Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • neilszab

    őstag

    válasz seawolf570 #8624 üzenetére

    Sziasztok, látom jól elvagytok a szim/nem szim témában egymással... ha nem haragudtok meg, akkor engedelmetekkel belekontárkodnék kicsit, mert szerintem nagyon feketén-fehéren látjátok a kérdést.

    A szimulátonak nyilván azt nevezzük, ami valamilyen mértékben képes lemodellezni és visszadni a valóságot, de természetes a szimuláció egy igen összetett fogalom hiszen rengeteg összetevőből áll (futóműgeometria, leszorító erő, léegellenállás, tapadás, surlódás, elhasználódás, csavarodás, hőmérséklet, különbő anyagok külöböző irányú erőhatásai... stb), melyket minden szoftver különbő mértékben, mélységben és minőségben képes kezelni. Valamelyik szofter ebben jó, a másik meg amabban, viszont azért kialakult már egy viszonylag egységes kép arról, hogy jelenleg a piacon lévő különböző szoftverek a fizikai modellezés terén összeségében milyen színvonalt képviselnek és valahol a szakma/vagy a közönség meghúzott egy nem túl egzakt határt, hogy mit tekint komoly szimulátornak és mit nem.

    Amit azt hiszen elég biztosan kijelenthetünk, hogy az ISI engine (rFactor és a Simbin cuccok) komplexebb és hitelesebb fizikai modellezésre képes, mint GT5 vagy a Forza. Ez nem jelent azt, hogy ilyen tekintetben az ISI engine a legjobb, vagy hogy a Forza/GT5 a legrosszabb, nyilván minden irányba széles a skála és hogy hol húzzuk meg azt a kissé erőltetett határtvonlat, hogy mi az ami már szimulátor és mi még nem, az csak tényleg a közmegítélés/közmegegyezés kérdése. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

Új hozzászólás Aktív témák