- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
No-kia
addikt
válasz sosperecek18 #6700 üzenetére
hát az enyémre 2+15W van írva, kitudja hogy milyen erősítő lehet ebbe, 2Wos ? annál csak jobb lehet, lehet bevállalok egy 3000a-t, még várok hátha ír vki még vmit, köszi
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
popp
aktív tag
Nem ismerem a hifid, illetve nem is írtad mi a gondod vele, ami miatt le szeretnéd cserélni, de sztem azért lényegesen szebb hangzást a geniustól sem szabad várni. Ráadásul a 2000A ill. a 3000A beszerezéséhez is nagy szerencse kell mostanság, ugyanis kivonás alatt vannak.
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
No-kia
addikt
látom, h alig kapni őket, utód mi lesz?
hát tipusát írtam, és amint említettem, a 4*20 watt8vga yinkább csak 15) kb 2wattos hifi erősítőre kötve nem túl erőteljes, basszust kb nincs is, 30 ból 13-as hangerőn már torzítja azt a kevés hangot is ami van
-
popp
aktív tag
Nem tudom honnan szedted, hogy 2 W-os erősítő van benne. User manual alapján TDA 7265 sztereo erősítő IC-vel szerelt a hifid, ami 2X 25W teljesítményű. Persze ettől függetlenül torzíthat már viszonylag alacsony hangerőn is, elhiszem neked.
Genius utódokról még nem tudni semmi konkrétumot, valszeg jópár hónapot kell még várni rájuk.
A bassusról: nekem is 3000A szintű geniusom van. Amint már az előbb említette a kolléga, lehet vele játszani, hogy a fal közelébe teszed és intenzívebb lesz a mély. Számomra általában elég a basszus, csak ritkán hiányzik a mélyláda. Persze ez nem jelenti azt, hogy te is ugyanígy vélekednél ezzel kapcsolatban (szvsz a mély hangok is ugyanúgy hozzátartoznak a zenéhez, viszont az eltulzott basszus fárasztó számomra, tipikusan logitech 2.1-ek).
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
-
popp
aktív tag
Orion 5.1 szatellitei nagyon picik, de valóban meglepően jól szól a szett, nekem leginkább az tetszett benne, hogy a basszus egyáltalán nem tolakodó. A sztereo Geniusoknak nyilván kevesebb a mélye, viszont a többi tartományban azért jobb, zenehallgatásra mindenképp a geniust választanám.
[ Szerkesztve ]
-
No-kia
addikt
igen, a basszus nálam tökéletesen elvolt találva, meg úgy az egész cuccis, pedig a telómról ment a zene(k550i) a basszus meg 50 körül volt rajta, nem tudom h mi a skála maximuma, ha megmég jobb is a genius akkor egy szavam se lehet
-
0805
tag
Sziasztok!
Van egy nem használt Genius 1250X-em és a mai napon elövettem és arra lettem figyelmes h 10perc használat után elkezd búgni de elég hangossan....Fogyasztásméröt is rákötöttem és azt tapasztaltam h 8W-ról indul és egészen felmegy 30W-ig amikor már búg rendessen....Azért gondolom h vmi nem stimmel vele mert van még egy ilyen hangfalpárom és annál a fogyasztásmérö stabilan 8W-on marad akármeddig hagyom rajta..és persze nem búg..A trafója kipurcant?Vagy a hálozati 50hz-et szedi össze??Mit lehet ezzel csinálni h jo legyen?Köszi
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Milyen hangfalat ajánlanátok főleg zenéhez? Gépről használnám, jelenleg egy logitech x-530 van de ez borzalmas, inkább fejhallgatóról hallgatok zenét emiatt.
Ami hallásra tetszett, az a klipsch promedia de sehol sem lehet kapni 5.1-et és 2.1-et sem már belőle.
Esetleg tudtok valami jó minőségűt ajánlani? 5.1 2.1 is lehet akár.
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
fgabor61
csendes tag
Sziasztok!
Hol tudnék csatlakozót szerezni a Logitech 2.1-es cuccomhoz? Arról a csatlakozóról van szó, amelyik a szatellit hangszórót köti össze a mélynyomóval, egy mini DIN-szerű, 9 (3+4+2) pólusú csatlakozóról van szó, kitörött az egyik tüske. Tök jó kis cucc, kár lenne ezért kidobni. Minden segítség velkám... -
popp
aktív tag
válasz fgabor61 #6711 üzenetére
Szerintem bármelyik elektronikai boltban kapsz ilyen csatlakozót, csak ugye még kábelre is kell szerelni.
Amúgy én először megpróbálnám egy megfelelő vastagságú (és hosszúságú), blankolt vezetődarabbal pótolni a kitört tüskét, ha nem kell rendszeresen szétszedni, akkor talán ez is megoldás lehet.[ Szerkesztve ]
-
Dondom
tag
válasz sosperecek18 #6698 üzenetére
Erősítő választásban kérném a segítséged.
Hirtelen rákerestem a két oldalon, de nincs találat a hangfalpárra.
-
xxman
senior tag
Labtec pulse 285 - 5500Ft újonnan , megéri , elég jól szól
I just wanna have some fun.
-
vassago32
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy hangrendszert az acer extensa 5610es notebookomhoz. Nem vagyok én profi zenész, csak egy diák, így 2.0ás vagy 2.1es rendszerre gondoltam és max 15 000 forintig. Ajánlanátok valamit, ami igazán megéri nekem ebben az árkategóriában? zenehallgatásra, hangulatkeltésre kéne Nézegettem, olvasgattam a fórumot is, láttam, hogy sokan emlegetik a Genius SP-HF 2.0 2000A - t, az valóban komolynak tűnik, van a kategóriájában tőle jobb? Illetve a 2.1 esek közül melyik az, amelyikben nem csalódnák? Néztem a Philipseket, az SPA 4310es is tetszik, valamint a SPA 5300as, ez utóbbi nagyon komolyan hangzik, 100 W zenei teljesítmény, 50W kimeneti.... de nem ismerem a többit, szeretném, ha ajánlanátok nekem mindkét csatorna számon belül egyet-egyet. A választ elöre is nagyon szépen köszönöm!
-
PuMbA
titán
válasz vassago32 #6717 üzenetére
"Nézegettem, olvasgattam a fórumot is, láttam, hogy sokan emlegetik a Genius SP-HF 2.0 2000A - t, az valóban komolynak tűnik, van a kategóriájában tőle jobb?"
NIncs jobb most.
"Illetve a 2.1 esek közül melyik az, amelyikben nem csalódnák?"
Ilyen árkategóriában minden 2.1-es rosszabb, hiszen ugyanannyi pénzért 3 hangszórót adnak.
"ez utóbbi nagyon komolyan hangzik, 100 W zenei teljesítmény, 50W kimeneti...."
De csak hangzik, ez mind kamu adat. 100W-tól szétszakadnának azok a pici hangszórók. Philips sose gyártott értelmes PC-s hangfalat, mind kukába való.
[ Szerkesztve ]
-
vassago32
csendes tag
Tehát akkor a Genius 2.0 2000-A-t válasszam egyértelműen? és 2.1-es hangrendszer tehát ilyen árkategóriában nincs is olyan ami megérné, hogy megvegyem? Ha 3 hangszórót adnak, az rosszabb hanghatást kelt, vagy miért írtad? Akkor milyen árminimumért tudnék szerezni egy igazán fasza 2.1es rendszert? Csak kiváncsiságból kérdezem, mert valószínűleg a 2.0ás Genius mellett döntök, de azért érdekel
-
PuMbA
titán
válasz vassago32 #6719 üzenetére
"Tehát akkor a Genius 2.0 2000-A-t válasszam egyértelműen?"
Igen, de ha akarsz szerezni egyet akkor sietned kell, mert így is alig van. Árgépen azt hiszem, hogy már csak 3 boltnál van.
"Akkor milyen árminimumért tudnék szerezni egy igazán fasza 2.1es rendszert?"
Az az igazság, hogy nincs jó 2.1-es PC hangfal. Az összes 2.1-es hangfalnak a szatelitei nagyon gyengék és csak 1 utasak tehát nem sok magas hangot tudnak kiadni.
"Ha 3 hangszórót adnak, az rosszabb hanghatást kelt, vagy miért írtad?"
Ugyanazért az árért 3 hangszóró nem szól olyan szépen, mint 2.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Hát az biztos hogy a génius 10 centis sugárzójával inkább közepet szól mint mélyet.A 2030 as tda ic röl meg inkább nem kezdek el értekezni,10%thd értékével egy rémálom.Még ami normálisabb kapcsolása volt az a2030 as volt a meghajtó és egy bd245-246 vagy helyettesítései a végrész.Nem is értem miért nem ezt alkalmazza a génius cég,abba a kapcsolásba az ic se erőlködik 3/4 hangon.Már párat átalakítottam ilyenné, a különbség ég és föld.
-
J97
tag
válasz vassago32 #6719 üzenetére
Lehet még egy jó 2.1 alternatíva. [Altec Lansing MX5021]. A melóhelyemen van egy ilyen. Ennek 3 utas szatelitjei vannak, viszont nem olcsó, és szerintem a genius 2000A hozza ezt a szintet hangminőségre. Basszusban és hangerőben az altec a nyerőbb, viszont azt nem lehet halkan hallgatni. Ha leveszed a hangerőt csak basszusos brummogást hallasz a zenéből. A tér érzet szintén jobb a 2000A -val. Saját használatra nekem meg egy 2000A van. Itt ajánlották a topicban és nem csalódtam benne! Megéri az árát ha még sikerül szerezned!
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
J97
tag
válasz djculture #6725 üzenetére
Szerintem rendben van a mély hangzás a 2000A nál! Filmezni is tökéletesen elég. Egy kisebb szobába mindenképpen! Mondjuk kinek mi az igénye. Az én volt Z-5300 -asom minimum basszal is olyan mélyet adott ki, ami már sok volt az én fülemnek. Meg a szomszédokénak is. Ha éjjel levettem a hangerőt a film beszédéből nem hallottam semmit, fülelni kellett. Ha felvettem akkor egy egy akció jelenetnél remegett alattam az ágy, a szomszédok meg kopogtak át. Egy esti film nézés kb. úgy nézett ki, hogy kezemben a wireless egér és állandóan tekergettem a hangerőt.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
Dondom
tag
A 15ezres, 50ezres kategóriáról gyakran esik szó, én még nem láttam olyat, ezért megkérdezem, hogy 30-35ezres árkategóriában mit ajánlotok?
-
popp
aktív tag
Szerintem ez tipikusan az az árkategória, amit már egy PC-s hangfalra nem feltétlen éri meg rákölteni, viszont elfogadható sztereo erősítő+hangfal kombóhoz meg még kevés.
De azért, hogy mondjak pár konkrétumot is:
Behringer MS20/MS40
esetleg M-audio AV40.
Nem hallgattam ezeket, de rosszak nem lehetnek, kipróbálnám őket szívesen."A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
ThePoweR
senior tag
Hi!
Egy jó 2.1-es hangfal kellene max 15k-ért. Lehetőleg 45W RMS.
Üdv!
-
-
popp
aktív tag
válasz ThePoweR #6733 üzenetére
Érdemes amúgy 2.0-ban is elgondolkodni, azok szerintem szebben szólnak, a mély kevesebb értelemszerűen. Pl. Genius 1250A/2000A/3000A, bár utóbbi kettőből hiány van, vagy ott van még az új sztereo 1255A. Ebben az árkategóriában amúgy nem nagyon lehet "ugrálni", pár hozzászólással fentebb valaki kérdezett egy Philips 2.1-ről, már korábban is érdeklődtek többen is utána itt a topikban, de visszajelzés nem érkezett róla.
-
popp
aktív tag
válasz ThePoweR #6735 üzenetére
Ajánlani akartam azt is, csak azért hagytam ki a felsorolásból, mert szvsz beszerezhetetlen. Nem nagyon került itthon forgalomba, csak egy-két webshop kínálatában szerepelt elvétve. Úgy rémlik az év első hónapjaiban vett itt valaki és elégedett is volt vele.
-
giigz
veterán
Genius SW-HF 1200-ról mi a véleményetek?
-
giigz
veterán
Még csak most veszem észre...Ez az SW-HF 3000 ez iszonyat jó. 15k. Szerintem én is ilyet fogok venni.
[ Szerkesztve ]
-
MY2K
aktív tag
Hello!
Az én javaslatom a Logitech Z-4. újba lehet kilóg a keretből de használtan is lehet találni elfogadhatót. Nincs panaszom se a designra se a hangjára (kategóriájában)
Telefon, TV, Internet, Mobilnet - Rendelés, bekötés egy helyen. Keress pü-be!
-
czanga
őstag
Szaisztok.
2.1-es rendszert keresek. Szerelő műhelybe kellene. Fontos, hogy normálisan szóljon azért, de elérhető áron. Az egész üzlet 60 m2, így aztán nem kell gigászi teljesítményűnek lennie. Új, vagy garis használt is érdekelne. (a cég miatt jobb ha újonnan vesszük)
Miket tudnátok ajánlani? -
popp
aktív tag
Olvasd vissza a legutóbbi 10 hozzászólást. Amúgy Genius SW-HF 3000, én ezt venném.
szerk.: jah, hogy 10k alatt. Logitech z323, vagy olcsóbb 2.1 Geniusokat is meg lehet nézni. Mondjuk, ha ennyire szűkös a keret, akkor inkább a 1250A 2.0 Geniust venném.
[ Szerkesztve ]
-
popp
aktív tag
Az olcsóbb Genius sw-hf 1200-at nem ismerem, ránézésre nem igazán szimpi, persze így nem szabad hangfalat vásárolni. Még mindig azt mondom, hogy a sztereo sp-hf 1250A, az pont kijön tízből, vagy a hardveraprón akár még olcsóbban is.Talán általánosságban elmondható, hogyha egy gyártónak egy adott pénzösszegből minél kevesebb hangfalat kell kihoznia, azaz darabonként többet költhet átlagosan, akkor a minőség is javul, ergo jobban szól.
-
giigz
veterán
Kb. 1-2 hét múlva rendelek egy Genius SW-HF 2.1 3000-et, majd írni fogok egy kis cikket, ha érdekel valakit.
-
Ferink
tag
Üdv!
2.1-es hangfalat szeretnék vásárolni. Logitech z323-at vegyek szerintetek vagy a Genius sw hf 1200-at? Mindkettő 30W, ugyanaz az árkategória. A Logitech mellett szól az ,hogy a kisebb korábbi testvérét, az LS21-et volt szerencsém hallgatni pár napig. Mit mondjak, nem gyenge hangja volt az apró szerkezetnek.
A z523-at néztem még, de annak sokallom a 20 ezer HUF-os árát +10W -ért cserébe.Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest