-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz -zolee- #23499 üzenetére
Föltéve, h a külső hangkártyának (vagy DAC-nak, ha csak zenehallgatáshoz kell) saját tápja van, nem USB-ről kapja
Egyébként ilyen zavarjelet magától nem generál a hangrendszer, tehát valóban mindenképpen a géped hibája. Valószínűleg a hangfrekvenciás sáv fölött jelentkezik a zaj, ami ezt az erősítőt már megzavarja, és a hallható sávban is problémát okoz (a régi rendszered pedig valszeg szűkebb átviteli sávra volt korlátozva, vagy egyszerűen olyan erősítőt tartalmazott, ami kevésbé zavarérzékeny)
[ Szerkesztve ]
-
-zolee-
tag
válasz Degeczi #23501 üzenetére
Hali.
Ebben az esetben viszont ha ebben nincs semmi meglepő akkor csakis az ASUS sara lehet. Mármint, hogy eladják audiofil hangkártyának az Essence STX II-t és mégsem tudják normálisan megoldani az elektromos szigetelést. Vagyis sokam mondják, hogy szinte lehetetlen is a gép belsejébe a tisztességes szigetelést megoldani ami nem baj, csak akkor ne árulják annak.
Van esetleg valami ajánlás, hogy milyen külső USB-s hangkártyát kellene beszereznem? FIlm/zene/némi játék lenne a cél vele. Előre is köszönöm.
Üdv.
Z''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
max700
csendes tag
Mackie MR5 mk3 - ez még beleférne a keretembe csak hogy nem tudom megérné-e az árát, azt tudom hogy az ajánlott hangfalak között van. Nekem valószínűleg mindkettő nagy előrelépés lenne mivel 10k fölött nem volt hangfalam. Kipróbálni lenne a legjobb de nem tudok az én közelemben olyan helyet ahol ezt meg tudnám valósítani. Vagy valaki tud egy helyet Debrecenben, ahol ki tudnám próbálni?
-
max700
csendes tag
válasz Alx.Mercer #23507 üzenetére
Ez lenne az első "komolyabb" hangfalam és főleg zenehallgatásra használnám, alkalmanként filmezésre és játékra. A M-Audio BX-5 D2 megéri a pénzét, szerinted? 55k körül van most az ára. Vagy jobban járok ha egy modecom-ot választok? Mondjuk a M-Audio BX-5 D2 kisebb a Modecom 2.0 MC-SHF80U-nál és Modecom 2.0 MC-SHF120U-nál ami nem utolsó szempont.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz max700 #23508 üzenetére
Ahogy a csajok mondjákem a méret a lényeg,csak nagy legyen!
A méret és a súly elég mérvadó,hisz ha nagy és nehéz akkor valószínűleg jobban is szól.Nekem a Modecom bejött.
#23503 Degeczi :
Elfér az asztal mögött...[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-zolee-
tag
válasz rhonin #23500 üzenetére
Hali.
Kipróbáltam, hogy egy Jack -> RCA átalakítóval rákötöttem a telefonomra a hangfal szettet. Semmi elektromos zaj, olyan mint amilyennek lennie kell. Még annyit megpróbálok, hogy így rákötöm a Creative Fatality Pro-ra. Bár gondolom az eredmény pontosan ugyan olyan zajos lesz.
Valakinek bármilyen tipp, hogy milyen külső hangkártyát kellene keresnem? Pl. ez?
[link]Ennek külső tápja van ugyan de mondjuk USB-n kapcsolódik a géphez.
Eléggé tanácstalan vagyok.Áramtalanítás
Nem csinálok semmi különöset, gép kikapcsol, elosztó lenyom és kész.''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
max700
csendes tag
Igen gondoltam, hogy a méret növekedés valószínűleg magában hordozza a hangzás javulást is de azért nagyobb hangfalakat nem biztos, hogy el tudnék megfelelően helyezni és ezért írtam azt hogy az se egy utolsó szempont.
Esetleg valaki hallott már M-Audio BX-5 D2 és Modecom 2.0 MC-SHF80U-t vagy Modecom 2.0 MC-SHF120U-t is vagyis össze tudja hasonlítani őket?
-
-zolee-
tag
-
foosballfun
tag
válasz -zolee- #23510 üzenetére
Szia!
A problémád sajnos nekem sem ismeretlen dolog. Nekem is van egy Xonar STX, ennél fordul elő a legtöbbször a probléma. De akad itthon még egy Creative X-Fi HD USB, és egy Hivox Lupus Minor (szintén van benne USB bemenet), és mindegyiknél fennáll a probléma. Én úgy vettem észre, ha a processzor kihasználtság alacsonyabb, akkor nincs semmi probléma. Ezért szoktam kilőni mindenféle folyamatot, és így általában elmúlik, de nem mindig. Sajnos megoldást még én sem találtam rá, hogyan is lehetne megszüntetni teljesen, de lehet Neked sem múlna el ez egy USB-s hangkártyával. Itt a gond a gépben van.
-
-zolee-
tag
válasz foosballfun #23514 üzenetére
Szervusz.
Hát pedig remélem van rá valami megoldás, valamelyik külső csak megoldja. Merthogy őszinte legyek nem szeretnék minden alkatrészt egyesével végigpróbálgatni a gépben, illetve ez a processkilővős dolog sem tetszik. Nem vagyok hajlandó ilyennel szenvedni hosszútávon.
Valóban a CPU-hoz van köze, ezért is van, hogy desktopon semmi gond de ha indítok egy programot akkor elkezdődik. Remélem valahogyan meglehet oldani mert ha nem aktor inkább visszaküldöm az egész cuccot. Élvezni akarom nem szenvedni vele.
''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
Degeczi
nagyúr
Magad sem gondolod komolyan, h a hosszú kábel kényelmetlensége lenne a tényező...
De természetesen a hangminőségre is negatív kihatással van - és persze sokkal inkább, mint a lényegesen rövidebb belső kábelek. Ezért hangminőség-tuning esetén mindenképpen érdemes minimális hoszúságúra cserélni.
-
ToniSoprano
addikt
Sziasztok, vettem a kis 1250b geniushoz egy ilyen jack-jack kábelt 1100 pénzért az Auchanba:.[link] vagy ugyanez jack rca-ban így néz ki: [link]Aranyozott, de nem is szembetűnő benne, inkább az, hogy a kábelek kb 2-3-szor olyan vastagok mint a gyárilag adott jack-rca kábelek, vagy a hangszórókábelek.
Ami érdekes, hogy egészen másképp szól a kütyü, főleg a basszus erősebb, puhább. Eddig háronegyedre, maxra kellett tennem, most sokszor bőven elég negyedig is max fél állás. Először nem értettem az egészet többször oda-vissza cserélgettem a kábelt. Tényleg ez ennyit számíthat, ezen spórolnak?(Legszívesebben kicserélném a passzív hangfalak cérna kábeleit is valahogy, de akkor ugrana a gari, bár lehet ennyit nem érne az egész cucc.)
[ Szerkesztve ]
-
maláj
addikt
1250B rágyugva a píszíre + a tívíre
eddig jónak tűnik a technika
-
rhonin
senior tag
válasz -zolee- #23515 üzenetére
Igazából amennyiért vetted az stx II-t abból már egy ilyen audio-gd is kijön kb mint ami nekem van ráadásul tartalmaz egy nagyon jó fejhallgató erősítőt is. ( NFB-15 )
Nem akarom fényezni de én nagyon meg vagyok vele elégedve.
De a dac-es topicban szerintem tudnak neked ajánlani valamit. -
RM1
aktív tag
válasz -zolee- #23510 üzenetére
Ugyanez a problémám volt KRK hangfalszettel (10S + KP6 G2). RCA helyett használj szimmetrikus kábeleket. Ha a hangkártyád tud olyat, akkor nem kell másikat venni, viszont mind a négy kábelt le kell cserélni (kb. 15-20 ezret számolj rá).
Nekem már egy másik hangfalnál is ez volt a megoldás, akkor el kellett adnom az előző hangkártyát. Hitspace-ben ajánlották a jelenlegit, ill. a megoldást. Az egyik boltos srácnak is hasonlóan van megoldva.[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz ToniSoprano #23518 üzenetére
Itt egy kép a kis Genius 1250B gyári kábelének és a szürke Hama kábelnek az összehasonlításról. Azért érzékelhező a vastagság beli különbség: Tudom nem a méret a lényeg, de a gyári kábel nagyon gyenge lehet, mert a line-in bemethez újjonnen beszerzett nem kábelekkel a hangminőség is számomra érezhetően javult, teltebbé vált.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Érdemes feltenni a kérdést, hogy 10K körül milyen 2.0-t érdemes venni vagy annál az összegnél teljesen mindegy?
-
-zolee-
tag
No ma kipróbáltam az Essence One-t XLR kábelekkel, a gépre sima USB-n csatlakoztattam. Összedugtam a rendszert és semmi elektromos zaj/cicergés/sistergés vagy egyéb idegesítő probléma. Végre megoldódott.
Nem tudom, hogy egyedi probléma volt-e, hogy az én konfigom okozta-e vagy egyszerűen a Prodipe 10s ilyen problémás. Tényleg nem tudom. Esetleg érdemes lenne az összefoglalót kibővíteni, hogy külső eszközt érdemes beszerezni. Abból is lehetőleg olyat ami Balanced csatlakozás is támogat.
Megyek kábelezni és végre zenét hallgatni.
''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
dudika10
veterán
válasz -zolee- #23533 üzenetére
Ágyúval verébre.
Egyáltalán nem szükséges szimmetrikus kapcsolat ahhoz, hogy ne legyen zaj, sőt, az alaplapi hangkártyák túlnyomó többsége is zajtalan manapság.Nálad valószínűleg sok tényező játszott össze a rossz eredmény érdekében.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
rhonin
senior tag
-
redXIII
senior tag
Sziasztok.
Van esetleg valakinek közelebbi tapasztalata az onkyo htx-22hdx-el?
Elszámoltam a végtelenig. Kétszer.
-
dudika10
veterán
válasz redXIII #23536 üzenetére
Konkrétan ezzel nincs tapasztalatom, de elég sok egyéb rendszerrel van, és azok alapján elég magabiztosan állítom, hogy a hangminőséget biztosan megkapod ennek az árának a harmadáért, az összes funkcióját viszont nehéz egyben megoldani.
Szóval ha a hangja és egy-két funkciója miatt vennéd akkor könnyen találhatsz sokkal jobbat, ha sok funkcióját szeretnéd használni, akkor viszont tényleg meg kell hallgatni.De ha leírod az igényeid, akkor biztosan tud valaki segíteni.
(#23537) bankjob:
Ilyen létezik? Nem az a baj, hogy én nem ismerem, ez előfordulhat, de a google sem, ami már probléma.
Egyébként pedig összefoglaló. A logitech rendszerei a legtöbb vizsgálandó kérdésen elbuknak.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Mentolka
senior tag
Vettem Kürbist én is az itteni javaslatok alapján.
Egy kérdésem volna: ha mindkét RCA IN be van dugva, mindkét forrásból jön jel, akkor melyik hallatszik? Keverednek, és egyszerre szólnak? -
Degeczi
nagyúr
válasz Mentolka #23539 üzenetére
Miután testvérmodellek, nyilván olyanok, mint a Modecomok is: azokban pedig keveredik a jel - de teljesen rosszul, nincs korrekt elválasztás (vagyis hatnak egymásra az egyszerre bedugott műsorforrások, romlik a minőség), szóval inkább olyan, mintha csak egy bemenet lenne, nem hasznos szolgáltatás
-
danee576
csendes tag
Sziasztok!
2.1-es hangrendszert szeretnék venni, 40-50000 forint környékén. Tudom, hogy elsősorban lebeszélnétek a 2.1ről, de egyszerűen egy 2.0-ás hangrendszerrel nem az igaziak azok a zenék amiket én hallgatok ( pl. glitch hop). Tudnátok ajánlani esetleg valamit? -
dudika10
veterán
válasz danee576 #23544 üzenetére
És adtál egy hetet a fülednek, hogy megszokja, vagy egyből úgy döntöttél, hogy nem tetszik?
Egyébként T&V Ratsel, Edifier C2x, C2xd, C3 azok, amelyekkel érdemes lehet próbálkozni.
De a Kürbis mellé is odarakhatod az SW10-et, bár az úgy már kicsit sok. Nézhetsz használtan más aktív szubot is olcsóbban.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest