- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz Rockland #27450 üzenetére
...akkor frekit is csökkenteni kell kicsit még.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jim76
aktív tag
válasz Rockland #27450 üzenetére
1,325V-al 4,0GHz-en el KELL menjen, ha Turbo off, APM off (fontos), és a HT és a CPU NB gyári alapon legyen (ált. 2000)
Igazából 1,300V-on is simán megy, de 1,3125V-al már Prime, Linx stabil.
Amitől eldobja, és BSOD-d lesz, szerintem az APM meg egyéb energiagazdálkodási sz@rságok.
1,35 felett ne használd gyári hűtővel, abban a lapban, mert vagy a cpu alól olvad ki a foglalat, vagy a vrm kap lángraThere is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
válasz Rockland #27456 üzenetére
APM disabled/off nem ismerem azt a bios-t, de kapcsold ki manuálisan, a HT, meg a CPU NB 2000-en jó, ha auto-n a HT magasabb, az OC instabilabb lesz.
A CPU NB a cpu és a ram-ok közti adatátvitelre utal, ezért ideális esetekben a ram-od órajelének valahányszor 0,5-ös szorzója a stabil érték, azaz pl. 1600-as effektív órajelű ram-nál a 800x2,5=2000 vagy amire sokan esküszen a 3-as szorzó, azaz 800x3=2400, de mivel a 2400 már legtöbbször csak feszültség emeléssel megy, az is egy rizikótényező, hogy stabil marad-e, vagy épp az zavar be, így a 2,5x-es az legtöbbször tutti az 1600-as ram-okhoz.[ Szerkesztve ]
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
ViZion
félisten
válasz Rockland #27458 üzenetére
Spread spectrum: off
C state: enable
CPU NB Voltage-ban nem vagyok biztos, de mintha ott 1,25 V kellene max, 1,2 V azthiszem a default.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Rockland
tag
cpu nb:1.250v
cpu: 1.325v
kékhalálozott, feljebb raktam cpu-t 1.350-re, eddig jó.. -
bozont
veterán
válasz Rockland #27462 üzenetére
A 4GHz-et valahogy nekem sem szerette a 6100 és ahogy figyeltem általánosságban senkinek sem (a 8100 széria valahogy jobban tuningolható). De 1,26-1,28v körül mennie kellene 3,8GHz-en, az a +200MHz szerintem ne mér meg +0,1v-ot.
Én mondjuk a CPU NB-hez sem nyúltam, jó az alapon is. -
pastu
csendes tag
nem nagyon vagyok még otthon a tuning dologban,melyik adat a valós? :biosban 1.278v van beállítva, cpu-z és aida terheletlenül 1.28-1,288 között változik,prime alatt 1,272 és 1,264 között változik
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz Rockland #27460 üzenetére
Gondolom, hogy mi a hiba, és miért kell mindig nagyobb fesz, mint ami valójában elég lenne - van nálad abban a bios-ban LLC (load line calibration) ? Ha van, akkor nehogy disabled legyen, hanem mondjuk 1/2, de az auto is jobb, mint, ha ki van kapcsolva.
4,0GHz-nek stabilnak kell valahogy lenni 1,325 körül, és nálam a cpu nb az 1,175V-on megy 2000-et, 1,2V-on már a 2200-2400-ak mennek. Az miért olyan magas?
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
ViZion
félisten
válasz Rockland #27460 üzenetére
A screenshoton nem annyi van...
LLC enabled vagy high, ha van ilyen. Auto állás némelyik lapon ez disabledet jelent...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Rockland
tag
válasz ViZion #27468 üzenetére
de utána megcsináltam ahogy mondtad, és sztem nincs LLC néztem de nem láttam
és az mitöl lehet hogy amikor uj lapot nyitok böngészöbe kis kockákat látok egy pillanatra, most hogy állitgattam a procin utána eltünt, és most megint viosszaraktam h ne kékhalálozzon, és megint látom a kockákat
[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
Üdv. Apróról lenne egy FX6300 proci hozzá asrock fx990 lappal. Ez jó hozzá tuninghoz?
-
Jim76
aktív tag
válasz Rockland #27467 üzenetére
Mit ír abban a kékhalálban? Mindig ugyanazzal dobja el, vagy random directx meg mindenféle .sys-ekkel van baja?
Nézd már meg a memóriabeállításaid még alaposabban, mert ennek köze nincs már szerintem a procidhoz/lapodhoz. Rendesen kifagyni szokott legtöbbször, ha olyasmi a baj, a BSOD meg 70+%-ban ram/ram beállítás hiba.
Hacsak nem coretemp-el méricskélsz, mert abból meg van bug-os széria, és win7-win8 alatt random kékhalálozik mindentől függetlenül, ha az fut alatta.There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Cserélt közületek valaki Athlon II X4ről FX-re?
Van egy X4 650es processzorom és gondolkodom azon, hogy lecserélem egy Fx 6350-re.A csere nagyjából 40e Ft ráfizetés lenne a jelenlegi configra... megéri szerintetek a csere?
Windowsban nem várok javulást, mert SSD van a Windows 8 alatt (igaz SATAII módban), de így is gyors.
Játékok mennyire részesítik előnyben a bull/vishera architektúrát a régivel szemben?
BF3, StarCraft II illetve Total War Shogun II van mostanában a terítéken.
560Ti mellett FullHDban néha érzem már StarCraft II Multinál, hogy sok egység esetén beakadgat néha...
Ezen a téren várnék javulást...Köszi!
Üdv,
Tamás -
ViZion
félisten
válasz dobost #27476 üzenetére
BF3 eleve diavetítés Athlonon, nem? Megéri-e, azt Te tudod. Sokkal gyorsabb, kevesebbet eszik, nem melegszik...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jim76
aktív tag
válasz Rockland #27475 üzenetére
Az a 7790 mostanában került a gépedbe? Afterburner látom már van, de a driver melyik van fent hozzá, amit a csomagban kaptál cd-n? Meg kéne próbálni másik drivert, akár a legújabbat, ha nem az van fent, mert az első hibád az leggyakrabban ilyesmitől lehet. Nem részletezem, de az erőforráskezelőnek nem volt elég joga lefoglalni egy kívánt memóriacímet, és ez driver conflict miatt is lehet.
Másik dolog, hogy visszakanyarodnék arra az 1600-as memóriára is - corsair vengeance már szivatott meg másokat is, úgyhogy azt mindenféle egyéb hibakeresés előtt tedd szépen vissza alapra 1333-ra, mert az FX mellett minden magasabb freq OC-nak számít, ha 1600 van ráírva akkor is.
Ha 1333-on szépen kisimul a cpu oc-d, na majd akkor próbálgasd az 1600-at, de megfelelő feszültséggel, és legfőképpen megfelelő késleltetésekkel. (az égvilágon sehol se fogod szemmel észrevenni a különbséget 1333 és 1600 közt, úgyhogy, ha nem megy a lapodban stabilan az 1600 ne keseregj, IGP-nél van komolyabb jelentősége csak)There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
mackosajt
addikt
válasz #21078528 #27483 üzenetére
Ha 990FX Extreme4-el tényleg olyan jó a 8120, akkor arról írjanak akiknek ilyen kombó van, mert sajna a 970-el elég gyatra a tuning, sőt, még alapon is tud meglepetést okozni, bár eléggé eltérő VRM hűtésük van.
Ha ezt mások is alátámasztják, lehet mégis kicserélem a lapom.
@Jimbácsi: Igen, jogos a megjegyzése a kollégának. Jelentkezem, mint akit megszivatott rendesen a vengeance 1866-os ram. 1600-on hiba nélkül ment a gép.
[ Szerkesztve ]
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Alister71
nagyúr
Egy rev1-es Giga 970A-D3-ba raktam egy FX8120-ast. Nornal fesz mellett raktam 4.0GHz-re, 1.31 voltot kap max terhelés alatt. minden más alapon van. Egy Freezer 13 van rajta, linx alatt olyan 58 fokig melegedett.
Fentebb nem is áll szándékomban húzni, esélyes, hogy fogja bírni ez a lap?
VRM nincs hűtve a lapon.
Alap tesztek megvoltak, eddig nem volt hiba.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
mackosajt
addikt
válasz Alister71 #27485 üzenetére
Ha nem throttlingol, akkor bírnia kell.
Mivel mérted a hőfokot? Coretemp, vagy más?
Mert a Coretemp pl. nálam a kupakhőt nem mutatja, csak a magokat, azok pedig kb. 10 fokkal hüvösebbek, mint a kupak.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
- = Zk = -
félisten
válasz vakond5 #27445 üzenetére
én BF-eztem 74 fok stabilan
igaz, az a nagy hőségben volt... vissza is kellett vennem szegénykémet" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Exelsior
senior tag
válasz mackosajt #27484 üzenetére
Hát míg lenem cseréltem a hűtésemet meg talán a házamat amiben már jó a levegő keringés, addig még alapon is Trottlingolt a 8120. Utána már korrekt. Most próbáltam 1.3V-on megy 4.5ghz De a nagy melegben már azért egy jobb fajta hűtővel is gáz lehet de még nem throttlingolt. Most hogy nincs az a nagy meleg nagyon hűvös a kicsike.
Lehet kifogtam de sajnos több embernél olvastam hogy a 970 Extreme 4-el voltak gondjaik. Akkor én lekopogom. De azért én is tervezek egy jobbat venni majd.
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
Exelsior
senior tag
válasz #21078528 #27491 üzenetére
Mit érdemes venni abban a kategóriában?
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
mackosajt
addikt
válasz Exelsior #27490 üzenetére
Az egyik én vagyok. Mármint akinek problémás.
Többiek azért nem írnak erről, mert már váltottak másik lapra.Volt idő, amikor gond nélkül elvoltam, igaz, akkor tél volt, és alapon használtam.
PEdig a házam se gagyi, meg a hűtő sem, és venti is van bőven.
Pont ezért is kezdem bevizelni a gépet.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Exelsior
senior tag
válasz mackosajt #27493 üzenetére
Mindenki lecserélte? jó tudni. Hát igen Én is most nézegetem.
Igazán erre fáj a fogam:ASUS SABERTOOTH 990FX alaplap ez mennyire jó? Szerintem ez már korrekt tuningra.
-
mackosajt
addikt
válasz Exelsior #27494 üzenetére
Az már elég korrekt tuningra
Asszem itt aprón van egy hirdetve.
Amúgy aminek 8+2 a tápja(VRM), azokkal általában nincs gond. Itt egy jó kis lista
Igazából ha jó nagy hűtés van a VRM-en, nagy baj nem lehet a 8xxx procikkal. 4+1 VRM a 6xxx-ig jó, kivéve a Biostar lapot, amiben anno pár extrém tesztet megcsináltak. Hogy mire képes léghűtés vagy vízhűtés esetén, azt nem tudom. Ebből is van egy az aprón.
-
Exelsior
senior tag
válasz mackosajt #27496 üzenetére
Az a baj hogy olyan óriási tunning nekem nem kell. Nekem ez a 4, 4.5 GHz elég.
Azért hogy az fölé menjek nem fogok megint kiadni jó sok pénz. Majd nyár után lehet.
-
Jim76
aktív tag
válasz Exelsior #27497 üzenetére
Erről van szó... detto így vagyok. Bár kis vrm ventivel, de 4,5-en bátran használom mindenre, ha épp az kell.
Csilivili +10eft-os lapban meg talán hatalmas +200MHz-em is meglenne stabilan... Én magam részéről, ha veszek 1L Chivas-t, és megisszuk egy Imre napon, akkor is értelmesebben csesztem el 10eft-ot, mint a +200MHz-ért Még nem jöttem rá, nekem mire nem elég a 4,5GHz, amire a 4,7 igen(Ha előre akarnék lépni sebességben, mármint jelentősen, nem 15-20%-al, mert épp munkára kéne, akkor meg kövezzetek meg, de elmennék 2011 irányba, vagy más mindenképp combosabb intel felé )
-
X Factor
addikt
-
Exelsior
senior tag
válasz X Factor #27499 üzenetére
Hát igen. igazad van. Mániám nekem is van. De beérem azzal amim van. Nekem elég a közepes lap is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- BMW topik
- Opel topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs