- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házimozi belépő szinten
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomko78
őstag
válasz troll81 #27351 üzenetére
Na ez a lényeg szép lassan teszteld ki mit bír a cpu , szerintem a FX-6300 tökéletes a lapod ,nekem ez a 12+2 Fázisú tápellátás max 8350-él és extrém tuningnál lenne esetleg jó , de lehet ott se Ház
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
edeleny
őstag
Sziasztok.
ASUS M5A97 EVO REV 2.0, AMD FX8320 proci
Mit rontok el?A szorzót szeretném emelni, de ha átteszem Manual módba, akkor nem engedi, csak I:S vagy miylen módban.
Hiába kapcsolom be a C&Q-t, nem mozdítja meg a ventit, padlógázon megy!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
macy
addikt
Most tuningoltam rá a 8320 gyári hűtőbordájára egy ilyen ventit.. 2-3°C-kal jobb is lett. De a lényeg, hogy nem üvölt 6000-es fordulaton mint a gyári cucc. Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy nem látom a fordulatszámot és kézzel kell tekergetni a potit. Ez marad míg nem lesz pénzem egy normális hűtőre.
-
edeleny
őstag
válasz edeleny #27354 üzenetére
Tuning megoldva, természetesen én vagyok a láma.
22-es szorzóval gond nélkül fut 1.25 V-on Az 4400 Mhz. Ezen megy egy ideje, de az Aida stabilitás teszt le áll hibára hivatkozva. 65°C a vége nem melegszik jobban.
Emeljek feszt, vagy ez a vége?
Most megnézem mennyit bírnak az 1600-as RAM-ok, és majd azokkal lövöm be a végleges frekit
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
- = Zk = -
félisten
válasz d3lete #27330 üzenetére
meg is marnám magam, ha a Strike-X-re ilyen fos mérőt tennének. főleg ennyi pénzért
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
tibizje
tag
Üdv. Azt vettem észre, hogy nagyobb terhelésnél, komolyabb játékoknál(BF3, Far Cry 3, Cod4) egy idő után leesik a processzor órajele 3.6 GHz-ről 1.4GHz-re és a processzor feszültsége kb. ~1.268V-ról kb. ~0.928V-ra esik le és ezután elkezd szaggatni a játék, és a következő gép újra indításig ugyanígy viselkedik, végig 1.4GHz marad, bármit csinálok.A hőmérséklettel nem igazán van gond,alapjáraton 35 fok, játék közben 60 fok fölé nem igazán ment. A tápegységem is jó, FSP 400APN. Mi lehet a baj?
-
ViZion
félisten
válasz tibizje #27359 üzenetére
Vagy a proci (99%), vagy a VRM túlmelegszik és így védi meg magát. Nem tudjuk mik a cuccaid, nincs kitöltve.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
tibizje
tag
Bocs, elfelejtettem írni.
Alaplap: MSI 760GM-P23 FX
Processzor: AMD FX-4100Amúgy nekem azt mondták, hogy FX alá nem való ilyen alaplap, hanem minimum 20 ezres kell... De akkor miért van a támogatási listában?...
Egyébként az alaplap olyan 45 fokos volt, ez nem tudom, hogy sok-e.[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz tibizje #27363 üzenetére
Az, hogy támogatja nem jelenti azt, hogy ténylegesen bírja is a procit. De (nagyobb) terhelés nélkül megy a rendszer, szal a támogatottságnak eleget tesz papíron.
+ha jól láttam, akkor a lapodon nincs hűtése a VRM-nek[ Szerkesztve ]
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
ViZion
félisten
-
frescho
addikt
válasz tibizje #27367 üzenetére
A kovetkezot probald ki:
Turbo core -> OFF
CPU feszultseget csokkentsd 1.2V-raTeszteld, hogy stabil-e. Ezzel tudsz nyerni par fokot, de az igazi egy normalis huto lenne, nem a gyari hulladek. A hazadbol a meleg levegot hogy szellozteted? Elo, hatso, felso ventillator...
https://frescho.hu
-
ViZion
félisten
válasz tibizje #27376 üzenetére
Ha gyári órajelen működik, akkor nem fogják cserélni, nincs is miért. Játék megizzasztja kicsit, ennyi. 60 körül mér elmegy, nem egész nap játszol... Ha meg símább játékot szeretnél, akkor hűtőt cserélsz, ennyi.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz tibizje #27378 üzenetére
Ha elolvasod amit írtál, akkor meg is válaszoltad. Ha nem költesz hűtőre, akkor ne terheld annyira a procit, rakd hűvösebb helyre, etc... Vagy vegyél vissza a feszből, frekiből... Kicsit kevesebb FPS, de az nem csak tíz percig tartja.
-
MrM94
addikt
válasz BomiBoogie #27384 üzenetére
+1 rad
@tibizje: helyes,igy sokkal konyebb segiteni az embernek,szerintem hagyd alapfeszen,es annyit huzz rajta amit alapfeszen elbir a huto..Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
ViZion
félisten
válasz tibizje #27383 üzenetére
Nah, akkor a következők kellenek: Coretemp, CPU-Z és LinX vagy Prime95. CPU-Z -vel nézed a feszültséget és a frekit, Coretempel a hőfokot, a prime meg közben ad neki... Ha ez megvan, akkor beírod ide, h mennyi volt terhelve a freki, a fesz és a hőfok maximuma ~5-10 perc után.
Macskusz: gyári cooler van, fordítva csinálnám: alapon a frekit vagy esetleg +100-200-at emelve nézném mennyit lehet lecsípni a feszültségből...
[ Szerkesztve ]
-
tibizje
tag
válasz BomiBoogie #27384 üzenetére
Hát nem tudom. Alapórajelet is lekorlátozza 1400ra, akkor a magasabbat miért ne? Meg azt mondták előbb,hogy sok a 60fok az FX-nek, magasabb órajelen még melegebb lenne, meg úgy hallottam, a proci lehet,hogy birná a tuningot,de az alaplap nem és nem FX alá való.
-
Exelsior
senior tag
Sziasztok.
Vettem ma egy Thermaltake Frio hűtőt.
8120 (4ghz) 1.2V FULL LOAD 70 Fok alatt tartja. közepes venti fordulattal. Ez jónak számít?
Ház: Zalman Z11 Plus
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
Exelsior
senior tag
válasz BomiBoogie #27390 üzenetére
Hát igen elég meleg van a szobában az igaz.
Csak tudjam hogy minden jól szereltem össze. Elvileg az útmutató alapján raktam össze, pasztát is raktam.
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
Ribi
nagyúr
válasz tibizje #27387 üzenetére
Mint ViZion írta Coretemp , vagy inkább hwmonitor progit szedj le. Coretemp szerintem kevés féle hőfokot ír ki.
Hwmonitor több félét. Coretemp ahogy emlékszem nekem sem írta ki a proci kupak hőfokot. Azzal nézd meg, hogy milyen hőmérsékleteket ír ki.Exelsior: szerintem az 1.2V jó, nálam -0,075V-vel, vagyis kb 1.288V alatt elszállt prime95 alatt az egyik mag.
Belőttem 4.5G 1.375V-vel, de amint elindítottam a prim95-öt 4 mag azonnal leállt, de a többi 4 tovább futott.
Viszont a 70 kicsit soknak tűnik, az nálad is proci mag, vagy kupak hő?[ Szerkesztve ]
-
tibizje
tag
Bocs, hogy csak most írok, de este nem volt jó a net.
Kaptam azóta olyan tippet hogy az alaplaphoz szedjek le pár dolgot, mert azóta megjelent három system stability és egy cpu agesa code javítás is, és elvileg ez megoldhatja a gondot. Szerintetek? Ezek nem tudom mire jók, úgy mondták nekem is.Egyébként tavaly márciusi BIOS van most rajta, 17.9 asszem. -
tibizje
tag
válasz ViZion #27386 üzenetére
Na megcsináltam a tesztet. 9:57-kor elkezdtem a Prime95-tel nyomatni, közben néztem CPU-Z-ben az órajelet és feszültséget, Hwmonitorban a hőfokot. A teszt során végig 3600MHz-en ment, a legnagyobb feszültségi érték 1.320V volt, de ez ingadozott 1.2-1.3V körül. A hőmérséklet szépen lassan ment felfele. Majd kereken 10:00-kor, tehát 3 perc teszt után, elérte a 70! fokot a processzor, majd ekkor egyből lement az órajel 1400mhz-re, a feszültség 0.9V-ra, és a hőmérő kiakadt és 200fokot mutatott, szóval egyre valószínűbb, hogy a hűtéssel van gond. Bár azt nem értem, hogy télen ki, mikor lemértem a CPU hőfokot, akkor 60 foknál nem igen ment feljebb, de akkor mégis fent állt még ez a probléma játékok közben, szóval nem tudom. hogy egy új hűtő megoldaná-e a problémát, mert ugye most még 60 foknál nem ment le az órajel, csak 70-nél. Tehát akkor ezek alapján, mit tudnátok tanácsolni?
-
Ribi
nagyúr
válasz tibizje #27397 üzenetére
Mint ahogy írták, vedd lentebb a feszt, valamint ha gyári paszta van a hűtőn, lehet ki kellene cserélni valami másikra. Szokása gyorsan beszáradni. Hűtő jól van felszerelve?
Ha leszeded a ház oldalát is túlmelegszik?
Lehet télen sokkal lassabban, de a rossz ház szellőzés miatt egy idő után akkor is túlmelegedett. -
Ribi
nagyúr
válasz tibizje #27399 üzenetére
Nem kockázatos, max hibázik prime95 alatt, de azt látod mert leáll a teszt. Próbáld meg először -0,05V-vel, csak nem tudom mennyi az alap fesz.
Gyári hűtővel nem kellene ezt csinálnia. Vagy te, vagy valami hozzáértő ismerősnek le kellene szedni a hűtőt és megnézni rendesen van-e pasztázva. Főleg gyanús ha új korában is ezt csinálta.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest