- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TasiA
senior tag
válasz VaniliásRönk #2450 üzenetére
Nekem 2200+ Troughberd B-m van! Nekem is super lockos! Én is tudom állítgatni BIOS-ban a szorzót, csak valójában nem változik! Hiába adok neki 9-et, vagy 10-et, nyomok egy ENTERT, marad amit beállítottam, újraindítok és semmi sem változik, csak az FSB, marad az amit beállítottam.
-
mr_ricsi
veterán
válasz Kari7777 #2448 üzenetére
''A srác azt állítja hogy ez szuperlockos''
Ebben igaza van.
''és azzal hogy meghajtottam 200x9,5-el ezzel megöltem a procit.''
Ebben nincs, ugyanis 3000MHz-en nem indul el a proci, hanem azonnal lefagy. Ettől önmagában semmi károsodása nem lesz.
Viszont ha mellette a corefeszt is brutálisan megemelted, akkor a fesz emeléstől károsodhatott. (A szándékodban álló 9,5x200=1900 MHz viszont alatta van a gyári órajelnek, tehát miért emeltél volna corefeszt?)
A megvásárlás után azonnal 9,5x200-on akartad indítani, vagy tesztelted egy darabig a gyári órajelén?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
''az meg benne van a +- 10%-ban ugyhogy AMD bacsi szerint ez meg uzemi fesznek tekintheto. ''
+/- 10% feszváltoztatás után AMD bácsi elhajt a csudába a garanciális problémáddal, ugyanis az XP-k adatlapjaiban +/-50mV eltérés van megengedve.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz mr_ricsi #2453 üzenetére
Akkor az 1.5V-os Bartonnak az 1.7 gyilkos lehet? A hőfokkal egyébként semmi gond.
A 2400+ nálam gond nélkül ment 2333-on is, amíg nem húzta meg nála is hibátlanul működött alapon."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Monya78
veterán
válasz VaniliásRönk #2454 üzenetére
1.5V@1,7V nem gyilkos...jó hűtés mellett nyugodtan lehet így használni.
az a 10%-os érték inkább csak azt jeleni hogy az a bolondbiztos tuning, röviden 10% feszemeléssel nem lehet kinyírni a procit.
Néha egy-egy teszt erejéig használtam úgy is a procimat hogy 1,5V@1,9V...persze csak óvatosan csináltam kiegészítő hűtéssel és rövid ideig... -
DZs
senior tag
Érdemes cserélni egy 2400+ Tbredet (alap feszen 2240mhz) egy nagyobb athlon xp-re, ha 2 éven belül athlon 64-re váltok? Hoz annyit egy erősebb proci a mostanihoz képest?
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz VaniliásRönk #2454 üzenetére
''Akkor az 1.5V-os Bartonnak az 1.7 gyilkos lehet?''
Itt nem a chip fizikai határáról volt szó, hanem az AMD által megengedettről.
Egyébként pedig teljesen mindegy, hogy a Barton és a TbredB magoknál mennyi a gyári alapfesz, azok mind 1,65V-ra vannak készítve. (A mobil procik is.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Antonio
senior tag
Sziasztok ... kerdesem lehet e meg valahol venni
AMD Athlon 3200+ procit
HOOL? link stb. eddig nem talaltam (hasznaltat meg nem akarok)
Ez a max ami belemegy a kartyamba (ASUS A7N8X DELUX
, lecserelni nem akarom mert folosleges, jatszni ugysincs mar idom ... de azert jo lenne kihozni belole a maxot ... aztan majd ha mar nagyon oregnek szamit akkor lecserelem ... (jo jo valakinek mar most az tudom)
kosziSamsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
-
Antonio
senior tag
válasz VaniliásRönk #2466 üzenetére
Vazze, sejtettem (az a rohatt gyors fejlesztes)
hasznaltan meg eleg Zsakbamacska nem?Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Antonio
senior tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Antonio #2467 üzenetére
Zsákbamacska? Vagy még az eladónál megnézed hogy működik-e, vagy akkor fizetsz ha megy a tiedben, onnantól kezdve nem sok esély van arra hogy bármi baj legyen vele.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
mr_ricsi
veterán
válasz VaniliásRönk #2463 üzenetére
''Mennyi szokott lenni a max. fesz, amit hosszútávon tolerálnak?''
Már korábban egy hsz-omban levezettem, hogy ez nem megállapítható, mert a core feszültségen kívül a gyártási szórástól, és a hőmérséklettől is függ, valamint a tapasztalatokra azért sem jó adni, mert az alaplapok a feszültséget nem mérik pontosan.
A mi tuti és fix, hogy az AMD 130nm-es procijai az 1,75V-ot hosszú távon is bírják.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz VaniliásRönk #2471 üzenetére
''Az alaplapom egyébként konzekvensen 0.05V-tal alámér.''
Rámértél a corefesz-szabályzónál a FET-ekre?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz mr_ricsi #2472 üzenetére
Nem, minden procnál ezt csinálja, a 2400+ viszont egy másik alaplapban alapfeszen vitte a 15x150-et (ez az alaplap helyes értéket jelzett), az Abit NF7-S-ben szintén ennyit ment, de elvileg 1.6 alatt, nem 1.65-ön. Ebből gondolom
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
TRitON
aktív tag
Szisztok!
Nem nagyon volt kedvem átböngészni 10000 hozzászólást, úgyhogy felteszem a kérdést inkább...
2003 decemberében vettem egy 2500+os Bartont, amit anno sikerült is 200MHz-es FSB-vel működtetnem, azóta is úgy megy. (ha nincs ilyen dögmeleg, és nem fagy meg alapfeszen az öreg Coolink hűtőm miat... ) ocinside.de-n néztem anno lábdrótozást, szorzóunlockot, viszont egyik ottani megoldás sem volt hatásos. Most viszont pár napja visszalátogattam a honlapra, és meglepődéssel konstatáltam, hogy egy számomra ismeretlen ''drótozás'' is megjelent szorzó-unllock címen. Az egyik kérdésem, hogy ez tényleg új dolog, vagy régebben is (2003) ott volt, csak én nem emlékszem? A másik kérdésem, hogy ha ez új, mennyi az esélye, hogy működni fog? (0345 a proci gyártási ideje)
Előre is köszönöm a válaszokat!
TRitONMi az? 3 lába van mégsem tranzisztor? - ??? - Traffipax...
-
Antonio
senior tag
Koszonom ... de azthiszem ... nem koltok mar nagyon erre a gepre ... de azert koszonom a lehetoseget ... ha meg is ugy adodona (penz all a hazhoz stb, ) akkor szolok
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
mr_ricsi
veterán
válasz VaniliásRönk #2474 üzenetére
''Nem, minden procnál ezt csinálja, a 2400+ viszont egy másik alaplapban alapfeszen vitte a 15x150-et (ez az alaplap helyes értéket jelzett), az Abit NF7-S-ben szintén ennyit ment, de elvileg 1.6 alatt, nem 1.65-ön. Ebből gondolom''
Ha ezt valamelyik ''villamos'' szakon vizsgán előadnád, a prof nem az indexedet vágná hozzád, hanem egy kibiztosított kézigránátot.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
''mennyi az esélye, hogy működni fog? (0345 a proci gyártási ideje)''
0%, vagy tán' még egy kicsit kevesebb.
''egy számomra ismeretlen ''drótozás'' is megjelent szorzó-unllock címen.''
szabadszorzós procit lehet vele az 5x-12,5x tartományból a 13x-24x tartományba állítani.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
szatocs
őstag
Mennyire számít jól hűtöttnek egy 2600+ tbredes proci 2083 mhz - el, ha 27 fokos szobában 43 a cpu és 50 a cpu diode? Forrófejűnek számít ez a procimag? Most tervezem egy Hyper 6+ vételét, de nem tom, hog mennyire nyomható le vele ez az érték, ha egyáltalán lejjebb vihető.
=== Szatocs ===
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz mr_ricsi #2477 üzenetére
A vik-en mindenki ennyire el van szállva attól amit tanul? Meg tudsz te tervezni akár egy nyomorult csapágyfedelet? Azt már meg se kérdezem, hogy a méretezést ki tudnád-e számítani.
-
(Bundás)
addikt
Xp tulajok, proci+ram+lap kombót keresek, írj privit ha érdekel!
Bocs az offért! -
mr_ricsi
veterán
válasz VaniliásRönk #2481 üzenetére
''Meg tudsz te tervezni akár egy nyomorult csapágyfedelet? Azt már meg se kérdezem, hogy a méretezést ki tudnád-e számítani. ''
Hogy most még menne-e, azt nem tudom, de egy sikeres mechanika szigorlattal a hátam mögött azért bele mernék vágni a dologba. (És 4 év ''Géprajz-gépelemek'' tanulás után még tán' le is bírnám rajzolni azt a csapácsfedelet. Illesztési hézagostul, zsírzógombostul, tőcsavarostul, mindenestül...)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
tomcsi23
veterán
Nyomattam egy prime-t, hogy mennyire megy fel a hőmérséklet ebben a kánikulában (amúgy 56 fok körül ), de kiakadt 45 perc elteltével. Újból nézem ~1 óra. Hűtő le, újrapasztáz, próba. Megint közel 1 óra. Ehh..
Benézek biosba, sata bekapcsolva. Kikapcsoltam, most 3 órája megy a prime....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
szatocs
őstag
válasz Dufresne #2492 üzenetére
Ja, tényleg nagyon hangos, de 3 éve tesztgyőztes volt, pont azért is vettem meg
Akkor még nem is ismertem a gépeket. Nem tudtam, hogy mihez mit kell viszonyítani, első gépem volt. Mostmár azért képben vagyok, hogy mi a jó, a hangos, meg ilyenek. Szerencsémre akkor is haverom ajánlotta a gépek alkatrészeit, nem bántam meg.=== Szatocs ===
-
snecy
senior tag
Létezik az, hogy a Biosban a proci magfeszültségéhez csak hozzáadni lehet, csökkenteni nem?
Legalábbis nem találom hogyan tudnám visszavenni a feszültséget 1,75-ről (socket a xp2700+ Throu. B, húzva nincsen).
Az ajánlott default ha jol tudom 1,65.Manapság egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma ;o)))
-
vbbb
addikt
Van egy 3200/2200 lockmentes Bartonom, kéne alá egy új alaplap...szerintetek? Eddig egy Epoxban volt, ami elszállt...valami hasonló minőségűt szeretnék és mindenképpen nForce 2est...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Weblap készítés
- PlayStation 5
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)