-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirexi
addikt
Hali all.
Nézegettem a kínálatot és rábukkantam erre: [link]
Még soha nem láttam milyen márkát és ezt a basszus technológiát sem.Vélemény?
Ez jobb mint a mostani Z2300-om? Mert a mostani az THX-es. -
PuMbA
titán
válasz Tirexi #22801 üzenetére
Z2300-nál egy Genius 1250B is jobb sokmindenben THX szart se ér, mert ez nem ugyanaz a THX, mint amit a milliós rendszerek kapnak, csak marketing oldalról gondolták, hogy jó ötlet, mert elhiszik, hogy jobb egy ilyen hangfal, mert rajta van 3 betű. Prodipe Pro 8 V2-vel példáuil sokkal jobban járnál, mint ezzel az Edifierrel
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
Hmm. Tehát azt állítod, hogy az általad írt 2.0-ás hangfal mélyebb hangot produkál mint amit én belinkeltem?
Bocs de ezt valamiért nem tudom elhinni.De most nézem, hogy mit írtál.
Tehát egy 10k-s noname Genius is jobb mint az én 50k-s THX minősítésű hangszóróm? A THX nagyon is sokat számít mert itt legalább van igazi mozi mély hang amikor még a tüdőm is berezeg.
Ezt az élményt a Genius SW-5.1 Home Theater meg sem közelítette.Azt hittem ez egy komoly topic.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz Tirexi #22803 üzenetére
Nem elhinni kell, hanem meghallgatni Ha megvennéd azt a Geniust és két hétig használnád megértenéd, hogy mire gondoltam Ebben a topicban minőségi hangzással foglalkozunk és az nem minőségi amit a Z-2300 képvisel a brummogó, lassú, szétkent mélyeivel és a cincogó magasaival, ráadásul a középhangokat majdnem teljesen nélkülözve. Az sem minőségi hangzás, hogy egy filmben leesik egy cserép és akkora basszusa van, mintha egy tank robbanna fel. Ha élőben hallasz mondjuk egy autókoccanást ott se lesz sok mély
[ Szerkesztve ]
-
Agyzuzo
addikt
válasz Tirexi #22803 üzenetére
Ezek a 2.1-esek nagyon "consumer shit" kategória, hiába kérnek el érte egy vagyont. Ugyanaz a fröccs gagyi az összes, médincsájna minőséggel. Ha jót akarsz akkor 130k körül már egy jó monitor hangfalpárt nézel, 8 colos mély membránnal és akkor a basszus is meg fog rezegtetni.
Ezekkel a 2.1-es renszerekkel mindig ugyanaz a baj - iszonyat szarok a szatelitek, közép-magas förtelmes, a mély meg túlszínezett és ez értékelhetetlen hangképet eredményez. Lehet hogy most azt hiszed, hogy ez jó, mert megszoktad, de nem az. Én nemrég váltottam egy Mackie MR5 párra, játékra is hihetetlen jó cucc, nagyon szép tisztán szólnak benne a halálhörgések.
Kicsit drágább, de egy ilyen szettel elég nagyot lépnél előre minőség terén (hangfalpár + mélyláda):
http://www.hitspace.hu/studio-berendezes/monitor-hangfal/mackie-mr5-mk3.html
http://www.hitspace.hu/studio-berendezes/monitor-hangfal/mackie-mr10s-mk3.htmlListen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Tirexi
addikt
Értem.
Akkor nálam nincsen probléma a közép hangokkal mert képzeld el én kombináltam két hangszórót.
Jelenleg a Z2300 csak a mélyt szolgáltatja a régi Genius SW 5.1 első sztereó hangszórói meg a magas/közép hangokért felelősek.
Nagyon jó kombó szerintem és így nem csak cicergés van hanem közép is.Akkor átfogalmazom a kérdést. Van olyan hangszóró 2.1-es ami PC-hez jó és elég mély hangot ad ki?
Nekem kell a mély hang ez van. -
PuMbA
titán
válasz Tirexi #22808 üzenetére
Ettől még a mély ugyanolyan rossz marad [link] vagy amit már előbb írtam: Prodipe Pro 8 V2 illetve agyzuzo valamivel drágább ajánlása. HitSpace-be elmehetsz például hallgatózni ilyen 8"-os sztereókat, mert szétverik a Z-2300-ad mélyét Nem tudom, hogy miért emeled ki, hogy 2.1, mikor a mély hangok nem attól függnek, hogy 2.0 vagy 2.1.
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
Úgy tudtam az az igazi amikor a mély külön hangszórón jön mert akkor nem zavar bele a közép hangokba az esetleges membrán mozgás.
De akkor ez a "tudásom" hülyeség?Szóval akkor ez a Prodipe Pro 5 V2 Sub 10s Bundle dolog megalázza a mostani összeállítást?
Ez a weboldal szállít MO-ra is?
Ezt tudom simán 3.5 jack dugós hangkártyához is használni? -
PuMbA
titán
válasz Tirexi #22810 üzenetére
"De akkor ez a "tudásom" hülyeség?"
Nem hülyeség, csak egy jóféle három utas hangfal (külön magas, közép, mély hangszóróval és úttal) nagyon sokba kerül Ilyen árkategóriában a két utasok mennek, mert nekik van jobb hangzásuk
"Szóval akkor ez a Prodipe Pro 5 V2 Sub 10s Bundle dolog megalázza a mostani összeállítást?"
Igen.
"Ezt tudom simán 3.5 jack dugós hangkártyához is használni?"
Átalakításokkal igen.
"Ez a weboldal szállít MO-ra is?"
Nincs kedvem megnézni Mindenesetre én elmennék meghallgatni a HitSpace-be egy 8"-ost vagy akármit, hogy legyen fogalmad, hogy hogy is szólnak ezek, mert ha valamelyik neked megfelel, akkor nem kell 2.1-et venned, aminek a belövése és illesztése sokkal problémásabb, mint egy 2.0-áé
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
Megnéztem szállít MO-ra.
Na már most a HitSpace dolog azért nem fog összejönni mert Zalaegerszegen lakok.
Szal vagy vaktában veszek vagy marad a mostani.Ez az átalakítós dolog, hogy tudjam hangkártyával is használni ezt konkrétan hogyan lehet?
És ha sikerül is akkor ugyan az a hangzás fogad majd mintha erősítőre lennének rákötve?
Csak mert ha már veszek egy ilyen drága cuccot akkor tényleg jó lenne ki is használni azt amit tud.A Prodipe Pro 8 az mennyivel tud többet? Vagy az már nem PC szint?
-
tibbike01
őstag
válasz Tirexi #22812 üzenetére
Már nem azért, de ha ilyen nagy összegben (100ezren felül) gondolkodsz hangfalat vásárolni, akkor érdemesebb lenne külső DAC-ot, vagy hangkártyát beszerezni. Vagy akár egy asztali mezei erősítőt és arra kötni normális, nem aktív hangfalakat.
Egy Prodipe Pro 8 szinthez már kellene valami normális hangkeltő, nem pedig egy integrált hangkártya.
Egyébként ez is ajánlott: Tangent EVO E8 2.1 + EVO E4 hangfalpár
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Tirexi #22812 üzenetére
Értem "Ez az átalakítós dolog, hogy tudjam hangkártyával is használni ezt konkrétan hogyan lehet?"
Olyan kábelt veszel hozzá, ami passzol a hangkártya kimenetéhez és a hangfalak bementéhez
"Csak mert ha már veszek egy ilyen drága cuccot akkor tényleg jó lenne ki is használni azt amit tud."
Ahogy tibbike mondja: irány a DAC vagy milyen hangkártyát vegyek topik mondjuk egy 20k-s árkategóriával.
"A Prodipe Pro 8 az mennyivel tud többet?"
Azt nem mélynyomós rendszerként ajánlottam, tehát nincs mélynyomó külön, viszont 5 inch helyett 8 inchesek a mélyközép hangszórói.
[ Szerkesztve ]
-
foosballfun
tag
válasz Tirexi #22808 üzenetére
Jajj, annak a régi Geniusnak borzalmasak a szatellitjei. Nekem van olyanom is, és összevetettem néhány 2.0-val (pl. Edifier r1600t, Genius 1250X), és hát eléggé borzalmasak. Nemcsak zenénél, de filmnél is. Hidd el, nem leszólni szeretném a Tied. Korábban úgy véltem hogy mennyire jó is az a Genius, de amúgy borzalmas, így hogy már 2.0-át használok. Igaz hogy mélynyomó nélkül nem fog "berezegni a tüdőd", de cserébe sokkal élvezhetőbb hangot produkál. Viszont egy értelmes 8"-es mély-középpel szerelt hangfaltól már fog döngeni az egész lakás/ház ha akarod, mélynyomó nélkül is.
Szóval amit itt ajánlani fognak Neked, csak jobban fog szólni. A Prodipe Pro 8 például nagyon jó választás.[ Szerkesztve ]
-
-zolee-
tag
Épp most rendeltem meg a Prodipe Pro 8 Active V2 + Prodipe Pro 10s V2 kombót. Igen kíváncsi vagyok mit fog tudni Z-2300 után.
U.i. : Ugyan itt Z-2300 eladó.''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
Dalai Láma
őstag
Valszeg ez lesz az oka, azt hiszi, hogy nincs értelmes bemenő jel, és lekapcsol.
Viszont van bemenő jel, és van olyan, amikor eléggé hangos is, tehát elvileg semmi sem indokolná, hogy lekapcsoljon. Van olyan adás, amin max hangerő mellett is lekapcsol. Bár ez általában egy stream, nem valami jó minőségű. Normális zene esetén hangosan nem csinálja ezt.
Lehet, hogy a laptopom hangkimenetén alapből nem valmi erős a jel? Érdemes ilyenkor külső hangkártyát, vagy egéyb erősítőt bekötni, vagy tök felesleges?
''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
Steve1207
veterán
Sziasztok!
Annyira nem vagyok képben a mai hangfalajánlatokkal, de vázolnám, hogy mihez szoktam és mifélét várnék el.
Volt egy X230-as logim, nagyon szerettem, kisebb házibulikon is megállta a helyét, viszont a tisztább hangzáshoz szokva sok volt a mély, szinte alig tekertem fel.
Most egy Samu házimozit nyúztam, de a kis műanyag szatelitek valami borzalmasak a logi után.Elvárásaim:
- Kinézet: letisztult, egyszerű küllem, valami előlap nem árt, mert szegények nagyon csúnyák manapság
- Nem muszáj oltári nagynak lennie
- Filmnézés elég sűrűn, de nem akarok 5.1-et, elég a 2.0 simán
- Zene főleg mai populárisabb rádiós zenék, MR2-es akusztikusabb vonal (nem profi minőséget várok, de szeretném, ha hozna egy jobb X230 közeli szintet)Csapatva nem lesz panel révén, így nem feltétel, hogy hatalmas hangerőn is szépen szóljon.
Ami nagyon bejön küllemre az most a Thonet Vander Vier, csak tartok az USB-s táptól és a 2x7W teljesítménytől az előző után.
Tetszik egy-két kis Genius is, specifikációra a 800A bejön, de csúnya nagyon. Ha kisebb, letisztultabb Geniusok is megfelelők akkor nem muszáj a 10e-es árkategóriát belőni, mehet alá is.
Hálás köszönet srácok!
.
-
válasz Steve1207 #22821 üzenetére
Ami nagyon bejön küllemre az most a Thonet Vander Vier, csak tartok az USB-s táptól és a 2x7W teljesítménytől az előző után.
Panelba szerintem azért elég lenne a teljesítménye. Kérdés, hogy mibe dugod, mert hátul van a hangerőszabályzó/bekapcsoló, ami kényelmetlen lehet. Meg arra is figyelni kell, hogy csak 90 centis a két dobozt összekötő kábel (de nem fix, szóval hosszabbítható).
Én nem bántam meg, hogy megvettem, némi bejáratás után már némi mélyet is fel lehet fedezni a hangjában. (Kb. 20nm-es szobában használom TV-re dugva, amin játszok és filmeket nézek, ritkán zenehallgatás, pl. egy Mike Oldfield Tubular Bells koncert szépen szól rajta, legalábbis az én fülemnek.)Sent from my keyBoard
-
Steve1207
veterán
válasz XtremLor #22822 üzenetére
Láttam, hogy az eléggé megéri, viszont túl nagynak találom. A Vier méretet preferálnám az még a kis korrekt kategóriába tartozik, színben is fekete jöhetne számításba, nem ez a Genius cseresznye.
Viszont ezek alapján amiket olvasgattam 10e alatt nem találtam normálisat, a kis G800-as nem éri meg, elvégre csak pár ezerrel drágább a 1250-es széria.(#22823) N€T0X|N: Detto, 20nm, egy tv mellé lenne, xbox és film, azon kívül meg valami zene a háttérben. Valamennyire vájt fülű vagyok, de ide totál fölösleges nagyobb, ha nagyobbat néznék akkor a Kürbis BT-t venném kapásból.
De döntésre jutottam, még a méretei miatt vacillálok, de 1250 szimpatikus lett, majd veszek rá valami carbonfóliát és ügyesen ráhegesztem Köszöntem srácok!
.
-
tibbike01
őstag
Nekem jövőhéten érkezik meg az Edifier R600-as. 10ezer alatt van, és jókat lehet róla olvasni. Usb-s.
Ha megérkezett írok róla pár mondatot, hogy milyen.
-
danee576
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni magamnak új hangfalakat, viszont nem vagyok túl jártas a témában, ezért fordulok hozzátok !
Ti mit ajánlanátok 25-30ezer forint körül? 2.1 vagy 2.0? A Thonet & Vander Kürbis termékről mi a véleményetek? Főleg zenehallgatáshoz lenne, elég színes skálán (klasszikus-blues-glitch hop, dubstep..) Előre is köszi a választ ![ Szerkesztve ]
-
-
Sz.Miki
őstag
Tegnap kipróbáltam egy T&W Kürbis és egy Modecom HF56-ot.
Mindkettő nagyon szépen szól, de egy dolgot észrevettem, ha mindkettő a basszust középállás fölé vittem kicsit és ráengedtem egy Bass tesztet, vagy mondjuk egy mély dús Shade számot akkor mindkét szettnél elég hamar bereccsent a mély, kicsivel közép hangerő alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
válasz StSanya #22831 üzenetére
Hangzásra mind a kettő nagyon meggyőző volt, de nálam a Modecom nyert, hallgattam Mike Oldfieldet, Enyát, Shade-t Jean Michel Jarre-t.
Azt kell, hogy mondjam a két hangszóró nagyon fej-fej mellett volt, de nálam a távvezérlő miatt a Modecom nyert.
A hangszórók elhelyezése miatt borzasztó kényelmetlen lett volna a potméterek tekergetése az oldalán mivel sarokba kerül az erősítős oldali.
Egyedül ezt tartom mindkét hangszóró gyengeségének, hogy a basszussal csak óvatosan mert elég hamar üt a membrán és hát elég csúnya ijesztő hangja tud lenni.
De hazaérve kipróbáltam ugyan azt az Ultimate Bass teszt zenét a jó öreg Genius X1250-en és bezony ott is bezörög a mélynyomó.
Egyébként ezeket a hangszórókat majdnem biztos, hogy egy helyen készítik, lásd távvezérlő, 4 tűs csavar menetes hangszóró összekötő kábel stb...Picit más a design, színekkel játszanak még, de csak a márkajelzés más.
Egy biztos Geniustól ezek jobbak.
-
danee576
csendes tag
Mi a véleményetek a Harman/Kardon Soundsticks III-ról?
-
XtremLor
őstag
-
Zola007
veterán
válasz Sz.Miki #22832 üzenetére
Miért nem kötöd be őket fordítva?
akkor balra kerül az erősítős és kézre esik minden tekerőMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
szente
addikt
Sziasztok!
10-15 ezer között tudnátok ajánlani valami 2.0 hangfalat fekete színben? A Genius SP-HF 1800A-t néztem ki, de ahogy itt vissza olvastam, nem igazán ajánlott.
A szín fontos lenne. Köszi! -
B1T3
addikt
válasz szente #22836 üzenetére
Hangminőséget figyelembe véve a Genius SP-HF1250B és 1255B ajánlott. Ha tényleg nagyon fontos a szín, akkor épp nemrég került szóba a Thonet & Vander Vier, amelynek ilyen verziója is létezik. Ha egy picit fentebb tudsz lépni árban, akkor a Creative GigaWorks T20 Series II van még fekete házban azok közül, amelyekről itt tapasztalat született, és ajánlható.
-
Zola007
veterán
Féléves Modecom HF-24 trafója/erősítője elkezdett zúgni hangosan.
Az az érdekes, hogy ha megdöntöm a hangfalat, akkor csökken a zúgás.
Kábelek jól vannak csatlakoztatva, belül van vele valamiEddig is volt búgása, de így én már nem ajánlom
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zola007 #22838 üzenetére
Mechanikusan a trafója zúghat: ha így van, csak az erősítős oldalból hallani.
Valószínűleg erről van szó, ezért hat rá a megdöntés - ami annyiban jó jel, h ezek szerint könnyen csökkenthető, csak szét kell szedned, és változtatni a trafó rögzítésén, pl. betenni alá egy gumidarabot.
(ajánlani viszont valóban nem kell, hiszen elvileg évek óta nem kapható modell) -
Zola007
veterán
válasz Degeczi #22840 üzenetére
ez sokkal erősebb zúgás mint a szokásos 50hz-es, a másik szobából hallani
ajánlani meg akkor használtan nem ajánlom
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
MIG21
tag
A Thonet&Vander Kürbis most igen jó áron kapható: 21.240,- Ft ---> [link]
[ Szerkesztve ]
-
Stigma.HC
senior tag
Mennyire örülök ilyenkor hogy a héten vettem át én is az új példányomat, de még 26-ért. Na de hát nem lehet látni előre az ilyen akciókat.
Az előző logitech után amúgy felüdülés ezen hallgatni zenét."Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester
-
Zola007
veterán
szerintem nem annyi lesz az, hanem véletlenül a nettó árat írták be
minden más termékük rendre drágább mint másholMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
nem gondoltam semmi rosszra ( ), a józan ész diktálja ezt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest