- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToniSoprano
addikt
válasz kalozhun100 #22696 üzenetére
Lehet ha odateszem a fülem a hangfalra hallanék minimális zúgást, de megmondom ez még nem jutott eszembe, hogy ilyet tegyek.
Ha ezt csinálod a jackkel, minden hangszóró zúg, de lehetőleg ne csináld, mert nem tesz jót egyik hangfalnak sem hosszabb távon. -
medvegy
aktív tag
Ma megérkezett a Modecom MC-SHF 120U hangfal szettem az Aqua-ból.
Most este raktam össze, ezért csak elég halkan tudtam kipróbálni, de amit hallottam belőle az elég meggyőző eddig.
Feltűnt viszont, hogy valami mozog az aktív hangfalban (amelyik hátulján a hűtőborda van) ha oldalra billentem, más szóval valami a belsejében egy kicsit arrébb csúszik amikor megdöntöm. Ha lehelet finoman döntöm akkor nem. Lehet hogy semmi az egész, meg hát persze minek is döntögetem jobbra-balra. A kicsomagolásnál tűnt föl, és egy picit furcsálltam. Akinek ilyen hangfala van, megtenné, hogy rápillant, hogy mi a helyzet nála jobbra-balra döntésnél? Köszönöm előre is!
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
foosballfun
tag
-
vandeminek
tag
Sziasztok!
Csak megszeretném köszönni az első hsz rengeteg információját. Hatalmas segítség volt a hangfalak kiválasztásában. Eddig egy egyszerű laptopon dolgoztam, tegnap váltottam egy nagyobb asztali munkaállomásra. Ehhez vettem egy Creative GigaWorks T20 Series II-t. Már egy nap után tudom mondani, hogy nem bántam meg, sőt nagyon megszerettem. Azt vártam, hogy jobb lesz a régi noname "hangkeltőimnél", de még annál is jobb.
Köszönöm az összefoglalót és a leírásokat. Laikusként ezek nélkül biztosan nem találtam volna ilyen minőséget.
-
Qru
MODERÁTOR
Fejezzétek be a civakodást, személyeskedést.
#nincsbennetarcsi
-
Gempas 70
aktív tag
Sziasztok!
A M-Audio Studiophile AV 40 kb 30.000 ft ért jó ár vagy menjek inkább a BX5 D2 felé kb 52.000 ft-ért??THX
-
CsIrKeRaToR
tag
Sziasztok! 1 éve van egy Edifier R1600+ hangfalam és csodálatos cucc! Nagyon megérte a pénzét! Viszont filmeknél,játékoknál keveslem a mélyet(hiszen nem erre van kitalálva nagy részben) Egy mély hangszórót szeretnék a két hangfal alá. Aktív jackes mélynyomót szeretnék,ha lehetséges. Lehetséges?
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
trust007
tag
De elhallgatott mindenki.
Több mint egy hét hallgatózás után kis kiegészítés az Alesis Elevate 5-höz.
A mély tartomány erősödött kellemes öblös hang jellemzi. Összehasonlításként a másik szobában van egy régebbi 5.1-es házimozi,ott azért berezonál az üveg, az ágy kellemesen rezeg, a dobot/mély hangokat mint hangnyomás érezni, itt ez nincs de nem is lehet elvárni a 5" sugárzóktól.
Ennek ellenére pont elég és a hangzás kiegyensúlyozott.Fél hangerő környékig tekertem eddig, bőven elég, és még van benne tartalék. Rezonanciát torzítást nem tapasztaltam. A front bass port nagyon jó dolog, magasabb hangerőn, kellemes fuvallat csapódik az arcomba.
Nyáron ventilátor helyett is jó .Több óra(alacsony hangerőn) használat után langyos az aktív hangfal hátlapja.
Intenzívebb hangerőn azért melegszik, de normál szintre visszavéve gyorsan visszahűl.A szoba mérete (kicsi) és akusztikája nem túl jó a hangfalnak, majd kipróbálom nagyobb térben és magasabb hangerőn is, kíváncsi leszek úgy mit dob.
És kellene hozzá majd egy nem alaplapi hangkeltő is.
Redmi 4X → Mi 9 SE → Redmi Note 12 Pro 5G
-
Rathrol
aktív tag
Sziasztok!
Olyan 2.1 hangfalrendszert szeretnék ami PC és LED TV->Xbox360 is használható!
Leginkább játékra kellene, másodsorban film nézésre lesz kihasználva.Ár: max 60ezer Ft
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
válasz Rathrol #22722 üzenetére
Én a Thonet - Vander Ratsel-t merném ajánlani, bár ennyi pénzért nagyon jó 2.0 is kapni, amivel lehet jobban járnál.
-
tibbike01
őstag
Gyors kérdés: az M-Audio - BX5 D2-őt laptopról hajtva mennyire lenne hallgatható?
Mindenképpen kellene hozzá külső hangkártya, vagy azért intergráltal is szépen szólna?Angliában élek, találtam ebayen egy elég jó árú használtat.
Köszönöm!
-
medvegy
aktív tag
válasz Rathrol #22725 üzenetére
Én is 2.1-et használtam évekig (Logitech Z4), de aztán a fórumot átböngészve minden érv a 2.0 mellett szólt. Ezért pár napja beújítottam egy Modecom MC-SHF 120U 2.0 hangfalat. Féltem tőle, hogy kevés lesz a mély, de nem így lett. Ma volt alkalmam úgy igazán meghajtani a rendszert. Zenében ég és föld a különbség a 2.0 javára. Amit az egyébként nagyon jónak tartott 2.1-esem produkált azt nem lehet egy lapon emlegetni a Modecom hangzásával. Filmet próbáltam még, a 2.0 ott is jobb. A sztereo valóban úgy szólt ahogy kell. A 2.1-nél csak egy nagy átmérőjű hangszórót kapsz, így a mélyeket nem sztereóban kapod. Játékban nem próbáltam még, ott pl. egy lövöldözős programnál lehet előnyös a 2.1 artikulálatlan, de hatásos dübögése. Itt egy link, olvasd el vásárlás előtt, én is ezt tettem. Ha a 2.0 mellett döntesz, akkor 60k körül azért van már választék. Tudom ajánlani, a fentebb említett MC-SHF 120-ast, én 39k-ért vettem. A Thonet & Vander termékei is jók állítólag ebben az árkategóriában. 60k-ból lehet, hogy már belépő szintű studió monitort is kapsz, de azokat már érdemes meghallgatni vásárlás előtt.
-
ToniSoprano
addikt
válasz medvegy #22727 üzenetére
Bár én jóval alacsonyabb kategórákban godolkozom, de van 2.0-ás és 2.1-es rendszerem, de nagyon érezhetően jobb, természetesebb, hogy a 2.0-nál a basszus 2 helyről sztereóban szól, nem csak egy helyről.
A magas és mély hangszórók közötti "luk", magyarul a közép frekvenciatartomány hiánya mellett, szerintem ez is hátránya a 2.1 rendszernek. Kicsit becsapós a számozás is, mert 2.0-ás az a hangrendszer ahol 4 hangszóró van, 2.1-es az a rendszer ahol csak 3 hangszóró van. (Elején engem is nagyon becsapott ez a számozás, 2.1-ben gondolkoztam és elsősorban a számozás miatt gondoltam, hogy jobb mint egy "sima" hangfalpár)
[ Szerkesztve ]
-
B1T3
addikt
válasz ToniSoprano #22729 üzenetére
Nem feltétlenül, a 2.1 gyakran 5 hangszórót takar. Az olcsóbbaknál van csak egy-egy csipogó a mély mellett.
-
trust007
tag
válasz ToniSoprano #22731 üzenetére
A szatellitekben 1 db 3" közép és 1db 0.5"-os magas sugárzó van.
És itt egy "teszt" :[link]
(#22723) medvegy - ez inkább a 30eFt-os kategória az illetőnek nagyobb keret áll a rendelkezésére.
[ Szerkesztve ]
Redmi 4X → Mi 9 SE → Redmi Note 12 Pro 5G
-
ToniSoprano
addikt
válasz trust007 #22732 üzenetére
Köszi, mondjuk eléggé fura, hogy a tesztben egy Logitech Z323-assal hasonlította össze a Ratselt, mert bár 2.1-esek között a jobbak közé számít, de azért tisztaságban és részletességben, élményben stb. a 9 ezer Ft-os Genius 1250B is nagyságrendekkel jobbat nyújt. (mindkettő van nekem, úgyhogy ezt meg tudom ítélni)
A 20 Hz-es okoskodást meg nem értettem, mit akart ezzel....Szóval szerintem jobb lett volna egy hasonló árkategóriájú 2.0-sal a hangzást összehasonlítani szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Sziasztok!
Régóta olvasgatom a témát. Elhatároztam, hogy veszek egy Genius 125...
Találtam amazonon (angliában élek) 1250B-t és 1255A-t is.A fórumot olvasgatva az 1255A-t írjátok jobb hangúnak, viszont számomra sokkal csúnyább mint a másik, újabb verzió.
Szóval, vajon annyival jobb-e a 1255A hangja, hogy megéri elviselni a csúnyaságát az íróasztalomon?
Jó lenne, ha meghallgathatnám mindkettőt, de sajnos nem lehetséges.[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz ToniSoprano #22733 üzenetére
kieg: mondjuk azt elfelejtettem leírni a Logitech védelmébén, hogy 4 éves, de semmi baja, a Geniust gyárilag hibásan kaptam.
-
tibbike01
őstag
válasz csabyka666 #22738 üzenetére
Ja tényleg, most már látom.
Nincs szükségem solo6-ra, mivel kb 3x2m-es szobácskám van. -
törölt tag
Hallgattam ma B&W MM-1-t a győri MM-ben. Nem értem az árképzést.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Hallotta közületek valaki a JBL LSR305 dobozokat ? Szükségem lenne 100eFt körül, ilyesmi méretű aktív monitorokra. Hallgattam hétvégén Mackie MR5 MK3-at, Yamaha HS5-öt, KRK Rokit 5 G3-at, egyik sem tetszett, mindegyik túl színes nekem, a KRK, Yamaha túl agresszív. Valami zeneibb hangot szeretnék, JBL-ről jókat olvastam. Felvetődött bennem még az Emotiva Airmotiv 5 is, de ezt nem lehet itthon kapni.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Alan[HUN]
senior tag
Modecom SHF80U, SHF120U vagy Microlab Solo 6C? (Utóbbi német eBayről, árak: 32k, 42k, 40k) Forrás van. (Musiland 01 US)
-
ToniSoprano
addikt
válasz tibbike01 #22739 üzenetére
Szia,
A Genius 1255A biztos jobb a nagyobb doboz miatt, de szerintem egy 6 nm-es szobába az 1250B is tökéletesen megfelel, szépen tisztán szól halkan is, és elég a hangereje bőven még egy 20 nm-es szobába is.
Az 1250B esetén még tisztább, nyíltabb lesz a hangzás, ha az elejéről leveszed a hangszóróvédőt, szerencsére úgy csinálták meg, hogy egyszerűen le lehet húzni róla, és szerintem így sem csúnya, sőt nekem jobban is tetszik.
Mondjuk szerintem ez előnye lehet az 1250B-nek az 1255B-vel szemben, hogy nagyon egyszerűen sérülés nélkül levehető és visszatehető a hangszóróvédő, míg valószínűleg az 1255B esetén kialakítása miatt nem lehet megtenni, bár ebben nem vagyok 100%-ig biztos. -
krichd1
addikt
Erre nem került sor, hogy meghallgassam, pedig Hitspaceben voltam, ahol elvileg van.
Halottad ezt a Prodipot ? Akusztikus hangszeres zenén is megállja a helyét ?
Pár hónapja halottam Mackie MR8 MK3-at, elektronikus zenékkel ismerősnél, ahhoz jó volt a hangja. Most MR5 MK3 tesztelésnél saját zenékkel nem tetszett, egyszerűen túl színes a közepe, torzítja a hangszerhangokat.
JBL LSR305 nem volt náluk, pedig ez érdekelt leginkább, sok jót írnak róla, de lehet csak a szokásos kezdeti hype. Persze USA-ban 120$ darabja.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
PuMbA
titán
válasz krichd1 #22746 üzenetére
Hallottam - a HitSpace-ben csak a V1 meghallgatható, tehát ezt hallgattam - , sőt a Mackie-t is és pont azért a Prodipe tetszett, mert nem színes és kiemelős Prodipe tradíció alapján a V2 is ebben a hangképben utazhat, valamint olvastam egy tesztet is, ahol nem számoltak be ilyen változásról.
[ Szerkesztve ]
-
Lotusomega
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem idetartozik, de ismerősöm 2.1-es (creative A300) rendszerében a mély puffog, az vajh mitől lehet, úgyértem nagyobb hangerőn berezonál, ha betömjük a reflex csövet pl vattával akkor megszűnik, ez mitől lehet?
-
szabeska
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest