- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chal
addikt
Van itt Macbook (12"-es) user? Kíváncsi lennék a tapasztalataira, illetve hogy mennyire lehet együtt élni a géppel, megbánta e a vásárlást pl. az 1db port miatt.
Nekem sok évig tökéletes szolgálatot tett egy Macbbok Air 11", mert pont illet ahhoz az élethelyzethez amiben akkor voltam: napközben monitorra kötve irodai munka, office alkalmazások, webezés, kis Windows Fusionben (kizárólag managemenet célokra, olyan eszközökhöz amiknek nem volt OSX-es megfelelője (mondjuk vmware vsphere client). Amikor pedig 2-3 havonta "terepre" kellett vele menni, akkor nagyon élveztem a tablet szintű "terhet", és ilyenkor a kijelző sem zavart, mert csak rövid hibaelhárításokhoz kellett használni (pl. adatközpontokban egy-egy szerver vagy hálózati eszköz újraélesztése). Este pedig simán hazavittem egy oldaltáskában és tudtam rajta filmezni
Úgy hozta most az élet, hogy megint olyan munkám lenne, amibe nagyon jól illene egy ilyen gép, viszont ugye 11"-es Air nincs már. A cég által adott keretbe beleférne egy Macbook, de kicsit tartok "dongle hell"-től Van már használható és stabil dokkóló hozzá, amiben van ethernet, hdmi, usb portok, SD olvasó, stb..?
Amik fontosak lennének:
- Gigabites ethernet dongle, ritkán kell, de akkor nagyon, e nélkül halott vagyok terepen, stabilan és megbízhatóan kell működnie. Itt fontos lenne az is, hogy legyen valamilyen Y elosztó, mert vészhelyzetben lenne csak rá szükség, akkor pedig nem megengedhető hogy lemerüljön a gép, tehát a töltőnek és az Ethernet donglenek is mennie kell.
- Megbízható és atomstabil asztali dokkoló, mert nagyrészt monitorra kötve használnám a Macbookot. Nem szeretném ha eldobálná a videójelet, az USB-ket, vagy ha mindenféle trükkök kellenének ("ha sleepelve van a gép rá ne dugd" és hasonló mágiák) a használathoz.
- prezentációhoz analóg VGA és HDMI dongleA fentieket már saját zsebből kéne megvenni, de ha pöpec a gép, nem bánnám.
A keretbe beleférne egy 13"-as Air is, vagy a kisebbik 13"-as Pro, de jobban vonz a közel tablet méretű Macbook, ami közben mégis egy x86 PC Teljesítményben elég lenne, de az egyebek miatt nem szeretnék szívni. A Pro-t ki is lőném, mert kb. ugyanazt kapnám +1db porttal (a fenti lista az igényekkel itt is ugyanúgy állna), de nagyobb méretben és nehezebb súllyal, a kijelző és nagyobb CPU/GPU erőforrás pedig számomra lényegtelen a fentiek miatt.
Tulképpen az a kérdés, hogy játszak e biztonsági játékot, és legyen e inkább az erősen outdated 13"-as Air, vagy merjem bevállalni a Macbookot? Az Airhez ráadsul lenne egy csomó szirszarom régről (TB ethernet dongle, vga dongle, stb..).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Excel topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- További aktív témák...
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest