- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vycman
tag
Sziasztok! 3e ft környékén melyik 2.0-ás hangszórót ajánlanátok? Laptophoz kéne és nem ártana ha jól szólna. Használt is szóba jöhet, szóval ha van vmi ötlet írjatok légyszi . Egyébként itt is van pár, de nem tudom, hogy ezek milyenek: [link]
Köszi a segítséget.
szerk.: zene hallgatásra lenne leginkább, + filmhez.
[ Szerkesztve ]
-
vycman
tag
Nekem volt egy Labtec 2.0-ás, műanyag borítású, kb 7 éve vettem, (mondjuk 10e körül volt) és nagyon jól szól a mai napig, most édesapám használja. Szóval csak arra lennék kíváncsi, hogy aki használ ilyen Labtecet annak mi a véleménye. Illetve a Labtec Spin 95, sem tűnik rossznak ennyiért, és jobban is hordozható. Úgyhogy vkinek van tapasztalata, szívesen fogadom .
-
popp
aktív tag
Az a baj, hogy a 3e Ft olyan nagyon kevés, hogy abból esélytelen valami normálisat kihozni (még ha teszem azt haszna sincs rajta a gyártónak/kereskedőnek ami ugye kizárt)!
De! ha már egyszer nem szánsz rá többet, akkor inkább 2.0-t vegyél, ott csak több pénz jutott hangfalanként, mint 2.1-nél, így lehet valamivel jobb is.
Amúgy használt piacról ennyiért genius 355x, 360x-et mondanék, néha ki lehet fogni."A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
titán
Az irodai géphez egy 3000 Ft-os Labtecet használok Skypera, miegymás.
Azt a funkcióját ellátja, hogy kijönnek belőle a hangok, nem maradnak bent. Semmi mást nem is várok tőle. Elégedett vagyok. Ha mást is várnék tőle, akkor nem volnék elégedett.
Amúgy egy 10000Ft-os hangszórót hasonlítani egy 3000 Ft-oshoz, az olyan mint egy 35000Ft-ost hasonlítani egy 10000 Ft-oshoz. Ég és föld.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
vycman
tag
Még egy utolsó hsz ehhez a témához. Utánanéztem és 2002-ben vásároltam a Spin 45-ös típusú Labtecet. 1W az összteljesítménye. Mindennapi használatra sztem teljesen korrekt még most is (nem szokol rádió szintű a hangzása). Persze nem diszkózni kell, hanem kihangosítani a laptopot. (annak a hangszórójánál csak jobban szól. A mostani Spin 85 és 95 (ezek sem 2010-es modellek) mikor kijöttek, 6E Ft-os árkategóriába tartoztak. az egyiknek 4W a másiknak 6W az összteljesítménye. Szerintem okés. Ez csak az én véleményem, és számomra téma lezárva.
-
tomsolo
addikt
válasz dudika10 #6101 üzenetére
imho az egészet...
Volt már párral dolgom. Bent a cégnél főleg ilyen fadobozos zsenik vannak (vmelyik nagyobb méretű HF széria darabjai)... szörnyű mind ahogy szól, pedig nem mondanám hogy vájtfülű vagyok.
Genius a hangfalak TRUST-ja.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
titán
válasz tomsolo #6116 üzenetére
Vegyük pl a Genius 3000-t. Milyen mást tudnál ajánlani helyette 15k alatt? Nekem semmi nem jut eszembe, de lehet hogy van valami
Mert én is le tudom szólni az összes Geniust, mert a lába nyomát sem szagolhatják a 150ezres biampos monitorjaimnak, de a maguk árkategóriájában nagyon kellemesen szólnak. De nem is látom értelmét az összehasonlításnak.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz tomsolo #6116 üzenetére
Még mindig nem említettél semmi konkrétat. Mihez viszonyítod? Mondhatsz konkrét típusokat ami tetszik. Én nem hallottam még ebben az árkategóriában olyan aktív hangfalat ami nem emel ki itt ott amott. Maximum a stúdió monitorok azok amiknél törekednek a lineáris frekvenciaátvitelre.
[ Szerkesztve ]
-
Jézus1969
tag
-
titán
válasz Jézus1969 #6119 üzenetére
Ne haragudj, de ezt csak cáfolni tudom. Nekem is van x230-am is, de marha szarul szólnak a pl. Geniushoz képest. Mély tartomány mélysége nem komoly, intenzitása messze túl sok, és a mély láda szabályzója röhejes, a 100% és a kb 80% között állítható . A mélyek nem definiáltan, búgva szólnak, ha kell ha nem, dinamika nem jellemzi. Közép tartománya van valamennyi, de nem számottevő, nyomott és torz. Magasai nem léteznek, így nem is lehet őket értékelni.
Az x230 nagy csalódás volt számomra, mikor pár éve vettem. Azóta száműzetésben él a tartalék gépre kötve.[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz Jézus1969 #6119 üzenetére
Az lehet, hogy szép hangokat ad ki magából, emiatt mondjuk játszani még jó is lehet, de zenére és filmre már nem, de ez elmondható mindegyik mélynyomós szettre.
shawo: már megint egyszerre egyébként azt hozzátenném, hogy az a baj ezekkel a mélynyomós cuccokkal, hogy a mélynyomó túl magas frekvenciatartományokat is megkap, emiatt adott esetben bőven érkezik belőle beszédhang, vagy énekhang ami szerintem vicces
[ Szerkesztve ]
-
titán
Van egy nagyon kellemes 2.1 rendszerem is a Yamaha előadásában. És az sem volt drága, 15k körül fizettem érte 2000-ben. Ég és föld a Logitechhez képes. Jóval feszesebb, dinamikus mélyek. Mélyközép tartományban hiányos, kicsit agresszív a keresztváltója. Közép és magas tartománya pedig teljesen más ligában focizik.
[ Szerkesztve ]
-
Jézus1969
tag
passz . akkor lehet a fülemmel van a baj. nekem is volt genius sp hf 2000x hangfalam, de nem igazán voltam vele megelégedve. a potméter újonnan is recsegett. nagy hagerőn torzitott. pontosan be kellett állitani a neki megfelelő hangerőt és basszust valamint magas hangot hogy szépen szóljon. én jelenleg foobar 2000 lejátszót használok a logitech x230-hoz. szerintem elég jól szól. persze kicsit állitani kell az equalizert. ettől függetlenül egyik sem sorolható hifi kategóriába. az 1 kicsit más árkategória.
komolytalan gyerekek kiméljenek!!!
-
Jézus1969
tag
igen lehet. valahol a 2 között tudnám elképzelni a hangképet. egy kis magashangot ha még lehetne varázsolni a logitechre az tetszene. egyébként szerintem miota senki nem foglalkozik igazi hifi-vel , legalább is nem nagyon azota vették át a hatalmat a loudnesses cuccok. tény és való hogy igazi igényesebb zenénél jön elő az hogy hifi. pl: chris rea-carlos santana-stb. jó pár éve hifi mániás voltam én is, de valahogy feledésbe torkolódott a dolog. lehet hogy kényelmesebb és egyszerűbb mindent mp3-ban rögziteni és hallgatni.
komolytalan gyerekek kiméljenek!!!
-
tomiieka
csendes tag
Leírnám a saját tapasztalataimat a Genius sp hf 2000a -ról .
Személy szerint amikor megvettem nagy csalódás ért , azt gondoltam hogy nagyobb mély hangra képes a kicsike , de nem , igazán csak olyan 80 - 100 hz -ig szólnak a mélyek , de azt kell írnom így 4 hónap után hogy már nem is hiányoznak a sub és infrahangok , valahogy hozzászoktam ehhez a finom bass -hoz , ami viszont kárpótlásként tekinthető , az hogy a 100 hz felett szinte minden hang gyönyörűen dinamikusan átjön a speakeren . A magas gyönyörűen csilingel , nem bántóan sok hanem fémesen tisztán szólal meg , a középmély elég dinamikus hangot produkál akár még trance zenéhez is , egyedül DnB zenéhez nem passzol , de egy mélyládával valószínüleg orvosolható . Szobában , kültéren is megállja a helyét bizonyos keretek között ... -
c41r0^
őstag
sziasztok!
Édesapámnak szeretnék venni egy 2.0 vagy 2.1 rendszert géphez, egy SB Audigy Live! hajtaná meg, zenehallgatáshoz kéne neki (rock, instrumentális). Mikor még otthon laktam, tetszett neki a Logi X-530-am, tehát ez a minőség bőven elegendő lenne számára, nem kell audiofil emberre gondolni A hangfal akkor kellene neki, ha hangosabban szeretné hallgatni a zenét, fülesnek ott van neki az én régi Sennheiser HD555-öm.
Mivel a hangerő is fontos lenne (zenei teljesítmény) az ár mellett, ezért az X-230-at kizártam, és két delikvens maradt a max. 12K-s árkategóriában:
GENIUS SW-HF 2.1 2000
GENIUS SP-HF 2000AMind2 60W összteljesítményű, nem tudok dönteni közülük, melyiket vegyem neki. A "2000A" mellett szól, hogy zenére van inkább kihegyezve, de a "2.1 2000"-nek pedig jobban "elhiszem", hogy 50-60Hz körüli mély kijöhet belőle. Szóval nagy a dilemma, tudtok segíteni?
Ami még fontos neki, az a füles kimenet (hogy a hangkártyán ne kelljen dugdosni semmit, ha fülessel akar hallgatni valamit, előlapi panel meg nincs a házon), a "2000A" hátulján van ilyen (mondjuk az is jobb lenne elöl, vagy adnak hozzá jack hosszabbító kábelt esetleg? bár persze ez is beszerezhető, ha nem), azonban a "2.1 2000" hátulján képek alapján RCA stereo audio output van, mondjuk ez sem gond, mert ehhez meg lehet venni kábelt (vagy esetleg van hozzá gyárilag?) - rca-> kis-jack-anya kábelre gondolok, bár kérdés, hogy ilyenkor elnémul-e a hangfal, vagy le kell tekerni a hangerőt (esetleg kikapcsolt állapotban is átereszti magán a headphones-t - pontosabban itt stereo outputot - , mint az X-530-am)?
köszi
-
dudika10
veterán
2000A, de méginkább 3000A a jobb. (Persze ha ez nem fér bele akkor 2000A)
Teljesítmény: ne foglalkozz vele, nem ez számít leginkább.
Frekvencia adatok: lásd előző pont.Fülhallgató kimenet: Érdemes venni egy jack hosszabbítót és abba bedugni hol a hangfalat, hol a fejhallgatót. Ezek a hangrendszerek kritikán aluli kimenettel rendelkeznek. HD555 többet érdemel. Szóval 3m jack apa-anya és azt bedugni a hangkártya hátába és abba dugdosni a rendszereket.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
c41r0^
őstag
bocsánat, benéztem, amit a GENIUS SW-HF 2.1 2000-nél stereo outputnak láttam, az a mélynyomón a két front hangfal kimenete
na akkor ennek vajon van jack (füles) kimenete valahol? mert a weblapjukon írják, legalábbis a "csatlakozó: jack"-ről erre asszociálni
edigital fórumban látom, hogy nincs rajta füleskimenet, tehát ez a SW-HF 2.1 2000 felejtős...
dudika10 - ok, thx sajnos az már sok pénzben neki, 10K-t is sokallja
[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
válasz dudika10 #6128 üzenetére
ok, köszi, meggyőztél (mondjuk nem volt nehéz ), a 2000A lesz
"HD555 többet érdemel" - még a Live!-nál is , de ha még ezt rontjuk tovább a silány headphone-kimenettel, akkor pláne , szóval maximálisan egyetértek, veszek egy jack-hosszabbítót is majd neki, thx a tippet
-
c41r0^
őstag
most látom, tegnap mekkora ökörségeket írtam, fáradt voltam na...
SB Audigy Live! természetesen = SB Live! 5.1
és nála a régi Sennheiser HD500-am van, a HD555 az nálam van LOL -
c41r0^
őstag
ez egyértelmű, a javítás inkább magamnak szólt és 2 elírást javítottam, 100%-ig tisztában vagyok azzal, hogy ha nem a hangkártya kimenetre dugjuk az eszközt közvetlen, onnan már csak romolhat a jel (egyébként még a hosszabbító is rontani fog, de természetesen ez már elhanyagolható és talán még a HD500-on ki is lehetne hallani, ha enm Live! 5.1 hajtaná meg )
-
nuke7
veterán
Sziasztok!
csak úgy érdeklődnék, hogy zenére legfőképp milyen hangfalat (2.0/2.1) ajánlotok 30-40 ezer között?https://youtube.com/user/nuke7
-
titán
Talán Behringer MS40.
Vagy külföldről:
http://www.thomann.de/gb/samson_media_one_5a.htm szállítással kb. 40k.40-be nagyon nehéz beleférni. Ezért az összegért márkás termékekből szart lehet kapni, 50 körül viszont megnyílik a lehetőségek világa.
[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
na megvettem faternak a GENIUS SP-HF 2000A-t, beüzemeltem neki, egész szépen meghajtja az SB Live! 5.1, és egész szépen is szól a cucc, ennyi pénzért tényleg jó vétel volt
thx a tippet
-
titán
Ha van lehetőséged kis várakozással bővíteni a keretet, akkor az Edirol kellemes választás.
Nagyon jól szól, de azért szólok, hogy a 4"-os mélysugárzóival komoly mélyekre ne számíts, kárpótlást a közép és magas tartomány tisztaságában kapsz. (Csak szólok, nehogy irreális elvárásaid legyenek, és ezáltal csalódás érjen.)
-
titán
Túrtam neked egy kis ebayt.
Ha nem zavarnak a használt cuccok, akkor ezt ajánlom. Érdemes rá licitálni, szerintem 40k alatt fog maradni szállítással is, és a bridgelt biampos hangfalankénti erősítőjével (a jobb és a bal összesen 8 független IC) simán lenyomja az Edirolt minden tekintetben.
Ez, ez vagy ez kis mázlival 50k alatt maradhat szállítással együtt. Ezek 5" és 6,5" mélysugárzókkal kellemesebb mélyeket szolgáltatnak, mint az Edirol és más tekintetben is jobbak.
-
titán
válasz tomsolo #6141 üzenetére
Hát azért a Cakewalk nem egy kategória a fentiekkel.
A DAC-ja sem egy világverő, egy jó hangkártya simán lenyomja. A DAC csak problémát jelent, hiszen egy nem jól használható alkatrész költsége is rárakódik a termékre. Így monitorok értéke 40k, a DAC pedig 5k. Ebből az következik, hogy egy 40k értékű termékért kell 45k-t fizetni. Ezért nem szeretem a DAC-kal ellátott cuccokat.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Cakewalk szar, hiszen nagyon is jó. Ezen felül új, és garis termék.
(#6142) nuke7:
A basszus kiemelést alapvetően nem érdemes használni, hiszen nem a mélységet ad, hanem intenzitást.[ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
Hallotta már valaki a SAL 20 ACTIVE hangafalat? [link]
Az ára teljesen elfogadható, és már nem "számítógépes" kategória kinézete van. Vélemények? -
lexjani
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék a laptopomhoz hangszórókat venni de nem tudtam dönteni még mert vannak kiválasztottak:
Genius SW HF 2.1 2000
Genius SP HF 2.0 3000A
vagy valami olcsó logitechet!
A szempontjaim hogy minél olcsóbb és jobb hangzású legyen mert kollégiumba kell univerzális használatra! Szeretném ha jól dübögne,nemtudom melyik hasonlíthatna a Genius SW HF 5.1 5005-ös mélyére hozzá hasonlót keresnék persze kisebben!Volt olyanom is csak a koliba az túl sok lenne!
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
AMDFan
addikt
válasz lexjani #6146 üzenetére
A 3000A nem fog dübögni. Az inkább zenélni fog. A szempontjaid sajnos ellentmondanak egymásnak A jó hangzás ugyanis kizárja a dübögést és fordítva. Nem mondom azt, hogy vedd meg a 2.1-et mert ha esetleg megveszed a 3000A-t akkor rájössz, hogy sokkal jobb rajta zenét hallgatni, és az jó dolog lenne. De ha a dübörgés a cél, akkor mindenképpen a 2.1et vedd meg.
-
M.B
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung HDTV amin a legtöbbször digitális (még nem HD) tévéadást (RTL Klub, Discovery Channel, Comedy Central stb.), továbbá gyakran HD (720p/1080p) filmeket és sorozatokat nézek.
Ehhez szeretnék valamilyen hangfalszettet, aminek azért a basszusa se rossz, és még pár évig elmenne. Ár legyen mondjuk max. 12.000 Ft (de ha még olcsóbban is lenne jó minőségű, akkor az csak még jobb!).
5.1-et semmiképp sem akarok, mert a szoba adottságai miatt nem tudnám hova pakolni a hangfalakat.
A 2.1-est úgy képzelném el, hogy a TV alá/elé megy a bass, két oldalán pedig értelemszerűen a két oldalsó.Még valami, amihez nem nagyon értek: a sima TV-adást SET-TOP BOX-on keresztül nézem, a HD filmeket/sorozatokat pedig WD TV LIVE-val.
Na és akkor amihez nem értek: az összekötés. Ha valaki ezzel kapcsolatban is felvilágosítana, akkor nagyon hálás lennék!Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
-
dudika10
veterán
Genius 3000A
Nincs dübörgő mélye de jó hangja van.Ha mindenképp 2.1 kell akkor Logitech Z323. De ennek jellemző mélynyomós brummogó hangja van.
A TV jack (vagy 2RCA - ebben az esetben kell egy átalakító kábel 2RCA-jack anya végekkel) kimenetére kell dugnod a hangfalat és akkor minden azon fog szólni elvileg.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest