- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szente
addikt
válasz kiskuplung #25297 üzenetére
Tegnap éjjel úgy feküdtem le, hogy végre működött.
Ma reggel megint nem. Aztán feltett a Win valami update-et és azóta jó töbszöri újraindítás után is.
Aztán lehet, hogy tényleg a kábel van megtörve, bár 99%-ban ülve játszom... -
Márton
nagyúr
Kicsit más téma:
így 40 felett kezdem észrevenni, hogy a közeli dolgokat már pár centivel távolabb kell tennem, hogy kényelmesen tudjam olvasni Ugye mivel sokat ülök gép előtt, tudom, hogy ez az állapot jobb már nemigen lesz, kitolni sok vitaminnal, megfelelő alvással és sok kirándulással, távolba nézéssel lehet. Ez utóbbinál viszont eszembe jutott, hogy VR-ben, ha mondjuk nincs közeli dolog a jelenetben, csak a végtelenben, akkor a szemtengelyeim párhuzamosan állnak és a végtelenbe fókuszálnak? Tudja ezt valaki biztosan?
Mert akkor azzal is tudnám (a kirándulások mellett) pihentetni a szemem? Annak ellenére, hogy fizikailag pár centire van a szemeimtől egy elektroszmogos, vibráló kijelző...Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz Márton #25302 üzenetére
Nyilvan probaltam mar, par eve bennevagyok a vrben. Csak valahogy nem erzem azt a nyugalmat szemeimen, mint mikor egy dombtetorol a tavoli hegyeket nezem. De lehet csak a pixelesseg miatt. Ezert kerdem, hogy ilyenkor hogy allnak egyaltalan a szemeim.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
kiskuplung
őstag
válasz Márton #25305 üzenetére
Pár éve én már mondtam ezt, hogy elvileg a végtelenbe fókuszál a szemed a lencséken keresztül, de az AirCar-ban én minden probléma nélkül tudok fókuszálni az ablakon lecsorgó vízcseppekre is, vagy azok mögé, a tájra. Próbáld már ki, kíváncsi vagyok.
Amúgy lazán kapcsolódik, de VR-ral már régebb óta próbálkoznak lusta szemet gyógyítani. [link]
-
MlbMatic
tag
-
barcalaci84
őstag
válasz kiskuplung #25306 üzenetére
Szemklinikak használják tompalatas javaitasara is külföldön saját vr szoftverekkel...
Egyébként én is úgy érzem h messzebbre látok mint 2 évvel ezelőtt, illetve a szemem se fárad, mint korábban monitor előtt... -
Zeller01
tag
válasz barcalaci84 #25310 üzenetére
Honnan érdemes most a hétvégén Oculust rendelni? Német amazon, vagy Osztrák Saturn, Conrad, MediaM? Nem nagyon látok postaköltséget sem ezeknél. Amazonnál kijött egy azt hiszem 435€ végösszeg, ami nem kevés , főleg nem, ha az amazon váltja be...
. : Z E L L E R : .
-
Captor
tag
Sziasztok,
Ez a laptop elbírna a hp reverB-vel? Nálam is csak szimulátor jöhetne szóba.
Bár lehet ha elbírná se veszek, mert elvettétek a kedvem . Már most kicsit hányingerem lett az olvasástól.HP Pavilion Gaming 15
i5-9300H Processor Intel® Turbo Boost 8GB RAM
512GB SSD
Nvidia GeForce GTX1660Ti 6GB -
kiskuplung
őstag
válasz Zeller01 #25311 üzenetére
Látom nem válaszol senki, én pedig nem vagyok nagy akció-manó, de ezt szokták ajánlgatni a srácok : [link]
Az ÁFA-t nem számolja úgy át, mint az Amazon, de megbízható oldal.@Captor : mivel vettük el a kedved? Én ezekben a laptopokban nem vagyok otthon, de ha ez segít, ez a GTX1660Ti nem tűnik rossznak, és VR-ban az eddigi tapasztalatok alapján a GPU a fő komponens, ami számít. Persze, ha nem rakod valami ratyi CPU mellé, ahol az válik a szűk keresztmetszetté. Én anno egy i5-3570K mellé raktam a GTX1080-at, és hát ezt már akkor is tudtam, hogy nem egy túl kiegyensúlyozott gép
[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
25 pénz a Lone Echo, ilyen olcsó még sose volt. [link]
Vegyétek, vigyétek, az Asgard's Wrath-ig ez volt a legjobb VR játék a világon -
barcalaci84
őstag
Ma 1 hónapja kezdtem bele az 50 napos kísérletembe h sikerül - e fogynom pár kilot VR segítségével.
91,5 kilorol kezdtem nov 1-en és ma 84,5 - t mértem
Az etkezesre próbálok odafigyelni több kevesebb sikerrel
Pár nutellazas, gyorskaja, sutizes stb azért maradt :)Thrill of the fight, Beat saber és neha Pistol whip - et kombinálgatom...
Így elég intenzivek az edzések (kB 150-es atlagpulzus) és kellően változatosak is számomra.[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz kiskuplung #25314 üzenetére
Basszus basszus basszus. Már azt hittem hogy megúsztam ezt az egész Black Friday mizériát egy amazon fire stickkel. Semmilyen digitális tartalmat nem vettem már hetek óta, erre tessék.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Márton
nagyúr
válasz barcalaci84 #25310 üzenetére
hú, ez jó hír
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
kiskuplung
őstag
válasz barcalaci84 #25315 üzenetére
Ezzel nem kell kísérletezni, elég nyilvánvaló, hogy gép előtt punnyadva nem fogsz fogyni, ellenben ha fél-egy órákat ugrabugrálsz minden nap és még a kajára is odafigyelsz, akkor menthetetlenül fogyni fogsz.
Én januárban tekeredtem rá erre a fitnesz témára, vettem karkötőt, meg okosmérleget, amit csak el tudsz képzelni Én nagyon lusta vagyok, de a statisztikákat imádom, ezzel lehetett rávenni magamat, hogy kezdjem el csinálni. Bármilyen mozgásformát unalmasnak és értelmetlennek érzek. De sajnos így a 40-hez közelítve oda kell figyelni a minimális mozgásra, ételben pedig a minőségre a mennyiség mellett
-
barcalaci84
őstag
válasz kiskuplung #25318 üzenetére
A kérdéses inkább az volt h 1 hét után megunom-e és utána csak 1-2 x lesz kedvem nekiallni illetve h mennyi lesz a végén.... Az 50 nap végére még most se zarnam ki h többet fog mutatni a merleg mint most, mert egyre több a zabalas és nehezebben is kezdek a mozgáshoz, mert kvázi elégedett vagyok már most az eredmennyel
Illetve régebben azért mozogtam rendszeresen a szabadban mégsem sikerült fogyni...
-
Vaze
őstag
válasz barcalaci84 #25319 üzenetére
sorry,lehet hogy mar kerdeztek,te hogy oldod meg az izzadas problemat?(persze ha izzadsz kozben)
[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Pinky001
csendes tag
válasz Captor #25312 üzenetére
Szimre talán elég de én nem mennék 1070 alá, mert ha esetleg nagyon megtetszik a VR és másra is kiváncsi leszel akkor már lehet kevés lesz a 1660Ti. Nekem a laptopban kb asztali teljesitményü 1070 van, de volt már hogy kevésnek éreztem pl Seeking Dawn esetében. Bár az elég optimalizálatlan. Meg hát a jövöben amik jönni fognak cimek, elöbb utóbb a gépigények is emelkednek majd...
-
Vaze
őstag
válasz barcalaci84 #25321 üzenetére
Koszonom szepen
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
-Solt-
veterán
-
Jinxb1rd
addikt
válasz barcalaci84 #25315 üzenetére
Én 3-4 kilót fogytam, de ami a legfontosabb, hogy 3 hónap kondi és futás után se ment le semmi a hasamról, ezzel meg igen. Ha kicsit jobban odafigyelnék az evésre, még többet és gyorsabban fogyhatnék. Főleg ha nem 6 órákat aludnék utána, hanem kialudnám magam. Mindig megfogadom, hogy na jövő héten majd profibban, aztán mégse. De majd venni akarok plusz felköthető súlyokat a kezemre lábamra, hogy kicsit nyomatékosítsa a céljaimat.
Azt viszont nem írtad le, hogy milyen gyakran, hány percet tolod. Én kb minden második nap próbálok 2 órát edzeni.
A tippet köszi, meg is vettem. Remélem nem kell refund Bár kicsit soknak találom a lovét a végigvitelhez szükséges időhöz képest.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Captor
tag
válasz kiskuplung #25313 üzenetére
Azért ment el a kedvem, mert azt írtátok, szimulátorral nagyon megviseli az embert a VR (szédülés, hányinger).
@Pinky001
A laptop már adott. Céges, ez volt a legerősebb. Volt amelyik i7-el volt szerelve, de gyengébb GPU-val. Gondolom 400 ezerig ennyi fért bele.
Nem tudom lehet e nagyobbra cseréltetni utólag ezekbe a videókártyát. Tudom, hogy szerelik ezeket nagyobbal is. -
Pinky001
csendes tag
válasz Captor #25326 üzenetére
Cserélni szerintem nem, de elég lesz szimezéshez igy is. Ez a szédülés dolog meg mindenkinél más. Én pl a ringlispilre sem merek felülni (mióta egyszer lehánytam a népet) Asetto Corsa-ban meg tolom 300-al. Bár eleinte fura de meg lehet szokni ha nem vagy hiperérzékeny az ilyesmire.
-
kiskuplung
őstag
válasz -Solt- #25324 üzenetére
Közepes kell hozzá. Ha pontosan nem is érted, hogy mit miért kell csinálni, elég jól jelzi a teendőket.
Felirat is bekapcsolható.
Én csak ezért nem hagynám ki, mert így szerintem ez "A VR" játék.
Bár most már olyan sokszor írtam ezt le, hogy tuti megveszitek, és jöttök majd, hogy hát ez nem is olyan jó -
barcalaci84
őstag
válasz Jinxb1rd #25325 üzenetére
Heti 5-6 alkalommal minimum 1 óra esetleg 1,5 óra...
Kezdetben csak beat saber experten vagy expert+....
1-2 hete thrill of the fight-tál kezdek...
Általában 6 menetét tolok és 30 mp szünetekkel menetek közt... Ez hamar feltolja a pulzust és az izzadás is jön rendesen...
Aztán mehet a Beat saber amiben min 500 kalóriát tolok... Ha van még időm kedvem akkor egy kis Pistol whip levezetesnek...A csuklosullyal azért óvatosan, mert kicsinalja az ízületeket, inkább valami mellény ajánlott szerintem...
-
kiskuplung
őstag
válasz barcalaci84 #25329 üzenetére
Tényleg ezt én is akartam írni, hogy ez a súlyozás nem túl jó ötlet.
-
barcalaci84
őstag
Amugy mintha korábban azt írtatok volna h Beat saberben az oculus store - osok nem látják a steamen vásárlók eredményét...
De tegnap kivételesen nem party módban nyomtam és feltunt h pl Dyingsoul neve is ott volt a listában pár számnál...Meg az is feltunt h elég durva pontokat csinálnak páran :)
Hogy a fenébe tolnak páran 93-4 % t expert számokon?
Full comboval is ritka nálam h a 90 meglegyen experten -
s:zozo
aktív tag
Sokan elfelejtik azt a tanácsot (nézz be az option menübe), ill. a játékos sem vet rá egy pillantást. Melyben sok game esetében találhatunk a rozsszúlétet csökkentő állításokat.
Pl. Dirt Rally-ban is van ilyen és a Elite Dangerous-ben is. Pont a vezetést befolyásoló kapcsoló. Kamera, fej mozgás. -
ZsZso
Közösségépítő
válasz barcalaci84 #25331 üzenetére
Nekem ez sokat segít elérni: "2.3 hrs last two weeks / 98.4 hrs on record" (mostanában kevés az időm rá)
Az elején én sem értettem, hogy hogyan lehet expertet tolni, de 1 év alatt annyit játszottam vele, hogy most már nem gondolkozom a mozdulatokon; olyan mint a vezetésnél a sebességváltás. Néha egy-egy mozdulatsor után magam is elcsodálkozom, hogy ezt hogyan csináltam . Hónapról-hónapra fejlődsz és egyre pontosabb leszel és egyre több és több 115 -ös ütésed lesz, vagy 100-110 fölötti (az elején a oldal ütéseknél 70-80 volt nálam a max pl.). Elképesztő, hogy még 1 év után is van fejlődés. Most pl. rájöttem, hogy ha felgyorsítom a full combos expert/expert+ -os számokat, akkor baromi jó móka lesz belőle.
Ennek örömére ajánlok is pár számot:
The Twist – Chubby Checker - a legjobb
Poison – Nightcore - rühellem az elektronikus zenét, de ez ... ez valami eszméletlen jóSzerk:
@Jinxb1rd
Súlyozás tényleg nem jó ötlet. Nekem már attól fáj a kezem néha, hogy nagyobb (nehezebb) akksikat tettem a kontrollerekbe.[ Szerkesztve ]
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
kiskuplung
őstag
Azt írtuk, hogy nem ajánlott a VR-ral való ismerkedésre, hogy valaki egyből beleül egy szimulátorba, mert elég jó eséllyel rosszul lesz.
Ez is ezerszer el lett mondva, hogy azért van, mert annyira intenzív az élmény, hogy a szemed teljesen befogadja a látványt. Viszont a füledben lévő folyadékkal nem érzékelsz gyorsulást, és ez ellentmond 10-20-30-40 éven át trenírozott tapasztalataidnak az agyadban.
Ha szenzoros ellentmondásba keveredsz, ez jó eséllyel mérgezésre utaló jel, és ezért leszel rosszul, hogy kiürítsd a gyomrod tartalmát.
Azt is írtuk, hogy ez gyakorlással először mérsékelhető, utána pedig megszűntethető.
Kezdésnek pedig olyan appokat kell kipróbálni, amikben teljesen természetesen tudsz mozogni, forogni, egy helyben állva, esetleg a saját lábaidon sétálva. Több mint 100 fős mintám van: így senki se lesz rosszul.
Amúgy ide a rozsdás bökőt, hogy a Half Life: Alyx miatt VR vásárló emberek nagyrészének ez lesz az első VR élménye, és GARANTÁLT a rosszullét.
Utána pedig jön a : "próbáltam egy órán át, behánytam, ez egy sz@r. 1 csillag"
-
tobias88888
őstag
Újra van Rift S az alzán: [link]
-
Márton
nagyúr
Most akkor ezek a dalok teljesen ingyenesek?
Vagy hogy is van ez az egész modding dolog?
Van ingyenes/fizetős is ? Megy mindenhol vagy csak Ritf, de Quest már nem?
Vagy már ott is? Valaki összefoglalná pár mondatban?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
abydos
aktív tag
válasz kiskuplung #25334 üzenetére
Ezzel nem szoktam egyetérteni. Mármint ezzel: "Ez is ezerszer el lett mondva, hogy azért van, mert annyira intenzív az élmény, hogy a szemed teljesen befogadja a látványt. Viszont a füledben lévő folyadékkal nem érzékelsz gyorsulást, és ez ellentmond 10-20-30-40 éven át trenírozott tapasztalataidnak az agyadban."
Tegye fel a kezét, aki nem lenne rosszul, ha beülne először egy rali versenyző mellé, egy űrhajóban vagy repülőgépben dugóhúzózna. Tegye fel a kezét aki nem lenne rosszul egy hullámvasútban, ami gyorsan és össze-vissza pörget.
Pedig mindegyiknél a füled szinkronba kerül a képpel, akkor nem is kéne rosszullétnek jelentkeznie, nem?
[ Szerkesztve ]
VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)
-
Jinxb1rd
addikt
Dirt Rally 2.0-val játszottam egy csomót és semmi bajom nem volt. Nekem még problémám is volt, hogy semmi nem jön át, még egy 4x-es bukfencezés után se.
Feltételezem, hogy nem mindenki lesz rosszul hozzám hasonlóan a játékoktól, csak aki igen, az szereti ezt hangoztatni.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Már harmadszor raknám fel a játékot, de lehet ránézek majd. Nálam az az elsődleges, hogy ezeket a segítőket kikapcsolom, mivel be vannak kapcsolva mindig biztonsági okoból
Ez olyan, mint mikor az emberszabásúból ember lesz, csak gyorsabb a folyamat[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Márton
nagyúr
-
JoolsNOS
veterán
Az Alzás Beat Saber milyen kulcsot ad?
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
kiskuplung
őstag
válasz s7evcsenko #25347 üzenetére
"Jelenleg a legkedveltebb Steam játék a dinamikus zenét és a könnyű kardokat kombinálja a repülő kockák csökkentése érdekében."
Atya-gatya
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #25348 üzenetére
Égjáro Lukács és a könnyű kardja?
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Dyingsoul
Topikgazda
Végre valaki más is ajánl számokat rajtam kívül!
(#25331) barcalaci84: Expert számokon a nagy pontosságot úgy lehet elérni ha egyrészt sokszor próbálkozol, másrészt koncentrálsz de valami kegyetlen módon. Sokszor az "élvezet" rovására megy mikor annyira koncentrál az ember. Kb ugyanaz, mint mondjuk egy CS:GO. Arra figyel az ember, hogy csak headshotokat osszon. Azért az nem ugyanaz, mint amikor csak úgy leülsz fraggelgetni a gép elé. De ez is egyfajta élvezet csak ez másféle. Ezért sem egyszerű játék a BS, meg lehet ezt közelíteni több oldalról is...
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest