-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz dudika10 #6348 üzenetére
"Az alapján, hogy melyik hogy néz ki eldönteni, hogy hogy szól. Hát ne haragudj, de hülyeség."
Ez igaz,de sztem mindegyik Logitech hangfal kb. ugyanúgy szól (az előbb említett 3-at meghallgatva), csak a kisebbek nem mennek le olyan mélyre,egyébkét meg a z4 35Hz-ig bír lemenni a másik meg csak 47-ig szóval nem csak ránéztem a két hangfalra.
"A z4 rosszabb a z3-nál. Akkor már inkább z3."
Z3-at nem említett,csak e kettő közül akar választani,ahogy kivettem,
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Az meg gyári adat. Megint nem jó semmire.
"Ez igaz,de sztem mindegyik Logitech hangfal kb. ugyanúgy szól..."
Ez nem igaz.
Z5 pl kukába való, x-140 szintén, x210 és x240 semmire nem jó. Soroljam még tovább?
Másként szólnak a logitech hangfalak és azok közül is sok van amit még papírnehezéknek se használnék.Tudom, az nem neked szólt, hogy rosszabb, hanem neki, hogy inkább a z3-at vegye számításba a z523 mellett ne a z4-et.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
max19
csendes tag
A z-4 és a z-3 teljesen ugyan az a mély kialakitás,teljesitmény, csak a magas hangszoró külömbözik !
-
szakalistvan
senior tag
válasz szakalistvan #6350 üzenetére
-
max19
csendes tag
De most ha belegondolunk most vissza térek a z-4 és z-523-ra ! A z-4 ben beépitve van egy 10 cm hangszoró és úgy elöl a mebrán 20cm, a z-523-nál viszont a dobozz aljál található a hangsugárzó 13 cm, és 16 cm mebrán elöl ! szal arányba van a kettö, egyiknél ez a kisebb a másiknál az a kisebb ! az erösitö mind 2be ugyan olyan teljesitményü ! de viszont az télleg igaz hogy a z-4 kisebb hz-en müködik tehát jobban kihozza a mély hangokat ! úgy hogy z-4-et választom inkább
-
popp
aktív tag
Amúgy lehet jobban jársz egy Z323-mal. Ahogy nézem, kb. egy árban van a z313-mal, amit kinéztél. Igaz most látom először ezt a hangfalat (elég új lehet), de a mélye ránézésre egy az egyben az x210-é, a hangerőszabályzója is tök ugyanaz, a szatelitek változtak meg. Márpedig ha akkora különbsége van a két új széria között mint a x210 és az x230 között volt, akkor egyértelmű a választás. Persze lehet a z313 és a z323 között már messze nincs akkora különbség, mint az elődök között volt, meg kéne hallgatni.
szakalistvan: az új logitecheknél úgy néz ki a hangerőszabályzó a szatelitekre került, bár az előbb említett z313 éppenséggel vezetékes távirányítóval van , de lehet annál azért komolyabbra gondoltál (nem hallottam, így nem is írom le egyértelműen). Csak azért gondolom, hisz a z3 jobb, mint egy x230. Mondjuk számomra még minimumra is tekerve a basszust, többségében zavaróan sok volt a mélye.
A creative 2.1-eket nem igazán ismerem, de esetleg érdemes még ott is körülnézni."A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
PuMbA
titán
válasz dudika10 #6353 üzenetére
"Z5 pl kukába való, x-140 szintén, x210 és x240 semmire nem jó. Soroljam még tovább?"
Akkor mondhatjuk az is,hogy az összes Logitech kukába való. YouTube-on van csomó telefonnal felvett videó egy z-2300 és egy microlab solo 6c,genius 3000a összehasonlításáról és a telefon által felvett hangból is meg lehet különböztetni a kettőt,simán hallgató,hogy mindkettő megveri a z-2300-at és a z-5300-at. Közepe pedig egyik Logitechnek sincs igazán.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
A lehetőségekhez képest gondoltam.
Microlab itthon nem kapható, 3000A-nak nincs külön mélynyomója és így olyan erős basszusa, ráadásul búg. Szóval ennek az összehasonlításnak sincs túl sok értelme, ráadásul felvenni egy telefonnal és felrakni youtube-ra...
Egyébként én a z2300-t erősen túlárazottnak találom, erősen hiányos a középtartomány és nem is szoktam ajánlani.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PuMbA
titán
válasz dudika10 #6362 üzenetére
"ráadásul felvenni egy telefonnal és felrakni youtube-ra..."
Sztem pont ez a lényeg,hogy egy ilyen szar minőségű felvétellel is kijön a különbség,élőben pedig még jobban.
"Egyébként én a z2300-t erősen túlárazottnak találom, erősen hiányos a középtartomány és nem is szoktam ajánlani."
Mivel az összes Logi szatelitben kb. ugyanolyan hangszóró van (z-2300,z-5300,z-5500-ben biztos, maximum egy kis átmérő eltérés van) ezért minden Logiban hiányos a közép ,nem?
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
A mikrofonnak is vannak tulajdonságai, bizonyos frekvenciák jobbak míg mások rosszabbak. Nem mérvadó egy ilyen összehasonlítás, mert egy nagyon vacak mikrofon nagyon sokat torzít. Könnyen előfordulhat, hogy a rendszerek hangja egyébként kellemes (természetesen más, de kellemes) csak az egyik jobban fekszik a mikrofonnak a másik meg rosszabbul. Ez még nem jelent semmit.
Nem, egyiknek se ez az erőssége, de a z2300 kifejezetten gyenge az árához képest ebben.
z5500-t is túlárazottnak tartom. Az, hogy hasonlóan néz ki két hangszóró az még nem azt jelenti, hogy azonos tulajdonságokkal is rendelkezik.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
max19
csendes tag
Szerintem nem túlárazott a z-2300 a megfelelö célra elég! géphez találták ki föleg és oda még sok is! igaz közép kevés de nem "diszkózásra" találták ki ezt a hangrendszert! ha vki olyat akar venni akor vegyen külön erösitött két nagy hangfalat és hadd szóljon nekem vagy egy z-2300-om teljesen megvok vele elégedve és nem sajnáltam a pénzt kiadni érte megérte! van olyan olyal ahol 50 fölött van de 38-40é is van !
A z-5500 sztem meg filmezésre való inkább há már az 5.1-et nézzük! Nekem még nem volt olyan havernak van kiba.....tt keményett szól az viszon már picit drága volt, de kinek mi éri meg....
-
dudika10
veterán
Szerinted csak a disco zenében van középtartomány?
Segítek egy kicsit, nem, a közép tartomány nagyon fontos szinte az összes zenében. A z2300 pedig túlárazott. Nagyot szól, persze, hangos és eszméletlen sok a basszus, de ez még nem zene.
A z5500 pedig jó filmre, de ettől függetlenül az is túlárazott szerintem. Annyit nem ér amennyit elkérnek érte. De ezek a csúcs rendszerek a Loginála, ezért is jóval drágábbak mint kéne lenniük.[ Szerkesztve ]
-
szakalistvan
senior tag
Voltam ma az MM-be a legkomolyabb 2.1 az a Logi Z523 volt,mondjuk az is szólt a legjobban De nem voltam elájulva tőle,a front speakerek elég fosul szóltak,mély az volt bőven.
25ezerbe került ott,kis összehasonlítás:Árgép[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz szakalistvan #6367 üzenetére
"De nem voltam elájulva tőle,a front speakerek elég fosul szóltak,mély az volt bőven."
Egyébként a honlapjukon is beismerik,hogy nincs közép mivel minden 2.1-es és 5.1-es rendszerhez azt írják (végignéztem az összeset),hogy:
"Magashangsugárzók: 6,4 cm-es, alumínium kivezetősapkával ellátott hangsugárzók
Mélyhangsugárzó: 20,3 cm-es, kiszélesedő basszus-reflexnyílással ellátott, nagy kilengésű, sávszűrős mélyhangsugárzó"Tehát lehet,úgy venni,hogy az összes hangrendszerükben nincs közép,magyarán csak tuc-tuc zenére jók és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Már megint gyári leírásokból következtetsz.
A magas hang relatív, nem azért hívják magashangsugárzónak mert csak magas hangokat sugároz. 6 centis hangszóróból bőven lehet már közép tartományt kipréselni, nem is olyan nehezen.
Csak a z2300-nál ez nem sikerült olyan jól és túl sok a basszus.Szatelliteknek szokás még hívni őket vagy 5.1 esetén frontnak, a magashangsugárzó is csak egy szokványos megnevezésük.
szakalistvan: a z3-nál messze nincs annyira eltúlzott mély a szatellitekhez képest. Egyébként nem olyan könnyű keresni oda való hangfalat. Először is meg kell egyezni az ellenállásnak, aztán a hangváltónak is jó helyen kell vágnia (ráadásul a kétutasban van még egy hangváltó...) és magas érzékenységűnek kell lennie a kis erősítőteljesítmény miatt.
Miért nem veszel egy Genius 3000A-t inkább? Ha szerelős kedvedben vagy akkor megcsinálhatod a búgást is és akkor az se zavaró. Nincs olyan klasszikus mélynyomós mélye, de ez kifejezetten előny tud lenni főleg zenében.[ Szerkesztve ]
-
szakalistvan
senior tag
válasz dudika10 #6370 üzenetére
A klasszikus mélynyomós hang miattNa meg az miatt hogy nem tudtam kipróbálni,volt ott egy 2000A,nem jött be.
Eddig egy általam barkácsolt 250W-os 30 centis mély szólt egy 40-es kocka dobozban,halkan is szép tiszta hangot adott,lakásfelújítás volt és hát nincs szivem visszarakni az új nappaliba.Na meg házimozierősítőt is kéne vennem hozzá + 2 frontot,cirka 35ből kijönne.Nincs annyi pénzem.
Várok valami használtra -
dudika10
veterán
válasz szakalistvan #6371 üzenetére
Jah igen, azt is írni akartam, hogy MM-es próba az no comment. Egyszer volt szerencsém megnézni, hogy van összekötve az MM-ben a rendszer (lehet azóta már nem így van, de nekem azóta nincs kedvem próbálkozni se), valami vacak lejátszó egyetlen kimenetéről ment vagy 6-8 hangfal szétosztva.
Ráadásul nagy a zaj, mindenki össze vissza tekergeti, stb. Szóval én MM-es próbára nem adnék.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz szakalistvan #6373 üzenetére
Biztos van valami elállási jog, ha mégse tetszik a termék vagy hasonló, régebben nekem egy fülhallgatónál mondták, hogy nem bontják ki, vegyem meg és hozzam vissza ha nem kell. Bár ez régebben volt, nem tudom most van-e ilyen.
(Természetesen nem vettem meg és vittem nekik vissza, annyit nem ért. Meg gondolom utána kapok MM utalványt amit levásárolhatok csak az a baj, hogy minden 2x drágább MM-ben mint akárhol máshol.)Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Lalaland
tag
Üdv mindenkinek!
Ki tudna ajánlani olcsó és jó minőségű USB-s hangszórót. Vkinek vmi tapasztalat?
3-4e max. amit rászánnék.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
dudika10
veterán
válasz Lalaland #6375 üzenetére
Miért kell USB-s? Azoknak van egy beépített vacak minőségű hangkártyájuk és max 2,5W-ot képesek felvenni (viszont nem kell hozzájuk külön hálózati adapter).
Ennyi pénzért nem kapsz jó érzékenységű hangfalat és az 1 csatornára jutó 1,25W nem lesz túl sok.
Ennyi pénzért mondjuk egyáltalán nem kapsz jó hangfalat.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Lalaland
tag
válasz dudika10 #6376 üzenetére
Másodlagos hangszórónak kellene, h ne kelljen mindig bekapcsolni a házimozit. Tele van az elosztóm adapterekkel nem akarok újat/nagyobbat betenni ezért lenne jó az usbs. Nincs hangkártya bennük, csak az usbről kapja az áramot. A logitech-ét néztem az szimpinek tünt.
N o S o u n d J u s t S p e e d
-
dudika10
veterán
válasz Lalaland #6377 üzenetére
De bizony van bennük hangkártya. Jó nem hangkártya hanem a hang digitálisról analógra történő átalakításához szükséges alkatrészek (~hangkártya).
Hát ha csak az az elvárás, hogy csipogjanak akkor akármelyik megfelel. De zenét hallgatni, vagy filmet nézni vagy akár játszani nem lesznek alkalmasak. Arra jók, hogy az email érkezésére vagy az msn-re figyelmeztessenek, másra nem. (Legalábbis az ebbe a kategóriába tartozó akármilyen hangszórók)[ Szerkesztve ]
-
LGLuke
őstag
Sziasztok!
Nézegettem hangfalakat, de nem igazán tudom, hogy a 2.1-esek közül melyiket lenne érdemes beszerezni vegyes zenére.
Logitech Z-3e-ben gondolkodom, de már alig kapható pár helyen.
Valaki tud esetleg más alternatívával szolgálni, vagy bolttal, ahol elérhető. -
morpheus133
tag
Szerintetek melyiket éri meg jobban Z523 vagy Z323?
Legfőképp játékhoz és filmek nézéséhez PC-n. -
bodo753
tag
Sziasztok!
Szeretnék feltenni 1-2 kérdést:
1.szeretnék venni új hangszórókat,de helyhiány miatt csak 2.0 lehetséges. Nagyjából 10e körül nézegettem és ezekre jutottam:
-Logitech Z520
-Hercules XPS 2.0 30(erről bővebb adatot nem találtam)
-Logitech Z130(tudom hogy olcsóbb,de állítólag a 20Hz-et is megszólaltat)
Ha valaki jobbat tud kérem írjon.2.A mostani(jóval kissebb teljesítményű) DLS-2005 60Hz-et is meg tud állítólag szólaltatni,akkor ez azt jelenti hogyha egy 70Hz-es hangszórót veszek az nem fog annyira mélyen szólni?Jó tudom hogy ne várjak 2.0-tól egy egész basszus skálát,de mégis.
-
pigsty
aktív tag
Sziasztok!
Természetesen visszafogom mindjárt olvasni a topicot, kb a legutóbbi 500 hsz-ig, de kérdezem itt is, amire lehet 2-3 hét után is válaszolni, mivel 1-2 hónapon belül tervezem a vásárlást,
hogy esetemben,
mit vegyek.Van egy 10 éves spiffy zajláda párosom, ami kezd használhatatlanná válni.
Én mindenféle zenét - Vangelis, magyar rock, studió felvételek, és régi, magnós kalózfelvételek, Queen, új hullám, stb, - hallgatok, jó fülem van, de nem érzem magam hifi buzinak, sem audiophilnek se;
aztán filmekből inkább régi, max sztereós változatokat nézek, akciófilmet, meg ahol igazán érvényesülne a 5 hangszóró, nem nézek, nálam az nem számít, de lehet győzködni, mégis megéri.Jelenleg egy Epox alaplapi integrált hangkarival csipogok, 3.5 jack kimenettel, ez a jövőben sem változna nagyon.
Anyagi helyzet miatt 10 knál többet nem szánnék rá, talán 15 ezer local creditig elmennék...
design keveset számít, ha tud valaki olcsón valami frappáns, fa külsőt, azért szólhat, de inkább hangzás, élettartam számít.Üdv, Pigsty
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
popp
aktív tag
válasz bodo753 #6384 üzenetére
Ezek a frekvenciaadatok azért nem mérvadóak, mert azt nem mondják meg, hogy az adott Hz-et milyen hangintenzitás mellett produkálja a hangfal. Tehát papíron hiába tudja a 20Hz-et is megszólaltatni, mit sem ér, ha a gyakorlatban olyan halk már, hogy nem hallod ki a zenéből.
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
popp
aktív tag
A vázolt igények és lehetőségek alapján szerintem egy Genius 3000A, esetleg 2000A, ha előbbi nem elérhető. Bár nem a genius hangfalai a legmegbízhatóbbak, de sztem a 2.0 rendszereiknél kevesebb probléma fordul elő, mint az 5.1-eikkel, és ár/érték alapján egészen jók.
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
dudika10
veterán
válasz morpheus133 #6383 üzenetére
Attól függ mennyi az árkülönbség. Z523 nyilván komolyabb, ahogy azt az ára is mutatja.
(#6384) bodo753: a gyári adatokat felejtsd el. A hangszóró méreteit általában eltalálják, meg a kábelhosszt, de a többi semmire nem jó.
Érdemes lenne felvenni a listára a Genius 2000A-t vagy a 3000A-t is.
Z130-hoz még nem volt szerencsém sajnos.(#6385) pigsty: megerősíteném popp kollégát. Nézegesd a Genius 2000A-t és 3000A-t. Ezek annyira mondjuk nem megbízhatóak, meg búghatnak és hasonlók, de ezen lehet segíteni egy kis barkácsolással, van csomó jó leírás a neten hozzá, és nem is annyira vészes hibák a hangzás meg mindenért kárpótol (hiába, ha az ember nem akar rá többet költeni kompromisszumokat kell kötni). Creative T20 is megérne egy megnézést. Valamint Logitech Z323 vagy Z523. Garanciára nem lehet panasz, az elődeikkel nem volt gond (ezek még újak, kevesebb velük a tapasztalat, főleg a hosszútávú) és rosszul se szólnak.
Egyébként apróról is nyugodtan lehet vásárolni termékeket, nagyon jó áron lehet kifogni kifogástalan állapotú vagy akár új árukat.
-
funkymonk
csendes tag
Sziasztok!
PC-hez szeretnék hangfalat, hangrendszert venni zenehallgatásra 30-40k-s árkategóriában, a Behringer MS40-et ajánlották, van-e esetleg jobb cucc ebben a kategórában? Választ köszi előre is!
-
szakalistvan
senior tag
Erről van valakinek tapasztalata?
ModeCom MC-2050
Vagy ez lesz vagy egy Z523,más értelmeset nem találtam.
Mi az istenért nem tudják egy jól hozzáférhető helyre rakni a hengerőt,basszust,fejhallgatókimentet.Nem ezek a legfontosabbak? Az összesnek a hátulján van,mit gondolnak ,a gép mellett térdelve hallgatok zenét? és Mekka felé imádkozom -
Sonec
tag
Ozaki WR450-ről mi a véleményetek?
Üdv Sonec!
LC-Power Tápok Topikja: http://href.hu/x/d1cd
-
szakalistvan
senior tag
Ez meg még szebb : Modecom MC 2150
Bár az adatok elég meggyőzők:
Modecom2050:
Output Power RMS : 24W RMS + 2x15W RMS.
frequency response: 20Hz - 20kHz
Signal to noise distance : >75dB.
Speakers : subwoofer: 5,25'' satellites : 2,5"
Távirányítóról tudom vezérelni a magasat,a mélyet, a hangerőt+ bemenetválasztó(2 bemenet)+ki-bekapcsológomb.
Na ez kell nekem,kérdés hogy hogyan szólhatLogi Z523
Total system power (RMS) 40 Watts RMS
Satellites 9.5 Watts x2
Subwoofer 21 Watts
Frequency response 35Hz - 20 kHz -
PuMbA
titán
válasz szakalistvan #6394 üzenetére
5,25"-ös hangszóró biztos nem tud 20Hz-et,kb. 45Hz lehet az igazság. Genius 3000A-hoz is 20-20000Hz van írva és 5,25"-ös hangfala van,de 50Hz-et tud kb.
[ Szerkesztve ]
-
pigsty
aktív tag
válasz dudika10 #6388 üzenetére
Na köszi mindkettőtőknek az ajánlatot.
Az eddigi hangszórókkal pont volt búgás probléma, mármint, ha a PC kikapvolva volt, de a hangszoró be, akkor kicsit búgott;
illetve ha ment a zene, bizonyos hangerőnél, ez valami földelés, áramköri anomália lehetett?
Na, napokban ennek is utánanézek, meg a barkácsnak, mérsékelten tudok barkálcsolni.
könnynen lehet, aprózok, itt a ph-n akár, (kössz a tippet!), ha nem dobálták őket, nem kötötték 380V-ra, csak nem érhet rossz meglepetés .....[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
J97
tag
Üdv!
A Genius 1255A -ról tud valaki valamit?
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
AMDFan
addikt
válasz szakalistvan #6399 üzenetére
Ezeknek a mélynyomós szetteknek a mélynyomója csak "optikai csalódás".
5"-os membrán van a mélynyomóban, pont ekkora van a a Genius 3000A-ban is hangfalanként. Az a trükk, hogy a sub úgy van hangolva hogy dübörögjön, ennek sokan örülnek, mer milyen faszán szól. Zenére alkalmatlanok a torz hangképükkel. Én is éltem együtt évekig 2.1-el meg 4.1el, aztán véletlenül hozzámkerült egy Genius 1250X, óriási a kontraszt.Szóval ne foglalkozz a wattokkal, adatokkal, próbáld meg meghallgatni, és amelyik jobban szól azt vedd meg. Annyit mondhatok, hogy a Z-2300at messzire kerüld el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- Óra topik
- Autós topik
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest