970ek, egyébként a popósziklából még ki is nézem de Giga esetében ilyenről még nem is hallottam.
Persze, adja magát hogy VRM/annak hűtése de érted most cserélte le, valami nagyon nem smakkol ott.
-
Cseneles
őstag
válasz Tubica #69963 üzenetére
Olvasd ezt vegig
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2272053/990xa-ud3-temp-problem.html
Ezzel a lappal akad vrm tulmelegedesi problema, valahogy fixalj oda egy 80mm-es ventit vagy nagyobbal full gazzal proba erejeig
-
lee56
őstag
válasz Habugi #69954 üzenetére
"Lap csere lett belőle.., 8+2es lap APM nélkül elég hülye vicc nem?"
Gigának nincs valami jó humorérzéke. Úgy tünik mi hálát adhatunk az égnek, hogy anno jó revet fogtunk ki.
Az igazi poén viszont az tényleg hogy az ő képein meg mintha lenne APM.. Na akkor?(#69967) Cseneles : Akkor úgy tünik mégis nekem lesz igazam, giga ebben a rev-ben spórolósra vehette a VRM alkatrészeket is.. Nem hiába van már rev3.1 is.. Amúgy igazán leszokhatnának már erről, remélem zen-es lapokhoz nem fognak revezni megint..
No Comment
-
Tubica
senior tag
Most addig jutottam, hogy: Szorzó 21 = 4200mhz
IBT Standart-on lemegy, nem droppol az órajel, 8 magon.
Feszültség 1,404VÜdv. Tubica
SZERK ! A képek a 20-as szorzó teszje után készültek ! ezután tettem át 21-esre, ami lefutott drop nélkül !
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
És/vagy gyári hibás a lap valahol vagy konkrétan a VRM részleg. Ez még mindig egy lehetőség, csak sajnos az aligha garanciás ügy, hogy bizonyos szintű tuning fölött életképtelen. :/ Szívás
Aktív VRM hűtés egy próbát még megérhet mondjuk, amint azt Cseneles kolega is javasolta..
No Comment
-
ViZion
félisten
válasz Tubica #69969 üzenetére
HT link, CPU NB 2000 legyen, ezt majd ha megvan a stabil proci freki, utána állítsd. 970-es lappal mindegy mit állítottam, 2200 felett borult. Jobb lappal most sem akarja 2400 felett stabilan tartani ÉS a hangkártya sem működött vele, fagyott minden. Pedig az AMD szerint... jah, de NEM tudja. Nem mintha IRL bármi hátrányt jelentene, bencseken kívül.
RAM dettó. Ha tuning ramjaid is vannak, a CPU tuning idejére vedd alacsony frekire, ezzel kizárva, h ram vagy a memvezérlő miatt borul. Ha megvan a stabil CPU, akkor lehet ramot gyárira vagy feljebb rakni, ahogy érzed. RAM időzítéses betegségre is írtam anno példákat, hetekig szívtam vele, mire kiderült flash alatt mitől fagy.
A fentiek után CPU feszt rakd 1,43-ra, annyit csak tudd hűteni. LLC high ha van, Frekit meg 4,4-re, C1E be, C6 be (ezeket extrém tuningnál szokták kikapcsolni, ennyihez nem kell) és teszt. Lássuk.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Habugi
addikt
& #69970
Egyébként ha belegondolsz lehet valami a dologban.., x-edik revizióként legyártasz adott mennyiséget egy lapból, amiről kibocsátás előtt kiderül hogy valami nem frankó VRM ügyileg, mert mondjuk adott rev gyártásánál csak x/y "olcsósabb" komponensek voltak raktáron és/vagy random konstrukciós hiba..
Hogyan próbálnád oltani a tüzet, hogyan oldanád meg hogy mégis kibocsátható legyen és ne menjen kukába az a temérdek összeg?
Ennyi.., olyan BIOS-al dobnád ki amiben nem lehet kilőni a TDP limitet, ennél VRM kímélőbb megoldás nincs..
~3évig nem is volt hozzá olyan gyári BIOS amiben van, telt-múlt az idő, gondolom egyre többen panaszkodtak emiatt, a sumák pedig maradt sumák, az AM3+ ugyan öreglány de nem vénlány, fogták magukat és kiadták az APM-es BIOS-t is lesz ami lesz, már úgysem számít annyira alapon.., és tényleg nem, se vele se nélküle nincs normális OC csak mostmár kisebb a dolog esetleges füstje és most nem arra a bizonyos füstre gondolok ami kijön a prociból ha túlfeszeled..[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Habugi #69973 üzenetére
Igazad lehet, így belegondolva teljesen logikus, és érthető álláspont a részükről. Csak hát vásárlói szemmel nézve már egészen másképp fest.
(#69972) Tubica : Sajnos mint mondtam nem hiszem hogy e-miatt le tudnád gariztatni, és ha igen is, a legjobb az lenne ha más típust vennél, vagy inkább ugyanebből szeretnél kapni egy "talán" javítottat? Nem tudom esetleg a VRM ciripelés már lehet garanciális ügy nem vagyok annyira otthon a vásárlójogban, ti hogy tudjátok? Online rendelted? Mert ott van jópár nap és akár ok nélkül is visszamondhatod, ja de azért szeptember mondjuk akkor is már elég messze volt.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
Tubica
senior tag
válasz ViZion #69971 üzenetére
Órajelet és a feszültséget is eldobja.
Stabil (nem hibázik) de eldobja...
Ha szólnék, hogy szeretném garanciáztatni, hogyan csináljam ?
"heló, ciripel az alaplap, meg nem stabil négynyócon "Szerk: nem hiszem, hogy majdnem másfél év után visszavennék csak úgy, ok nélkül
Szerk2: Ugye eddig 4,6-on használtam. Stabil volt játékok alatt a prime meg hasonlók nem nagyon izgattak, hogy eldobja-e vagy sem. Stabil volt, játékok alatt nem szált el, és boldog voltam. Most gondoltam, az rx 480 miatt kicsit megpöccintem, mit tud, és látom, hogy 2 perc alatt prime-nél "helo" van....Habuginál láttam az északi híd hűtőjét, mondom megnézem van-e. Volt 1db magyarországon, meg a vrm-re is. Megrendeltem, felraktam, de nem lett jobb
Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Tubica #69975 üzenetére
Figyuuu..
Mégis mennyire dobálja le az órajelet & feszültséget?
Értékeket kérek..Pusztán azért kérdezem mert ha esetleg (és mea culpa a feltételezés miatt..) a bekapcsolt CnQ mellett tapasztalható órajel/fesz visszavételt nehezményezed és azt nevezed dropnak akkor bezony isten tökönszúrom magam, Te pedig közvetlen utána kapsz majd 50m előnyt, amiből előzetesen levonok 49-et..
Pls mond hogy nem..!
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Habugi #69977 üzenetére
Mondta (írta) már többször is, ogy tesztek közben, tehát aktív terhelés alatt, azért annyira nem sügér hogy idle CnQ működését problémának vélje, talán
Tubica : Arra viszont szerintem még nem írt semmit hogy kipróbálta-e aktívan hűtött VRM melletti tesztelésen hogy szugerál, akkor is van-é drop, erre kiváncsi most szerintem mindenki szóval hajrá, szerezz egy ipari ventillátort, najó talán egy nagyobb szobai is megteszi és fúúújjassd
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
-
lee56
őstag
válasz Tubica #69980 üzenetére
Na most az még noormális (valamennyire) hogy ingáznak a feszültségek nagy terhelésen. És a freki dropp sem olyan jelentősnek tűnik mint vártam, mással nem tesztelted? OCCT-re keress rá, az mindent kiír és közbe van beépített linpack és más tesztje, frankó monitoringgal, aidát szerintem hanyagold, a stres tesztje nem ad akkora terhelést mint a többié. De a letisztább ha cinebech-et futtatsz, és cpu-z-vel nézed közbe az értékeket szerintem.
Játékokban érzel te ebből valamit? Vagy csak azon párázol hogy 21-el kevesebb lett a 3trémark pontszám ?
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
Habugi
addikt
Az megvan hogy mamár egyszer hagyta hogy meggyőzzem arról h nincs a lapjában/BIOS-ában APM pedig van?!
Ugyanakkor úgy fogalmaz hogy "Stabil (nem hibázik) de eldobja.."
Ebben simán bennevan hogy az éppen terhelésmentes egy-egy pillanatok által szült CnQ féle Idle órajelet nevezi dropnak, ha megnézed az AIDA monitor ablakát akkor láthatod is hogy 1400Mhz az a bizonyos "drop" ami egészen véletlenül a CnQ féle Idle órajel..
Nem mellesleg tévedés jogát fenntartva mert nem tegnap volt de emlékeim szerint a VRM túlmelegedés/egyébek által kiváltott drop ~800Mhz-nél kezdődik, addig legalább bezuhan és borít is Prime szintű stresszteszteket..Eskü érzem h nemsokára vérzem..
(#69980) Tubica:
Kapcsold ki BIOS-ban a CnQ-t egy teszt erejéig kérlek szépen és nézd meg amivel csak szeretnéd hogy úgy is "droppol"-e pls!!!
A legjobb ha ugyan így nézed/méred ahogyan a #69980-ban tetted!
[ Szerkesztve ]
-
Tubica
senior tag
1. Nem az Aida futott, hanem a Prime95 (ez csak azért tettem fel, hogy lássátok a "gyertyákat "
2. Játékok alatt nem, csak akkor, ha felvételt csinálok. Pl. Rainbow six siege 2 perc után elkezd akadni (ugye elkezdi dobálni az órajeleket). Ha megszűntetem a felvételt, akkor újra 100+ fps.3. OCCT-t leszedtem. Mit csináljak vele ? Mit állítsak be, stb ?
Üdv. Tubica
Szerk: Rendben Habugi kolléga !
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Tubica #69983 üzenetére
Futtasd xD Beállíásoknál nem tudom mi az alap, de monitoringot engedélyezd, és válaszd ki a built in HW monitort, és pipáld be az értékeket amiket szeretnéd hogy mutasson teszt alatt meg úgy általában.
Teszteknél sem kell nagyon belepiskálni, csak futtasd és közbe figyelheted mikor veszi vissza az órajelet feszültséget, és azt is milyen (CPU) hőmérsékleten történik mindez.
(#69982) Habugi : Rendben, volt pár apróbb félreértés, megesik. Lényeg hogy most tudjuk miről van szó, tudjuk? A legalásó szorzóval is 1400MHz Bulldozer család órajele, ez alá csak akkor mehet ha lefelé tuningolod Vagy még akkor se. Szerintem kevered a phenomokkal, ott volt 800on a pince.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
Tubica
senior tag
Sajnos kikapcsolt állapotba is "helo" van:
Most akkor megnézem az OCCT. De szerintem az se fog segíteni. Alapból furcsaságokat ír. 12V-ra 7-et. Alap órajelre 3700-at. 3,3V-ra 2.0-t, stb....
Azonnal kaptam egy ilyet Pedig csak a beállításoknál bepipáltam mindent, meg elindítottam a tesztet....
Nincs fent ! Semmi nem fut. Csak a Prime95 + az aida-nak, hogyl ássam, dobálja-e.
Mindig egy monitorozó + egy teszt program fut....[ Szerkesztve ]
-
rovtiv3
aktív tag
Tisztelt uraim.
Jól látom, hogy Tubica kollégánál a CPU kihasználtság végig 100%-on van, még Load-ban is?
Mert akkor két dolog lehet. Vagy a VRM tényleg nem bírja a magas órajelet, és ekkor visszaesik 1400MHz-re, de ezen az órajelen is 100%-on fut. Vagy esetleg valami ott félremér.
Talán érdemes lenne lefuttatni néhány Cinebench-et, és az eredményeket összehasonlítani valakinek a hasonló órajelen futó gépével.
Csak egy ötlet volt...[ Szerkesztve ]
Már bocsánat...
-
Cseneles
őstag
válasz Tubica #69980 üzenetére
Ez a hutes nem igazan er sokat, mivel a legtobbet a vrm-en ugy tudsz huteni ha az alaplapot a vrm felett telibe fujatod egy ventivel! A vrm-ek egy muanyag vagy s tokom tudja mibe vannak beleontve...talan bakelitbe, rosszul adjak at a hot a bordanak viszont az alaplap durvan vezeti a hot is! Fujad meg akar hatulrol isegy ventivel, sokat fog javulni
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Tubica #69985 üzenetére
Köszönöm hogy megnézted!
Most menjünk egy kört rovtiv3 remek ötletével is, miszerint R15 @pontszám csekk, hátha kiderül hogy nem borul be, ma még úgyis csak féltucatszor hoztam szóba az R15-el való kezdeti tesztelést..
OCCT-ben egyébként egy fia drop nem mutatkozik.
LLC-t feljebb vetted Normalról igaz?
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Üdv. újra urak, na megnéztem az összefoglalóban az egyik angol overclock.com-os linket és van ott egy [Recommended Settings up to 5.0Ghz] beállítás. Ezt a jelenlegi 9590-mel be lehet állítani? Meg lehet próbálni? Először tudom ezt kellett volna elolvasni, de inkább kérdeztem, nehogy véletlen valami meglepetés érjen, ezért kértem először tanácsot, önfejűen nem vágtam volna bele mégis.
Szóval akkor ezt a beállítást meg lehet próbálni és mellé kitapasztalni mely órajelet bírja? 5.0 Ghz-en meg lehet még próbálni ezzel a hűtővel akkor (Be Quiet! Dark Rock Pro 3) ?
“Mark my words, Comrade… One day things will change. We will take the fight to their land… To their people… To their blood.” memories from Viktor Reznov
-
Habugi
addikt
válasz mester1102 #69990 üzenetére
Ezt csináld végig: [link]
-
Tubica
senior tag
válasz Habugi #69989 üzenetére
Igen ! High-on van jelenleg !
OCCT-ben egyébként egy fia drop nem mutatkozik. <---- 2mp alatt, nem csoda Akkor kidobta a pirosba látható értéket.
Üdv. Tubica
Szerk: De tesztek alatt viszont eldobja. Akkor most mi a helyzet ?
Ha 100-on hajtja magát a processzor, akkor eldobja magát, de ilyen tesztekbe (mint ez az R15) meg játékok alatt nem ?[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Tubica #69992 üzenetére
Kb reálisat dobott. Mert játék és az r15 kevésbé terheli, mint a prime, vagy ibt. Hw infoval monitorozzál már le egy "eldobást" - arra gondolok, hogy valami nem esik e le nagyon, pl a 12v -os ág, (elvileg 11,4 ig jó, az alá ha bepottyan akkor már az is megrottyanthatja a rendszert, és akkor lehet akár táp hiba is)
mester1102: Kb 90% ban ugyanaz van ott leírva mint amit a mi összefoglalónkban szerepel. Én esküszöm nem értelek, miért nem jó magyarul és tőlünk?? Amúgy ott sincs leírva hogy mekkora feszre tedd azt a nyomorúlt cpu-t, hanem ott is az szerepel, hogy szedj le egy prime95 öt, meg egy monitorozót, és teszteld ki magadnak. Nem értem, hogy miért nem hallod/olvasod el, azt amit írnak itt többen is. Sajnos az Fx ilyen, pöcsörészni kell vele, egy kocka sem egyforma, mind más. Egyik másik jobban sikerült, mint a tiéd, de akkor is tesztelned kell, ha kell az 5 ghz. Ez nem egy bios mod amit ráhúzol és kész... de szerintem fölöslegesen koptatjuk itt a billentyűzetet, mert úgysem azt csinálod amit kéne...
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Habugi
addikt
válasz Tubica #69992 üzenetére
Most megvárjuk amíg valaki más is fut egyet 4.4Ghz-en de nagyjából reális igen, ennél fogva pedig valószínűleg nem droppolt teszt közben.
Időintervallumba nem mennék bele, délelőtt kértem utoljára a HWinfo64-et, nem fogom többször, abban látszik minden, plusz minden szenzorral külön grafikont is tudsz rajzoltatni.
[ Szerkesztve ]
-
Tubica
senior tag
válasz Habugi #69994 üzenetére
Itt van, amikor történik az eldobása !
Üdv. Tubica
Core 1.337 --->0.900
Coreclock 4420 --->1406
core raion 22 --->7
Vcore 1,440 --->0,948
Hőmérsékletek szerintem rendben.(ne haragudj Habugi kolléga, az akkor elkerülte a figyelmemet )
Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz rovtiv3 #69987 üzenetére
" Vagy esetleg valami ott félremér." Hát nagyon úgy tünik, sose láttam még ilyen hibaüzit OCCT-nél : Vcore maximum value 1, wtf?
De a maximum közeli load, az miért annyira fura egy stressszteszt kellős közepén?
Már csak azt kell kideríteni hogy táp, vagy alaplapi elektronikai vagy szenzor hiba. De még az is lehet hogy maga a proci, esetleg valamelyik lábacskája beteg.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Tubica #69995 üzenetére
Most lehet hülyeséget mondok, de találtam valami lehet. Nálam a vin5 az a memóriák feszültsége. Nálam ez 1,65 volt, nálad meg 1,5. Viszont eldobja magát 0,8-ra... azaz a memóriád környékén lehet valami.
Irány a bios, írd át manuálisra a memória feszültséget 1,5, ezután a cpu/nb-t fogd meg és legalább 1,2 voltra húzd fel (1,25 is lehet) offsettel természetesen. Ezt azért kérem, hogy kizárjuk a cpu-ban lévő memóriavezérlő elhalását, és az alaplap memória foglalatának esetleges hibáját. Ha ez sem segít neki, vedd már vissza 1600-ra, és gyári késleltetésre, majd teszteld újra. Akár azt is kipróbálhatod, hogy áteszed 2 másik foglalatba, két vezérlő csak nem száll el egyszerre.[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Tubica
senior tag
válasz Jakuskacsa #69997 üzenetére
Rendben ! Hamarosan jövök, csak a kedvesem nem szereti, hogy többet húzom a procit, mint Őt.... ( haha, de tajparaszt vicc volt )
Este jövök.
Esetleg ha valami (esetleg régebbi pasztázásnál) lábaknál van paszta, vagy ne adj isten a foglalatba, azt hogyan gyedjem ki ?Üdv. Tubica
Szerk: 1600mhz-en van, és a gyári késleltetése az CL9
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Tubica #69998 üzenetére
"Esetleg ha valami (esetleg régebbi pasztázásnál) lábaknál van paszta, vagy ne adj isten a foglalatba, azt hogyan gyedjem ki ? - Nagyon óvatosan
Amúgy nem volt ilyen furcsaság vagy probléma beszerelésnél, hűtő felrakás előtt? Görbült láb, valami a foglalatban stb?
Jakusskacsa úr is mondd valamit, hallgass rá, és egyelőre egy darab ram modullal csináljuk a további teszteket, és azt is 1333MHz-re és 1.5V-ra állítsd majd be. Szólj ha kivetted a többit, és folytatjuk majd.
(#70001) DiszNóÓl : Melik revből?
[ Szerkesztve ]
No Comment
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest