- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
(az iOS verzió megjelenéséig?) ingyenes a Locko.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
RoryBreaker
aktív tag
Tudom van erre topic, de azért itt is megkérdem, láttam, hogy azért vannak hifisták, szóval valaki biztos ért hozzá.
Szünetmentes tápegységet keresek az iMacem elé. (az aláírásomban benne van mit kellene neki tartani áramszünet esetén.)
Mondjuk 20 perc, fél óra elég, ha bírja áramszünet esetén.
Lenne rajt az imac, a router és a nas.
amit tudok, hogy az imac teljesítményfelvétele:
idle: ~70-80W
max terhelten: ~ kb 300WA cél az is lenne, hogy valami zavarszűrés legyen előtte. Most egy ilyenem van egyenlőre:
[link]de szünetmentes is kellene.
Valakinek valami jó ötlete? Én nem értek ezekhez.
Köszi!
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
válasz RoryBreaker #18402 üzenetére
Mi köze van a hifi-nek a szünetmenteshez
Amúgy én egy ilyen master/slave-es szünetmentest használok. Évek óta teszi a dolgát.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
blakey
titán
Sajnos van, elég sűrűn bezavar és nem mindegy, hogy milyen van előtte. Mondjuk én nem használok semmi spécit, egy-két elosztót házilag csináltam, aztán ennyi. Antennakábeleken földhurok leválasztókat használok, így nincs semmilyen zavar.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
RoryBreaker
aktív tag
Nem úgy értettem, nincs köze a hifihez, csak aki a hifikbe nagyon belemászik, gondoltam ért kicsit ehhez is...
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
koma106
senior tag
válasz koma106 #18064 üzenetére
Ha valaki a jövőben mini displayport to dvi adaptert szeretne venni, annak javaslom a gyári adapter vásárlását. Drága, de legalább gond nélkül működik. (Az utángyártott (WIRETEK) adaptereme több év használat után hirtelen nem működött tovább, kipróbáltam egy másikat, azzal sem ment, aztán megvettem a gyárit és az szépen dolgozik. Valószínűleg tiltotta kedvenc apple-lünk a nem gyári kábelt )
[ Szerkesztve ]
-
-
-
blakey
titán
válasz koma106 #18406 üzenetére
Más lesz a gond, nincs tíltva semmi ilyesmi.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
koma106
senior tag
Csak a tapasztalatommal tudom alátámasztani és az interneten olvasható "összeesküvés elméletek" alapján az Apple kábelekben és adatperekben van egy authentication chip, ami a gyári kiegészítő azonosítására és használatának engedélyezésére szolgál.
Nem akarok jobban belemenni, mivel már megvettem az apple adaptert...ezzel működik.
Ha valakinek kell a régi adapterem, akkor szívesen átadom, én már nem tudom használni.
Van egy Wiretek mini displayport to DVI adapterem és egy ebayről rendelt minidisplay port to hdmi kábelem. Egyik sem működik a gépemmel.[ Szerkesztve ]
-
-
-
blakey
titán
válasz koma106 #18409 üzenetére
Ez marhaság, ne haragudj. Ez oltári nagy öngól lenne, hiszen, sokkal minőségibb kábelek is vannak mint az Apple kábelei, én egy hama aranyozott HDMI-DVI kábelt használok és hibátlan. Az Apple kábeleit is valamelyik gyártó készíti ahogy az egereket, billentyűzeteket, stb. Ha mindaz igaz lenne amit írsz akkor semmilyen más eszközökkel nem kommunikálna a Mac, de pont az ellenkezője van, mindennel kommunikál.
Arra nem gondoltál, hogy valami érintkező megsérült? Próbáld ki másik gépen, stb.
[ Szerkesztve ]
-
koma106
senior tag
válasz blakey #18411 üzenetére
Csupán a tapasztalataimat szerettem volna megosztani és az alapján javasolni a gyári adapter használatát. Mint már írtam az én gépemmel nem működött az ebay-es mini display port to hdmi kábel. A Wiretek mini display port to DVI pedig egy idő után szintén bemondta az unalmast. Miután a csere (Wiretek) kábel sem működött vettem egy gyári Apple-t.
A fentiek alapján arra gyanakodtam, hogy az Apple nem akarja, hogy olcsó utángyártott kábeleket/adaptereket használjak, hanem vegyem meg a túlárazott Apple vagy a cég által engedélyezett egyéb drága gyártó kábeleit (pl. Belkin).
A gyanút megerősítette bennem ez a hír.Sajnos nincs lehetőségem (és kedvem sem) tovább tesztelgetni és ezen a ponton be is fejezném ezt a beszélgetést. Máskor nem írom a tapasztalataimat, nehogy valakit megtévesszek vagy félrevezessek.
-
-
Ragnar95
félisten
válasz blakey #18411 üzenetére
Annyira azért nem hülyeség, a lightning csatinál valóban meglépte az Apple, hogy chipet rakott a kábelbe, ami csak az eredetiben és persze az Apple Certified kábelekben van és minden mást letilt az iOS, de Macnél egyelőre nem lépte ezt meg az Apple, hiszen itt nincs saját szabványcsatija.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
blakey
titán
válasz Ragnar95 #18413 üzenetére
Mivel Mac-ről volt szó ezért az érvelésed "nem számít".
Mac-nél nincs ilyen, azaz egy dologról tudok, pl. usb hosszabító úgy volt kialakítva, hogy csak az Apple billentyűzetet és egeret lehetett használni, de az is hardveresen volt kialakítva, volt egy mélyedés az usb csatin.Ha DP port, HDMI korlátozva lenne, akkor semmilyen kábellel nem működne, de mint tudjuk nem így van.
(#18412) koma106
A lightning kábel más, azt nem is használja más gyártó ill. nem Mac.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz blakey #18414 üzenetére
Persze, ezért is írtam, h itt nem lehet erről szó, csak arra hoztam a példát, hogy nem lehetetlen az ilyen azonosítás, de jelenleg Maceknél még nincs ilyen.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
RoryBreaker
aktív tag
Az ebay-es nevenincs dp - hdmi átalakító nekem sem működött a minin...
-
koma106
senior tag
Apple TV használókat kérdezném, hogy ha iPhone-ról a "Fotók"-ból egy videót játszok le, akko van e lehetőség a hangerő szabályozására? (Azért kérdezem, mert Airserver-en van X-Mirage-on nem találtam hangerőszabályozást és így nem adnék érte 15 dolcsit).
-
-
biker
nagyúr
válasz koma106 #18419 üzenetére
akkor is így van, sőt, ha hdmi-n dugsz be valamit, az eszköz (pl mac) hangerő szabályzója le is lesz tiltva, mivel az eszköz álllítja a hangerőt.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Totheground
addikt
Hát ez faja, ülök a gép előtt, erre reccsen egy jó nagyot és előrebukik (iMac). Valami eltörhetett benne, ami pozícióban tartja? Mondjuk úgyis kellene portalanításra vinni, de így még hamarabb kell. Most már biztos vagyok benne, hogy megérte az az AppleCare...
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Totheground
addikt
Aha, úgy tűnik, nem egyedi...
[link]Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Ragnar95
félisten
válasz Totheground #18422 üzenetére
Az elég durva
Gyanús, hogy valóban eltört az a része, ami megtartja, de elég érdekes, hogy ilyen fiatalon hogy történhetett meg, van egy olyan érzésem, hogy anyaghibás darabot fogtál ki.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz Totheground #18422 üzenetére
Remélem az ilyesmit megoldják garanciában.
Én is most vettem 2013 late 27-est.Ha eltörik hülyét kapok.
Egyébként ezeket mennyi időközönként kell portalanításra vinni?
És hol csinálnak ilyet? Ha valami garanciális probléma lenne, hova kell/lehet vinni?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz RoryBreaker #18425 üzenetére
Mennyire lett poros, hogy portalanítani szeretnéd? Csak kiváncsiságból kérdezem.
Elég érdekes, hogy így megadta magát, azért annak bírnia kéne, lehet, hogy tényleg anyaghibás.
(#18427) RoryBreaker
Környezet függő, ha hamar összeszed valamit akkor nyilván sűrűbben. Csak úgy nem kell. A korábbi (vastagabb) szériákat évente portalanítottam, de azt ugye házilag is lehetett. Amint látod, hogy belülről porosodik akkor érdemes portalanítani, de most úgyis portalanítva lesz, másképp nem tudják megjavítani.[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz blakey #18426 üzenetére
Nem szeretném portalanítani, csak kérdem, hogy mennyi időközönként illik. 1 hónapos a gép szóval gondolom még ellesz 1 darabig. Vagyis remélem.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz RoryBreaker #18427 üzenetére
Szóval nem a tiédre gondolok, csak valamiért egybe foglaltam a mondandómat.
-
Totheground
addikt
válasz blakey #18428 üzenetére
Egyrészt maga a gép is elég poros lehet, mert amikor kb 1 hónapja megmozgattam, elég sok hullot ki alul, mászrészt meg a kijelző üvge alatt is megjelent, ilyen szürkés "felhőt" képezve a jobb és bal alsó sarokban (csak nagyon világos, homogén háttér előtt látszik). Februárban volt 1 éves, szóval nem csodálom, hogy ennyi idő alatt begyűjtött némi port.
Szerk.: az almáriumba fogom vinni, a kijelzőt cserélik (erről már beszéltem velük), valszeg a "hintamechanikát" dettó, a portalanítást meg megcsinálják közben. Elvileg mindet fedeznie kell az AC-nek.
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz Totheground #18430 üzenetére
Azért majd írj, hogy mi történt vele, megjavították e, vagy kicserélték.
Ja, és hogy hova vitted.
Köszi!
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz RoryBreaker #18431 üzenetére
Ja, látom, köszi!
-
Ragnar95
félisten
válasz RoryBreaker #18425 üzenetére
Almárium Pro, iStyle és iCentre a garanciális szervizek.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz Ragnar95 #18433 üzenetére
Oké.
Az almárium tűnik a legnormálisabbnak. Akkor majd oda viszem ha "neadjisten" valami gáz lesz.Az istyle az a handrás féle cég? Mert akkor azt jó messzire elkerülöm.
-
Ragnar95
félisten
válasz RoryBreaker #18434 üzenetére
Igen, Handras az iStyle-nál dolgozik.
-
twine
veterán
válasz Ragnar95 #18435 üzenetére
Most, hogy így szóba hoztátok, és piszkosul ráértem melóban, gondoltam felcsapom a honlapját...
Találtam egy videót ami érdekelt volna:
Yosemite video
El is kezdtem nézni, annak ellenére, hogy András nekem mérhetetlenül antipatikus személyiség...
De nem jutottam az 50. másodpercnél tovább....
"Természetesen a profi userek a Dark témát fogják használni"
majd hozzáteszi, mert ez neki is jobban tetszik....Köszönöm András, ennyi elég is volt,,,,majd nézek egy másik videót a neten,,,talán találok valamit,amit szívesen végig is nézek...
Azt hiszem ismét eltelik pár hónap, vagy év mire a honlapjára keveredek,,,épp mint legutóbb....
Elnézést a durva offért, de ....................szóval elnézést...
[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
A zsigereimből utálom ezt a díszbuzit.
Most olyan közvetítést fogok keresni 9.-re amihez köze nem lesz. Remélem lesz olyan.
Amit a múltkorinál művelt, az katasztrofális volt. Rendesen rosszul éreztem magam és szégyelltem, hogy én is ember vagyok.Egy dolog szeretni az Apple-t, mert én is szeretem, mert jó és ennyi. De amit ezek művelnek...
Szánalmas és visszataszító.Na de bocsánat az offért én is befejeztem
-
joey04
titán
válasz RoryBreaker #18437 üzenetére
magyar nem lesz más szvsz, külföldi meg eddig is volt ezer.
btw nézd a natúr apple közvetítést, hiszen lesz.[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
válasz RoryBreaker #18437 üzenetére
RoryBreaker és twine!
Handrasnak van egy stílusa, ez igaz. De nem alvakult Apple fan. Ami szar, azt is megmondta...
Pl. magicmouse...
Ha nem tetszik, ne nézd... -
RoryBreaker
aktív tag
Ennyi... nem is nézem. Pont ezt mondom
És igen, van 1 stílusa. Pont ez a probléma.[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Pont így történt,,nem tetszett, nem nézem
Írtam még itt pár sort, mert szívesen beszélgettem volna kulturáltan a "profi userség", és a dark téma viszonyáról... (mert ahogy mondani szokták, mindig kész vagyok tanulni) de töröltem...minek!?
Én is befejeztem...[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Én szeretem és tisztelem Handrast, egyedülálló az, amit elért itthon Apple és úgy összességében műszaki termékek/boltok körében. Ráadásul megdolgozott azért, hogy ide eljusson.
Van egy stílusa valóban, amit lehet szeretni és nem szeretni, de ha nem is szereti az ember, el kell ismerni, hogy elég sokat letett az asztalra.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
válasz joey04 #18438 üzenetére
Miért nem lesz?
Gondolom a beszeljukmac.com-on ahogy eddig is, aztán a pcworld is tett rá ígéretetFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Wiz Khalifa
veterán
Milyen progikat ajánlotok egy kezdő Mac-es nek?
Ragnar95 ezeket ajánlotta amiket biztos használni fogok.
Tuxera NTFS
MPlayerXFogom még a Parallex-et is használni az biztos. A Winamp-ot nem tudom érdemes-e feltenni és használni. Mert Win-en azt használok. De nem tudom hogy OS X-be egyáltalán van-e beépített vagy valami ami jobb. Vagy hogy az MPlayerX is jó-e erre a videók nézése mellett.
Még milyen alkalmazásokat ajánlanátok? Amiket érdemes lehetne használni?
Smoke some weed nigga!
-
Allure
aktív tag
válasz Wiz Khalifa #18444 üzenetére
Winamp alternatívának ott a Vox.
-
boost
addikt
válasz Wiz Khalifa #18444 üzenetére
iTunes. Főleg, ha van más i-eszközöd is. Eleinte persze én is feltettem, kipróbáltam minden szart, de kb egy év után csináltam egy clean installt, és a legminimálisabb progik vannak csak fenn, és amit lehet, azt Apple saját programjával oldok meg. Tisztább érzés.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Allure #18446 üzenetére
Állítólag az iTunes is jó. Na majd akkor a Winampot, iTunes-t és a Vox-ot is felrakom.
(#18447) szgergely:
Értem. Akkor kipróbálok én is pár félét. És utánna döntöm el melyik a legjobb számomra. Van iPhone-om. És gondolkodok jövőre egy iPad Retina Mini-n.[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Wiz Khalifa #18448 üzenetére
És a gyári levelező progit valaki használja? Milyen? Gmail címet hozzá lehet kapcsolni? Meg ha igen akkor az igaz hogy minden email-t és a hozzájuk tartozó mellékletet akár letölti a gépre?
Smoke some weed nigga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Automata kávégépek
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest