Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    Sziasztok,

    azt szeretném megvalósítani, hogy USB-ről boot-olok, LUKS header is erre kerül, ergo a HDD totálrandom adattal van tele és csak az USB-ről boot-olva töltődik be a rendszer úgy, hogy a "random" adathalmaz feloldódik (titkosított partíció).

    Viszont ! :)

    Csinálnék a HDD-re egy "kamu" rendszert is, valami sima desktop telepítést (Linux/Windows akármi), beáldoznék rá egy 60G körüli helyet. Az emögötti területet a sokterás HDD-n ez a kamurendszer nem látná, nem lenne számára se particionálva, se semmi - értelemszerűen, hiszen neki ez csak random adat.

    De amikor az USB kütyüről boot-olok a Linux-al, akkor ott nyilván feloldás után látszik az első ~60G utáni "random" tartalom is (ami egy óriási titkosított egybeterület kb, amit már a linux alól úgy kezelek logikailag és arra használom, ahogy csak akarom).

    Namost ezt mind szép és jó egy HDD esetén, de mi van, ha SSD-ről van szó ?
    - Egy trim közbeszólhat és mondjuk az első 60G-s partición lévő Win10 ha boot-olt és zajlanak rajta a műveletek, használgatom is kicsit, stb, a mögötte lévő, számára random adatot tartalmazó particionálatlan területet lejelentve az SSD-nek üresként, oda is ír a wear leveling vajon, szétcseszikélve az én kis ott lévő titkos blokkjaimat és szektoraimat, avagy sem ? :U :F

    :R

    [ Szerkesztve ]

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák