Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

Van itt Macbook (12"-es) user? Kíváncsi lennék a tapasztalataira, illetve hogy mennyire lehet együtt élni a géppel, megbánta e a vásárlást pl. az 1db port miatt.

Nekem sok évig tökéletes szolgálatot tett egy Macbbok Air 11", mert pont illet ahhoz az élethelyzethez amiben akkor voltam: napközben monitorra kötve irodai munka, office alkalmazások, webezés, kis Windows Fusionben (kizárólag managemenet célokra, olyan eszközökhöz amiknek nem volt OSX-es megfelelője (mondjuk vmware vsphere client). Amikor pedig 2-3 havonta "terepre" kellett vele menni, akkor nagyon élveztem a tablet szintű "terhet", és ilyenkor a kijelző sem zavart, mert csak rövid hibaelhárításokhoz kellett használni (pl. adatközpontokban egy-egy szerver vagy hálózati eszköz újraélesztése). Este pedig simán hazavittem egy oldaltáskában és tudtam rajta filmezni :)

Úgy hozta most az élet, hogy megint olyan munkám lenne, amibe nagyon jól illene egy ilyen gép, viszont ugye 11"-es Air nincs már. A cég által adott keretbe beleférne egy Macbook, de kicsit tartok "dongle hell"-től :) Van már használható és stabil dokkóló hozzá, amiben van ethernet, hdmi, usb portok, SD olvasó, stb..?

Amik fontosak lennének:

- Gigabites ethernet dongle, ritkán kell, de akkor nagyon, e nélkül halott vagyok terepen, stabilan és megbízhatóan kell működnie. Itt fontos lenne az is, hogy legyen valamilyen Y elosztó, mert vészhelyzetben lenne csak rá szükség, akkor pedig nem megengedhető hogy lemerüljön a gép, tehát a töltőnek és az Ethernet donglenek is mennie kell.
    - Megbízható és atomstabil asztali dokkoló, mert nagyrészt monitorra kötve használnám a Macbookot. Nem szeretném ha eldobálná a videójelet, az USB-ket, vagy ha mindenféle trükkök kellenének ("ha sleepelve van a gép rá ne dugd" és hasonló mágiák) a használathoz.
    - prezentációhoz analóg VGA és HDMI dongle

A fentieket már saját zsebből kéne megvenni, de ha pöpec a gép, nem bánnám.

A keretbe beleférne egy 13"-as Air is, vagy a kisebbik 13"-as Pro, de jobban vonz a közel tablet méretű Macbook, ami közben mégis egy x86 PC :) Teljesítményben elég lenne, de az egyebek miatt nem szeretnék szívni. A Pro-t ki is lőném, mert kb. ugyanazt kapnám +1db porttal (a fenti lista az igényekkel itt is ugyanúgy állna), de nagyobb méretben és nehezebb súllyal, a kijelző és nagyobb CPU/GPU erőforrás pedig számomra lényegtelen a fentiek miatt.

Tulképpen az a kérdés, hogy játszak e biztonsági játékot, és legyen e inkább az erősen outdated 13"-as Air, vagy merjem bevállalni a Macbookot? Az Airhez ráadsul lenne egy csomó szirszarom régről (TB ethernet dongle, vga dongle, stb..).

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák