Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz roly7 #11599 üzenetére

    Szvsz olyan VR szeműveg, ami akár egy közepes házimozi élményét meg tudja közelíteni még nem készült.
    A rendes filmnézéshez tényleg ki kell várni, amíg a hmd-k felbontása eléri a szemenkénti 4K-t, hogy egy sima 1080p-s filmet minőségi kompromisszum nélkül tudj élvezni.
    De még akkor se mondanám, hogy érdemes VR-ben filmet nézni, mert a hmd-k túl kényelmetlenek 2 óra nyugis nézelődéshez. Persze VR játékokkal akár 4-5 órát is le lehet húzni hmd-vel a fejeden, de ha hátra dőlve szimplán élvezni akarod a filmet, akkor elég hamar kényelmetlenné válik, hogy egy bukósisak szerű izé van a fejeden.
    360 fokos videók nézegetéséhez amúgy a hamarosan megjelenő arm-os, önálló hmd-k (Oculus Go és társai) megfelelőek lesznek, de ezek a videók jelenleg kb. a pár perces (max. pár tíz perces) youtube videók szintjén mozognak.
    Az egész VR videózás még nagyon az elején jár mind esztétikailag, mint technológiában, tehát még a legjobb munkákra is max. azt lehet mondani, hogy izgalmas kísérlet.

    Azaz:
    - ha rendes filmeket vagy tv sorozatokat akarsz VR-ban nézni TV vagy monitor helyett, akkor gyere vissza 2-3 év múlva ;]
    - ha 360 fokos videókat akarsz nézni, mert érdekel a műfaj, akkor várd ki a következő pár hónapot, amíg kijönnek az önálló arm-os VR cuccok

Új hozzászólás Aktív témák