- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Od!3
tag
válasz MK VII #70601 üzenetére
Igen!
Ezt töltöttem le és be is másoltam az FX fixet.
[ Szerkesztve ]
ASUS M5A99X EVO R2.0, AMD FX 6300 (1,26V 4,2 Ghz), Arctic Freezer Xtreme R2.0 borda+2x(12cm) Noiseblocker BlackSilent XLP, 16GB DDR3 HyperX Blue (1866Mhz), GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3GB, Be Quiet! Pure Power 9 500W, 1TB Seagate HDD (7200RPM)
-
Od!3
tag
válasz MK VII #70603 üzenetére
Igazából most néztem egy forumot. Ott a 8320-ra írtak valami 31,9-et. Szóval nem tudom. Hátha ír nemsoká valami okosabbat.
ASUS M5A99X EVO R2.0, AMD FX 6300 (1,26V 4,2 Ghz), Arctic Freezer Xtreme R2.0 borda+2x(12cm) Noiseblocker BlackSilent XLP, 16GB DDR3 HyperX Blue (1866Mhz), GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3GB, Be Quiet! Pure Power 9 500W, 1TB Seagate HDD (7200RPM)
-
MK VII
veterán
8320 4,8ghz.
Nem akarom elhinni, hogy ennek az eredménynek legalább a felét nem tudja egy 4ghz-en járó "6 magos" 6300.. -
Od!3
tag
válasz Pro!Petya #70606 üzenetére
Az megtörtént
-
Od!3
tag
válasz Pro!Petya #70606 üzenetére
Na újrabemásoltam. Lefutattam 1 kör IBT-t és 64 Gflops.
-
Od!3
tag
válasz MK VII #70609 üzenetére
Jaja. Amúgy az 5 kör alatt 81 fok az gáz?
-
Askformore
senior tag
válasz rantotthusi #70593 üzenetére
Hogy én ezzel a hibával mennyit szenvedtem.... már a hajamat téptem, megpróbáltam másik vga-val, másik táppal, új windows-zal, és mindenhogy csinálta. Majd visszatettem a legutolsó NEM CRIMSON drivert, asszem 15.12, és elmúlt.. Majd most az új VGA-val a legújabb driverrel is jól megy. SZóval próbáld meg a 15.12-t..mondjuk a BF1 nem fog menni, de kb minden más igen.. A Star Wars Battlefront is, múltkor láttalak a lázadók közt
-
Od!3
tag
válasz MK VII #70611 üzenetére
Most futtattam 10 kört a JÓ IBT-vel és így a végén 77 fok.
-
Nestor16
senior tag
Nos. Megszületett.
90-91 Gflops, 4.7Ghz, ~1.45V, ~70°C, csendes is lett a rendszer, új Windows 7, nagyon gyorsan betölti a dolgokat. Ez nekem már rendben van. Játék közben sose fog felmenni 70 fokig.Üdv, Dávid
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Nestor16 #70617 üzenetére
Nem sok az a fesz egy kicsit?
Az én ugyanilyen procimnak elég 1.404V a 4.7Ghz-hez. Tudom, hogy minden kocka különböző, de a 9590-esek is ennyire? Ráadásul az alaplapunk is egyforma.
A helyedben csak rápróbálnék egy CPU LLC - Very High-ra, és csökkenteném a feszt első körben 0.02V-tal, hátha.Már bocsánat...
-
Pro!Petya
addikt
válasz rovtiv3 #70618 üzenetére
9590-esnek elég a stabilitáshoz 1,404 V a 4,7-hez? ...
Az én 8350 esem még épp hogy lefuttat egy fx fixes IBT-t 1,440-en , de ha kell a teljesítmény is, és nem csak az orajel megléte akkor inkább 1,452 vaaagy ha 93 feletti gflops-ot akarok akkor inkább 1,464 közelít már ehhez a frekihez.
Habár mostmár szerintem semmihez nem lehet viszonyítani mert amennyi kocka annyi eredmény....
lásd pl Leon77 kockáját, a 4,8at viszi nevetséges feszen és ad le bőven teljesítményt is szval , én már csak egy zacsi popcorn-al meg egy lityi kávéval kezdek neki a forum lapozásának[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Pro!Petya #70619 üzenetére
+1
Nekem sem tudja ezt a 9370, pedig nem rossz kocka, de alig 1,4 V @4,7 GHz... bakker.
Néhányan itt kifogták az aranyhalat, 'azt csak néznek, h mi mit bénázunk a procinkkal.Akinek 1,43 V alatt kell 4,7 GHz-hez, annak kapja be a fűnyíró.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Pro!Petya #70619 üzenetére
A dologhoz hozzátartozik, hogy nincs FX-fixes IBT-m. Ellenben több mint fél évig hajtottam a procit ezzel a feszültséggel 4.7-en, gond nélkül, az összes általam ismert teszttel, játékkal, hiba nélkül. Loadban pedig az LLC 1.416V-ra emeli a feszt. Ellenben 4.7 fölött érezhetően megugrik a feszültségigény.
4834Mhz-hez már 1.454V-ot, 4.9Ghz-hez pedig 1.5V-ot kér.Vizion:
Ha arra akarsz utalni, hogy kedvedre volna az utódnemzésre való teljes képtelenségem, jelentem, erről már lekéstél. A kérdést már rég elintézte az idő, illetve az évtizedek alatt elfogyasztott alkohol mennyisége.
(Azér' én is kedvellek.)[ Szerkesztve ]
Már bocsánat...
-
Jakuskacsa
senior tag
-
Nestor16
senior tag
válasz rovtiv3 #70618 üzenetére
Az alap beállítások már meg voltak az elején, a CLL Ultra High értéken van.
Egyébként ha ez is a feszt állítja akkor mi értelme van 2 helyen állítgatni? Nem azért állítjuk be manuálisan egy feszre, hogy azon menjen? Ez a CLL meg automatizálja gyakorlatilag...
Ugyanaz a beállítás High és Ultra High-nál. Az eredmény kevesebb Gflops, több V és hő... ráadásul hibával le sem fut. Ez most érthetetlen, hogy a kevesebb jobb. Bár High alatt is csak 88-90 a Gflops, de csak 1.4V-on. UH esetén ez 1.44V.Annak van értelme, hogy a CPU Bus Frecveny-t megtolom pár értékkel, hogy minden kapjon egy kis tudningot?
Üdv, Dávid
-
Habugi
addikt
Annyira sajnálom hogy nincs egy 3. "fajta" IBT is, amikor így benézek olvasgatni lazán megérne ez zacskó ropibontást ahogyan három különböző verzióval/terheléssel/eredménnyekkel próbálnátok egymásnak érdemben hasznosítható információt átadni.
Tiszta Bábel, csak valami felfoghatatlan okból ezt ti választjátok és jó így..
(#70624) lovas001:
Ez is egy jobb kocka..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Cseneles
őstag
válasz lovas001 #70624 üzenetére
Tedd fel az IBT Fx Parch-t, nezd meg igy mert ennyit egy fx4100 csinal. Szerintem a Patch utan kerni fogja meg a plusz feszultseget
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Nestor16
senior tag
Hogy tudok 1.4V körüli fesszel nagyobb Gflopsot elérni? Ha nagyobb feszt adok meg akkor sem lesz jobb az eredmény... 90+-t tudtam csak elérni amit írtam is, de az mégis csak 70°C fölé kúszik. Kevesebb fesszel kéne elérni ugyanazt a teljesítményt ha már a 4.7Ghz-t így is bírja.
A CLL-re meg már rájöttem miért kell. Stabilan tartsa a feszt.
Üdv, Dávid
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Nestor16 #70628 üzenetére
A Gflops eredményed IBT-ben azért nem rossz. A CPU NB szorzóját megpróbálnám 11-ről 12-re emelni (2470Mhz környékén lesz), az én kockám is bírja ezen az NB-feszen. Ez még hoz némi javulást. Ezen felül a memóriák frekvenciáját is feltolnám 1866 környékére. Így már valszeg megugorja a 90Gflops-ot. A hőmérséklet pedig olyan, amilyen, mint a hűtőd. Ilyenkor már sok minden számíthat: hány fok van a szobában, pasztázás, házszellőzés stb.
Jó lesz ez.Már bocsánat...
-
törölt tag
Azért 3 kört csináltam mert ezelőtt le ment a 10 kör és nem akartam megint leterhelni , de nem ment 64 fok fölé.Nekem ez az eredmény jött ki ennyit bír!.. viszont se az alaplapom se a hűtőm nem az igazi ehhez a procihoz. Váltani nem szeretnék más processzorra megfelel nekem,de egy másik alaplapot és hűtőt mindenképp be fogok szerezni.
-
Cseneles
őstag
válasz lovas001 #70627 üzenetére
Proba keppen tedd fel neki a feszt 1.4v re, minimum kellene 4,7-en csinalnia 83Gflops + erteket de inkabb 90-hez kozelebbit
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
lovas001
aktív tag
válasz Cseneles #70632 üzenetére
Az hogy milyen értéket dob azt nagyon befolyásolja mennyi és milyen háttér folyamat fut a win alatt. Csak hogy tuti legyen amit mondtam felpöccintettem utána sokkal magasabb feszre. Nem beszélve a ramok órajeléről az NB és HT órajelek is csak 2000 mennek. Ha ezeket mind növeled a számított eredmény is nőni fog.
[ Szerkesztve ]
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
Cseneles
őstag
válasz lovas001 #70633 üzenetére
Jo peldany lapul az alaplapodon✌️ Szerencses vagy! Igen nalam ezekeket hozza mar 4300-on 2300nb/ram orajellel, igaz 4300mhz@1,4v amin stabil az Fx8350-em, nem egy bajnok peldany de lehet h az alaplapom hibaja
[ Szerkesztve ]
-
rantotthusi
tag
srácok lenne egy kérdésem miért állt be a mhz fix 4400 ra minimum értéken is?? mostanában volt egy kucko csere és igy szétszedtem a gépet és ujra huznom kellett azelőtt a minimum érték 1400 mhzre vissza vette mikor kint voltam az asztalon! Vagy így ezzel nincs semmi baj?? vagy valamelyik energiatakarékos beállitást kilőttem és most mindig 4400mhzen megy? de a melegedéssel nincs gon mivel ezen az értéken is visszahül 36 fokig csak észrevettem ezt a kis változást!
[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
válasz rantotthusi #70637 üzenetére
Erre én is felfigyeltem és szerintem is az energiatakarékossági funkciók be-kikapcsolása okozza ezt.
Üdv, Dávid
-
hundai
aktív tag
Energiasémánál a processzor minimum sebessége nem 100% véletlen?
-Wake up Neo!
-
Habugi
addikt
BIOS-ban CnQ (Cool and Quiet) bekapcs ha ez zavar, attól veszi vissza magát 1400Mhzre amikor Idle & feszt is, csak mint azt magad is észrevetted egyáltalán nem fűt ilyenkor shem, nálam 5Ghz/1.5V mellett sem volt soha bekapcsolva.
Plusz amit a többiek írtak, Winfos energiaséma kiegyensúlyozottra, amíg teljesítmény centrikus/maxon van, addig bekapcsolt CnQ-val sem fogja visszavenni, állítólag.., ugye mivel nincs vele tapasztalatom ezt csak hallomásból "tudom".
(#70636) lee56:
Hát, végül is az is egy szempont..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
rantotthusi
tag
értem köszönöm a válaszokat!!!
-
Askformore
senior tag
-
hundai
aktív tag
válasz Askformore #70642 üzenetére
Én multkor még az ablakot is rányitottam egy teszt ereéig
-Wake up Neo!
-
Pro!Petya
addikt
válasz Askformore #70642 üzenetére
Azzal a házhűtéssel vannak gondok rendesen , de ezt a feszt még a gyári cooler is megfogná szerintem...
Nem értem hogy az Evo-val hogy megy 70 közelébe ilyen kis feszen...
4,5-re sanszos hogy több kraft kell majd[ Szerkesztve ]
-
Askformore
senior tag
válasz Pro!Petya #70644 üzenetére
A ház a gond, én már rájöttem. Elöl van 3 venti, ami egy nagyon pici résen keresztül tudja csak szívni a levegőt, plusz hangszigetelt a ház, így benne ragad a meleg. Múltkor levettem az elejét, így a 3 venti direktbe fújta be a levegőt, és nyertem 10 fokot. De ez most nem lényeg, a javulás mértékére lennék kíváncsi, 2 gflops-ot nyertem, és kb 3 másodperccel gyorsabban végzett, 100 mhz emeléssel. Ez így kevés? Valakinek megy ez a proci 4,4-en? Mennyi a gflops?
A gyári cooler is lehet megfogja ennyire, de cserébe rohadt hangos. Ez meg nem De érik a hűtőcsere, csak még zöld
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Askformore #70645 üzenetére
Itt a Vannak a méréseim 4,6-tól felfele!! IBT+R15 eredmények. (hozzáteszem az enyém "éhesebb" fajta)
4,5 alatt nem méricskéltem mert alapfeszen engedi 400-500Mhz-et felhúzni[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Askformore #70645 üzenetére
Na tessék, újra itt vagyunk, Hablatyi nemrég pont erről beszélt, különböző gépek, különböző beállítások, és már tényleg csak különböző IBT kellenek és kész is a káosz . Nekem is 4.4GHz és 86 Gflops körül ad, de most kérdem én kit érdekel? Azt kell nézni hogy amiben használod gyorsabb-e, ha igen akkor happy minden, ha nem akkor valóban lehetne keresni az okokat és esetleg több fesz-el próbálkozni. Mondjuk nekem FSB és NB is megpiszkálva vagyon.
PS : Most néztem csak 1.3V valóban kissé alacsonyka. Ha csak nem vagy nagyon szerencsés és szuperzöld processzort kaptál 1.35 fölött kéne azért egyen 4.4 szinten. Nálam speciel 1.36-1.38-1.4 V-ig is felmegy extrém terhelés hatására.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
Askformore
senior tag
válasz Pro!Petya #70646 üzenetére
Nekem elég alacsony az alapfesz szerencsére, de pont emiatt csak 300 mhz-et engedett,utána már bukó volt az ibt.. Bár hozzáteszem 1.296v 4,4ghz-en sem volt semmi problémám, csak az IBT hasalt el.
Lee@ remélem a szuperzöld szerencsés verzió a valós kíváncsi lennék hogy profi kezek közt és egy jobb hűtővel mit lehetne kihozni belőle, az alap minden esetre biztató.
-
Bossp
addikt
Hali!
Valaki tudna egy rendes dx12 Tesztet dobni ahol normálisan konfigurált FX-eket látunk összehasonlítva Intel pajtikkal?! Köszi! (Gyanús hogy nem találok)
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
ViZion
félisten
Napok óta tesztelnek itt... Intel tesztet FX topikban ritkán találni, de vannak, akik Intelre váltottak és tudnak tesztet nyomni. Milyen progival kellene és milyen beállításokkal?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs