- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
#1042-re valaki
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz pg012345 #1052 üzenetére
Százalékosan biztos vagyok benne, hogy a 2500+ többet megy, de ez a természetes, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a 3200+ az akkori gyártástechnológia határán mozgott.
Viszont kíváncsi lennék rá, hogy szakavatott kezek alatt mit megy ez a 3200+-os CPU mindennemű extrahűtési megoldás (víz/kompi/nitro) nélkül egy erős léghűtéssel (TT silentTower). Milyen FSBt bír,max. fesz,stb.. -
veterán
válasz pg012345 #1052 üzenetére
Ez így nem igaz!
Most egy olyan 2500+ van nálam, ami meg se nyikkan 2000MHz felett! Sehogyse!
Viszont nagyon sok 3200+ megy 1.65Voltal 11x220-at... Azoknak a vége olyan 11x240 körül van...
Tehát az a feltevés, hogy a 2500+ jobban tuningolható, Helytelen!,...
Maximum %-ra..Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Solad
addikt
gyerekek! a 3200+-ok semmiben nem kulonboznek a 2500+ prociktol csakabban hogy mar a gyarban kivalogattak oket hogy stabilan mennek 2200-t. attol hogy egy procin 2500+ matrica van attol semmivel nem gyengebb, csak atcsuszott a rostan persze elofordulhat olyan hogy nem megy egy proci stabilan 2200-t de az balszerencses eset.
igazabol teljesen procifuggo hogy mennyit megy tuningban, fuggetlenul attol hogy mi van rairvaNo girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
veterán
Ez természetesen így van! Csak itt FSB-vel játszottak, az Intelnél pedig a mai napig Szorzóval hülyéskednek! Nekik így éri meg!
hogy az én procimat miért nem Mobilnak gyártották! Vagy legalább 3400+ Bartonnak! Mivel 11x220-at nyom 1.65Voltal, így 12x200 is menne neki, és akkor legalább elmondhatnám, hogy egy gyári 3400+-os Barcim van!
De elég nekem ez...Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
BoriszG
csendes tag
Sziasztok!
Következő kérdésem lenne... adott egy config...(lásd aláírás)
melyik az a videokártya amit még ez a proci kihajtana?
(persze vennék még a gépbe 1gb ramot)
és melyik az a kártya amit egy 2500 @ 3200 barton kihajt ebben a konfigban?
HIS excalibur x800?http://www.madarasimeheszet.hu
-
Solad
addikt
jajj mar megint be akarod mutatni nekem a procit hogy mit tud
amugy hidd el, hogy ha gyarilag teszteltek volna akkor mobil cimkezes lenne rajta vagy legalabbis low-power egyszeruen csak nem kerult bele a rostaba. es milyen szerencse ez nekunk (foleg neke maki 10K-ert vettem )
mod: jatszottak a szorzoval is
[Szerkesztve]No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
válasz BoriszG #1059 üzenetére
Szia!
Az abit honlapja alapján nem sok reményt látok rá, hogy menjen a 11x200.
''The KD7A supports AMD Athlon XP, Athlon and Duron 333/266 MHz CPUs , and offers full support for DDR 400. ''
Eszerint nem támogat 200-as fsb-t. Bár mivel kt400A chip van rajta, elképzelhető.
Szerintem ebbe a lapba fölösleges túl erős vga, egy fx5900xt bőven elég. Kicsit meg is húzhatod, ha kedved tartja, és ilyen kártyát már 15k-ért kapsz. -
bosco89
tag
ne ez a nyomorult gép most azt wette a fejébe hogy csak 1470mhz megy holott eddig 2200 is ment kiwágom a picsába ez a nyomorult asrock lapót és ugy szét baxom hogy fel nem lehet majd ismerni,anyi darab lesz majd belőle hogy egy komplett 2méteres karácsonyfát is fel lehet disziteni wele!!!!!betelt a pohár
Az igaz barát nem áll az utadba,csak akkor ha lefelé tartasz a lejtőn!!!
-
veterán
válasz antikomcsi #1063 üzenetére
Erre azért nem vennék mérget!
Egy 3200+-os Barton símán kihajt egy 6600GT-t, sőt, lehet, hogy mégérné bele raki egy 6800GT-t is, mert azzal még 1 évig biztos el lenne az ember! Az FX5900XT-n meg már nem nagyon mennek a játékok!
Én a nyáron X800-at veszek a ''3700+''-os Bartonom mellé! ( 2600MHz )Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
-
gzoli2
tag
Üdv mindenkinek.
van egy 3000 + lockmentes bartonom (166*13) abi nf 7 2,0 lapban.Pár hete bepróbáltam a 175*13 -as fsb -t de a lap be se bootolt, söt a bioszt is ujra kellett égetni.Elvileg a procinak simán vinnie kellett volna a 2275 mhz-et vagy nem ? Ki szeretném próbálni a 200*10,5 -öt mivel 400 mhz-es memoriáim vannak .Ugye ezt birnia kell a lapnak és a procinak is ? Látom egyes forumtársak 2500+ -os bartonokat 2400 mhz fölött hajtanak. Ehhez képest a 3000 -es nem egy tuningproci.Vhk clán , még aktiv uo hq klán. www.vhkclan.atw.hu
-
mr_ricsi
veterán
válasz antikomcsi #1063 üzenetére
''Eszerint nem támogat 200-as fsb-t. Bár mivel kt400A chip van rajta, elképzelhető.''
A KT400 hiába bírná, ha nincs 5-nél nagyobb osztási lehetőség az AGP/PCI számára.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
veterán
válasz antikomcsi #1067 üzenetére
De igen...
2500@3200, tehát igen...
De nem akadékoskodok... PEACE!Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
válasz mr_ricsi #1070 üzenetére
''A KT400 hiába bírná, ha nincs 5-nél nagyobb osztási lehetőség az AGP/PCI számára.''
Nem kt400, hanem kt400A, és van amelyik vissza tudja osztani a 200fsb-t 66/33.
Én egyel találkoztam, nevesítve egy A7V8X MX-el, amin az alaplapon lévő dip kapcsolóval lehetett beállítani a 200fsb-t, és vissza is tudta osztani.
Egyébként, ha hivatalosan támogatja a 200-as fsb-t, akkor ott van hozzá normál pci osztó is. -
Az eredeti kérdés:
1:
''Sziasztok!
Következő kérdésem lenne... adott egy config...(lásd aláírás)
melyik az a videokártya amit még ez a proci kihajtana?''
Ócskavasnyűvő ABIT KD7A, AMD 2000 XP, Inno Gf3 Ti200 128, 256MB samsung DDR400, IBM 80GB....stb...
2:
és melyik az a kártya amit egy 2500 @ 3200 barton kihajt ebben a konfigban?
Nos, egyes kérdés egyértelmű, szerintem nem érdemes egy 2000+al hajtani egy 6800gt-t.
Második kérdésnek pedig nem biztos, hogy van értelme, mivel nem tudni, hogy bármilyen proci menne-e 200fsb-vel a lapban.
Szűk keresztmetszettnek a lapot jelöltem meg, nem a 11x200-as procit.
[Szerkesztve] -
veterán
válasz antikomcsi #1073 üzenetére
Ez az átka, ha az ember nem olvassa végig tisztességgel!
Első kérdésre dettó ugyanez a válaszom, de még hozzátenném, hogy akár egy 9600XT is jó választás lenne bele...
Másodikra pedig azt, hogy szinte majdnem mindegyik 2500+ megy 3200+-ként, persze ha bírja a lap...
Tehát
És bocs, hogy már megint akadékoskodtam!Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Monya78
veterán
válasz antikomcsi #1073 üzenetére
2. hiába raknál bele egy @3200+ procit, és pl egy 6600GT karit a 256Mb Ram miatt olyan szaggatásban lesz részed hogy... de még 512Mb ram társaságában is...
-
Monya78
veterán
Hogy álltok a SuperPi-vel srácok??
Tegnap nyomtam egy 1M-át 40sec alatt pontosabban 39,7s
Egy 1700+-től nem rossz.. -
boyzooonn
csendes tag
csumi
a következő konfigom van
abit nf7 v2.0
amd athlon 2400+
2*256 kingmax ddr 400-as
ati radeon 9550 cdt
maxtor 40 gb
sztném kérdezni hogy a procit meddig és hogyan tom húzni, eddig próbáltam 15-ös szorzón 166mhz-t de be se kapcsolt a monitor. 150mhz-n meg kékhalál jön be
lécci segítsetek ha tudtok
előre is köszi hello.
[Szerkesztve]boy épp a strandon mászkál és egy magnum csábítás jégkrém elnyalása közben élvezi a szánsályn-tot :DDD
-
Monya78
veterán
Szorzó 10
Fsb: 248
Ram az Fsb-vel 1:1-ben időzítés 2-2-2-3 -1T
brasil ramjával, KHX Pc3500 Bh-5 chipp , csak sajna még 3D-s alkalmazásban totál instabill, holnap próbálom bioscserével stabilizálni, ha nem sikerül megy vissza a gazdájának , ha sikerül marad nálam
a másik tuning verzió 9,5x256Fsb (2-2-2-5) csak 40,7s -et nyom... -
-
-
-
boyzooonn
csendes tag
sajna nem vok otthol de pénteken meg tom mondani
de úgy kb 1/2 éves lehet vagy 1 évesboy épp a strandon mászkál és egy magnum csábítás jégkrém elnyalása közben élvezi a szánsályn-tot :DDD
-
boyzooonn
csendes tag
ja és sztném kérdezni hogy a vga-mra lehet e biost cserélni és ha lehet akkor milyet és melyik a legjobb bios hozzá
boy épp a strandon mászkál és egy magnum csábítás jégkrém elnyalása közben élvezi a szánsályn-tot :DDD
-
mr_ricsi
veterán
válasz antikomcsi #1072 üzenetére
''Nem kt400, hanem kt400A, és van amelyik vissza tudja osztani a 200fsb-t 66/33.''
Hivatalosan a KT400A sem támogatja a 200FSB-t (bár tud(na) működni ezen az órajelen), és az erdeti kérdésben említett KD7A-t is ismerem: nincs osztója a 200FSB-hez.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz boyzooonn #1089 üzenetére
''ja és sztném kérdezni hogy a vga-mra lehet e biost cserélni és ha lehet akkor milyet és melyik a legjobb bios hozzá''
Teljesen értelmetlen cserélni.
Korábban csak azért csereberélték a 9550-es biosát 9600-ra, mert az ATI a 9550-hez húzáskorlátozást rakott a driverbe. Egyik ismerősömnek is ilyen kártyája van, és esküszik, hogy a jelenlegi driverben már nincs korlátozás.
Ui: viszont ha oldalanként 2 memóriaIC-s a kártyád, akkor nem a biosát, hanem az egész kártyát kellene cserélni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
boyzooonn
csendes tag
csumiii
mivel hogy a procim l2 cashe 256 ezért a memó nem megy 266 fölé
nem lehet vhogy megoldani ja és a húzáson nem gondolkoztatok hogyan lehetne
megcsinálni?
köszi előre is
csumi.boy épp a strandon mászkál és egy magnum csábítás jégkrém elnyalása közben élvezi a szánsályn-tot :DDD
-
Solad
addikt
válasz boyzooonn #1093 üzenetére
a memo frekvenciaja nem cachefuggo.
milyen ramjaid vannak? milyen FSB-n jaratod a rendszert hogy 266 folotti RAMfrekit akarsz?
Procid gyari FSBje gondolom 133, ehhez 266os RAMfreki dukal. ha emeled az FSB-t ez is emelkedni fog
ez ezzel a huzast is megoldottad. tehat aprankent emeld az FSB-t, es teszteld a stabilitast pl prime95-tel. figyeld a hofokokat isNo girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
-
boyzooonn
csendes tag
válasz mr_ricsi #1096 üzenetére
csumi
sikerált felhúzni 10* szorzón 220 fsb-re
itt stabil a rendszer te tovább nem megy
így a mem frekvenciát is felnyomta 438 mhz-ra és így az everestben az írás és olvasás is a 2* -ére nőtt
lehet még vmit csinálni hogy feljebb menjen
[Szerkesztve]boy épp a strandon mászkál és egy magnum csábítás jégkrém elnyalása közben élvezi a szánsályn-tot :DDD
-
veterán
válasz boyzooonn #1097 üzenetére
Hát...
Ha leveszed a szorzót, meg leosztod a ramot, akkor kiderül, mit tud a lapod FSB terén!
Van NF7, ami megy 250-et is...
Szerintem maradj így, így legalább stabil a géped, megha asszinkronban hajtassz egy XP-t, akkor az lassabb lesz, hiába leszel gyorsabb! Szerintem!Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest