- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToniSoprano
addikt
A dolog úgy kezdődött, hogy 10-15 ezer Ft alatt akartam valami normálisabb hangfalat venni zenehallgatásra tévézésre. Az MM-ben szinte az összes 20 alatti kütyüt végigpróbáltam a mobilommal, a 2.1-eseknek nem nagyon volt közepe, a 2.0-ás Genius 1250B nekem teljesen kiemelkedett a mezőnyből. Közben egy rokon "hozzámvágott" egy 2 éves jó állapotú 2.1-es Logitech Z323-at, a TV box-ra kötöttem, először nagyon nem tetszett. Végül sikerült úgy elhelyezni, hogy hallgatható legyen, ne essen szét a mély és a magas és azt mondom filmnézésre, buli zenékre szerintem azért elég jól használható.
Zenehallgatásran, azért rendeltem egy Genius 1250B-t 8900 pénzért a mall.hu-n, bónusz, hogy 2 év garanciával adták. (mondjuk 2 hét volt amíg megjött, de ebben benne volt a 4 napos ünnep is.) A 1250B-nek tényleg jó, részletes a magas és közép tartománya, a mély nem teljesen az igazi: nem annyira puha, lehet minimális kopogást hallani nagyon közelről. Valószínűleg kicsi a basszushoz a doboz, mélységbe hiányzik a 4-5 cm, ami 1250x-en és 1250A-n megvolt, ezért a basszus jobb, puhább lehetett azokon.
De az a helyzet, hogy igaza lehet a fórumon ezt "szajkózgató" PuMbA-nak: tapasztalataim szerint is a 10-15 körüli kategórában a Genius 1250B/1255B a legjobb választás az igényesebb zene hallgatásra a részletgazdag hangzás miatt.
(Megjegyzem a nekem abszolút nem is tetsző dizájnos megjelenés helyett, pl. a 1255B típus lehetne kicsit nagyobb házban és szerintem vennék sokan, még 12-14 közötti árban is. De ezt a Genius vezetése dönti el nem én, én az 1250B-nek is nagyon örülök, főleg ebben az árkategóriában.)[ Szerkesztve ]
-
pedrosh
csendes tag
válasz ToniSoprano #22352 üzenetére
Sziasztok!
Rendeltem egy Microlab FC 530U hangcuccot, de még nem kaptam meg.
Ha valakinek van véleménye, esetleg tapasztalata vele kapcsolatban, szívesen fogadom az információkat.
Később talán tapasztalatokat is írhatok ha van érdeklődés. Viszont sajnos nincs sok alapom amihez hasonlítani tudnék (most adtam el a logi g51-emet).Köszi
Üdv: pedrosh
-
B1T3
addikt
Úgy néz ki, holnap meg tudom egymás mellett hallgatni a Thonet & Vander Kürbist és az Edifier R1600T Plust zsizsef fórumtársnak köszönhetően, aki nemrég ruházott be előbbire. Akit érdekel, hogy bizonyos stílusokban hogyan teljesítenek az összevetésben, adjon linket valami zenéhez, mert részemről – az ízlésemből fakadóan – a metal stílus lesz a túlsúlyos.
Már csak azért is érdekel az eredmény, mert az Edifierről tudom, hogy jó ár-érték arányú volt, szóval ha a T&V Kürbis is jól teljesít majd, akkor bátrabban tudom ajánlani a jövőben.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Megjött a T&V Kürbis BT és első hallásra jónak tűnik. Ha csak a hangzást nézem akkor szerintem olyan 20-25k lenne a reális ár ezért a hangfalért, de a minőségi kiépítés és a bluetooth opció valamelyest kárpótol minket a kiadott pénzért. Én egy kicsit doboz hangúnak érzem de még nem tudtam isten igazából kipróbálni meg aztán járatódjon be egy kicsit. Az elsőre feltűnt hogy az akusztikus zene szárnyal ezen a hangfalon, nagyon szuperul szól. Így elsőre mindenképpen ajánlott kategória de aki a basszusra hajaz annak szvsz nem biztos hogy a legjobb választás.
Ez a saját véleményem volt.ui.: ja és negatívumként említeném meg a 3.5-es sztereo csatlakozó kimenet hiányát az esetleges fül és fejhallgató használatához.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Ha tényleg megnéznétek két számból pár dolgot nekem, akkor azt megköszönném Ha annyira szar a zene, hogy nem lehet kibírni, akkor nem kell megnézni... [link] Itt van mindenféle elektronikus effekt, aztán 23:23-tól jön a "mosómedve", szóval melyik tisztább (közép, mély) [link] Dobseprű (magas) részletesség, mondjuk 2:50-től a dob, valamint, hogy az összhatás magasba húzó-e és a mélyek ott vannak-e és a vokál. Jó rendszeren a dobseprű 1 cm-re szól tőled, a dob viszont hátul a tárgyalt részben, tehát az a jobb rendszer, amelyiken ilyenebb
Joshi: "Ha csak a hangzást nézem akkor szerintem olyan 20-25k lenne a reális ár ezért a hangfalért" BT nélkül 26k
-
krichd1
addikt
Fostex PM841-el kapcsolatban van tapasztalatotok ?
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Zoluska
tag
Bár nem hiszem, hogy a youtube a legjobb forrás teszteléshez, de nekem ez a kedvenc tesztszámom:
The magnificent seven theme
Ha jó minőségben kell, a Telarc Collection vol 2. válogatáson megtalálható sok más kiváló minőségű felvétel mellett. -
medvegy
aktív tag
válasz medvegy #22328 üzenetére
Szeretnék kérni egy-két tanácsot tőletek. 2.0/2.1 hangszórót szeretnék venni. PC-hez és Xbox360-hoz lenne használva, zene, film, játék kb. 1/1/1 arányban szólna rajta. 40 nm-es lakásom kb. 26 nm-es nappaliját kellene megtölteni hanggal.
Eleinte teljesen egyértelmű volt a kép: valami Logitech 2.1 30k körül (Logitech Z4-et használtam sokáig, ami nagyon bejött). De aztán elkezdtem olvasgatni, tájékozódni, és most már messze nem olyan egyszerűnek látszik a döntés...
Fellapoztam egy-két webshop ajánlatait a Logitech 2.1 cuccoknál: Z523-nál komolyabbat szeretnék, Z553 túl van árazva és nagyon csúnya. Marad a Z623: 200 watt, brutális teljesítmény, sokan ismerik, írtak róla itt fórumon is. Szinte biztos, hogy nem lenne kakukktojás, bár a kereten (30k) azért jelentősen túlcsúszik (39k körül van legolcsóbban), meg azért ennyi pénzért elvárnék pl. egy távirányítót (akár kábeleset), hogy ne a szatellitek egyikét kelljen buzerálnom finomhangoláshoz. Továbbá olvastam olyanokat, hogy ez a rendszer talán nem a legideálisabb az általam hallgatott zenei stílushoz (mötál \m/), és páran különféle problémákról is beszámoltak (pl. ciripelés, búgás, zúgás, stb.). Tehát ő lenne az egyik befutó.
Aztán a minap hallottam először a THONET-VANDER márkáról. Újak a piacon, de nagyon tetszetősek a portékáik, és nem mellesleg az áraik is rendben vannak. Kinéztem tőlük is egy 2.1 rendszert, a Ratsel-t. Teljesítménye (66 watt), felszereltsége (control box, távirányító), kinézete, ára (29k körül) nagyon jó. Viszont egy soványka spanyol teszten túl semmit nem találtam róla a neten, még fórumokban se, és ez úgy alapvetően igaz a TV termékekre, nem nagyon találni visszajelzéseket róluk.
Eddig a pontig kb. meg se fordult a felyemben, hogy ne 2.1-es szettet vegyek. De aztán a THONET-VANDER weboldalát nézegetve feltűnt, hogy ők bizony elég jónak tűnő 2.0 rendszereket is csinálnak. Ki is néztem a Hoch nevűt, ami 70 watt-os és szerintem marhajól néz ki, sőt még az ára sem vészes (35k körül). Persze lehet, hogy mélyből nem kapnék annyit, mint a 2.1-esek esetében, de cserébe talán tisztább lenne. (Vagy a fene se tudja... elég komoly berendezésnek tűnik, lehet mélyben sem kell szégyenkeznie.)
Na ezen a ponton fogalmam sincs, hogy mit válasszak.
Logitech Z623 (2.1)
THONET-VANDER Ratsel (2.1)
THONET-VANDER Hoch (2.0)vagy netán mást...
Kíváncsi lennék evvel kapcsolatban a véleményetekre. Előre is köszi a segítséget.
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Agyzuzo
addikt
válasz medvegy #22362 üzenetére
"Marad a Z623: 200 watt, brutális teljesítmény"
Bocsi, ezen hangosan felröhögtem. Ez olyan mint a 200 lóerős trabant. Biztos van, aki elhiszi. Azért gondolkozz el azon, hogy tudna leadni ez a cucc 200 WATT-ot úgy, hogy van benne egy kb. 20 wattos táp (ami nem 100%-os hatékonysággal működik). )
Ezek közül a THONET-VANDER Hoch...
[ Szerkesztve ]
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
senior tag
Üdv.
TV mellé milyen 2.0 ajánlott jelenleg, max 100€ környékén? (+-30 még belefér) LG 32LK430 készülék mellé kellene. Előre is köszönöm.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
Alx.Mercer
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz medvegy #22362 üzenetére
"a THONET-VANDER weboldalát nézegetve feltűnt, hogy ők bizony elég jónak tűnő 2.0 rendszereket is csinálnak"
Ha visszaolvasol itt picit, akkor látod, h nem csinálnak ők semmit, csak a nevükre címkéztetik egy kínai beszállító termékét - mint a cégek többsége is teszi ebben a szegmensben.
Bár nem szimpatikus, h a weboldaluk valóban azt sugallja, mintha egy német gyártóról lenne szó, ettől nem lesznek rosszabbak a termékek, és ezzel együtt tényleg ez tűnik a legjobb választásnak most
(a Logitech Z623-nak pedig nézd meg a hátlapját, az áramfölvételét: "210-240V 600 mA" = fizikai képtelenség, h 200W-os erősítő legyen benne...) -
B1T3
addikt
Sziasztok, pillanatkép a szobámból:
Legeslegelső benyomásom az, hogy meglehetősen hasonlít a hangja az Edifieréhez, ami pozitív. De egyelőre középállásban van minden tekerő, az Edifieren pedig már babráltam vele, ahogyan kitapasztaltam, mi áll neki jól (az én ízlésemnek megfelelően), szóval még nem tudom, mit lehet belőle kihozni. -
Kroni1
veterán
Hangszín beállítását mikor érdemes elkezdeni? A bejáratás alatt már lehet vagy inkább utána?!
T20 SII véleményem eddig h kicsit doboz hangja van, a hangokat viszont szépen szétválasztja. Magason kicsit emelnék középálláshoz képest, de mélyeken nem mert attól mégdobozosabb..
-
medvegy
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Egyre inkább valamelyik TV 2.0 felé hajlok (akár a Kürbis is elég lenne, és abból még a BT verzió is beleférne a keretbe), így, hogy elkezdtek róluk csöpögni az egész jónak tűnő vélemények.
Egy dologtól tartok csak, a TV Kürbis/Hoch szintű 2.0 rendszerek esetén: a Logitech Z4 2.1 után (amit évekig használtam) nem lenne feltűnően kevés a mély? Abban biztos vagyok, hogy tisztább lenne a hangzás, de azért bizonyos esetekben az is fontos, hogy legyen benne alul tartalék.
Van ezzel kapcsolatban valami tapasztalatotok?
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
MIG21
tag
Korrekt véleményt legalább 10-15 nap bejáratás (napi 1-2 óra használat) után lehet mondani.
@ (#22365) aaron111:
Modecom MC-SHF80U vagy Thonet & Vander Kürbis.@ (#22369) Kroni1:
Nincs erre konkrét szabály/utasítás. Bármikor elkezdheted, a bajáratás során úgyis változni fog a hangja, de legfeljebb majd korrigálod.@ (#22370) medvegy:
Eleinte lehet, hogy kevésnek fog tűnni. Pár hét alatt viszont hozzászokik a füled ehhez a fajta hangminőséghez, és utána már úgy gondolsz vissza a Logitech Z4-re, mint egy rossz viccre.@ (#22371) Kroni1:
Egy ilyen kis méretű hangszórótól nem várhatsz jó mély tartományt. Igen, nagy butaság lenne ilyennel foglalkozni, az összkép biztos nem lenne jobb. -
B1T3
addikt
Még csak most tudom elkezdeni normálisabban meghallgatni egymás mellett a Thonet & Vander Kürbist és az Edifier R1600T Plust, de egyáltalán nem kell szégyenkeznie az újdonságnak, szerintem simán az ajánlható kategória lesz, ahogyan az Edifier volt. Jókor jött, mert pont kezdtek kikopni a hangfalak ebből az árkategóriából.
-
ToniSoprano
addikt
Az 1250B-n feltekertem maximumra a basszust, a magasszabályozó maradt középen, így egészen jól megjött a basszus nekem bőven elegendő, de amikor tegnap Massive Attacket hallgattunk mondták a rokonok is, hogy egész jól szól a basszus mélynyomó nélkül is. Bejáratás alatt nagyon árt, ha maxon hagyom a basszust?
Annyit érzek még, hogy a kütyüm kicsit nyersebben szól, mint ami az MM-ben ki volt állítva. Amennyiben bejáratás alatt kicsit puhul a hangzás, nekem jó lesz egy darabig ez a hangfal.[ Szerkesztve ]
-
MIG21
tag
Egyes vélemények szerint a Thonet & Vander Kürbis több tekintetben jobb hangsugárzó, mint az Edifier R1900 TIII. Be van már járatva az a Kürbis?
Ne legyetek elfogultak a saját készülékkel kapcsolatban, sokat számít a véleményetek, hisz ritkán van lehetőség egymás mellett hallani a kettőt.@ (#22375) ToniSoprano:
Bejáratás alatt azért nem nagyon illik maximumra tekerni egyik szabályozót sem, főleg nagy hangerőn.
Nyugodj meg, sokat fog változni a hangzás, és mindezt jó irányba! -
Sziasztok! A topicot olvasgatva én végül bevállalós voltam és megvettem a T&V Vier nevű csodáját (az eredeti terv valami Genius volt, potenciálisan az 1250B).
Tetszik az egyszerű külseje (fekete változat), meg az USB-s power nagyon szimpi volt, mert a TV-re dugva fogja majd így kapni az áramot, nem kell az asztal alatt a gépnél tökörészni vele. Ebből adódik, hogy amikor megy a TV, akkor menne a hangszóró is, így leginkább a TV-vel szabályoznám a hangerőt is. Ez mennyire jó ötlet? Azaz általában maxon lenne a hangerő (bár ez nem biztos, lehet, hogy nem kell, csak még nem tudtam a TV-re dugni megfelelő átalakító kábel hiányában) és a TV saját távirányítójával állítanám arra, amire épp szükség van.Vicces amúgy a kütyü, mert hátul(!) van a saját bekapcsoló/hangerőszabályzó tekergéje. Azon kívül egy 3.5-ös jack jön ki belőle és csá. Nem túl sok, bár pl. nekem ennyi is elég. Bemenet nincs rajta egyáltalán. Mind az USB kábel, mint az említett jack végű rettentő rövid, mindössze 90 centi! Ugyanez igaz a két dobozt összekötő kábelre is, viszont az nem fix, hanem RCA van a végén. Így legalábbis mindegyik nyugodtan hosszabbítható, tehát összességében nem akkora para, csak vicces, hogy a füzetkéje azt említi, hogy lehetőleg legalább 1m-re legyen egymástól a két hangszóró, ami az alapcsomaggal fizikai lehetetlenség. Legalábbis, ha azt akarjuk, hogy egy időben szóljon is mindkettő.
Hangminőségről nagyon nem tudok nyilatkozni, nem szar, de nincs mihez hasonlítanom, a TV saját hangszóróit leszámítva, amiknél windowsból meg kellett vágnom a 150hz alatti tartományt, mert betorzított (pedig mély úgy se volt benne).
Annál jobban szól és most realizálódott bennem, hogy milyen irgalmatlan szar minőséget ad az alaplapi hangkártya (a vga-n keresztül hdmi-n megy a hang a TV-be, szóval eddig nem ezt használtam). Először, amikor abba dugtam, azt hittem valami selejtes példányt fogtam ki. Szerencsére azért úgy tűnik, hogy nem. Telefonnal meghajtva egész kellemes, amit produkál (nincs orbitális hangereje, nem tudom milyen egy átlag ilyen méretű/teljesítményű doboz, de nekem amit tud, az bőven elég), de se bejáratva nincs még, meg amint említettem, nincs mihez hasonlítanom sajnos.[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
Degeczi
nagyúr
válasz N€T0X|N #22380 üzenetére
Attól függ, hogyan kötnéd a TV-re?
Ezek szerint a TV-dnek nincsen fülhallgató kimenete (hiszen akkor nem írnád, h még nincsen átalakító, mert az 3.5 jack lenne = olyan, mint ami a hangszóróból is kijön), tehát vagy a SCART-ról szednéd le a jelet, vagy egy külső DAC-al - azonban egyik megoldásra sem hat a TV távvezérlő hangszerőszabályozása! -
-
-
-
válasz Degeczi #22385 üzenetére
Megy a hangerőszabályzás. A kérdés csak az, hogy ártok-e a hangszóróknak azzal, ha bekapcsolt állapotban (tehát amikor megy a TV, mert akkor küld áramot az USB-re is) mindig max. hangerőn van? Azaz nem max. hangerőn, csak a saját szabályzója maxra tekerve.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
B1T3
addikt
Megvolt a hallgatózás az Edifier R1600T Plusszal és a Thonet & Vander Kürbisszel, ezúton is köszönöm az utóbbi biztosítását zsizsefnek.
Kellemes csalódásként ért. Az R1600T Plust ugyebár többen ismerik innen is, és mondhatni egyöntetűen ajánlott volt ebben az árkategóriában, így jó viszonyítási alapnak tekinthető, hogy ezt a kis űrt mennyire képes kitölteni a Kürbis. A válaszom erre röviden, hogy kiválóan helytáll.
Az első benyomásaim nyilván a külsőt érintették, élőben is elegáns, letisztult, illetve masszív érzetet kelt, tényleg jónak mondható az összeszerelés minősége. A kék led kicsit erősen világít, de oldalra került, így részemről nem tudok elképzelni olyan szituációt, hogy zavarjon. Olyan gyermekbetegségekkel sem találkoztam, hogy zajos, zúg, illetve a telefonok sem zavarják be könnyen (konkrétan egyszer sem az ittléte alatt, pedig volt 2-3 a közelében). A kábeleken itt is spóroltak kicsit, de legalább tartósnak tűnnek. Plusz pont a cserélhető tápkábelért, ez az Edifier R1600T Plusnál fix.
Na de a lényeg nyilván az, hogy hogyan szólal meg. Következetesen az Edifierrel vetem össze az alábbiakban.
– Mély: rögtön lelövöm a poént, mondta zsizsef is, hogy nem érezte soknak, igaza volt, én sem. Na jó, nem is lőttem le a poént, mert az most jön: szerintem ez egyáltalán nem írható a negatívumokhoz, illetve nem egyértelműen, ugyanis azért ilyen, mert sokkal közelebb áll a lineáris frekvenciaátvitelhez, mint az R1600T produktuma, amely 120-150 Hz között szépen kiemel (illetve nem csak itt, máshol is vannak „puklik”, de azt hozzá kell tennem, hogy a kis rendelkezésre álló hely miatt nem igazán volt lehetőségem normálisan elhelyezni őket, mindenesetre a SineGen megerősítette, hogy lineárisabb a Kürbis). Vissza is kanyarodnék ahhoz a megjegyzéshez, hogy „nem egyértelműen”, ugyanis ennyi alapján az általam hallgatott metal zenéknek jobban áll az Edifier-féle „dögösebb” basszus, továbbá – bár azt nem hallgatom, csak most tesztből – esélyes, hogy az elektronikus zene kedvelői is jobbnak látnák az összképet az R1600T-vel. Az Edifier a színezéshez folyamodott, hogy ellensúlyozza a hangszóró korlátait, és bár jobban kedvelem a linearitást, úgy gondolom, nem feltétlenül tette rosszul; attól függ, ki mit hallgat túlsúlyban. Persze az is lehet, hogy nincs teljesen igazam, mivel ezek csak így élesen egymás mellett/után hallgatva jöttek ki, ha a T&V Kürbist hallgatnám napokig, ráállna a fülem (ugyebár most inkább az R1600T Plushoz van szokva), és valószínűleg annál sem éreznék mélyhiányt, sőt véleményem szerint hamar szerethetővé válna még annak is, aki 2.1-ről váltana.
– Közép: itt kijött a Kürbis előnye, az R1600T mintha kicsit tompább, kevésbé részletesebb lett volna. Lehet, utóbbi a mélykiemelése is fokozza ezt az érzést.
– Magas: elsőre az az érzés fogott el, hogy kontrollálatlanabbak a T&V magasai, és fárasztó lehet hosszabb távon a fülnek a kis magastúlsúly (az Edifier mélytúlsúlyával szemben; kb. 2/3-ra tekerve volt annyi magas az R1600T-n, mint a Kürbisen középállásban, ha viszont azon visszacsavartam, hamar tompaságot éreztem; bár ezzel csak annyit mondtam, hogy finomabban lehet játszadozni a magas manipulálásával az Edifier hangfalán [az meg középállásban volt tompa ]), de végül mégis meggyőzött, a részletek talán itt is jobban a helyén vannak.
Egyoldalúnak tűnik a vélemény, ám néhol mégis kellemesebb volt az R1600T-t hallgatni. De ha már dicsértem (véletlenül ), akkor összegzésként újabb pozitívumot felhozok a Kürbis mellett is: több erőtartalékot érzek benne.Kár, hogy nem volt itt még egy Modecom is, de én így is nyugodt szívvel fogom ajánlani a Kürbist.
Egy-két kép, kattintásra megnőnek, bár a minőség nem a legjobb (a fórum is tömöríti szépen):
(#22357) PuMbA
Az idétlen elhelyezés miatt nem mennék bele messzemenő következtetésekbe, de úgy érzem, jobban kedvelnéd, ahogyan a T&V szól.(#22361) Zoluska
Erre már sajnos nem jutott időm.
(#22366) Alx.Mercer
Így nyilván erre sem, de mint láthatod, sok hasonló zenét hallgattam meg rajtuk, tehát releváns, amit írtam a mélynél.[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Köszi a választ, akkor óvatosabban bánok az első két hétben a basszus szabályozóval és a hangerővel. Nekem azért tetszik nagyon a Genius 1250B, mert halkan is nagyon tisztán részletesen szól, és én nem szeretem nagyon hangosan hallgatni a zenét. Párhuzamosan 2.1. Logitech Z323-t is használva alapján én azért annyira nem mondanám ki, hogy minden műfajra a 1250B a legjobb ebben a kategóriában. Pl. akció, katasztrófa, akció filmek nézésére, "házibulikra" szerintem jobb a Z323, mint az 1250B, itt nem annyira fontos a pontosság, inkább az erősebb, dübörgő basszus kicsit jobb "hangulatot" csinál.
Azért az igaz, hogy az 1250B-n több órát elhallgatok zenét és még mindig élvezem, és ezen tényleg élvezni tudom a zenehallgatást, addig a Logitech Z323-n már fél-egy óra után kezdek lefáradni, de azért van olyan terület, amire talán jobb, pl. buli, filmek nézése. (D halkan nem szól szépen csak egy bizonyos hangerő fölött és alatt kb. negyed és fél állás között.)
Próbáltam objektív lenni, bár hangfalakhoz, erősítőkhöz abszolút nem értek, de talán kifonomultabbb a hallásom az átlagosnál, mert 4-4 évig tanultam hegedülni (huh), majd klasszikus gitározni zeneiskolában és helyi, iskolai zenekarokban basszusgitároztam régebben. A Logitech Z323 végül úgy lett számomra használható, hogy a "mélynyomó" mellé közvetlenül tettem az egyik magasat, így nem esik szét a basszus és a magas. Először a TV beszédnél barinton/basszus típusú hangszínnél a zörgött, puffogott a basszus. Sokat tököltem vele, de végül a mélynyomót megfordítottam, elég furán néz, de így megszűnt a zavaró zörgés, puffogás és a mély és kicsit kevesebb, puhább lett. [link]
[ Szerkesztve ]
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Olvastam róla, hogy mindenféleképpen 2.0-ás készüléket ajánlotok. Mégpedig 20.000 Ft alatt kategóriában névszerint ezeket:
- Genius SP-HF1250B
- Genius SP-HF1255B
- Creative GigaWorks T20 Series IIEgy körülbelül 18 négyzetméteres szobában kellene majd dolgoznia a készüléknek és zenehallgatásra illetve filmnézésre használnám. A kérdésem azok lennének, hogy:
-Melyik a legjobb választás a három közül, (más alternatíva is szóba jöhet, ha tudtok) ha mindent egybe veszünk? (minőség, hangzás, ár/érték arány, garancia stb.)
-Miben különbözik a három készülék?
-Budapesten hol szerezhetőek be személyes átvétellel a legolcsóbban? -
ToniSoprano
addikt
válasz CsMarc #22391 üzenetére
A Thonet & Vander Kürbis jóval komolyabb, nagyobb a 1250B-nél, a hangfal méretét tekintve 276x181x222 mm vs 245x140x147 mm és közép/mély 4 helyett 5,25 inch. Nekem kb egy hete 1250B-m-van, arról annyit tudok mondani, hogy kb egy órája TV-re kötöttem, és szépen tisztán szólt érthető a beszéd a TV-n, filmek esetén a basszust azért maxra kell venni és úgy vállalható a dolog, a többit korábbi hozzászólásaimban leírtam. Az 1250B-nek egy 18 nm-es szobára szerintem elégnek kell lennie.
Az MM-ben ki van téve az 1250B, például egy mobillal ki tudod próbálni megfelel-e neked.
-
medvegy
aktív tag
Találtam egy tesztet a TV Ratsel BT-hez: íme!
Elég jókat írnak róla. Egyetlen gyengeségként azt emlegetik, hogy a min. frekvencia 30 Hz. Ez érdekes, mert más hasonló kategóriás 2.1-esek se nagyon mennek ez alá (pl. Logitech Z623 - 35 Hz, HK Soundstick II - 44 Hz, stb.), sőt pl. a TV 2.0-ai (Hoch, Kürbis) is jóval fentebbről (50 Hz) indulnak.FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Ironed_1
csendes tag
Sziasztok!
Ok, akkor eldöntöttük, hogy a mostani 2.1 logitechnél jobban fog szólni a Thonet & Vander Kürbis Bluetooth 2.0, lecserélném. :-)
Viszont akkor is van értelme, ha sima alaplapi hangkártyám van? Érzem a minőségi javulást ekkor is?
(régi: Logi 2.1 x-230 és főleg flac és metál megy)thx, fiúk
-
ToniSoprano
addikt
válasz CsMarc #22389 üzenetére
Több zene hallgatása után rájöttem mi zavar a Genius 1250B-ben, a lábdob túl kemény és így azokban a számokban ahogy elég hangsúlyos a lábdob (pl. Adele Set fire to the rain) ott ez zavaró, de még bejáratós a dolog, ezt az MM-ben kitett cuccon nem hallottam ezt. Egyébként nagyon tisztán szól.
-
CsMarc
tag
válasz ToniSoprano #22392 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest