- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
Ha winen használom az apple bt billt, akkor az í és 0 fel van cserélve. Ezt meg lehetne valahogy oldani? Most a 0-sal írom az ít, az ível meg a 0-t. Ezt meg kellene fordítani, hogy a ténylegesen adott billel lehessen bevinni a karaktereket?
-
D-Roy
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Arról lenne szó,hogy egy pc-s radeon 5770 kártyára mac pro(2.1) kompatibilis video biost kéne flashelni.
Ma teszteltük haver sapphire vapor-x kártyájával,beavatkozás nélkül részben működött.
Bekapcsoláskor nincs kép,viszont amint az os betölt tökéletes.
Ez nem is lenne gond,a nagyobb baj,hogy amikor option gomb lenyomása után nyomok egy jobbra nyilat,majd entert,a windowsom nem tölt be.
Fogtam,visszavágtam mellé a 7300gt-t,ide dugtam be a moncsit,kiválasztottam a wint,ott betöltött,majd dvi ki » Ati-ba be és meg is jött a kép...
Ez a procedúra nem túl kényelmes,és nem is tartom egészségesnek.
Egyelőre nem vettem kártyát,láttam,hogy nem mindegy milyet választok.
Van valaki,aki már csinált ilyet és tudna tanácsot adni?
Előre is köszönöm.Üdv!
[ Szerkesztve ]
Think Different.
-
n.andras74
aktív tag
Dell 2311 megvan
Wireless Keyboard - magyar és magic pad is már csak egy jó árasított macmini kell de 160ezret nem adok egy kifutott modellért...megy ez még lejjebb...Hobbi Fotószerkesztés, hd koncertek, film, net....erre szerintem tökéletes lesz. no és belekóstolok a win mentes világba is.
http://www.flickr.com/photos/50232526@N08
-
HarryPotter
őstag
mackeeper nevű appról hallottatok? A reedert olvastam, egyszer csak feljött egy popup windowban, hogy mackeeper kell nekem, mert az megvédi a macet. Rámentem a websitera, ahol értelemszerűen a leghasznosabb appként reklámozzák. De aztán utánanéztem a google-ben, és a reviewk-ból azt látom, hogy ez egy kamu program. Mi az igazság?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
DanielK
addikt
válasz HarryPotter #11555 üzenetére
kamu, meg ne vedd. malware, ha jól tudom. macre nem kel semmi ilyen.
-
Xero
nagyúr
válasz HarryPotter #11555 üzenetére
Nem kell.
-
HarryPotter
őstag
kösz, srácok. De: a reeder eg jó app, szeretem is, szép is, jó is. De az elgondolkoztat, hogy a reeder alkalmazása közben jött elő ez a reklám a mackeeper-ről....a reeder se megbízható? Vagy hogy kerül ide egy ilyen reklám popup?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz HarryPotter #11558 üzenetére
Reederben popup? Az RSS feedben amit olvastál volt egy reklám, ehhez a Reedernek semmi köze.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Tudtok valami jó FREE appot, ami képet készít a webkamerával ha mozgást lát? -
whitezo88
nagyúr
válasz HarryPotter #11561 üzenetére
nem kell. az elmúlt évek egyik "legsúlyosabb" vírusa a flashback volt, de az se olyan fajsúlyú mint anno a sasser vagy a blaster-féle XP rémek voltak.
annyira utálom egyébként a popupként feljövő "protect/scan your mac" féle reklámokat. -
HarryPotter
őstag
válasz whitezo88 #11564 üzenetére
ja, egyelőre nincs is antivirus fenn, és ha lehet, nem is tennék fel semmit. mindeni azt mondja, hogy macre nem nagyon vannak malware vagy más veszélyes virusok, de mégis, attól tartok, ez nem sokáig lesz így. egyre népszerűbb a mac, egyre vonzóbb célpont az osx
-
HarryPotter
őstag
más: van valami megbízható app a rendszer karbantartására? mert azért gyanítom, hogy előbb utóbb az osx is belassul, aztán majd újra is kell tenni, mint egy jó kis windowst (bár remélem később következik ez be, mint windowson).
-
tDr1v3r
veterán
válasz HarryPotter #11566 üzenetére
OnyX.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Damage
senior tag
Engem nem győzött meg az új iMac!
Vékonyabb ház? (magasabb hőmérséklet)
Újabb GPU? (annyival nem erősebb, amúgy sem játszani veszem, akkor már egy brutál PC ennyi pénzért)
Hybrid Drive irreálisan drágábban? (erre nem tudok mit mondani )
Inkább megvárom novembert-decembert, hogy piacra dobják az új iMac-et és megveszem az előző modellt olcsóbban.
A 13"-os Retina MacBook Pro is csalódás. Ennyi pénzért HD4000-es GPU-val max 8 Gb RAM-mal szerelt gép? Akkor már a 15"-os Pro (vagy egy iMac mellé egy i5 Macbook Air 256Gb SSD-vel).Úgy érzem kapufákat lő mostanában az Apple, remélem nem lesz tendencia...
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
Damage
senior tag
válasz n.andras74 #11569 üzenetére
Az anyagi források erősebbek a kémiánál
(szerk: a kémiára ott van az Air 256 SSD-vel és a White Macbook legutolsó szériája, szeretnék egy használható relatív "olcsó" 27"-es megbízható "egybegépet" ezek mellé)
Szerk2: mostanában elgondolkoztam rajta, hogy vegyek egy hagyományos PC-t (az anyagiak miatt). Így is TV-ket használok monitorok helyett...
[ Szerkesztve ]
-
Damage
senior tag
válasz n.andras74 #11571 üzenetére
Várj még 1-2 hónapot és esni fog az ára…
Ezek ellenére is azt mondom, hogy az Apple mostanában rossz úton jár…(mondom én, aki fanatikusan hisz bennük)''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
Damage
senior tag
válasz n.andras74 #11573 üzenetére
Megértelek…én is inkább az előző generációs iMac-et veszem meg, csak várnom kell, amíg esni fog az ára…
-
Xero
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezen már korábban is gondolkoztam,de asszem még nem kérdeztem, hogy.... Ha úgy "költözök" az új gépre, hogy fogom a Tm backupot, és abból restorolok, az okozhat bármi gondot? Mármint.... már csináltam sokszor, mert lustaság nagy úr, és imádom, hogy megvan az új gép, csak otthagyom egy pár órára, és már kapom is vissza azt a rendszert amit egy tök más konfigon elhagytam. De itt is jön a dilemmám... tök más konfig.
Bajom sosem származott még ebből, de valamiért (biztos valami régi, sokéves windowsos démonok kisértenek ) azt gondolom nem jó igy cserélgetni a konfigokat az OS alatt. Vagy itt azért nem csak "simán" visszaállít? Jó ez nekem, vagy lehetne gyorsabb a gép, ha ilyenkor clean installt nyomnék?
Nekem az volt eddig a filozófiám, hogy majd ha ugyérzem lassú akkor nyomok egy cleant, amugy minek...
Hogyisvanezakkormost?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Na akkor jól gondoltam. Pont az idő az amiből nincsen nekem ilyesmire, főleg mostanság. Nyomom az ipart az iMacen addig, mig az Air "elkészül". Nem is örültem volna neki, ha meg kell válnom ettől a lehetőségtől. Az egyik kedven kényelmi funkcióm
-
rjg
őstag
-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok! Nem biztos, hogy jó helyen, de próbálkozom.
Sz'al, fényképezőgép rákötve Macbookra, fotók (RAW) készülnek. Olyan szoftver érdekelne, ami egyből megjeleníti a készített képeket Mac-en. iPhoto tökéletes lenne, de ő csak akkor jeleníti meg a képeket, ha a gépet le/fel csatlakoztatom a macbookra. Ezt szeretném elkerülni. Néztem a Nikon CameraControl Pro-t, de nem fut ML-on. (Még jó, hogy nem vettem meg...) Próbáltam valami Sofortbild-et, de egészen érdekesen működik. Tudnátok esetleg más szoftvert ajánlani? Előre is köszi, és sorry, ha topicot tévesztettem volna. -
n.andras74
aktív tag
Benn van már az országban az új mac mini vajon?
http://www.flickr.com/photos/50232526@N08
-
goldnarmz
aktív tag
Nem lényeges, de hátha valakit érint. Aperture sem jelenítette meg egyből a képet, csak ha visszakattintottam az Import gombra. Aztán lehet, csak valami beállítást kellett volna eszközölni, de nem volt időm/alkalmam szórakozni vele.
n.andras: LR is ugyanezt csinálja
Az elképzelés az volt, hogy laptop modell felé fordítva, kattintás. Képernyőn azonnal megjelenik a készített fotó, amit egyből ellenőrizni tud az alany mindenféle beavatkozás nélkül. Aztán katt tovább, etc. További probléma, hogy abban a pillanatban, ahogy a laptopra dugom a f.gépet, megszűnik a készített képek mutatása a váz LCD-jén. Pedig nekem is kellett volna látnom, mit lőttem. Úgyhogy lehet, hogy veszett ötlet jött össze az agyamban. De ha mégis van valami szoftver, ami képes erre, szóljatok![ Szerkesztve ]
-
TheMarci
addikt
válasz goldnarmz #11591 üzenetére
Nekem annyiban kiderül a dolog, hogy apertureben - file? - tether - start session-re kattintok, előtte a géphez dugom a fotógépet, és akkor ha lövök egy képet (a macről vezérelve, akkor rögtön megjelenik). Most nincs velem a fotógép, így nem tudom teljesen elmondani, de kb így szoktam csinálni.
Do You Dream?
-
nauro
aktív tag
Van valami mód arra, hogy monitorozzam a HDD állapotát? tegnap óta az iMacem eléggé kerreg..
-
addikt
Sziasztok,
Most kaptam egy ceges macbookot, "Graphics NVIDIA GeForce 320M 256 MB" kártya van benne s mikor weboldalakon vagy alkalmazasokban gorgetek, akkor ilyen elmosodott a kep, olyan mint windows alatt amikor nincs feltelepitve driver vagy nagyon alacsony a kepfrissites.
Mac-nel lehetnek ilyen problemak s ha igen akkor hogyan lehet orvosolni?
Vagy csak amiatt ilyen mert regi?
Csak mert eleg kellemetlen a szemnek. -
OgKush
senior tag
válasz n.andras74 #11554 üzenetére
Milyen asztalod van?
-
Kommy
veterán
Sziasztok.
Most veszek majd egy Mac mini-t a legújabbat abból is a legkisebb verziót. A kérdésem azt lenne, hogy a benne levő merevlemezt ki szeretném cserélni egy ssd-re, de először valahogy át akarom az eredeti merevlemez tartalmát rakni az ssd-re, erre lenne valami ötletetek, hogyan oldhatnám meg? Merevlemez 500Gb ssd pedig 60Gb (ocz aggility 3 sata 3)-as. A merevlemez menne egy külső USB 3-as házba nagy valószínűséggel, így hordozható is lenne és gyors is. Szerintetek amúgy az USB 3-as külső hát megfelelő sebességet tud egy 5400-as vinyónak, hogy ne az legyen a hátráltató tényező.
-
Kommy
veterán
válasz atos19881101 #11597 üzenetére
Köszönöm ezt kis is próbálom most, hogy az ssd-ről egy rendes vinyóra lementem a rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest