- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
belovary
senior tag
Ez a saját gyerkőc fotózás imserős. A legjobban talán a szarbúkkal lehet kielemezni. Sokan orrba-szájba nyomatják fel rá a gyerekeikről készült telefonos, amatőr, vagy akár profi fotós által készített képeket. Ha megfigyelitek, a nagymamin, a gyesen levő barátnőkön, és egy-két fanatikus facebook függőn kívül senkit sem érdekel. Max annyira, hogy egy like-ot odapöccintenek, olyan megszokásból, na meg hogy azért nyomot hagyjanak, hogy hé, itt vagyok ám én is. Szóval ez tényleg sajnos így van, hogy nem egyszerű olyat képelni, ami más vadidegen embereket is megmozgat. Itt pár hozzászólással lejebb pont a képek marketingjétől esett szó! Szóval az is sokat számít, mert ha úgy van egy gyerkőc lefotózva, és tálalva, akkor mindenki ájuldozik. Pl most nekünk a rokonságban van egy kislány, állandóan fotóztatták, stb, nem nagyon érdekelt senkit. Most hogy már tv-ben is szerepelt, meg egy-két bemutatón meg mittudomén hol, ó már sokan nyomatják a nyalit.
Csináltam én is a két pici fiamról több ezer képet, és sokszor a telefonnal, a kevés fény miatt ritka rossz mínőségű kél bír a legnagyobb értékkel! Így abszolút nem kell foglalkozni semmivel, csak készíteni a sok-sok képet, úgyis megtalálja magának akinek élményt nyújt! Annyi, hogy én is megtanultam törölni, szelektálni. Nehéz volt az elején, mert az ember mindent meg akar tartani főleg a gyerekeiről, de egy idő után annyi lesz, hogy soha nem tudja végignézni az ember.
A babafotózáshoz iszonyat türelem, kitartás, jó adag kreativítás, és az sem árt ha odavagy a gyerekekért, és értesz a nyelvükön, mert elég ronda dolgok szoktak lenni ellenkező esetben. Nehéz műfaj, és egy stúdió szerintem nélkülözhetetlen majd hozzá.
Amúgy nagyon aranyos a gyerkőc!
Rengeteg képet készítek mostanság, de valahogy egyiket sem látom jónak, még publikálhatónak sem nagyon. Ez is rossz, mert itt legalább véleményt, útbaegyengetést kapok, szóval érkezek majd pár képpel. Sajnos nem Salzburg környékével, de talán itt is tudok valamit alkotni.
-
szenesember
aktív tag
válasz belovary #37901 üzenetére
Ezzel egyetértek, elég sajnálatos, h. a mai világban már mindenki, mindent sz@rráfotózott,így nem lehet könnyű újat mutatni. Igen, én is követtem a marketing témát, hát ez van.
Annyira nem vagyok elfogult (a Nejem az), inkább képzetlen. Szoktam bőszen törölgetni azért
Ha lesz lehetőség, akkor dolgozni fogok a témán, addig is, nem rontom a topic levegőjét a színvonal alatti képekkel Jól értem amúgy, h. az ilyen kezdőknek érdemesebb előbb privát üzenetben elküldeni a publikálni kívánt képet? És, ha igen, kinek?(ígérem, zaklatni azért nem fogom az illetőt )
"Amúgy nagyon aranyos a gyerkőc! "
Köszönöm! -
belovary
senior tag
válasz szenesember #37902 üzenetére
Nézd! Szerintem ha elolvasod az úgynevezett kezdőknek szóló kötelező olvasmányokat, esetleg még több helyen is utánaolbasgatsz, akkor amiket utána fogsz készíteni, már te is másképpen fogod látni, csinálni. Hidd el. Nem olyan sok ám, én sokat olvastam, sőt volt amit újra és újra. Nem azért mert gyógyós vagyok, hanem hogy rögződjön, mert ugye elolvasni, meg ott a gyakorlatban alkalmazni más tészta. Volt olyan hogy egy bizonyos anyagrészt, amit éppen akkor szerettem volna képelni, vittem magammal kinyomtatva, és a terepen vettem át. Sokkal jobban rögzült bennem, mint otthon a fotelben ücsörögve. Ovasd el a kompókat, stb... az alapokat, van egy raklap anyag, már sokkal jobbak lesznek a képeid. Ez tuti! Szóval nem kell hónapokat várni, hogy huuuu mikor tehetek ide be képet, ez nem egy terrorszervezet. Szerintem ha tanulmányozod a dolgokat, kattintasz párat, aztán lesz olyan amit a tanultak alapján úgy fogsz érezni hogy na, talán ez okés, felrakod, itt meg úgyis leírják hogy mi a pálya...
-
fr3ntzen
aktív tag
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
belovary
senior tag
válasz fr3ntzen #37906 üzenetére
Uh... Az én véleményem az, hogy ez a kép törlés. Ne haragudj, nem szeretek ilyet írni, de ha neked kedves, természetesen ne töröld, de számomra kesze-kusza, zavaró. Nem igazán értem, hogy itt mit szerettél volna érzékeltetni, és abban sem vagyok tuti biztos, hogy mi a téma. A zöld "buzogányt" kettévágja a háttérben a fa kerítés, ami közel is van, így totál zavarja az összképet. Főleg hogy a bal részénél fókuszban van szinte a rozsdás csavar, még jobban húzza a tekintetet. Szóval cikázik a tekintete az embernek a képen, így ha van lehetőség rá, lődd újra más háttér előtt, vagy más szögből, de ez így sajnos nagyon nem.
Természetesen ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
fr3ntzen
aktív tag
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
papaya
senior tag
válasz fr3ntzen #37910 üzenetére
Ha elmennék egy vidéki fesztiválra, pár száz ilyet lőhetnék egy kaptafára, úgy hogy a keresőbe sem nézek bele.
Ez olyan mintha valaki elmenne egy főzőversenyre kritikát kérni, aztán tálalna egy zacskó gyorsrizst amit még épp, hogy felrakott a lábosba.
Főzni kell, ízt kell bele rakni, megfelelően tálalni, aztán kóstoltatni. -
belovary
senior tag
válasz fr3ntzen #37910 üzenetére
Maga a pillanat nem lenne rossz, csak ennél a képnél is előjönnek a már korábban említett problémák. Kompozíció! Nekem a legnagyobb bajom vele az, hogy a főtéma, a kislány, szinte ki van lökve a kép szélére, és túl sok a kép többi része. Magyarul a képkivágást kellene változtatni, illetve más szögből kellett volna lőni, csak a leányzóra koncentrálni, mert érteni hogy vannak már elkészített kerámiák, és hogy a környezet szép fa pad, stb... de ezek rontják a kép összértékét, mert itt nem adnak a képhez, hanem elvesznek.
Igen, szépen le tudom írni, és örülnék neki, ha én is úgy képelnék, mint ahogy le tudom itt okoskodni... A lényeg, hogy olvass! Tudom, senki nem akar olvasgatni, amikor kattintgatni is lehet kint, de hidd el, hogy ha érdekel a dolog, akkor rá fogsz döbbenni (minél többet olvasol, tanulsz) hogy atya gatya gyorsan még még egy könyvet, mert hihetetlen mennyire nem vagyok "képben"! Legalábbis nálam így van...@randras_83: Nem vagyok portré kritikus, sem utcafotós, így csak egy szerény véleménnyel tudok szolgálni. engem zavar a háttér, folyton elkalandozik mindenfelé a tekintetem. A fények sem voltak nagyon szerencsések. Talán egy másik helyzetben, lehet tetszene, de így engem nem mozgat meg, nem vált ki semmilyen hatást, érzést. Valahogy nem jön át képen az, amit a címmel szerettél volna éreztetni.
-
törölt tag
válasz randras_83 #37911 üzenetére
Engem kicsit zavar a színe. Illetve ahogy már említették előttem, a hátteret nem lett volna rossz kicsit elmosni, odahúzza az ember tekintetét.
Egyébként a főtéma tetszik, a szög is jó, a fények is -
randras_83
addikt
válasz belovary #37913 üzenetére
Még van a fejemben egy másik vágás, mondjuk attól teljesen új témája lesz a képnek.
mondjuk az érzelmi résztől meg pont én nem tudok elvonatkoztatni és ezáltal nem is tudom, hogy másnak hogy jön le, mivel apukám van a képen. köszönöm a kritikát, családiba tuti megmarad.@sheratan: a színhez csak annyit, hogy néztem egy videót a tonal grading vagy color grandig -ról, aztán meg akartam nézni BW-ben és ez lett belőle, de nekem megtetszett.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz belovary #37913 üzenetére
Szia. Köszi. Csinaltam egy teljesen uj vágást meg probalkozok kicsit a feketefehér illetve a régies behatas között valamit hasznalni, ha jonak latom felteszem hogy megnézzétek.
-
törölt tag
válasz randras_83 #37915 üzenetére
Igen, érdekes hatás, csak szokatlan, mert az ilyesmit általában simán fekete-fehérbe teszik legtöbben, vagy ritkábban szépiába, ez meg pont olyan színes is, meg nem is, golyózik tőle a szemem, ha sokáig nézem
Hozok én is egy képet, egy kis tavaszi letargia:
[ Szerkesztve ]
-
-
sixpak
nagyúr
Igazad lehet, balf@sz módjára csak a felhőkarcolókat néztem, pedig most látom csak, hogy mindenki ferdeszemű a képen.
De akkor is hiányoznak az ikonikus épületek....Shanghai Tower, World Financial Center vagy mondjuk a Pearl Tower.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
szaki1986
tag
válasz #16820480 #37917 üzenetére
Ez a kép esti fények mellett, kevesebb emberrel nagyon ütős lehetne. Így is jó persze (mondjuk a színek annyira nem jönnek be), de úgy lenne szerintem az igazi. Persze nem lehet mindig ideális körülmények között fényképezni.
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok!
Hoznék egy elég absztrakt fotósorozatot (kemény 3kép).
Kíváncsi vagyok ti mit gondoltok mi látható a képeken? Ne keressétek a fájl-névben nincs benne !Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
g.killer
aktív tag
válasz Fandango #37928 üzenetére
Jaja! Valahogy úgy, véleményed van, mert az még jobban érdekel! Vagy anyira egyertelmü (rossz) hogy már le se írod! ?
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
Lassú Víz
addikt
válasz Fandango #37924 üzenetére
Benne van az exifben, Olympus E-M10 + 45 f1.8. Szerintem ennél a technika többet tud.
Vagy a raw feldolgozó (darktable) algoritmusai tudnak ennyit vagy user error is van. Illetve, ha csak ennyit tud a darktable, akkor a használata önmagában user error
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Fandango
veterán
válasz g.killer #37929 üzenetére
Érdekes ötlet, ha választanom kellene akkor a legjobb az 1. kép, a legrosszabb a 3. kép, ezen túl egyértelmű miről van szó. Igazán véleményem nincs róla.
Kb. ez zajlott le amikor megnéztem őket.
1. kép: hmmm... érdekes
2. kép: ja... ez is valami
3. kép: AHAAA!!! már megvan a megfejtés, írjunk kommentet címszavakban -
g.killer
aktív tag
válasz Fandango #37931 üzenetére
Gondoltam, elösszőr úgy terveztem, hogy túl könnyű lesz nem rakom be az utolsót de aztán az is bekerült! Köszi nekem így volt a sorrend!
-
törölt tag
Big-Lacos: Köszi Azt az embert legfeljebb levágni tudom mostmár. Van több kép is ebból a szögből, de mindig belemászott valaki a közvetlen előtérbe, ezt az egyet kivéve.
sixpak: Shanghai. Az ikonikus épületek a másik parton vannak (vagyis azon, ahonnan fotóztam).
szaki1986: Van esti fényes is (nem pont ugyanaból a szögből), de nekem az nem tetszik valahogy annyira. A szmog miatt nehéz szép naplementét fotózni
Fandango + Lassú víz: Köszi! A zaj engem is zavar 1:1-ben, de hogy a topiktárs szavaival éljek, ha egy 30 centis dildoval közelítenek hátulról, akkor sem találom Darktable-ben a zajszűrés opciót Rawtherapee-ben megvan, kicsit jobb lesz, viszont ott meg a színeket nem tudom úgy belőni (meg úgy általában a Darktable után semmit nem találok, hogy hol van).
Egyébként a kép teljes szembefényben, viszonylag lapos szögben sütő napfénynél készült, szerintem ez is benne lehet, hogy nem bírta a szenzor.[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz #16820480 #37933 üzenetére
Megkíméllek attól az eszköztől Jobb oldalt alul van egy olyan, hogy "more modules", abban találsz négy denoise modult is. Legalábbis a kubuntus 1.6.8-asban benne van, és ha jól láttam, te frissebbet használsz. Jó kísérletezést!
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
marcitp
őstag
Sziasztok!
Új vagyok, csak olvasgatom a topikot egy ideje.
Felmerült a gyerekfotó; tényleg érdekes dolog az érzelmi érintettség a témában. A szülő mindegyiken szépnek látja..
Sokat képelem a piciket itthon, talán ezt a képemet érzem úgy, hogy nem csak a családnak tetszhet. , aztán persze símán lehet, tévedek, és bizony ez is csak egy emlékkép kategória.
Kell a visszajelzés, na , nyugodtan jöhet a kritika! Köszi!https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
grigo
őstag
válasz marcitp #37935 üzenetére
Nekem tetszik. Bár én talán máshogy vágtam volna (ha van rá lehetőség) . Nekem picit szűk. Főleg balra és lefelé. Amúgy telitalálat. Meg a keret. Azokkal soha nem tudok azonosulni. De van aki meg van érte veszve. Van ilyen ismerősöm.
De ha így hagyod is tetszik.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
marcitp
őstag
Nekem általában nem tetszik ez a kockavágás, meg valóban, lehet picit szűk is, de valahogy nekem így tetszett a legjobban. A keret is érdekes kérdés...
Fene egye meg, ha annyira határozottan tudnám a saját képeimet is (ki)értékelni, mint másokét, egyszerűbb lenne
Köszi a véleményeket, odafigyelek!https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Balinov
titán
válasz marcitp #37935 üzenetére
csak csatlakozni tudok Lassú Vízhez..tetszik, nagyon jo pillanat, ahogy anyaval egymasra neznek,szerkesztes is, utomunka is, meg a post crop vignetting is tetszik.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
PitLee
őstag
válasz marcitp #37942 üzenetére
Jó lett.
Tovább lapozgatva a "Nehéz az iskolatáska..." nekem kifejezetten tetszik az elfáradt kisdiákkal, igazi pillanatkép jól szerkesztve és nagy mázlival, pont az "Írás" szó írásgyakorlása közben lencsevégre kapni, ez egy ilyen megismételhetetlen pillanat.UI:A makrókhoz milyen objektívet használtál?
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz PitLee #37943 üzenetére
Annál a képnél az zavar, vacakol(t) az af a D300-on. Sajnos nem az "írás" szó lett éles, pedig az volt célkeresztben. Meg hát nyitva is volt az obi. Bár pontos váznál nem lett volna ez a baki. Ami mf-el lett lőve, azok az élesek ezzel a vázzal...
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
marcitp
őstag
55/3,5 micro nikkor, hol gyűrűzve, hol anélkül. Van, aminél "mindent ami van" alapon a gyűrűk alá került egy TC201 telekonverter is, de az azért már hosszú...
Volt egy darabig Vivitar 55/2,8 (1:1) is... mindegyik kép alatt azért úgy nagyjából odaírkáltam. Amolyan tesztmakrók ezek. Tervben van a normálisabb fotókészítés is a témában.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
PitLee
őstag
válasz marcitp #37944 üzenetére
Egy másik topikban olvasgattam, hogy az objektív előre vagy hátrafókuszál és mennyit szenvedett vele a srác míg jó lett, megkerestem ez volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs