- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Az picit más.
Az egyik csak egy passzív hangszóró.
Használják ezt a technikát néha, például a Logitech Z4 szatellitjében is ugyan ez van.
A z3 és z4 mélyládája kicsit más, mert ott belül van egy hangszóró és van egy nagyobb passzív membrán.Egyébként úgy működik, hogy bedugod a gépbe meg a konnektorba, bekapcsolod és jön a zene.
Nem értem a kérdést.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
popp
aktív tag
Úgy látom az x230 és z3/z4 után megérkezett a z2300 utódja is Logitechéknél, a z623 személyében. Thx minősítés, 200W RMS.
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
dudika10
veterán
-
popp
aktív tag
válasz dudika10 #6855 üzenetére
Szkeptikus vagyok én is, azért a szemforgatós szmájli. Nem nagyon lehet még kapni, ahol meg láttam ott 40k+.
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
agemate
addikt
Üdv!
A kérdés adott, 5-maximum 8ezer forintnál nem szeretnék többet szánni a hangszettre/párra.
Felhasználási terület: zene, játék (minden). -
-
semetka
őstag
Én egy logitech z323 at vettem, de nem gondoltam volna h ilyet szól. Eszméletlen király hangja van. Basszus is eszméletlen szépen szól. 10/10.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Zenador
csendes tag
Sziasztok!
Középkategóriás (igényesebb) hangfalat szeretnék vásárolni, amit nem kell 1-2 év múlva eldobni és hosszú távon is használhatok. Max 45 000 Ft-ot szeretnék rákölteni. Elsősorban zenehallhatásra és filmekhez használnám. Nem vagyok elragadtatva a dübörgős mély hangoktól (inkább idegesít), ezért inkább 2.0 hangfalrendszerek jöhetnek szóba. A lényeg a tiszta hangzás és a lehető legkisebb alapzaj. 4 méter x 3 méteres szobában használnám, ezért nem kell bivalyerősnek lennie.
Először úgy gondoltam, hogy a népszerű Logitech termékekből választok magamnak hangfalrendszert, de kissé elkeserített a választék. Nem tetszik a design-juk. Néhány típust meg is hallgattam, de nem tetszett a hangjuk, sok esetben élettelen a zene, a dübörgő basszusuk zavaró volt. A Logitech Z2300 tetszene, de drágának tartom, ennyit szerintem nem ér meg, még akkor sem, ha THX-minősítésű.
A következő termékeket néztem ki, valószínűleg ebből a felhozatalból döntök véglegesen:
Creative-Labs GigaWorks T40
M-Audio Studiophile AV40
Behringer MS 40Melyiket választanátok? Ha valakinek megvan a három közül valamelyik, akkor kérek egy kis élménybeszámolót (tisztaság, alapzaj, potméter(ek) minősége, stb.)? Milyen tapasztalatok vannak ezekről a termékekről?
Előre is köszönöm az infókat!
-
popp
aktív tag
válasz Zenador #6864 üzenetére
Szerintem a creative t40-et vesd el nyugodtan, nem ér annyit, amennyibe kerül. Nekem volt anno, de a felannyiba kerülő t20-hoz képest nem jobb hangra szvsz semmivel. Szerintem a mostani geniusom szebben szól mindkettőnél, viszont az összeszerelés minőségében és az alapzajt tekintve rosszabb a creativenál. Szóval inkább a másik kettő közül választanám valamelyiket, ha nem jön esetleg egy 3. lehetőség is a képbe.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Zenador #6864 üzenetére
T40 felesleges és drága. T20 ugyan azt tudja kicsit kisebb teljesítménnyel viszont fele árért. Hangminőségben nincs különbség.
Másik kettő is jó választás lehet.
Ha elektronikában jártas vagy akkor jó választás lehet még a Geniusok közül valamelyik rendszer amit 1 év után lehet tuningolni is igény szerint. Ezeknek van egy-két hibája, elektronikailag nincsenek a toppon.
Ha nem sürgős megvárhatod amíg megjelennek az újabb Genius rendszerek, ez már egyre közelebb van.
Nem is olyan rég volt itt egy mondat a Kurzweil KS40-A-ról, 30k-ért elég jó választás az is.z2300-at ne, ha nem szereted a dübörgő mélyeket.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
popp
aktív tag
válasz dudika10 #6866 üzenetére
Igazából a t40 mellett még a valamivel nagyobb teljesítmény sem szól. Azt figyeltem meg, amikor még megvolt mind2, hogy a t40 alacsonyabb hangerő álláson kezdett el torzítani, a t20-nál kicsit tovább tekerhettem a potit. Lehet a két mély-középhez még nagyobb doboz kellett volna, vagy a végfoknak volt már sok a 2x2 hangszóró.
-
J97
tag
Igen. A Z-2300 már nem mai kiadás. Ahogy nézem a kettőnek a paraméterei közel megegyeznek. Valószínű, hogy ez egy Z-2300 új köntösben.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
dudika10
veterán
Ránézésre lehet, hogy ugyan az a hangszóró, de ha ugyan az és csak egy másik dobozba rakják már akkor is elég sokat változik a hangzás.
A geniusokra is azt kéne mondani, hogy "ilyen árkategóriában nem lehet ilyen jó hangjuk" aztán mégis.
Én azért meghallgatnám mielőtt elásom, persze attól még szkeptikus vagyok.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Miért pont Touchra kötötték...
A Touch minősége nem éppen jó, sokkal jobb MP3 lejátszók is vannak ráadásul gondolom valami gyenge MP3-at játszottak rajta.
Torzítás magas hangerőn sok hangfalnál megvan, nem kell addig feltekerni, úgyis káros.
Meg kéne hallgatni jobb forrásról is.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
popp
aktív tag
A mélyben lévő hangszóró viszont szvsz kisebb lett, a videoban 7 inchről beszélt az arc, a z2300-ban meg emlékeim szerint 20cm-es (8 inch) van.
-
dudika10
veterán
-
PuMbA
titán
válasz dudika10 #6875 üzenetére
Nekem is van olyan zeném ahol szinte nincs különbség a magas hangokban, de több az olyan hanganyagom ahol nagy volt a különbség a Genius vagy az Akai javára, ugyanis a Z-2300-nál a magas hangok nagy része ott sem volt. Egyik koncert DVD-nél pl. a közönség tapsolásának és éljenzésének magas hangja teljesen lemarad, valamint egy szám kezdésénél ahol csak cintányérok hallatszanak katasztrofális volt a Z-2300.
A T20-adon sem viccből van ott a magassugárzó..."Mellesleg nem hiszem, hogy ugyan azt a hangszórót használnák, sokkal inkább csak hasonlót."
Biztos figyeltek rá, hogy túl jó ne legyen. Iszonyatos profitjuk lehet egy ilyen 40k-s rendszeren.
[ Szerkesztve ]
-
J97
tag
Mint a Z-2300. Sőt! Itt a sub még jobban meg van nyomva a 2300 -hoz képest! Plusz 10W és a szatelitek ennyivel kisebbek lettek -2x5W. Igaz sokat mondtuk már, hogy a paraméterekből messze menő következtetéseket nem lehet levonni, de ebből szerintem mégis csak az szűrhető le, hogy az elődhöz képest a szatelitek itt is gyengécskék lesznek és a sub fog ütni.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
Tommy7
tag
Üdv, azt szeretném tudni, hogy a 2 alábbi hangszóró között mi a különbség a nevükön kívül?
- GENIUS SP-S110
- GENIUS SP-S115<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>
-
dudika10
veterán
A második egy újított kiadás.
Nagy különbség nincs.
A gyári adatok egyeznek kivéve a frekvenciamenet, az egyik 100Hz-ről indul a másik 200-ról.
Ebből vagy arar lehet következtetni, hogy kapott egy másik hangszórót a szett vagy pedig nagyobb dB tartományra adták meg az adatokat (vagy ami a legvalószínűbb szerintem, odahazudtak még 100Hz-et).
1200 forintért egyik se fog csodát művelni. Az msn-es bejelentkezős hangot remekül lejátsza, de másra nem igazán jó.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
Satan_Claus
őstag
Udv, van nekem egy jo regi Philips MMS 231 hangfalam es iszonyatosan bug a bal oldali hangszoro (nem a tekeros, hanem a masik). Lehet ezzel velemit kezdeni? Csak akkor mondjatok, hogy foldhurok, ha azt is megmondjatok, hogy mi az, es hogyan lehet javitani .
Védd az állatokat! Egyél embert.
-
Zenador
csendes tag
Sziasztok!
Ezúton is köszönöm a hozzászólásomat.
A Pixmania-tól (http://www.pixmania.hu) szeretnék rendelni hangfalrendszert. Szegedre kellene elhozni a terméket, sajnos helyben nem lehet beszerezni a kiszemelt hangfalrendszert, végül is be lehet, csak extraprofittal...
Az egyik szegedi hangszer és HI-FI-üzletben meg tudnám rendelni, de horror áron, majdnem 10 000 Ft-tal drágábban tudnák megszerezni.
Sajnos az E-Digital és a többi számtechnikai bolt is kilőve, mert nem állnak szerződésben a termék importőrjével.
Mi a tapasztalatotok a Pixmania-ról? Megbízható? Ha garanciális probléma merül fel, akkor mennyire korrektek? Hogyan oldja meg a csomagküldést? Csomagküldő szolgálattal?
Előre is köszönöm az infókat!
-
popp
aktív tag
válasz Zenador #6885 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs a pixmániával, de ha jól tudom, pont a garanciális ügyintézésre szoktak panaszkodni. De javítsatok ki ha rosszul mondom..
-
benvolio
őstag
válasz Zenador #6885 üzenetére
Más topikból olvasgatva, nekem az jött le, hogy közvetlenül külföldről rendeli be a termékeket, mert volt olyan, hogy nem volt rajta magyar menü /ez konkrétan egy fényképezőgép volt/. De hangfallal ilyen probléma nem lehet, tehát mindegy, hogy honnan /kitől/ érkezik. Volt olyan aki sok mindent rendelt tőlük, de nem volt garanciás problémája, így ő elégedett velük. Akinek meg volt valami garanciás probléma az csak szidta. Úgy látszik termék függő az egész.
-
Satan_Claus
őstag
válasz Satan_Claus #6884 üzenetére
Valaki mondja mar meg, mi a tokom az a foldhurok
Védd az állatokat! Egyél embert.
-
benvolio
őstag
válasz Satan_Claus #6889 üzenetére
-
Satan_Claus
őstag
-
dudika10
veterán
válasz Satan_Claus #6891 üzenetére
Az, hogy ugyan abban van az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lesz földhurok.
Az, hogy csak az egyik oldal zúg az már sejteti, hogy nem ez a probléma. Szerintem az elektronikával lesz probléma a hangfalon belül.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
lexjani
csendes tag
Sziasztok vettem egy genius sp hf 1200-at.
Nagyon jól szól csak azt vettem észre hogy a hangerőszabályzós hangszóró halkabban szól mint a másik miért van ez? vigyem vissza vagy ez szokványos -
popp
aktív tag
válasz dudika10 #6896 üzenetére
Ha hallható hangerő különbség van a két hangfal között, az biztos nem normális, én tuti megpróbálnám kicseréltetni. Amúgy a hangkártyás balanszállítás valóban jó ötlet, de pl. ha TV-re kötve (is) használná valaki, ott már nem biztos hogy van ilyen beállítási lehetőség.
-
lexjani
csendes tag
ha a winampon állítok ott is hallható hogy az egyik jobban hallatszik. A logitech x 230-as jobb egyébként?
-
ecx
tag
Sziasztok 2.1 Guruk!
Meghalt a Creative Itrigue 3330 rendszerem távirányítója, a szerviz sajnos már nem javítja, újat kell vennem!
Mit javasoltok 15k körül, aminek1) van vezetékes távirányítója, amin van hangerő és basszus állítás + fejhallgató csatlakozás
2) legalább olyan szépen szól (nem kell szebben).(Néztem már a Creative-okat és Logitec-eket, de ott nem találtam a fenti paramétereknek megfelelőt.)
Előre is köszi mindenkinek a tanácsokat!A legjobbakat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest