Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz biker #19600 üzenetére

    Van egy nagy hátránya persze, a HDD élettartama ugye kisebb, mint az SSD-é

    Ezzel azért vitatkoznék :) Egyáltalán nem meghatározható, hiába nincs benne mozgó alkatrész, a NAND alapú tárolás ezer más hibalehetőséget hozott. Ráadásul az SSD-nek megvan az a hátránya, hogy ha bukod a mapping logikát illetve leírótáblákat, akkor hiába van ott az adat a flashen, kb dobhatod ki a kukába, semmilyen adatmentős sw-vel nem szedsz le róla egy bitet sem, még a bios se fogja látni (mindezt úgy, hogy eközben hardwares baja nincs is).

    De egyébként a lényeg nagyjából az, hogy egyikben sem szabad jobban megbízni mint a másikban, mindegyiket ugyanúgy menteni kell. HDD esetében talán picivel több esélyed van az adatmentésre, cserébe összehasonlíthatatlanul lassabb.

    biza tönkre fog menni a fúzió, ami az ÖSSZES adat elvesztésével jár, ha nincs backupod. (ugye raid módban megy a két lemez)

    Annyira azért nem vészes a helyzet, az FD nem egy RAID0 device (sőt, egyáltalán nem raid megoldás). Annyit csinál csak, hogy a gyakrabban használt blokkokat az ssd-re mozgatja, illetve write cache-nek használja az ssd-t. Ha valamelyik drive kidöglik, akkor csak az azon levő adatok vesznek el, ami adott esetben lehet hogy sovány vigasz, de lehet hogy éppen mákod van, és pont azon a drive-on van annak a file-nak minden blokkja, ami neked fontos. Szóval kicsit szerencsejáték a dolog, és igen, menteni, menteni, menteni, de ezt amúgy is kell mindig :)

Új hozzászólás Aktív témák