-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Géjza
őstag
válasz Phobion #67799 üzenetére
Jól meg tudja tartani. Persze nem 100kg-ra állított lc-nél. 25kg-val használtam a fana pedált, meg sem mozdult a szék kereke (nem fékezett kerék volt - bár ez felesleges opció, mert nem a fékezett kerék fogja a széket, hanem a wheel stand masszív tálcája).
Maximálisan tartós, nagyon masszív (vastag) fémből van, ez nem fog elhajolni. Belső mérete 7.5cm, ebbe kell beleférjen a szék kereke.
Igazából nem a szék kereke akad be, hanem a sárgával jelölt egyenes nyakrésze a görgőnek (nem tud kiugrani, ettől nem kell félni):
-
Hummin
tag
WRC23 topikba akartam először írni, de inkább ide a kormányos topikba teszem.
A rallys topikban láttam többször is Gomez86 rallys video csapatásait. Megtetszett a kormánya.
Gomez, jól gondolom, hogy RRS velúr 35 cm-es 90 mm mély kormányt tekersz? Keresztmetszetre nem tudok tippelni. Kör vagy elipszis.
Rendeltem Simagic-hez állítólag egy jól illeszkedő quick release hub adaptert, és nézegetek hozzá rallykormányt. Itthonról rendelnék, kínai alis egyetlen normálisnak tűnő RUNSCO kormányt most kihagyom. Az már tiszta, hogy 35 cm-es legyen. Műbőr felé tolódtam, de lehet a végén velúrra esik a választás. Carbon-os nem tudom milyen lehet, de gondolom vmi texturás felületű.
Mélység. Többségében a 90 mm-ert választják gondolom, kínálat is nagyobb belőle. 65 mm mélységűt képzelek el, így valamivel kisebb lehet az eltolódás a GT Neohoz képest. Tapasztalat van vele nektek? Mennyire számít a mélység különbség?
Sparcot, Momot nem akarok venni A különbözetett inkább szeki váltóba raknám. Ez ez RRS képek alapján jobbnak tűnik mint az árban hozzá közelálló SLIDE, RACES kormányok. Vannak még olyan márkák amire érdemes ránézni? Gomez te sem véletlenül választhattad az RRS-t. Tippek, tanácsok? -
Gomez86
őstag
válasz Hummin #67804 üzenetére
Szia, igen, én innen vásároltam, és valóban 350mm átmérő, 90 mm agymélység.
Teljesen kerekIgazából nekem nem volt még ilyen kormányom, de a választási kritériumok között szerepelt hogy legyen 350-es és minél mélyebb agyas hogy közelebb kerüljön a mellkasomhoz. Kormányváltót ahogy láttad is, én nem használok hozzá, így az nem volt fontos hogy elérjem.
Nagyon szeretem két okból is. Egyrészt az átmérő és a súlya (nagyon könnyű) miatt kicsit könnyebb gyorsan tekerni, rántani rajta. Másrészt pedig nem nyomok meg véletlenül gombot rajta mint az előtte használt CS V2-n.Amúgy nem tudom mennyire vagy messze Mogyoródtól, de itt a srácoknak ahogy láttam több féle van raktáron, és ki lehet bontani megnézegetni őket, bár én célirányosan érkeztem mondták egyből hogy nyugodtan bontsam ki nézzem meg mielőtt fizetek.
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
JulesTS
őstag
Nem Gomez86 vagyok, de nekem is vannak tapasztalataim...
Rallyhoz mindenképp kerek kormányt javasolnék. Szerintem Gomeznek is az van. A 35cm átmárő nagyon jó méret, nekem is olyan van, ezzel már tényleg valós autó kormány érzet van, persze kell hozzá erő hogy a bázis meg tudja forgatni.
A velúr/alcatara-t engedd el. Ugyan nem csúszik és jó a fogása, de gyorsan koszolódik és kopik. Műbőr jobb de az is csúnyán tud foszlani idővel. Én igazi bőrt választanék, lehet, hogy a mostanit újra is fogom bőrőztetni...
A mélység tekintetében meg szimulátorhoz általában 0 a legjobb. Általában a pedál/bázis/ülés helyzetét úgy álltod be, hogy kényelmes legyen. Ha formula pereccel jó az ergonómia, akkor egy mélyagyas perec túl közel fog kerülni hozzád. Főnix tuningnál vettem a 35cm-es Races karikát, ott mondták is, hogy a lapos pereceket a szimulátorosok viszik, hobbi autóba meg a mélyagyas kormányok mennek, hogy közelebb kerüljenek a gyárinál.
Plusz a lapos kormányra később mehet button box és/vagy váltó fül is.Az enyém ilyen: Működés közben:
https://youtu.be/L2hlSo2CAOk -
Laby
őstag
válasz JulesTS #67806 üzenetére
Én Alcantara párti vagyok. Főleg hogyha 10-20 ezres pereceket vesz az ember ami nem veszít óriásit az értékéből. Sokkal nagyobb feeling, sokkal élvezetesebb, jó a fogása, jól is néz ki. Lehet tisztogatni is amikor meg már nagyon megadja magát, akkor sem buktál óriási összeget. Teljesen akkor sem lesz használhatatlan.
Én a drágább perecnél is mindig alcantara-t választok, sokkal többet ad hogy élethű az élmény, mint hogy azon parázzak hogy évek múlva mennyire lesz csúnya?!
Persze megértem a másik véleményeket is.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
zsalesz
tag
Annyit fűznék hozzá, hogy volt Alcantara és bőr (jelenleg is bőr van) kormányom is. Ha teheted az Alcantarát felejtsd el, azzal csak bosszúságod lesz. Ha elkezd megkopni, - mert feltételezem használni is akarod nem csak nézegetni -, akkor bizony frusztrálni fog a kinézete. Én annó a Formula v2 kormányomról is azért "dobtam" le a markolatot és vettem rá Pinapple bőr markolatot, mert irritált ahogy kinéz, pedig csak és kizárólag kesztyűben használtam.
-
tome0001
Topikgazda
Én is imádom az alcantarát, tényleg igazi sportos érzést ad, azonban nálam felülírta az, hogy 30-40 óra csak kesztyűs használat után már elkezdett fényesedni. Ezért is adtam el a BMW GT2 v2-met és tértem át a Clubsport RS-re.
Ha elkezd fényesedni az alcantara, elvékonyodik az anyag, és abból egy idő után szakadás lesz (persze nem azonnal). Kesztyűben csak lelassítani tudod ezt a folyamatot. Egy kifényesedett alcantara kormányt csak nagyon nyomott áron tudsz eladni...
Szépen "átbőröztetni" egy kormányt az a gazdasági totálkár katgória szerintem, napjainkban egy normális munkáért 50+ ezret kérnek. -
GalaHU
őstag
Én sem vagyok Gomez, de több mint 10 éve nyúzok rendes rallye kormányt a szimekben. Nálam egy MOMO alcantara kopik, illetve már nem, mert rég lekopott. De beszédes, hogy azóta sem cseréltem le, max azon gondolkodom, hogy beszerzek egy ugyanilyet tartaléknak.
Ha ezzel egyet tudsz élni, akkor nyugodtan választd ezt, sokkal nagyobb feeling még kesztyűben is.
A mélyagyas kivitelt viszont hanyagolnám, mert ahogyan Jules is írta ha majdan csere-beréled a pereceket (nyugi, úgyis fogod!) akkor felborul vele a precízen belőtt vezetési pozíciód. Mélyagyasnál sokkal nyűgösebb kormányváltót passzítani hozzá, a gyári fülek tuti nem lesznek jók, ha meg szerkesztessz hozzá valami toldót, a hosszú kar miatt nagy lesz az útja.
Ezen felül a sima kivitelt össze tudod hozni szinte az összes gyári aggyal, buttonbox-al, egyebekkel. Az enyém is egy Thrustmaster TX-en kezdte a pályafutását, majd Fanatec XO HUB-on folytatta innen átruccant egy Monte Carlo-ra, most pedig a Simagic feszít alatta. Ugyanaz a perec...
Amiről eddig senki sem írt az maga a kormány vastagsága/húsossága (matekfaktosoknak a toroid átmérője) ez nagyon fontos! Ha túl vékony akkor gyerekkormány érzése van, de ha csak a púpokon megfelelő, akkor meg az tud zavaró lenni. Az olcsóbb kínai kormányok nálam itt véreznek el (tisztelet a kivételnek) éppen ezért vásárlás előtt mindenképpen próbáld ki!
A BPRacing remek hely, összetaperolhatsz számos kormányt, de legyél olyan jó fej, hogy akkor már ott is vedd meg...
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
JulesTS
őstag
Podium hub-on, APM-mel, Rally module-lal 2.6kg, plusz ugye a 35cm-es átmérő is nagyobb erőkart jelent. CSL DD-n a 33cm-es 2.2kg-os Porsche 918 RSR-t is határesetnek éreztem. A nagyobb nehezebb perecet még nem próbáltam. Szerintem 8 Nm elég hogy megmozgassa, meg rallyra nem kell olyan erős FFB. Legfeljebb a finomabb jelzéseket nyelheti el a perec tehetetlensége, de az rallynál meg nem is annyira fontos...
Szóval, ha nem pálya versenyzés a cél vele, akkor szerintem jó lehet CSL DD 8Nm-hez is... -
hemaka
nagyúr
Sziasztok. A playseat trophy 200e forint környékén még mindig ajánlott darab, vagy van már jobb vétel annál max. 250e forintig?
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ ...
-
Lac-coo
őstag
válasz JulesTS #67814 üzenetére
Fanatecnél nem lehet valahogy erősíteni a gyengébb effekteket? Mozán bevállt, nagyobb , nehezebb kormány törvényszerűen elnyel ez bizonyos szint alatti erőt. Így anélkül tudom visszahozni, hogy amúgy az egekbe kellene emelnem a max erőt ....Esetleg a játékok min force beállítási is segít azt is pont erre találták ki ....
I love latte-avokado !
-
-
kzolee216
senior tag
Fent az Asus bezel free. Hát elszenvedtem vele egész nap, de most minden pontosan a helyén van. Ha ennyit szenvedek a diy verzióval, akkor talán azzal is hasonlóan sikerült volna.
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
válasz kzolee216 #67819 üzenetére
A szenvedés azzal volt, hogy próbáltam minél kevesebb átfedést csinálni, tehát Nv surround értékei 0, út pedig egyenes. Redditen olvastam, hogy a monitorokat nem kell teljesen egymáshoz igazítani, kell egy kis hézag és tényleg így adja vissza a legjobban azt amit kell. A monitorok természetesen ide ora döltek, mm-re pontosan akartam beállítani és végül órák alatt sikerült is. Kérdés, hogy a shakerek + alpha mikor fogja kicsit elrázni
[ Szerkesztve ]
-
Géjza
őstag
-
Bandit21
addikt
válasz noblem1983 #67825 üzenetére
Jól néznek ki, de mindenképp ajanlanek egy próbát.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Phobion
őstag
Sziasztok,
YT-on keresgélek videókat a GT DD Pro-ról, mindenféle kommentár nélkül, hogy halljam milyen zajokat generál.
Ebben a videóben mik ezek az irgalmatlan recsegések? A hozzáadott QR1 Lite-tól lehet?
[link] -
tom120514
őstag
Nincs véletlenül valaki aki CS DD-t vett és nem használja ki, mondjuk elég lenne neki 8 Nm? Azt hittem, a CSL DD 8Nm a vége, megvagyok, de tudnék örülni kicsit erősebb FFB-nek
Never go full retard.
-
őstag
válasz Bandit21 #67832 üzenetére
Most kérdezek egy hülyeséget, bocs
Gyári 5nm-t fullosan használom.
Ha tegyük fel 8nm-es tápot használnék, de 5-re leszabályozva, akkor ugyanazt érezném mint a jelenleginél, ugye?
A válasz valószínűleg igen, de sosem lehet tudni hogy működnek ezek a cuccok
Tehát ha elég nekem az 5, nem kell vennem 8-ast leszabályozva, mert pluszt nem kapnék.
Csak akkor kéne , ha 5 fölé szeretnék menni.[ Szerkesztve ]
-
Bandit21
addikt
válasz peetyy #67839 üzenetére
Ez engem is érdekelt mindig is, acc -t be kell állítani, hogy sose legyen piros, ne vágjon.
De honnan tudja a játék, hogy mikor vágna már a kormány? Jelez a kormány, hogy ne küldj több adatot, max-on vagyok?Elvileg ha 8 nm táppal 5-re szabályzod, dirverben akkor szerintem vág 5-nél.
Ha a driverben marad 8 és a játékban veszed le akkor nem vágja le.
De ebbe nem vok biztos. Jules Neked van otthon csl dd alap táp meg 8 meg dd1 is, meséld már el...
-
kzolee216
senior tag
válasz Bandit21 #67842 üzenetére
Én úgy tudom, hogy úgy van ahogy mondod:
Elvileg ha 8 nm táppal 5-re szabályzod, dirverben akkor szerintem vág 5-nél.
Ha a driverben marad 8 és a játékban veszed le akkor nem vágja le.
De elég csak a visszajelzőt megnézni Acc-ben, ott jól látható. Nekem a 15nm driverben 100, Iracing-ben kb 6nm, de ha esetleg elvesztem a kocsi felett az uralmat, akkor kitepi a kezembol, el kell engedniAcc-t pedig driver 80, game 45.
[ Szerkesztve ]
-
Bandit21
addikt
válasz kzolee216 #67845 üzenetére
Na ez jó teszt lesz. Valóban... erről beszéltek de fordítva áll (gyakorlati oka, hogy a Jules -féle fanalab beaállíásokkal megyek és ott talán 100 mindkettő és játékban könnyebben veszem le mindig a kormányon a 100-at, mint a menübe a játékét.
-
Bandit21
addikt
-
Lac-coo
őstag
válasz Bandit21 #67847 üzenetére
Driver legyen a 100, de a hardver legyen a hatar ha esetkeg picit feljebb menne az ero egy-egy nagyobb beutesnel... ACban szerintem van lehetoseg billre rakni az ingame ffb erot.... Nalam ACC minig is pirosba ment , pedig kozeleben nem voltam a max eromek amit tudtak a kormanyaim.., Fene tudja hogy mukodik az,sose szerettem....
[ Szerkesztve ]
I love latte-avokado !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro 128GB FEHÉR TITÁN MAKULÁTLAN
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs