- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
Az SP-HF1800 egyébként mennyire ajánlott kategória ezekhez képest? És ha már Geniusnál tartunk tudnék venni ezekkel kb. egy árban egy SP-HF2000X-et, az esetleg megérné ennyiért?!
-
falvaas
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Nemrég elköltöztem, az új lakásban viszont a korábbi hangfalaimat (Jamo studio 180) nem tudom hova tenni. (Ha esetleg valakinek kell, jelezze.) Ezért kitaláltam, hogy eladom őket, és veszek kisebbeket, de ha már lecserélem őket, akkor szeretnék valami komolyabbat venni. Így találtam meg "A zenehallgatásról dióhéjban II." c. cikket és a fórumot is...
Ami információkat eddig sikerült összeraknom, az az, hogy zenehallgatás közben szeretném érezni/hallani a 20-50Hz tartományt is, úgyhogy gondolom, kéne egy mélyláda, a szakirodalom pedig egyelőre meggyőzött arról, hogy 2.1-es szett helyett valószínűleg aktív sztereo hangfalakra van szükségem (emiatt gondolom, majd adhatom el az erősítőmet is).
Árkategóriában, ahogy a cikk is írja, a "belépő szintben" gondolkodom (Prodipe Pro5 és Pro8, M-Audio BX5 és BX8, Mackie MR5, KRK RP5), de azt például már nem tudom, hogy ilyen tudású hangfalakhoz milyen mélyládát lenne érdemes venni. Tovább keresgélve pedig el is vesztem a sok infóban, hogy pl egy ilyen összeállításhoz képest mit tud egy hangprojektor... Végül is egy mélyládához nem is biztos, hogy kell ilyen "komoly" aktív hangfal, nem?A másik, számomra fontos dolog, hogy szeretném ezt a hangtechnikát használni a számítógépemmel a TV-mmel és esetleg a telefonommal is, lehetőleg minél kevesebb zsinórral a szobában. Erre pedig azt találtam, hogy vannak jó [url=http://audiocentrum.hu/spd/unas_970560/Advance-Acoustic-WTX-500-vezetek-nelkuli-Bluetooth]bluetooth alapú transmitterek[/url], de abban megint nem vagyok biztos, hogy egy ilyen kütyü nem ront azon a minőségen, amit mondjuk a fent említett aktív hangfalak és a mélyláda produkál. Erről mit gondoltok, van valakinek rossz tapasztalata?
Köszi,
f[ Szerkesztve ]
-
b_lazs
újonc
Üdv!
Aktív stúdió monitort szeretenék venni, az ár még képlékeny, de kb. 70 (nagyon max. 75) lenne a teteje, amit most rá tudnék fordítani. A fő szempont, hogy a hangképe a lehető legkevésbé legyen kiszínezve, és egy normális minőségű mixet tudjak összedobni, amikor Ableton-ban szórakozom. Masterelésbe nem tudom mennyire érdemes belemennem, alapból ahhoz még nem túl sokat értek, valószínűleg ezt egy ismerős csinálná meg. Gondolom itt már 5" +-ban érdemes gondolkodni, szóval így még jobban leszűkült a kör.
Olvasgattam különböző külföldi oldalakon (musicradar, soundonsound, musictech, meg még fórumokon is, + amit a google dobott) a jelöltekről:
M-audio BX5D2
Prodipe Pro 5 v2 (korábbi hozzászólásokat itt olvastam róla, hogy a v1-el is meg voltak elégedve)
Fluid Audio F5M-audio BX5D2
Az egyik best-buy, nagyon sok oldal szerint, viszont többen is olyan véleménnyel vannak a kis dobozról, hogy a mélyek nem igazán jók. Konkrétan az egyik hozzászóló hiányolja a 80-200Hz közötti freki sávot, mintha egy lyuk lenne benne, 40-80Hz meg megint gyenge, de ugye kis 5"-ösökről beszélünk, nem lehetnek nagy elvárások ilyen téren. Közép-magas téren ilyen gondok nincsenek, gondolom erre lett kihegyezve a téma, nem az igazán basszussal telített elektronikus zenékreProdipe Pro 5 v2
Ő a másik a véglét, a low frekvencia ennek elvileg nagyon bejön, erőteljes. Nagy általánosságban megvannak vele elégedve az emberek, csak azt nem tudom, hogy megéri-e M-audio-hoz képest a 15 ezres, Fluid-hoz pedig 10 ezres felárat.Fluid Audio F5
Itt szerintem egy pár embernek meg akad a szeme, mivel nincs még elterjedve egyáltalán, nem ajánlotta még senki, egyáltalán kik is egyáltalán? Kevin Zuccaro nevéhez fűződik a cég, '90-es években a JBL szolgálatában, később a Cerwin-Vega, majd 2005 körül az M-Audiohoz került, de 2011-ben megalapította a saját kis Fluid Audio-ját. Lényegében nem mai motoros, több mint 20 éve van a szakmában. Ettől függetlenül még csinálhatnak gány munkát. Nos a tesztelők erre egyöntetűen rácáfolnak, már az F4-es is elnyerte a tetszésüket, de az F5 még annál is jobb.
Felépítésében Prodipe-hoz hasonlít, elől van a reflex nyílás, frekvencia tartományban mindkettő ugyanott van, teljesítményre szintén. Jelen esetben a közép tartománytól nincsenek túlságosan elájulva a tesztelők, de ugye tökéletes monitort nem fog kapni az ember ennyiért. Mintha az lenne az általános vélekedés, hogy Prodipe ócsóba'.Esetleg akinek tapasztalata van bármely hárommal, és zeneileg egy irányban mozog velem (mindenféle elektronikus zene), talán még home stúdióban is használja, annak nagyon szépen megköszönném a véleményét! Esetleg ha van valami más ajánlásotok, illetve ha van amivel nem értetek egyet, akkor szívesen fogadom, én se vagyok profi, csak gondoltam összeszedem amiket hallottam, aztán megosztom másokkal is.
-
kiskakas
senior tag
hali,
nekem egy Alesis M1 Active Mk2 van 2-3 éve, meg vagyok elégedve vele. Az alja meg van vágva 45Hz-nél, viszont ennyit tényleg átvisz. Használtan néha felbukkan, akkor jó vétel, vagy ebay..
-
trust007
tag
válasz Kroni1 #22301 üzenetére
Kicsit sok benne a hangszóró az árához képest.
Értsd úgy hogy, van benne 6db hangszóró mindezek mellé egy relatíve alacsony ár, tehát a hangszórók minősége a doboz/erősítő mind a legolcsóbb gyenge minőségű.
Sajnos nem egy eltalált konstrukció. Fórumokon ,termékvéleményeknél sok rosszat lehet olvasni róla.
Pl ittRedmi 4X → Mi 9 SE → Redmi Note 12 Pro 5G
-
Kroni1
veterán
válasz trust007 #22305 üzenetére
Köszi! Hát úgy látom leszűkült a kör a 1250B-re és a Creative T20 SII-re, jobban tetszik a T20, de ahogy látom annak kicsit kisebb teljesítménye van, mint a Geniusnak, remélem elég lesz!
Más: A Logitech zenére mindig ilyen szar volt? Egy X-230-at hallottam anno és úgy emlékszem nekem az bejött, bár lehet csak hirtelen az erőteljes mélyek tetszettek, már nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
BandiT85
aktív tag
válasz b_lazs #22303 üzenetére
Szia, nekem egy Alesis M1 Active 520 USB-m van. Bár én nem stúdiózok meg semmi ilyesmi, abszolút zenehallgatásra vettem (meg bármi egyébre, pl. film v játék), nem tudok betelni vele. A "fadobozos" Géniusz 5.1-et cseréltem le, amin hányigerkeltő volt zenét hallgatni. Ezzel szinte egy új világ nyílt ki számomra, egyszerűen csodálatos hangok szólalnak meg, amit eddig észre se lehetett venni, és ami a legmegdöbbentőbb, hogy szinte "látom" hogy a megszólalt hangszerek és az ének térben hol helyezkednek el. Egyébként engem is a Zenehallgatásról dióhélyban c. logoutos cikk terelt a stúdiómonitorok felé, előtte azt se tudtam hogy miaz. Tudom, hogy ez persze abszolút belépőszint, mégis nagyon meg vagyok vele elégedve. Ja és az Usb-s verzióhoz nem kell semmi, bedugod a gépbe, 'azt megy. Nekem már az alaplapi hangkártya driver nincs is fenn... Leginkább rockzenét hallgatok, arra tökéletes, állítólag "dárembészre" annyira nem, kb 45-50 Hz-ig megy le ez is, de hát csak 5"-os. Eredetileg Yamaha Hs-7-et akartam, csak aztán rájöttem hogy annak darabja ennyi...
-
AMDFan
addikt
válasz falvaas #22302 üzenetére
Szia, szerintem a hangprojektort felejtsd el. Mélynyomó mellé is éppúgy kellenek a minőségi hangfalak mint mélynyomó nélkül. A zene nagy része az abban a tartományban szól amit a hangfalak sugároznak. Szerintem ha szubos rendszert szeretnél, akkor olyan aktív monitort vegyél amihez gyárilag illesztettek mélynyomót. Azt is megteheted hogy külön vásárolsz szateliteket és csak később mélynyomó. Ilyeneket gyárt pl a Prodipe, az RCF, a Yamaha és a JBL is. Egy jó mélynyomó viszont nem olcsó mulatság azt el kell fogadni. Sokszor érdemesebb a mélynyomóra szánt összeget is a hangfalra szánt pénzhez hozzácsapni és venni egy jobb 2.0-t.
-
falvaas
csendes tag
válasz AMDFan #22308 üzenetére
Köszi szépen a segítséget.És ha mondjuk a szub árát rádobnám az említett árkategóriájú aktív hangfalakra, akkor ebből a kb 180-200eFt-ból kijön egy olyan 2.0-ás, amelyen hallhatók a 20-50Hz-es rezgések is?
Illetve a másik dolog: Van valakinek tapasztalata arról, hogy ha bluetooth alapú transmittert használnék, az rontana-e a hangminőségen? Itt van egy ilyen például: [link]
-
B1T3
addikt
válasz falvaas #22309 üzenetére
Az ezen az áron kapható 8"-es membránméretű hangfalak szerintem legfeljebb 40-45 Hz-ig mennek le magabiztosabban, ennyiből ezt lehet kihozni. Úgy gondolom, felesleges erőltetni az ettől sokkal mélyebb frekvenciákat ennyiért, mert cserébe minden más lenne kevésbé kellemes.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Üdv ismét!
Megint kérdezek egyet. Mi a véleményetek az SP-HF2000X típusról? Azért érdekelne, mert van egy itt a hardverapón, ami Nagykanizsán átvehető, és így ki is tudnám próbálni...
1255B-hez képest hol van körülbelül?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Kroni1
veterán
Na végül is egy T20 Series II mellett döntöttem, akárhogy próbáltam helyet csinálni ez is épp elfér, sajna az ennél nagyobb 1250B nem fért volna el az asztalomon. Első blikkre nem rossz, magasak szebbek mint az X-540-en voltak, Rock zenére nagyon jó, a komoly basszus még kicsit hiányzik, de hát sajna már nincs helyem az 5.1 rendszernek, majd megszokom.
Amugy a bejáratással kapcsolatban van valami követendő protokoll? Hogy-mit-mekkora-hangerőn, kb mennyi időt vesz igénybe maga a bejáratás?
-
AMDFan
addikt
válasz falvaas #22309 üzenetére
Ennyiből már tudsz venni mondjuk egy Mackie MR8 Mk3-at ami papírpn 38Hz-ig lemegy -3dB beesés mellett. Az már elég tisztességes, mindent fogsz vele hallani a mélyekből. 30-33Hz szokott lenni a legmélyebb freki a zenékben, ennél mélyebb hang nagyon nagyon ritkán van. Egy normális 8"-os monitor már megmutatja a 33Hz körüli hangokat is, ha tudsz játszani az elhelyezéssel akkor pláne el tudod úgy helyezni, hogy teljes értékű legyen.
A Mackien kívül még ott van a Yamaha HS8 meg a KRK RP8. Ezekkel szerintem jobban jársz mint egy 5"-os plusz mélynyomó, mert sokkal nagyobb erő van bennük mint egy 5"os monitorban. -
Monya78
veterán
Én is beneveztem az újdonságba Thonet & Vander márkán belül a 4"-os Vertrag-ot rendeltem meg, majd megérkezés, tesztelgetés, bejáratás után tapasztalataimat megosztom.
-
Rover623
félisten
-
-
natë
nagyúr
Sziasztok, remélem jó helyre írok, vásároltam egy Creative A250 2.1-es szettet, jól szól, nagyon jók a mély hangok is, de véleményem szerint nagyon erős a basszus, mivel már fél hangerőn rezonál a mélyláda. Ugye ezen a típuson nincs basszus szabályzó. Ez normális (és vegyem szoftveresen vissza a basszust) vagy vigyem vissza cseregaranciába? (még van 2 napom)
-
PuMbA
titán
Vidd vissza és ha megoldható, akkor vásárold le egy Genius 1250B személyében, mert ez a cucc, mint láthatod semmit sem ér
(#22321) Mozzarella: Hát szerintem mindkettő Kérdezz rá, hogy másra tudják-e a cserélni, bár a Tesco és a jó cuccok távol állnak egymástól, de egy jobbat ki tudsz fogni, ha megengedik
[ Szerkesztve ]
-
foosballfun
tag
válasz falvaas #22326 üzenetére
Szia,
Én korábban hallgattam 5" illetve 6"-eseket subbal, 8"-est pedig anélkül. A 8"-eseknél sokkal több részlet előjön szerintem, és a mély hangokról sem kell lemondani.
A helyedben azért elmennék egy boltba, ahol meg lehet ezeket a típusokat hallgatni, feltéve ha módodban áll. és ott el tudnád dönteni, hogy kell-e a sub vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Valakinek van tapasztalata evvel: THONET-VANDER Ratsel?
Nem nagyon találni a neten teszteket.FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
AMDFan
addikt
válasz falvaas #22326 üzenetére
A magánvéleményem az, hogy inkább két Mackie MR8. Nekem volt szubos rendszerem ami elég komoly volt, de igazából az is 8"-os frontokkal szólt a legkívánatosabban. Az 5"-os front szerintem túl nagy kompromisszum. Amikor először volt 8"os membránnal szerelt hangfalam (Klipsch RF82), akkor megfogadtam hogy soha többé nem veszek kisebb membránnal szerelt hangfalat. Ezt egyszer megszegtem, volt Mackie MR5-öm szubbal kiegészítve... Mocsok mélyre ment az a rendszer. Élveztem is egy darabig, de aztán meguntam, inkább visszaváltottam 8" sztereóra.
-
szabeska
addikt
Üdv! Tudom, nem nagy cucc, de érdemes minőségibb kábeleket vásárolni egy Genius 2000x-hez? A másik kérdés, hogyan érdemes elhelyezni a hangfalakat? Alapvetően a számítógép(laptop) egy nagy asztalon van, és ezen vannak a hangfalak is. Mi az ideális faltól való távolság ( a reflex nyílás miatt), hangfalak közötti távolság, stb?
[ Szerkesztve ]
F1
-
zoli_1989
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek ezzel a készülékkel kapcsolatban: Genius SW-S2.1 200 hangfal?Mennyire tartós, milyen a hangzása, mi a véleményetek vele kapcsolatban?
-
YceBear
tag
Hello,
Vegig olvasva a forum egy reszet kezd korvonalazodni, hogy mit is kene vennem. Kerdesem az lenne hogy valaki tudja mi a kulonbseg az alabbi 2 eszkoz kozott?
Mode Com MC-SHF56U
Thonet & Vander KÜRBIS
Koszi -
Monya78
veterán
válasz YceBear #22336 üzenetére
Hangszóró méretek miatt, más párokat mérnék össze:
4":
Mode Com MC-SHF56U vs. Thonet & Vander Vertrag5,25":
Mode Com MC-SHF80U vs. Thonet & Vander KürbisHátrány: Modecom külső hangerőszabályzója
Előny: Thonet & Vander kategóriájában olcsóbb mint a modecom.[ Szerkesztve ]
-
Nalimir
csendes tag
válasz YceBear #22338 üzenetére
A német amazonon van, de ami új, azt nem küldi külföldre. (esetleg német ismerősön keresztül?)
Illetve van fent használt megbízható eladótól. Házhoz szállítással szűk 34k 7-21 munkanap alatt.Illetve magyar forrásból:
http://www.bluechip.hu/termek/edifier-speaker-studio-r1900tii-2-0-system-fekete1-2 hónapja én is keresgélésben voltam, a probléma, hogy Lettországban gyártják, így inkább abban a régióban van főleg terjesztve.
[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
válasz Monya78 #22339 üzenetére
Nekem semmi bajom nincs a külső hangerőszabályzóval. Nem hiszem, hogy ebben a kategóriában azon a pár méter kábelen fog múlni a hangminőség. Ez a poti legalább viszonylag pontos, nem úgy, mint az MC-HF100-é, ami pont úgy néz ki, mint a Kürbisé, és az alsó tartományban full aszimmetrikus. Értsd: kis hangerőn először az egyik hangfal meg sem szólal, majd a hangerő emelésével kezd hangosodni a másik. Este úgy hallgattam, hogy feltekertem, és a gépen visszavettem a hangerőt, mert nem lehetett annyira lehalkítani, hogy egyforma hangerővel szóljon a jobb és bal oldal. Aztán lehet, hogy csak kinézetre egyforma a T&V potijaival, de szerintem ne ez legyen a fő szempont. Hozzáteszem, ebben a Modecomban a mélynyomó egyezik a Kürbisével, és szarabbul szól, mint a SHF-80-é, bár ez lehet doboz probléma is. Az SHF-80 potijánál is van ez a jelenség, de csak egész halk hangerőn, viszonylag kis hangerőn már kiegyenlített a hangerő.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoluska #22341 üzenetére
Sok múlik rajta, mert összesen 3 méternyit utazik fölöslegesen a jel (és nem is jó minőségű, füleshez való vékony litze huzalon)
Könnyen ki is lehet próbálni, mennyivel nyíltabb lesz a Modecom hangzása, ha csak egy minimálisan szükséges pár centis drót végére tesz az ember egy potit.
-
-
MODERÁTOR
válasz Degeczi #22342 üzenetére
Így van, az Edifier tulajdonképpen Britz néven fut odakint, a Modecomnak jónéhány Microlabhez hasonló terméke van. Valószínűleg ugyanabban a bérgyárban készülnek, azért a hasonlóság.
Bármikor előfordulhat, hogy egy újabb "nagy múltú" gyártó felbukkan a piacon hasonló termékekkel.Harrrr!!!!
-
Nalimir
csendes tag
-
Zoluska
tag
-
YceBear
tag
Koszonom az infokat. Igy marad a T&V leven jobbnak tunik ar/teljesitmeny ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest