- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Az iTunes hol tárolja a számokat amit beimportáltam?
-
HollyBoni
veterán
Finderben bal oldalt a kedvencekhez tudok adni saját mappákat?
Hopsz, csak simán át kell húzni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
artiny
őstag
Ehhez a Steve Jobs. S videohoz tudtok magyar feliratot linkelni?
-
koma106
senior tag
válasz Damage #11190 üzenetére
Azt azért vedd számításba, hogy az új imac megjelenésekor az árfolyamkorrekciót is hozzá fogják adni az új gépekhez. Hiába lesz az új gép az USA-ban változatlan áron (nem retinára gondolok), a magyar árak akkor is emelkedni fognak. Macbook Pro esetében sem volt kevés az árnövekedés (+34k az alap macbook pro esetében).
Az újabb imac-eket meg valószínűleg még nehezebben lehet majd otthon szerelni. (Macbook frissítésekből kiindulva sajnos ez a tendencia az apple-nél...).
[ Szerkesztve ]
-
-
muzsikpeti
aktív tag
Az iTunes milyen formátumba kezel full hd videót?
Mkv filmeket szeretnék átkonvertálva lejátszani rajta. Ehhez milyen konvertáló progit ajánlanátok?
Köszi a segítséget! -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz muzsikpeti #11209 üzenetére
És miért nem nézed valami más/normális lejátszóban?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
válasz muzsikpeti #11209 üzenetére
Fontos, hogy ha értelmes időben és minőségromlás nélkül akarsz dolgozni a videóval, akkor az újrakódolást teljesen ki kell zárni. Ez a program elég ígéretesnek tűnik nekem, majd talán magam is kipróbálom.
“All nothings are not equal.”
-
Damage
senior tag
válasz koma106 #11208 üzenetére
1-2 Ft eltérés van a mai napi (2012.09.18.), a 2011.09.18. és a 2010.09.18. középárfolyama között (én is meglepődtem, de most ellenőriztem). Függ persze a beszerzés napi dátum árfolyamától is, ami nagy valószínűséggel más lesz. Egyébként nem feltétlenül itthon veszem meg. Szerencsére ez nem olyan, imnt MacBook-on klaviatúrát cserélni (amerikai bill-t nem is lehet cserélni normálisan magyarra, mert más alakja van). Külföldi beszerzés esetén veszek mellé egy magyar klaviatúrát a másikat meg felteszem valamelyik nemzetközi piacra.
Egészen biztos vagyok abban, hogy nehéz (nehezebb) lesz a szerelése, de nem emiatt szeretnék iMac-et. Ezért is reménykedek abban, hogy az újban lesz SSD+HDD alapból. Már a mostaniakat is lehet SSD-vel kérni, de irreális áron:
1 TB-os Serial ATA meghajtó + 256 GB-os SSD meghajtó [+ 175 990 Ft]Itthoni beszerzés esetén sem az a + 10-20 ezer Ft többletköltség lesz a döntő tényező egy 600 ezer HUF-os gépnél. Szerelgetni, bütykölni nem szeretném. "Hagyományos" PC-s korszakomban szinte havonta bővítgettem, cserélgettem a perifériákat a gépemben. Amennyiben a pénzt nézzük, állítom anyagilag nagyjából ugyanott vagyok a Mac-kel. Ezért is döntöttem pár évvel ezelőtt az Apple mellett. Ráadásul sokkal strapabíróbb, ellenállóbb, megbízhatóbb, stabilabb és nem utolsó sorban az OS is döntő tényező. Volt anno üzleti szériás Al-Mg házas HP-m, és a közelébe nem ért az unibody white MacBook-nak sem. Nem játékra kell, amire használnám elegendő lenne a mostani iMac is, de mivel 500 napja nem frissítették, akkor inkább egy kis + pénz és egy erősebb gép. Játékra ott van a konzol (bár mostanában azt is alig kapcsolom be). MacBook Pro-t nem szeretnék (szeretnék, de vagy azt venném vagy iMac), mivel Páromnak van egy új Air-je és elég egy hordozható gép a háztartásunkban, inkább annyi pénzért egy jóval erősebb asztali gép (iMac) egy relatív jó kijelzővel. Nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mikor dobják piacra, milyen hardware elemekkel és természetesen milyen áron...
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
koma106
senior tag
válasz Damage #11212 üzenetére
OK. Bármelyiket veszed, biztosan elégedett leszel. Az árnövekedést azért majd meglátjuk, sajnos az apple nem biztos, h. úgy számol ahogy Te (de ne legyen igazam).
Én tavasz óta vártam az új szériát és végül nem bírtam tovább, augusztusban megvettem az alap Imac 21.5 gépet. Meggyőztem magam, hogy a prociváltás nem hoz majd annyi plusz erőt, memóriabővítést később én is meg tudom csinálni, és a gari lejárta után SSD-t is tehetek bele (vagy szervizzel belerakatom). 300k-ért vettem magyar billentyűzettel és trackpad-dal, bontatlan állapotban, 1 év garival, nekem ennyiért megérte.
-
-
nixx-21
őstag
Sziasztok srácok!
2010 Mid Macbook Pro-val nyomatom és napokban vettem meg a Mountain Lion-t, clean install-t szeretnék, pendrivre-ra is felraktam a rendszert, hogy tudjam telepíteni, de amint elíndítom a telepítést egy olyan ablak ugrik fel, hogy "probléma lépett fel az OSX telepítése közben" és fogalmam sincs mi lehet a problémája, töltő rá van dugva...
tipp?
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia
-
Roxy27
tag
Sziasztok...
Hozzám került egy iMAC G5-ös. A tulaj el szeretné adni. Hol tudnám/ vagy ki tudná nekem beárazni? Esetleg hol érdemes hirdetni ahol csak MAC PC-ket keresnek? Itt PH-n is lenne rá vevő? Google-ban nézegetve elég széles a skála... 40000-80000ig találtam hasonlókat.Ez egyébként egy 17"-os iMac... nem egy mai darab... 1.7GHz, 1GB RAM, 160GB HDD, DVD... bill, egér. Dobozában, szép állapotban. Amerikából származik.
Várom a hozzászólókat!
KösziHogy egyszerűbb legyen...Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=roxy27
-
atirag
őstag
Ide is berakom
Tegnap újra telepítettem egy snow leo-t a régi macbook air-emen. Másik id-re csináltam ha ez számít.
De mikor minden kész volt akkor gondoltam felrakom az ilife csomagot a gyári pendrive-ról.
De minden esetben hibával leállt. Miért nem tudom felrakni mikor előtte simán felraktam?
És lehet buta kérdés,de miért nincs appstore az alkalmazások között? -
koma106
senior tag
Sziasztok!
Skype videóhíváshoz flash-t kell telepíteni? Azt nagyon nem szeretném....
-
-
whitezo88
nagyúr
októberben jön az iMac? szeptemberre várták, de már eléggé "imminent". Silent update, vagy keynoteos? retina iMac jön és retina 13-as MBP?
[link]
nagy dilemmában vagyok. Akarok rövidesen gépcserét, mert a pécémet már hetente akarom kidobni az ablakon, most hogy munkára próbálom használni idegtépően lassú és szaggatós. a 2 éves MBP-m ezerszer jobb használni, sokszor gyorsabb. (kivéve persze grafikai teljesítményt, de papíron cpu is gyengébb). ha kijönne az új lejjebb menne az i5ösök ára az már megfelelő erősség lenne bootcampes játék mellé is, i3-as nekem valahogy nem szájízem. egy új PC vga nélkül SSD-vel 130-140 körül jönne ki, egy használt i5 iMac most 270 körül mozog. (utána eladnám a PC-m maradékait, cpu, vga, memória, monitor.)[ Szerkesztve ]
-
-
-
Blaise
veterán
válasz whitezo88 #11221 üzenetére
13-as retina Pro-ra én is kíváncsi lennék, persze ha bruttó 500k alatt lesz az ára.
Egyébként Ausztriában 325ezer Ft-nak megfelelő EUR-ért meg lehet venni legkisebb 13-as Pro-t, még vonatjeggyel és városnézéssel is spóroltál rendesen az itthoni árhoz képest, mert még diákkedvezménnyek is 370ezer Ft legolcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
Én is várom az új iMAc-et. i3-asom van, én is cserélném i5-re, de használtan drágán adják. Tkarsainaá 305 az új, így használtan nem érdekel 270-ért...
Jó lenne egy USB3, csak ne vegyék le a Firewire 800-at... -
Damage
senior tag
Van egy nagy problémám! (már hónapok óta)
Nagyon sok youtube video megakad és nem hajlandó tovább tölteni. MacBook és MacBook Air. Teljesen mindegy, hogy melyik böngészőt használom. Windows-os laptop ugyanazon a hálózaton akadásmentesen betölti és nézhető a video. Ötlet?
(előre is köszönöm)''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
veterán
Hi all!
Kezdek szimpatizálni az iphone 5-el kapcsolatban és gondolkozom, hogy meglepem magam egy, ilyen készűlékkel, bár nem volt még apple termékem.
Igazából 2 dolog szomorít mindössze el:
1, suxx térkép megoldás iso6-ban
2, Drága az app store és ezzel kapcsolatban van is egy kérdésem:
Az apple store mennyire fizetős, mert azt hallottam, hogy nagyon sok program van fent kb 500 ezer, viszont rengetek a fizetős app...
pl ez fizetős? Whatsupp ?
thx
3njoy the Lif3
-
Xero
nagyúr
0, Ez mennyiben köthető a Mac topichoz?
1, Lesz majd dedikált Google Maps app, ahogy van már Youtube is. Ha komoly térkép kell veszel egy Navigon-t vagy iGO-t úgyis.
2, Mihez képest drága? Valóban sok app ami a play-ben ingyenes itt 0.8€, de nincs is telehányva reklámokkal.
A legegyszerűbb ha felraksz egy iTunest és Te magad böngészed végig a választékot és az árakat. Whatsupp-ot nem ismerek, de a WhatsApp Messenger fizetős. Kőkemény 0.8€. -
iampeter
csendes tag
üdv!
a napokban hozzámkerült egy 2006-os mac mini. az a problémám, hogy nem udom működésre bírni a wi-fit benne, pedig a windows szerint minden illesztőprogram stimmel, az atheros ar5006x kártya drivere pedig a legfrissebb. win xp-t raktam a gépre, régebbi játékokra megfelel nekem, sajnos a laptopom elromlott, több, mint a semmi. na a témához visszatérve elméletben minden oké, a gyakorlat viszont mást mutat. néha kiírja az xp, h elérhetőek vezeték nélküli hálózatok, de mikor megnyitom, a menü egyet sem mutat. ha kényszerítve van a kapcsolódás, akkor viszont olyan hálózatra kapcsolódik, amelyikkel semmire sem megyek, több wi-fi is van a környéken. utánnanéztem már a témának, de sehol nem találtam megoldást. ha valakinek van ötlete, vagy találkozott hasonló problémával, és talàlt rá megoldást, akkor lekötelezne azzal, ha megosztaná velem!
-
fPApi
őstag
"...felmerül a kérdés: Miért XP? "
Szerintem igaza van, a win 7 ezen a konfigen nem lenne az igazi!A MAC vs WIN összevetést pedig szerintem hagyjuk, mert egyrészt lejárt lemez (és ma már sok minden nem igaz, amit szoktak mondani), másrészt biztos átgondolta, hogy miért kell neki a windows. Én is mikor áttértem MAC-re addig nem nyugodtam, míg nem volt egy WIN az OSX mellett, még most is megvan, igaz jó, ha havonta egyszer-kétszer elindítom, de így érzem magam "biztonságban".
[ Szerkesztve ]
-
iampeter
csendes tag
egyszerű a válasz: az xp-t ismerem, és nekem ez vált be x] osx-et most se lehetőségem beszerezni, se időm nincs rá, hogy megtanuljam kezelni. de ebbe az xp vs osx témába nem szeretnék belebonyolódni. egyébként az atheros oldaláról töltöttem le a legfrissebbet, a többi drivert pedig a boot camp 2.1-es szolgáltatja, azt hiszem xp-re újabb nincs is. én is valami driver ütközési hibára gondoltam. elég, ha a hálózatos drivereket törlöm le, vagy az összeset kéne? =O majd teszek egy próbát ezzel, de ha addig valakinek van még ötlete, ossza meg nyugodtan!
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv,
Lehet,hogy rossz helyen kérdezem, de nem találtam jobb topikot.
A kérdés csupán annyi, hogy megbízható helyről szeretnék venni iPad2 3G -s vagy az új iPad 4G-s verziójából. Milyen boltot vagy eladót tudtok javasolni, ahol ezt a legolcsóbban megtehetem?-
-
TheMarci
addikt
válasz V.Stryker #11242 üzenetére
Tisztázzuk inkább, hogy melyik a fontosabb, a legolcsóbb, vagy a megbízható?
Tudod, mint a hirdetésben: 'gyorsan, olcsón, jól dolgozunk, de háromból csak kettőt választhatsz.'
Amúgy a magyar resellerek ugyanazon az áron dolgoznak, de tuti van rá 1 év gari + számla, ellenben a használt/behozott cuccokkal.
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz TheMarci #11243 üzenetére
HÁt például van ez a karsaitomasz. Ő elég jó áron adja, de van egy rakat ilyen számomra kétes GSM bolt a neten, ahol még olcsóbbak.
Meg még itt van ez is. Csak tudnám eldönteni. Még azt se tudtam eldönteni,hogy 2-es vagy 3-ast vegyek. A hosszabb támogatottság, a jobb grafika és kijelző miatt mondjuk az új fele hajlo, de hát az ára is jóval több és nem tudom megére +40k-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
Damage
senior tag
válasz Phantomhive #11229 üzenetére
Nálam a két Mac-nél van ilyen probléma, a "hagyományos" PC-nél nem jelentkezett ilyen gond. Lehet, hogy kipróbálom Bootcamp alól (lassan 1 éve nem volt elindítva a Win). Nálad hogy oldódott meg ez a probléma?
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
Kommy
veterán
Sziasztok,
gondolkodok egy Mac mini beszerzésén a legújabban, és attól félek, ha most megveszem akkor hamarosan jön egy újabb generáció. Mi a véleméynetek érdemes most venni, vagy várni kéne vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest