- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chal
addikt
3.5"-ös Seagate SSHD-kell van valakinek tapasztalata OSX/iMac kapcsán? Erősen szemezgetek ezzel a megoldással, mert egyrészt sajnálom a 2009 late imacembe önteni a pénzt (az ssd drága mulatság, főleg hogy....). Főleg hogy nekem nem gyere be a kicsi ssd+hdd megoldás, legyen már akkor fasza, kompromisszummentes, optibay mentes. Ehhez viszont 500GB-s SSD kéne, vagy inkább nagyobb
HDD bay thermal szenzorom már lett az imacben egy régebbi gyári hdd meghibásodás, illetve csere után, szóval csak be kéne pöckölni a meglevő 1TB-s helyére az új 1TB-s SSHD-t, és gól. 20eFt egy új, és elég "arany középút" megoldásnak tűnik nekem.
-
Apowersoft Video Downloader for Mac még 15 órán át ingyenes.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Totheground
addikt
Van public béta 6, build number ugyanaz, mint a dev GM 3.0-é.
Kemény 55 mega.[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
RoryBreaker
aktív tag
Én is rühellem a BT-st de csak mert nem teljes.
A teljes BT-s lenne a tökéletes nekem is.
Munkára kell a home, end pgup/downRog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iMac-en teljes rendszervisszaállítást végzek time machine-rol, hatralevo idonek 8 orat ir. Ki lehet valahogy kapcsolni addig a kepernyot, mert most full fenyeron vilagit?
-
-
koma106
senior tag
válasz Totheground #18809 üzenetére
Ez sajna restore alatt nem mukodik, de egyora utan magatol kikapcsolt...
-
-
twine
veterán
Sziasztok!
hogyan tudok kilépni("kilőni") egy olyan programot ami "beragadt"?
Bővebben:
uTorrent-ből szerettem volna szabályosan kilépni, el is indult a folyamat, a Dockon a uTorrent ikonon megjelent a "kilépés" felirat, ugyanezen ikonon még aktív a kilépés gomb,de hiába "nyomkodom", cmd+Q pedig "szürke" a menüben,,,azaz nem is reagál a gombkombira :/
Mit tehetnék?
Nem, nem akkora para, hogy mondjuk egy restartal ne tudnám megoldani valszeg,,csak tanulni szeretnék, ezért a kérdés
Köszönettel[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Force quit, alma menüből vagy nyomva tartod a dockon lévő ikonon a kurzort és ott is van Force quit.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kommy
veterán
Új Mac mini (PCI-e SSD, HD5000, 100 dollárral olcsóbb kezdőár), 27 iMac Retina kijelzővel.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz madgie #18818 üzenetére
Egyelőre nem fogok rohanni lecserélni az i7-es minimet.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
RoryBreaker
aktív tag
Hi!
Elvileg mától elérhető a yosemite?
Nekem pl azt írja, hogy not available in hungary
vagy nem lehet frissíteni, ha már beta 6 van fent?
Hogy működik ez?
Köszi!
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
kenny123
addikt
Az új Mini mivel jobb mint az elozo, late 2012 modell? Videokártyát leszámítva.
yo
-
blakey
titán
válasz RoryBreaker #18820 üzenetére
Még nem jelent meg a magyar App store-ban.
-
blakey
titán
válasz kenny123 #18822 üzenetére
Inkább úgy kérdezném, hogy miben más, ac WIFI-t kapott, nincs Firewire cserébe 2 Thunderbolt 2-es van, új videokártya, nem kapsz átalakítót, legalábbis nem írja, hogy lenne a dobozban, "csak" 2 magos változatok vannak. Szóval szerintem más, de nem biztos, hogy összeségében jobb. De majd jönnek a tesztek, vélemények és meglátjuk.
-
skoos
őstag
Sziasztok, segìtsetek plìz pár láma kérdésen nekem.
A tegnap bejelentett Mac minit szeretném médiaplayerjént (is) használni.Specs:
2.6GHz dual-core Intel Core i5 (Turbo Boost up to 3.1GHz) with 3MB on-chip shared L3 cache
Intel Iris Graphics-tud ez 24p kadenciahelyes lejátszást?
-ha tud, Plex-szel ki tudom ezt használni?
-x3000 Denon erősìtőmön zenélek. Hogy fudom a legjobb hangminőséget elérni Plex-szel?Köszi és üdv,
Sanyi -
blakey
titán
Egyrészt nem értem minek a Plex ha lejátszóként szeretnéd használni?
Mivel tegnap jelent meg ezért akkor lehet biztosat mondani ha ki is próbálták, addig csak az adatokra lehet hivatkozni.Ha meg DLNA-n használnád, akkor értem a Plex-et de a jelenlegi is továbbküldi 24Hz-en az anyagokat. Mádialejátszásra használj XBMC-t. HDMI-n és optikain egyaránt jó hangminőséget kapnál, de addig amíg nincsenek személyes tapasztalatok semmit nem tudunk, kérdéses még a HD hang is, hogy vajon kiadja-e vagy sem, stb.
Egyébként médialejátszásra építs HTPC-t vagy vegyél médialejátszót.
-
koma106
senior tag
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz koma106 #18828 üzenetére
Remek... megörültem neki hogy lesz végre egy fasza Mini az asztalim helyére 8 threades i7-el, Iris Pro-val és házilag upgradelhető RAM-mal meg SSD-vel, ráadásul olcsóbban. Erre meg...
Lófasz a seggükbe.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
twine
veterán
válasz madgie #18829 üzenetére
Bár nem szép dolog ilyen esetben az embernek saját, önnön érdekeit nézni,,,mégis megteszem...:
Egyetlen "jó" dolog van ebben az egészben...:
Így talán tovább, és jobban tartja majd az árát a saját i7 minim,,,
(bár nincs tervben az értékesítés...talán az első olyan készülékem lesz, ami az értéktelenedésig kiszolgál)
Sajnálom ezt a termékvonalat...kár érte...én nagyon megszerettem...[ Szerkesztve ]
-
Nem értem mi ez a világvége hangulat.
A mini ott folytatja, ahol elkezdte. Nem tudok olyan általános otthoni feladatot, ami 4 magos I7-et igényel.
1-2 emberke húzza a szája szélét, hogy nem tudja fél profi gépnek használni.
Amúgy meg a legnagyobb gép van amiben jobb is 3104/6509, mint a "régi" i7 2909/11319. (geekbench single/multi)
+ 23k-val olcsóbb a legkissebb gép!Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
madgie
titán
RAW fotófeldolgozás mondjuk 25-30 megapixel méretben. De nekem Fujim van most, ott az egyszerű 16 millió pixel is hardver-macerásabb, mert más színszűrőelrendezést használnak.
Ez nem elég otthoni felhasználás?
De mindegy is, a keynote-on is megfigyelhetted, mennyire fontos a Mini az Apple-nek (egy mondatot szántak rá másfél óra alatt).
-
Ear001
addikt
válasz madgie #18832 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy ez az egy olvasata van a tegnapi bejelentésnek. Most van ez az olcsó modell, egyelőre ennyit tudunk tenni és ha tavasszal jönnek az Intel új generációs procijai, akkor jöhetnek a Minikbe.
Nem néztem a diszkrét videós Miniket, de akkor azok drágán mennek? -
madgie
titán
válasz Ear001 #18835 üzenetére
Mostanában én sem néztem, de amikor a 2012-es Mini vettem, drágább volt a régebbi dGPU-s használt Mini, mint a HD 4000-es új.
De amúgy sem értem az új Minit, vagyis értem, csak nem tetszik ez a vonal. Túl könnyű volt eddig egy Miniből egy jó mindenest csinálni, RAM csere öt perc, SSD csere elsőre is csak fél óra, kész is van. Most csatlakozócsere, legyen nehezebb dolgod, ne cseréld, ne piszkáld, ha erő kell, fizesd ki, vagy inkább vegyél iMac-et. Ahol ugyanúgy macerás egy RAM csere is.
[ Szerkesztve ]
-
skoos
őstag
válasz blakey #18827 üzenetére
Köszi blakey,
nos, a Plex a filmek és zenék flawless és gyors lejátszására kellenek. Láttam már sok megoldást és médiaplayert, egyik sem győzött meg. Ráadásul a telefonom a 'távszabályzò' ìgy magas az iOS app elvárásom is.Az eddigi minik hardveresen alkalmatlanok voltak a 24p lejátszásra. Nem ismerem a pontos hardveroldali elvárást, amitől működik a 24p, de azt tudom, hogy annyira nem sima dolog az. Gondoltam Ti jobban ismeritek a hardvereket. Meglepődnék, ha 2 év kiesés után gyenge lenne erre a mini, de majd Ti tudorok jòl kitaláljátok
Btw nem DLNA-n használom. Mini- hdmi- x3000- hdmi-tv.
Üdv és köszi,
Sanyi -
czanga
őstag
A memória dolgot néztem énis tegnap, de az LP low power-t takar, ami nem feltétlen jelenti azt, hogy nem bővíthető, forrasztott memóriáról van szó. Az más kérdés, ha lennének olyan genyók, hogy normál nem LP memóriát nem kezelné "véletlenül" szoftveresen.
Várjuk meg szerintem amíg iFixit szétkapja, és minden kiderül.
-
-
blakey
titán
Mivel jelenleg is erőteljesen használom a gépet ill. a Dune-met is, így nem értem mi nem felelne meg neked egy médialejátszóban. HDMI-n nem kötöttem össze a gépet a tv-vel, de DLNA-n keresztül minden gond nélkül megy a 24p. Plex, UMS, Serviio amiket próbáltam.
Lehet, hogy ki kéne próbálnom, hogy miként adja ki a 24p-t. Egy biztos, számítógépen, MPlayerX-el, Leawo Blu-ray player-rel nem látok semmiféle felesleges "röccenést", stb, pedig erre érzékeny vagyok.
Tulajdonképpen nem a gyengeségről van szó, mert sokmindent le tud játszani most is, nekem nincs vele gondom, de egy médialejátszó azért sokkal jobb. A BD3D isokat mivel játszanád le?
Azért érdemes megvárni a teszteket, mert nem biztos, hogy annyira gáz az új mini, cserébe legalább nem esz a fene, hogy februárba vettem egy 1 éves Late 2012-es i7-es modellt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz madgie #18841 üzenetére
Attól, hogy 10éve űzöd az "ipart", még nem leszel átlagos/hétköznapi felhasználó.
A (tömeges) RAW feldolgozást meg inkább a merevlemez fogja vissza nem? (Tényleg érdekel, nem kötözködni akarok. A pár ezer fotómmal jól el vagyok iPhotoval, és a C2D procimmal, 4GB RAM-al)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
blakey
titán
A minap dolgoztam 1,5 GB-os képekkel, azért kell az i7-es proci, elég látványosan "nyomta". Egyelőre nagyon elégedett vagyok a minivel, iMac-ek után azt hittem, hogy visszalépés lesz, de nagyon nem az. Lehet, hogy az új minik sem rosszak, azért kiváncsi vagyok az összehasonlító tesztekre.
-
twine
veterán
válasz blakey #18844 üzenetére
épp így voltam vele én is...féltem meglépni a cserét...
Asztali PC-n i7 950-em volt...és féltem, hogy a miniben lévő mobil i7 a nyomába sem fog érni...kellemesen csalódtam...szedi a lábát szépen...(premiere, final cut)Mikor megvettem, videók kódolásával próbálgattam, és kb. ugyanannyi idő volt neki, mint a régi asztali PC-nek...
(Bár nincs kihasználva sajnos..ezt mindig hozzá teszem)
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Tudtommal OS X alatt nincs rendes 24p támogatás, azaz 23,976Hz. Csak 24Hz van. Meg kell nézni mit tud a Yosemite ilyen terén. Maga az új Mini megfelelő, de Windows alatt. Openelec Linux is megfelelő lehet. Windows mellett a MadVR és a 3D LUT kalibráció szól.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
RoryBreaker
aktív tag
Feltelepítettem a yosemite-t egy clean installal.
Erre a frissítéseknél felhozza a beta5-öt.Miért?
Ez már nem béta. különben is abból már volt 6.
Nem értem. Ti értitek?
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
blakey
titán
válasz RoryBreaker #18848 üzenetére
Már régen megtanultam, hogy egy új rendszernél várok egy-két frissítést, sajnons ilyenkor még vannak anomáliák, esetleg nem megy valami program stb.
Lehet, hogy mégsem clean installal telepítetted? Bár gondolom jól csináltad.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz blakey #18849 üzenetére
Az az érdekes, hogy recovery installt csináltam netről. Rögtön a yosemite-t ajánlotta fel.
most töltöm a store-ból a yosemite-t miközben frissítéseknél a beta5-öt ajánlja fel. ÉrdekesRog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Autós topik
- Nintendo Switch
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest