- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
szatomi30
tag
Sziasztok!
Jövő félévben ha minden jól megy mechatronikai mérnökként végzek. (automatizálás specializáció).
Vidéken ezzel a végzettséggel milyen pozíciókra tudok pályázni, illetve mekkora a kereslet az automatizálási mérnökök iránt? (Elsősorban Szeged környéke és Békés megye lenne a cél.)
-
Mercutio_
félisten
válasz szatomi30 #12851 üzenetére
Autóipari cégeknél néznék szét, akár gyakornoki/frissdiplomás programokat, az referenciának is jó lehet, ha mégse tetszene a dolog
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
válasz szatomi30 #12851 üzenetére
Kiváló lehetőségek vannak pl a Szeged melletti Domaszéktől bő 800 km-re, Münchenben.
Bocs, muszáj volt, innentől troll off.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Morgan Stanley -ről tudna vki mesélni pár szóban?
Arra lennék kíváncsi, hogy az interjúztatás hogyan zajlik, hány körös, kell-e tesztet kitölteni, kikell kell beszélni az interjú során, angol mennyire fontos, stb.Köszi előre is.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Goose-T
veterán
válasz pvt.peter #12854 üzenetére
Elképesztő részletességgel belemennek a .NET szakmai rejtelmeibe, készülj fel elméleti tudásból. Példák: a dictionary, hash és láncolt listák közti kapcsolat; garbage collector és IDisposable; reference és value típusok. Addig kérdezgetnek, amíg meg nem fingatnak. Kösd fel a gatyát!
Szerk.: nekem nagyon ellenszenvesek voltak. Fura, hogy ilyen részletességgel kérték számon a .NET "motorháztető alatti" működését, viszont patternekről, SOLID-ról, clean code-ról, CI/CD-ről és társairól nem kérdezgettek.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
félisten
válasz Goose-T #12857 üzenetére
Mert azt mindenki tudja, egyebkent meg sokat nem is jelent.
En anno interjuztattam ott egy csomot, es igen, ha valakivel mar a .NET assemblyk metaadat-strukturajarol lehet beszelgetni, ott vilagos, hogy az illeto latott mar kozelrol ilyesmit. Ez nem szamonkeres, hanem arrol szol, hogy felmerjuk, hogy a jelentkezonek hol vannak a hatarai. Ha ranezesre latszik, h tudod a SOLID-ot, akkor miert toltsunk idot azzal, hogy elmondatom veled?
while (!sleep) sheep++;
-
Goose-T
veterán
Rengeteg helyen interjúztam már, de csak ott voltak ilyen szőrszálhasogatóak. Ráadásul emlékeim szerint jópár évvel ezelőtt is ugyanez volt a gyakorlat, nem most interjúztam velük először. Mondjuk nem is tudom, minek jelentkeztem egyáltalán. Hátam közepére sem kívánok megint banki melót. Csak három és fél hónapja nem dolgozom a koronavírus miatt, és az asszony már rugdosott, hogy szerezzek munkát.
A lényeg az, hogy máshol mindig megadták azt a pénzt, amit a Morgan Stanley nem akart kifizetni nekem. Most is, már csak napok kérdése, és kezdem újra a munkát.
Egyébként egy régi barátom ott dolgozik, VP vagy mi a fene a jobb grade-je, és ő is panaszkodik, hogy nehezen találnak embert, és a meglévők is szállingóznak elfelé. Talán le kéne szállniuk a magas lóról.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
C3POW
csendes tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem mi szükséges vagy egyáltalán szükséges e vmilyen szakma vagy hogyan kerülhetnék be olyan csapatba céghez ahol hardverekkel foglalkoznak, tesztelnek, gépeket építenek. Ugyanis ez egy álmom hogy ilyennel foglalkozzak csak tanácstalan vagyok merre kéne elindulnom. Bocsánat ha butaságot kérdezek.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Ha hardware fejlesztésre gondolsz, akkor villamos, vagy gépészmérnöki diplomát célozz. Van olyan cég itthon is bőven akik valamilyen "gépet" fejlesztenek, ha gép alatt olyan dolgokat értünk, mint valami szerszám, vagy autóipari alkatrész vagy valami hasonló.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
kexksz
addikt
válasz Goose-T #12860 üzenetére
"Egyébként egy régi barátom ott dolgozik, VP vagy mi a fene a jobb grade-je, és ő is panaszkodik, hogy nehezen találnak embert, és a meglévők is szállingóznak elfelé. Talán le kéne szállniuk a magas lóról."
Mi anno tobbszor probaltuk valahogy a vezetoseg tudtara adni, hogy ha nem fizet a ceg piaci ber felett (es mar nem fizet) akkor senki nem fog ide jonni, itt az MS nev nem bir olyan presztizzsel es nem is fizet annyit, mint NYC-ban vagy Londonban. Emberek annyit latnak, hogy banki munka legacy rendszerekkel ugyanannyi penzert amiert mashol kvazi greenfield is van (es igazuk is van). Az utanpotlast gyakorlatilag a grad program adja, ahova regen nagyon jo emberek jottek, most meg... hat mar nem, de az az 1-2 aki jo az el is megy 1-2 even belul.
[ Szerkesztve ]
-
-
Na, az ugy mar elviselheto lenne, ha cserebe az ilyen szintu rugalmatlansagert boven piaci ber felett fizetnenek.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Kért itt már valaki referenciát visszamenőleg? Megpályáztam egy munkát külföldön és kérnek referenciákat az utolsó 2 munkahelyemről. Ilyenem pedig sajnos sincs, csak munkáltatói igazolás, hogy mitől-meddig dolgoztam a cégnél. Nem tudom, hogy lehetne referenciát kérni egy cégtől, ahol 2 éve dolgoztam. Lehet már az akkori főnököm sem dolgozik ott, így picit most tanácstalan vagyok. Van valami tippetek?
-
dkaro
őstag
válasz dangerzone #12879 üzenetére
Nem csak kontaktot kérnek, hogy leinformálhassanak? Néhány cég csinál background checket felvétel előtt és ilyen x évre visszamenőleg megkeresik az előző munkáltatóidat.
-
nagyúr
Nekem szoktak írni volt beosztottjaim akár 4-8 év távlatából is, hogy szükségük van refefenciára, ajánlásra, és írjak nekik, illetve fel szokott merülni, hogy megadhatják-e az elérhetőségeimet ezzel kapcsolatban. Bár már nem az adott társaságnál dolgozom, el szokták fogadni, illetve volt, hogy felhívtak, hogy a volt kollégáról beszéljünk, nem volt nekik probléma, hogy már nem dolgozom annál a cégnél.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Ha tartjatok a kapcsolatot, vagy egyaltalan konnyen fel tudod venni vele a kapcsolatot, akkor kerdezd meg, hogy vevo-e ilyenre, aztan ha igen, problem solved.
Ha nem, akkor altalaban semmi gond nincs azzal se, hogy megirod az uj cegnek, hogy mar a regi contact se dolgozik annal a cegnel, illetve elerni se sikerult, tehat max a HR-t tudod megadni, mint contact. Mindenki tudja, mire lehet szamitani a HR-tol, az altalanos tapasztalat az, hogy a HR-esek is tisztaban szoktak vele lenni, hogy minden (masik) HR-es hulye es hasznalhatatlan, nem szokott a dologbol problema lenni."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
bambano
titán
a referencia nem arról szól, hogy most mit csinál a volt főnököd, hanem arról, hogy akkor mit csináltatok együtt.
tehát az, hogy már a volt főnököd se dolgozik ott, érdektelen.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Jahno
veterán
válasz Mercutio_ #12885 üzenetére
Előző helyem pld. kompletten nem is létezik, bezártuk a bótot, előtte lévőnél meg a főnökök sem, vagy a fél divízió. Bár most elgondolkoztam, hogy 15 évvel ezelőtt mikor először fel akartam mondani és az indián 1 órát sírt a telefonban azt most meg lehetne-e keresni, tudja-e egyáltalán ki vagyok és mi történt? Bár fele céget és részleget is nehéz lesz megtalálni ilyen-olyan módon. Vagy akkor jön a HRes személyi dosszié, amibe teljesen mások vannak írva, max. a kilépés körülményeiről valami ferdítés és kész?
-
Mercutio_
félisten
Fizikailag attól még gondolom létezik az ember
Ha ilyen cégeknél dolgoznék összedobnám rendesen a LinkedIn profilom és azokat a kisebb/nagyobb főnököt akikkel olyan a viszonyom megkérném, hogy LinkedIn-en írjanak ajánlót az adott időszakról (van ilyen funkció, Jahno was my most motivated kolíg, ő húzta legmesszebb az utp-t, stb-stb )
Aztán cv/interjú esetén arra hivatkoznék.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Jahno
veterán
válasz Mercutio_ #12889 üzenetére
Linked még néha okés, de aztán FBn főleg a szakmai utunkat szoktuk megosztani. Janem.
Mostani cégemnél meg meg lehetne találni, van főnök is, helyi erő. Többi már bonyolultabb. Aktuális HRes lehet azt mondaná jó arc vagyok és nyomtuk a kockaklubot a Borkuckóban Legyen ez előny vagy hátrány.
-
Mercutio_
félisten
FB-t csar arra írtam, hogy nem jut eszébe rákeresni a HR-esnek a jelentkezőre, nyilván nem ott fejtjük ki a szakmai múltunkat.
HR-est nem kell/érdemes bevonni, semmi releváns referenciát nem fog tudni rólad adni, ami az új helyet érdekli.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ezek a HR-esek mindig tudnak újat mutatni...
Megkeresnek, hogy hú mekkora lehetőség ilyen szagos email-es DevOps engineer (gondolom Exchange / O365-ös embert keresnek aki már látott PowerShell-t )
Korrektül válaszolok, hogy hát nemrég kezdtem az új helyen, nem igazán gondolkozok most váltáson egy darabig, de azért beszéljünk. Mondja meg a céget, bérsávot aztán társaloghatunk.Válasz:
A Morgan Stanley-nél nyitott a lehetőség.
Hivatalos bérsávot sajnos nem tudok kiadni, esetleg abban tudna segíteni, hogy Önnek mi lenne az elképzelése?
És ne akadjak ki.....| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
theuprising
tag
Én is devops vonalon mozgok, de nagyon kíváncsi vagyok mik a nettó számok "máshol".
Ki mit ismer? Mennyit ajánlanak mostanság (BP-n)?
Akár kicsik, akár nagyok. -
Mercutio_
félisten
válasz theuprising #12895 üzenetére
Ott a gond, hogy nem ugyanazt értik DevOps alatt különböző helyeken, innentől a bér önmagában semmit nem jelent
-
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Service Deskesként/Helpdeskesként keresnek munkát IT cégeknél. Németül dolgoztam az ITSH-nál, van egy felsőfokú C német nyelvvizsgám, de egy erősebb B2-es szinten beszélek, az infós nyelvben otthon vagyok. Egyetlen hátrányom, hogy az angolom szegényes, megértem, de nem beszélem úgy, mint a németet.
Sajnos emiatt nem tudok elhelyezkedni IT-s cégeknél ebben a poziban itt Pesten, mert mindenhol azt látom, hogy a belsős nyelv az angol.
Esetleg tudnátok ajánlani olyan céget, ahol inkább csak a németre koncentrálnak és az angol annyira nem befolyásolja a munkát? Nagyon szeretnék visszatérni ebbe a pozícióba.Köszönöm előre is!
-
arcsin
senior tag
Csak jelezném mint kis mazsola, pályakezdő, február óta frissdiplomás hogy ma kaptam egy e-mailt, miszerint
"A vállalatunknál zajló belső mozgások miatt ennek a pozíciónak a betöltése egyelőre nem tartozik a prioritások közé, ezért átmeneti, ám egyelőre határozatlan ideig nem folytatjuk a kiválasztást."
Junior tanácsadó pozira meg valami folyamat menedzsmentre is jelentkeztem ehhez a céghez. Ez alapján nekem úgy jött le, hogy újra zárkóznak be a cégek, létszám stop meg minden. ÚJRA.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest